Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gurkaserpa

65 bejegyzést írt és 108 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2008-hoz és 2009-hez hasonlóan most is lesz egy félévzárás, de csak a tényekre szorítkozom, vagyis ABC sorrendben felsorolom azt a tíz lemezt, amit a legtöbbet hallgattam az első hat hónapban. Nagy meglepetés nem lesz, hiszen aki követte az eseményeket itt a blogon, az már…..
Music Is My Radar Identitászavar 2010.06.25 22:00:00
A Pitchfork újságírói közül az egyik kedvencem Nitsuh Abebe, az identitászavaros, cuki néger (pontosabban félvér), aki aranyosan keresztbe tett lábakkal készít megszeppent interjút a Sonic Youth tagjaival, és gyakorlatilag minden zenekarért rajong, amelyben fehérbőrű srácok…..
gurkaserpa 2010.06.26 14:47:17
@söcsö: najólvan bazmeg, ez már tényleg quart-komment szintű DEMAGÓG hülyeség. nyilván nem azért kötött bele a lemezbe a cmg, mert AZ ÚJSÁGÍRÓK MINDIG CSAK FIKÁZNAK, hanem mert egyszerűen ezen a lemezen a dalok és a hangzás (vagy a produceri munka vagy mittudomén) között valami fura ellentét feszül, ami (szerintem is) zavaró. ha a te homoszexuális lelked már nem bír el ennyi SZAKMÁZÁST, akkor viszont tényleg lehúzhatod a ROLÓT :DDD
gurkaserpa 2010.06.26 20:21:23
gurkaserpa 2010.06.27 21:33:04
@söcsö: ilyen szar tumblr-rel én a helyedben nem ugrálnék

music-is-my-radar.tumblr.com

:DDDDDD
Végül is, nem történt semmi különös. Csak feloszlott egy zenekar. Mert a legtöbb zenekar előbb-utóbb fel szokott oszlani. A Kispál inkább utóbb, mint előbb, mert azért valljuk be, az utolsó 5 (10?) évben gyakorlatilag nem sok értékelhető dolgot tudott felmutatni. Viszont addig.…..
Music Is My Radar Szívküldi 2010.02.26 23:13:00
Szia stereomaci! Ne lepődj meg, Ellen vagyok. Szóval csak egy zenekart szeretnék a figyelmedbe ajánlani, a nevük a pólómra van írva. Lehet, hogy ismered őket, nem tudom. Na mindegy, szóval cuki zenekar, a Be Your Own Pet gitárosa Jonas Stein alapította két haverjával együtt, két…..
"Minden tinédzserkori hősöm meghalt, korán szoktam kelni, de most már egyfolytában csak az ágyban maradok..." - ezekkel a MEGRÁZÓ EREJŰ sorokkal indít a kaliforniai Ancient Crux a Demand Respect című dalban, ebben a nagyszerű, Wavvest idéző punkos, lo-fi attakban. Hát nem…..
Na, mindenkinek izzad már a tenyere az izgalomtól? Tövig rágtátok a körmeiteket? Akkor elő a behűtött sörökkel, mert itt van a tíz kedvenc dalom az évtizedből. Mp3-ak alul, a szöveg alatt. 10. The Strokes – Last Nite (2001)   Nem ér legörgetni a lista aljára!!! Na jó,…..
Music Is My Radar 2010 2009.10.24 16:25:00
Míg elkészül a kétezres évek listám befejező része, gyorsan kiposztolom a 2010-es évek elejének várhatóan egyik legfaszább számát Ausztráliából, ugyanis 2010 első hónapjaiban jön valamikor a lemez.  ..
Teljes multikulturális kavalkád a harmadik részben: svédek, norvégok, dánok, kanadaiak, skótok, angolok, amerikaiak, és persze a hőn áhított melegek is megérkeztek. Hivatalos videó (ha volt) beszúrva a szövegbe, mp3-ak alul, a dalok alatt. Cato Salsa Experience – So, The…..
Az első részben többek között könyvtárszakos hiphopperek, garázsrock, simogatóan búgó szerelmes szám, a lista első Beach Boys-klónja, és a CUKI szó túlzásba vitt, folyamatos használata. Technikai jellegű megjegyzésem: amelyik dalnak megjelent hivatalos videója, azt beszúrtam a…..
A Replacementst a Sorry Ma, Forgot To Take Out The Trash című lemezükkel ismertem meg, ami egy fasza rockandroll lemez, tele sok rövid, szórakoztató, ordibálós punkszámmal. De nem ám csupasz, agresszív idegrohamokkal, amiket egy átlagos ’81-es amerikai punklemeztől várnánk,…..
Music Is My Radar Hit Parade 2009.08.29 10:35:00
Nem is kezdődhetne jobban az ősz: szeptember 1-én a legnagyobb slágereiket összegyűjtő válogatáslemezzel jelentkezik az Apples In Stereo, így ennek kapcsán újra leellenőrizhetjük, hogy Robert Schneider, a zenekar matematika tanár kinézetű (kopaszodó fej+szakáll+szemüveg)…..
Music Is My Radar Senor Coconut 2009.07.19 14:38:00
Nem értek egyet azokkal, akik szerint az új Coconut Records lemez gyengébb lenne, mint az első. Az tény, hogy kevésbé színes és nem annyira változatos, viszont a dallamok ugyanolyan kurva jók, mint eddig. Éppen a West Coast videóját néztem, amikor észrevettem, hogy a Davyről már…..
gurkaserpa 2009.07.25 14:28:19
@stereomackó: ezt a négy filmet a szarokra értetted, ugye?
gurkaserpa 2009.07.26 13:23:17
@stereomackó: nem, de a négy említett filmből hármat Wes Anderson rendezett, szóval NYILVÁN szarok :DDD

