Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vadasmarha

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2011-ben a kis Europeum mellett csak egy bevásárlóközpont nyílt meg Budapesten: a KÖKI. Utóbbi október 14-én nyitotta meg kapuit. A Civertan.hu légifotói az építkezésről A KÖKI Terminál megépítése előtt elbontották a Kővári György tervezte régi végállomás épületet…..
vadasmarha 2011.10.15 12:26:48
@Shipak: Így igaz! Később az erdő egy részén fölépült a BKV Előre sporttelepe, majd a metró építéshez két helyen is jelentős területeket hasítottak ki az erdőből. A mai napig egyiket sem pótolták, és a kétségkívül elöregedett erdő felújítása dolgában sem történt semmi. A sporttelep az idők folyamán jócskán megkopott, de a felújításnak technikai akadálya nem volt. Kulturált szabadidőközpontot lehetett volna csinálni belőle. Ami elkészült,az elborzasztó. Egy hatalmas vasbeton szarkofág, had' csorogjon a proli nyála! Nesze neked egészséges életmód, sport, szabadidő kulturált eltöltése! Amúgy a XIX. ker. önkormányzat vezetői - akiknek az agyában ez az egész őrültség kipattant, és akik tűzön-vízen át hajszolták a projektet - szerint a tetőkert lesz hivatva pótolni a megsemmisített erdő egy darabját. Kívánok nekik sok-sok emlékezetes kirándulást, sétát - a tetőkerten. Mozdonyfüttyel, benzinszaggal, zajjal...
vadasmarha 2011.10.15 13:33:56
@aston9k: Én ezt nem is állítottam, a metróépítés miatti erdőirtásról beszéltem. Elég szégyen, hogy 25 év nem volt elegendő a hiányok pótlásához és az erdő felújításához.Azt sem írtam, hogy a sportpálya jó állapotban lett volna. Az, hogy a sportpálya kihalt volt, egyszerűen nem igaz. Amíg a pályát a BKV kezelte, ott, ott játszott a BKV Előre focicsapat, a kosár- és kézilabda pályán is volt élet.A környékbeli házakból is jártak le emberek futni, mozogni. A terület a BKV-tól a XIX. ker-hez került,ennélfogva az Előre sportolói természetesen már nem látogathatták a pályát. Az önkormányzat alig várta, hogy belefoghasson a plázaépítkezésbe. S mindezt úgy, hogy a szomszédban ott a hihetetlenül elhanyagolt városközpont, a - Kossuth teret kivéve - elhanyagolt közterületekkel, bódékkal, egy szedett-vedett piaccal, üres telkekkel.