Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tapani_SF

0 bejegyzést írt és 136 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Húzd fel, húzd fel! A fekete doboz adatai szerint ezt kiabálták a becsapódás előtti pillanatokban a március elején lezuhant etióp repülőgép pilótái. A vadonatúj gépen 157 utas volt. Sem ők, sem a személyzet nem élte túl a zuhanást. A Boeing 737 Max 8 és 9 típusú gépek, a legfrissebb fejlesztésű…..
Kétszázszor jártam eddig a budapesti repülőtéren. Ennyi idő alatt kitapasztaltam, hogyan spórolhatok pénzt, hogyan nyerhetek időt vagy épp kerülhetem ki a tömeget az utazásaim során. Felderítettem a „lisztferihegy” kevésbé ismert zugait, miközben a saját káromon tanultam. Íme, ezek egy hivatásos…..
A 32 éves, egoista Andika, aki erőszakos, szókimondó és türelmetlen, meg nem kicsit öntelt; a 19 éves Dia, akinek az a lényeg, hogy olyan pasija legyen, aki sokat szeret dugni, mert neki papírja van arról, hogy szexmániás; végül Franciska (20), aki modellkedéssel és hostesskedéssel foglalkozik,…..
Tapani_SF 2017.04.03 14:08:31
@sunblind: +1 Szerintem is szörnyű!
Ha valaki unja már a kontinenst és szeretne Ázsiában tengődni pár hetet valami jó meleg helyen, akkor továbbra se talál könnyen olcsó jegyet. A legnagyobb ottani fapados, az AirAsia ugyan remekbe szabott kedvezményeket ajánl az oldalán, Kuala Lumpurból Phuketbe például 18 dollárért is elrepülhetünk,…..
Tapani_SF 2016.11.28 16:08:38
@vanek ur: SIN ugyanaz mint KUL ebből a szempontból. Biztonsági ellenőrzés a beszálló kapunál van, ergo, ott sem vihetsz fel folyadékot a gépre, ami nincs biztonsági szatyorban (tax free), vagy a "max 10 X 100ml a visszazárható, 1l-es tasakban".
Egy férfi sem lehet igazi gentleman ha nem tanul a hibáiból, és ha párszor nem fizeti ki annak az árát, hanem fordít kellő figyelmet arra, amit visel. A túlzott piperkőcködés nem tesz stílusossá, de a megfontolt és következetes öltözet egy egészen más benyomást ad viselőjéről. Vigyázat, elrettentő…..
Tapani_SF 2016.02.09 08:26:05
@remixer: Slim fit =/= skinny

