Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vivira

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok!   Én 2005-ben szültem első gyermekemet a SE ÁOK II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán. Volt fogadott orvosom, aki a terhesgondozások alatt a magánrendelőjében fogadott, mindig nagyon kedves volt és megnyugtató, bár sokszor csak egy vérvétel eredmény…..
Praxis Megerőszakoltak altatásban 2010.09.13 06:00:00
A történetre (forrás is kiszedve) egy olvasónk hívta fel a figyelmünket . Vannak fenntartásaink valóságtartalmát illetőlen, de nem tisztünk dönteni, arra vannak az olvasók.     A magyar egészségügyről szeretnék itt szólni. Tabu témát érintek, amelyről mindenki…..
Vivira 2010.09.13 11:21:55
@phoenix102:
Csak a korrektség kedvéért:
1, Műtét alatt nem szoktuk leverni a vérnyomást, pláne nem rendesen. :)) (leszámítva pl. a hirtelen és nagy mennyiségű vérzést.)
2, Az agy keringése nem csökken, igen tág határokon belül állandó, (lásd élettan tankönyv, agyi autoreguláció), ha csökken, akkor nagy a baj.
Vivira 2010.09.13 14:23:52
@phoenix102:
Nem korrektkedek, ezt a szakterületet csinálom 25 éve.
Tény, hogy amit általánosságban leírtál az egyszerűen nem igaz és alkalmas arra, hogy egy laikus hamis dolgokat gondoljon az altatásról: "bár a műtétek alatt elég rendesen le szokták verni a vérnyomást, így csökken az agy keringése is, ez meg ugye okozhat némi funkciózavart, de maradandót ritkán"
Még akkor sem lesz igaz, ha valóban lehet egy-egy kivételt találni, mint pl. a mai magyarországon a műtétek pár tízezrelékénél használt kontrollált hypotensiót.
Vivira 2010.09.13 21:12:17
@phoenix102:
OFF
Tehát neurológusként nyilatkozol anesztéziáról, mert már jártál műtőben.
(Bár én is értek a neurológiához, egy barátnőm neurológus volt, nem is rövid ideig.:)) ) A google adatait nem ismerem én nem elméletben, hanem gyakorlatban csinálom. Minden nap. Sajnálom, hogy nem értetted meg, hogy nem a szakmai kakaskodás volt a célom, hanem a laikusnak szánt korrekt tájékoztatás.
ON
Nekik utoljára megismétlem: Nem fogjuk alaposan leverni a vérnyomásukat és így nem fog csökkenni az agy keringése és nem lesz sem átmeneti, sem ritkán maradandó agykárosodásuk az altatás miatt, az altatások hihetetlenűl nagy százalékában. (bármit ír a goggle.)
Részemről ennyi.
Praxis Kilyukadt a vastagbele 2010.09.12 06:00:00
Kedves blog!   Sajnos teljes elkeseredettségemben írok. Ami a Bajcsy kórházban megy az egy rémálom. Édesapámnak tüdőműtéte volt, az intenzív osztályra került, ahol tényleg a legjobb szintű orvosi ellátást, odafigyelést kapta. Ha ilyen lenne az egész kórház....Az ember ott…..
Vivira 2010.09.12 17:20:26
@Kalamona: Sajnos bármennyire fejik, nem lehet azt a pénz behajtani amibe a betegellátás valóban belekerül. Ezért is szeretik továbbküldeni a beteget, hiszen a komolyabb betegség ellátása kész ráfizetés!
Vivira 2010.09.12 18:03:37
@Kalamona: Az nem baj, ha minden eredmény negatív.
Nehéz erre értelmeset mondani (kevés az információ), de biztos, hogy nem gyakorlatoznak rajta! Ha az a nyakán nyirokcsomó és kórosan osztódó sejteket találtak benne, keresik a kiinduló helyet. A keresés velejárója, hogy akár az első helyen megtatalhatják és lehet, hogy sehol sem fogják, pedig nem hibáznak.