(kettőt láttam is belőle és tényleg!)
Nos, kedves olvasó, ha tudni szeretné, milyen annak a filmnek a zenéje, amelyben Audrey Hepburn és Jean Seberg a Szajna-parti ücsörgést követően egy Aston Martinnal, nyílegyenes autópályán a bajkonuri kilövőállomásra hajt, hogy az Orion űrhajót vezető McLane parancsnok…..
Beat Connection #18 2009.06.18 12:27:00
Ez volt egy hete. Itt le lehet tölteni.01. Ash: Return Of The White Rabbit02. Mika Miko: I Got A Lot (New New New)03. Free Energy: Dream City04. The Japanese Motors: Single Fins And Safety Pins05. Plastiscines: Loser06. Rick Derringer: Rock & Roll, Hoochie Koo07. Semisonic: Never You Mind08.…..
illene hallani Sebadoh: III 2008.11.20 10:45:00
A Sebadoht mindig is nagyon menő zenekarnak képzeltem. Egyrészt, ugye jó a nevük, plusz kevés menőbb szám- (és kislemez-) cím van annál, mint Gimme Indie Rock!, az alapító Lou Barlow pedig a megkerülhetetlen Dinosaur Jr basszusgitárosa volt J Mascisszal való…..
Unatkoztam, így a jól bevált trükkhöz folyamodtam. Kedvenc tíz lemezem az év első feléből. Szigorúan ABC sorrendben. Animal Collective - Merriweather Post Pavilion Szerintem ez az első AC lemez, amit úgy lehet meghallgatni az elejétől a végéig, hogy közben nem kap idegbajt az…..
MIKOR LESZ MÁR LEMEZ VÉGRE? :( ..
ismerős valahonnan Két hétig 2009.05.12 11:03:00
Utálom ezt. Utálom, ha képtelen vagyok megszeretni egy bandát, amit az egész világ rajtam kívül imád, utálom, ha képtelen vagyok meghallgatni a roppant méretű elismeréseket hozó albumukat, mert egyszerűen megijedek tőle, hogy mit hallgatok a gépemen. És azt még jobban utálom,…..
gurkaserpa 2009.05.19 10:38:56
gurkaserpa 2009.05.19 11:08:06
Hetek óta tárva-nyitva van az ablakom, csak estére teszem be, néha még akkor sem. A hőmérséklet csak nem akar 20 fok alá esni napközben, a természet meg nagyjából három hetes „előnyben” van. Mintha késő május lenne. Az ember ilyenkor igyekszik minél több időt…..
Nagy általánosságban elmondhatjuk, hogy a könnyűzene London, New York és Los Angeles mentén szerveződik (vicces adalék: vonalzóval leellenőrizhető, hogy szinte egy vonalban helyezkednek el a térképen), azonban jócskán akadnak szabályt erősítő kivételek. Elég csak Liverpoolra,…..
Már csak egy hét van hátra az idén igen ütős felhozatallal előrukkoló Donau fesztivál első hétvégéjéig, ez pedig végre elég ösztönzés volt ahhoz, hogy elkezdjek megismerkedni a második napon fellépő Butthole Surfers munkásságával. Róluk eddig annyit tudtam, hogy a…..
Egy furcsán elbaszott estén hallottam először a Yankee Hotel Foxtrotot. Valami koncertről sétáltam haza egyedül és a város különösen szomorúnak tűnt akkor éjszaka. Az aluljáróban szűkölő ocsmány kóborkutya, egy buszmegállóban zokogó lány, kapualjban mocorgó hajléktalan…..
Vannak életművek, amikhez egyszerűen nem szívesen nyúl az ember. Én leginkább a poptörténelem nagy férfielőadóinak munkásságával vagyok így: soha nem hallgattam még meg egy Bruce Springsteen-lemezt sem. De például Lou Reeddel se próbálkoztam még soha. Egyszerűen nem motivál…..
Megnéztem végre én is a Skinst, ami ugye az elbaszott brit fiatalokat (és még elbaszottabb szüleiket) hivatott bemutatni. Bizonytalanság, szorongás, átbaszások és bebaszások, nameg mindezt oldandó töméntelen drog meg szex – ennyi a sorozat dióhéjban. Nyilván nem a Valóságot…..