Normális férfi valóban nem vesz fel skinny szabású nadrágot, míg egy slim cut vagy slim fit igenis sokat javít a kinézeten.
Igen, a magyar sajtóban azt hiszem egyedülálló módon így kommentálta a TV2 programigazgatójának kirúgását a Faktor.hu, az az online lap amit javarészt egykori TV2-s alkalmazottak gründoltak, és az György Bence az ügyvezetője (nem a főszerkesztője), aki a most kirúgott Shadia Nugud előtt volt a…..
Az Éden Hotel harmadik évadának legnagyobb botrányában szenvedő alanyként megjelenő Stumpf Nóra a decemberben leforgatott események után először most szólalt meg a nagy nyilvánosság előtt. Aki az eheti Heti Válasznak adott interjútól azt várja, hogy kulisszatitkokat,…..
Sokan, sokféleképpen fogják értékelni Orbán Viktor legújabb országértékelő beszédét, ám egyben valószínűleg minden elemző egyetért majd pártállástól függetlenül: a miniszterelnök mostani előadásával végleg leragadt az illiberális demokrácia, a gazdasági unortodoxia…..
Tapani_SF 2015.02.28 11:09:44
@dunántúli gyerek: De csak és kizárólag azért, mert volt egy nagy zsáknyi euró, ami Brüsszelből jött és szét tudták szórni a haverok között... Idén már nem lesz közel sem ekkora növekedés.
Azt írja a Blikk, hogy az ugrás után látható, nem túl jó minőségű felvételen az Éden Hotel két játékosa látható, miközben éppen nagyon szeretik egymást. A zuhanyzós-állós dugás résztvevői egyelőre még nem költöztek be a hotelbe, a felvétel láthatóan egy…..
Európa jobban teljesít!... mondhatnánk a korszellem hevében, de az a helyzet, hogy most egy valódi jó hírrel szolgálhatunk: az Európai Parlament a mai napon elfogadta azt a bizottsági rendeletjavaslatot, amely a "Connected Continent" (magyarul a Behálózott Kontinens nevet kapta, de ez…..
Internetközpontú világunkban szinte nincs olyan nap, hogy ne csatlakoznánk a világhálóra. Az okostelefonok és táblagépek lassan mindenkinél ott vannak, kisebb-nagyobb mobilinternet-csomaggokkal. Egy külföldi úton, egy nyaralás alkalmával azonban sokszor jelenthet problémát az…..
Tapani_SF 2013.05.14 09:44:55
@Pakos: AT&T wifi-t csak a Times Square-en próbáltam, de ott működött (többé-kevésbé). Mivel rengeteg ember volt ott, volt, hogy ugyan felcsatlakozott a hálózatra, de az nem működött. De mint mondtam, az esetek többségében tudtam használni, pedig a finn SIM kártyám volt a telefonomban, mivel nem volt helyi pre-paid kártyám.
Nem akarunk nagyon ünneprontók lenni, mert ugye a Compact Disco bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe, és ennek persze örülni kell, hiszen minket képviselnek, de a nótát magát nem muszáj szeretni. Mi már leírtuk a véleményünket a Sound of Our Hearts című…..
Tapani_SF 2012.05.24 12:14:47
@Bogyó 2: A finn lány az bizony finn, "csak" az anyanyelve svéd. Itt a lakosság ~6% svéd anyanyelvű és emiatt Finnországban 2 hivatalos nyelv van. Úgyhogy a lány nem "nemzeti kissebbség", hanem "nyelvi". Ha közülük megkérdezed akármelyiküket, mind azt mondja majd, hogy finn és még csak véletlenül sem svéd.
Egy éve még viszonylag könnyedén adta el baloldali és liberális támadásnak a Brüsszelből jövő kritikákat az Orbán-kormány. Az idei év újítása viszont - úgy látszik - az, hogy saját pártcsaládja is elengedheti a kezét. Könnyen lehet ezért,…..
Tapani_SF 2012.01.18 10:07:08
@különvélemény:

Az MNB-ről:

The Commission has identified several breaches of primary law, notably breaches of Article 130 TFEU stipulating full independence of the central bank and of Article 127(4) TFEU requiring consultation with the ECB "on any draft legislative provision in its field of competence".

Article 130 TFEU states that: “neither the ECB, nor national central bodies, from bank … shall seek or take instructions from Community institutions or any government of a Member State or from any other body”.

Article 127(4) TFEU stipulates that "the ECB shall be consulted […] on any draft legislative provision in its field of competence"

Moreover, 14.2 of the Statute of the European System of Central Banks and of the ECB as well as Article 4 of Council decision (98/415/EC) on timely consultation of the ECB were not respected. On a number of elements, the Commission has invited the Hungarian authorities to provide clarification.

Bírók nyugdíjazása:

EU rules on equal treatment in employment (Directive 2000/78/EC) prohibit discrimination at the workplace on grounds of age. Under the case-law of the Court of Justice of the EU, an objective and proportionate justification is needed if a government decides to reduce the retirement age for one group of people and not for others. This principle was affirmed when the Court ruled on 13 September 2011 that prohibiting airline pilots from working after the age of 60 constitutes discrimination on grounds of age.

Adatvédelmi biztos:

The case on the data protection supervisor relates to Hungary's recent decision to create a new National Agency for Data Protection, replacing the current Data Protection Commissioner's Office as of 1 January 2012. As a result, the six-year term of the Data Protection Commissioner currently in office, who was appointed in 2008, will be prematurely put to an end. There are no interim measures until the term of the current Commissioner's term ends in 2014.The new rules also create the possibility that the prime minister and president could dismiss the new supervisor on arbitrary grounds.

The independence of data protection supervisors is guaranteed under Article 16 of the Treaty on the Functioning of the EU and Article 8 of the Charter of Fundamental Rights. In addition, EU rules on data protection (Directive 95/46/EC) require Member States to establish a supervisory body to monitor the application of the Directive acting in complete independence. This has been confirmed by the Court of Justice. In its ruling in a case concerning Germany (C-518/07 of 3 March 2010), the Court underlined that data protection supervisory authorities have to remain free from any external influence, including the direct or indirect influence of the state. The mere risk of political influence through state scrutiny is sufficient to hinder the independent performance of the supervisory authority's tasks, the Court ruled.

Lehet, hogy nem csak a pártlapot kellene olvasni és akkor a propagandán kívül más is eljutna hozzád!

Egyébként a teljes írás megtalálható: europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/12/24&format=HTML&aged=0&language=EN&guiLanguage=en
(The article is available in English.) „Úgyse hiszi senki el magának, hogy amit lát, az tényleg van, hanem várja, hogy a valódi látványt jelző kürtszó felharsan.”(Kispál és a Borz: Zsákmányállat)A Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány egy évvel ezelőtt…..
(Az szerző az [origo] főszerkesztője.)Az [origo] – a lap, amelynek dolgozom – 2004. május 1-én kivételt tett egy maga felállította műfaji szabályával: szerkesztőségi állásfoglalásban örült Magyarország EU-csatlakozásának. Mit örült, lelkesedett! Elég kínos egy…..
Tapani_SF 2011.05.16 16:38:27
@roby5: Bocs a személyeskedésért, de gondolom még nem éltél külföldön (nem nyaralásról beszélek) és azért gondolod, hogy titokban mindenki ellened / Magyarország ellen szövetkezik. Elmondhatom neked, nem így van! Minden országnak megvan a saját problémája és elsősorban azzal törődnek!

Arról pedig hogy az EU csak "rabszolgának" tartja Magyarországot, csak azt tudom mondani, hogy elég vicces. MAo a maga 10 milliós lakosságával gyakorlatilag NEM jelent piaci erőt. Az általad (és manapság Orbán Viktor és pajtásai által) mumusnak beállított külföldi tőke nélkül Magyarország ma ugyanazon sorson lenne, mint Fehéroroszország. Szép is lenne...

De hogy a cikkhez is hozzászóljak, nagyon tetszett, hogy mind pozitív, mind negatív oldalakat megemlíti, ugyanis az EU messze nem tökéletes, de se közel, se távol nincs jobb alternatíva, mivel a mai globalizált világban egyik európai ország (még Németország vagy Franciaország sem) lenne képes "fennmaradni".
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz…..
Kate Reed (Sarah Shahi) szilárd meggyőződése, hogy az igazság mindig győzedelmeskedik – még ha nem is a tárgyalóteremben. Régebben a családjához tartozó prominens San Francisco-i irodánál ügyvédként dolgozott, ám annyira kiábrándult a jog világából, hogy…..
A tegnap esti Anglia-USA angol szempontból legfelemelőbb pillanata az volt, amikor Steven Gerrard egy laza bokamozdulattal megszerezte a vezetést aaz angoloknak - kár, hogy erről az ITV HD-adását követő britek mind lemaradtak. Az alábbi videón jól látható, hogy miközben Johnson egy…..
Tapani_SF 2010.06.13 08:59:59
@Neton: Már második éve van újra a BBC-n a Forma 1 és ott bizony nem szakítják meg reklámmal a közvetítést. Abban viszont igazad van, hogy amíg ITV-n volt, elég sokszor volt benne reklám, de még így is jobb volt mintha az embernek Palikékat kellett volna hallgatnia.
Pilu Gyors matek #X 2010.05.12 20:41:00
 24 milliárd forint eszeveszetten sok pénz. Annyira sok, hogy picinyke országunk büdzséjében is komoly tételnek számít. Hja, melyik minisztérium ne örülne annak, ha idén hozzávágna a kormány + 24.000.000.000 HUF-ot. 24 milliárd volt a MALÉV tavalyi vesztesége,…..
Tapani_SF 2010.05.13 07:39:48
@Félre Beszélő: "Eladták a repteret sz..rt-hu..rt"

Érdekesen ítéled meg, hogy mi mennyit ér... Az én értékrendemben a 464,5 milliárd forint az nem éppen a szarért-húgyért kategória, de lehet, hogy neked ez csak zsebpénz.
Tapani_SF 2010.05.13 10:21:20
@Félre Beszélő: A 464,5 milliárd forint az most, a sokkal gyengébb árfolyammal is megér kb 1,7 milliárd €-t. Vegyük úgy, hogy a BAA ennyit fizetett Ferihegyért és ha ezt továbbadta a Hochtief-nek 2 milliárdért (erre most hirtelen nem találtam cikket, hogy mekkora volt a végösszeg, de te ennyit írtál), akkor azt mondom, hogy egészségükre, főleg, ha a németeknek megért ennyit. Nagy pénzt, de azért nem € milliárdokat kerestek az üzleten.
comment:com Öreg vagy, ha... 2010.03.10 11:30:00
Újabb szösszenet Chuck Lorre-től, a The Big Bang Theory készítőjétől. Az eheti rész nem volt túl acélos, Penny alig volt benne, az az egy poén, amire meg felépítették az epizódot, hamar kifulladt. Klikkre nagyobb a kép. ..
Hogy miért nem adja egyetlen magyar csatorna sem hétfő hajnalban az Oscar-gálát? Nem, nem azért, mert Balázsy Panna idén nem ért rá, hanem mert túl drága. A tavalyi közvetítés az RTL Klubon ment, ők kérdésünkre azt válaszolták, hogy idén már nem fért bele az Oscar a…..
tvblog A hét legnézettebb filmjei 2010.03.04 18:22:00
Megint egy nézettségi lista a múlt heti filmekről, mely alapján talán megállapítható, hogy javult a hazai közízlés, véget ért-e a Zs-filmek uralkodása. Vagy mindössze csak ideiglenes rádiócsend miatt ezúttal nem tűntek fel gagyik a radaron. Ízlés kérdése, mindenesetre a lenti…..
Tapani_SF 2010.03.05 06:03:16
@Johnny Bravo: Digitális rendszerben több hangsávot illetve több feliratot is lehet továbbítani. Pl itt Finnországban én a tv adás feliratát tudom váltogatni a finn és a svéd között, illetve bizonyos műsorok (pl. sportközvetítések) is két hangsávval mennek. Az egyik sávon a finn kommentár, míg a másikon a svéd hallható. A váltás pedig mindössze egy gombnyomás a TV távirányítóján.
Kettő a kislány. ..
Tapani_SF 2010.02.25 13:48:08
@hubi\': Hmmm... Vagy én maradtam le valamiről nagyon (amit igazából kétlek, mert 3X láttam az első 2 évadot és min 1X minden részt a 3. évadból és nem emlékszem a pillanatra, amikor Chuck összejött Sarah-val.

A legközelebb ehhez a 2. évad utolsó előtti részében jutottak, ahhol viszont szintén nem történt meg, mivel Morgan "lenyúlta" Chuck óvszerét.
comment:com Hírek kávé mellé 2010.01.29 09:31:00
Három új szereplő is lesz a Glee első évadának második felében. Az egyik rachel nagy ellenfele lesz (éneklés tekintetében), a másik Kurt barátja, a harmadik pedig egy Mercedes-jellegű fickó. A Spike Tv is be akar szállni a talkshow-bizniszbe, de nem Conan O'Briennel, mert annyi…..
Tapani_SF 2010.01.29 12:36:28
@a8zoli: válasz minden problémádra: Hotspot shield