Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Exide

0 bejegyzést írt és 190 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vérengzés a Csillag börtönben - 1984   1984 október: A szegedi Csillag börtön előtti piac népe csak annyit látott, hogy szirénázó mentők érkeznek a börtönhöz és véres testeket hoznak ki. A várost elárasztották a rémhírek. „A Szegedi Dózsa—Makó futballmérkőzésen... a szurkolók... a városban bujkáló…..
A várva várt epizód sok szempontból zseniális, de néhány okból azonban végtelenül szomorú és csalódott vagyok. A nagy probléma, hogy kizárólag az igazán fontos szempontokban bukott meg a sorozat. A körítés szép és jó, a látvány általában fenomenális, de a setting mit sem ér, ha a történet nem…..
A laikus köznyelv csak depressziót és boldogságot ismer, vagyis csak a szélsőségek kifejezéseit használja, ha lelkiállapotról, mentális helyzetről vagy pszichológiai állapotról esik szó. Vagy depressziós a másik (mi magunk soha, mert azt el nem ismeri senki), vagy boldog és kiegyensúlyozott. Pedig…..
Exide 2019.03.18 11:14:53
@bandiras2: "Tényleg kell a havi 30 ezres cigaretta számla, meg a 20+ ezres alkohol?"
Annyira vicces, hogy emberek még mindig azzal jönnek, hogy ha szar az életed akkor biztos alkoholista vagy meg nagydohányos. Egy csomó feltételezésed annyira közhelyes és általánosan van megfogalmazva, hogy a lehető legtöbb ember beleférjen a nagy igazságokba.
Exide 2019.03.18 13:47:40
@bandiras2: Összekevered a dolgokat. Szomorúságról / depresszióról szólt az írás, nem a szegénységről vagy a megoldhatatlan kisebbségi problémákról. A cikk felvetései és tanácsai eleve értelmezhetetlenek azok számára akik napról napra tengődnek.
Utazás az ismeretlenbe, utazás egy idegen helyre... Külön érdekesek azok a sci-fik, amelyek kifejezetten a tudomány határáig merészkednek, majd szépen átkúsznak a fantasztikusba. Mintha csak egy dimenziókapun lépnének át. Egyszer itt, majd ott, nincs keveredés. Paul W.S. Anderson húsz év után is,…..
Alig ocsúdtunk fel a Las-Vegas-i tömegmészárlás sokkjából, máris jött egy újabb, megmagyarázhatatlan tragédia. Néhány napja egy templomba sétált be valaki Amerikában, szisztematikusan haladva megölt nem egy, nem két embert. Mégis miért? A lehetséges magyarázatok között nyilván mindig előkerül a…..
Exide 2017.10.04 11:57:23
@tommybravo: Igen szép statisztikák amiket az tol fel folyamatosan, hogy gyerekkori halálozás szinte nem létezik és vannak akik egyre inkább igen szép kort érnek meg. Ettől még az egész családomba szinte mindenki meghalt a nyugdíj előtt, pedig nem volt senki alkoholista, drogos vagy cigarettás. A nők persze építhetnek erre ha akarnak, végigmegyek az utcán hazafelé a lakóövezetbe és dolgos nyugdíjas nénik kapálgatnak a kertben vagy beszélgetnek a szomszédasszonnyal mert ház az összesnek rég meghalt a férje.

"dörömböljünk a politikusok asztalán" - jó vicc, van aki ezt elhiszi?
A lenti csártot publikálta ma Facebook oldalán az Eurostat, az Európai Bizottság statisztikai főigazgatósága. Azt mutatja meg, hogy 2016-ban az adott EU-s országban, a háztartások mekkora részében éltek egyedül. Az EU-s átlag 33 százalék, Magyarország valahol ekörül tanyázik. Az EU-ban a svédek a…..
Míg Hófehérkének és Csipkerózsikának a mesékben szinte csak a külső tulajdonságait dicsérték, addig az újabb mesékben például Aranyhajnak vagy épp Merdia, a bátornak sokkal inkább a belső értékeit hangsúlyozzák a mesékben. A National Geographic ábráján  jól látható…..
Nárciszkertész Csenddel verés 2017.04.22 07:21:00
A nárci egyik kifinomult manipulációs technikája a csenddel verés. A többihez hasonlóan a kommunikációs repertoárjának ez is egy olyan eszköze, ami a legkevésbé sem feltűnő. A módszer szintén a mulasztás bűnei közé tartozik, hiszen a csönd nem más, mint a szavak hiánya...
Felmérések szerint a magyar lakosság 15%-a érintett valamilyen szinten depresszióban, sokan mégsem kérnek segítséget. Pedig a betegség jól gyógyítható, azonban elhanyagolás esetén súlyos következményekkel járhat. Nagyon sok ember gondolja úgy, hogy jobb leélni egy egész életet úgy, hogy elnyomja…..
Pán Péter-szindrómás bumeráng fiatalok habzsi-dőzsiznek a papabank támogatásával a mamahotelben. Egyre többen vannak, akiket érint a jelenség, és egyre kevesebben vannak, akik még csodálkoznak ezen. Mégis, időről időre az arcunkba tolják a legfrissebb felméréseket. Megvan rá az okuk. Ez is egy…..
Exide 2017.03.25 10:43:49
@sunabajnok: Senki nem mondta, hogy az általad felvázolt helyzet nem létezik, sőt a helyzet szóba sem került. Örülök, hogy nincsen semmilyen krónikus betegséged ami akadályozott volna a pályaválasztásban. Örülök, hogy neked jutott lehetőséged egyetemre. Örülök, hogy neked az elmondottak alapján egyből meg is volt életed párja akivel közösen fel tudtatok építeni egy jövőt és nem szakadt meg az egész hirtelen ilyen olyan okok miatt. Örülök, hogy a szülők tudtak támogatni. Örülök, hogy - ezek szerint - viszonylagos egészségben voltak / vannak és az ápolásuk nem vetett vissza anyagilag és lehetőségekben.

Ha már a feltételezéseknél tartunk.
Exide 2017.03.25 10:49:47
@CyberPunK: Senki az ég adta világon nem mondta, hogy ez a teljesítmény a szerencsén múlott. Az, hogy honnan és mivel indultál már inkább. A ferdítés az az, hogy a te minden szempontból átlagon felüli teljesítményedet természetesnek veszed mikor elég ha körülnézel, jó ha pár tudná ezt megcsinálni. Elég ha megnézzük hányan lépnek le külföldre több pénzért és hányan nyomorognak itthon inkább. Ezért is ér a munkád annyi amennyit. Továbbra is: ha bárki meg tudná csinálni akkor mindenki mérnök lenne.

Természetesen jogodban áll lenézni a többségi társadalmat, akiknek ugye alattad állnak.
Minek a gyerek? Hogy az is szegény legyen? Ugye milyen hülyeség leírva? Pedig hányan felteszik ezt a kérdést hasonlóan akár csak naponta is? "Ha valaki szegény, minek a sok gyerek. Ha nincs pénze, háza, vagyona, akkor ne vállaljon utódot, majd ha a sorsa jobbra fordul. Vagy akár még akkor sem, hisz…..
Legtöbbször nem ott, ahol "kéne", ahol lehetne tehetsége alapján.                                                                                                                     Nem kell túl okosnak lenni ahhoz, hogy tudja az ember, hogy aki szegény, az szegény helyre születik. Itt most nem a…..
Exide 2017.02.16 08:12:59
@Almandin: Nem bántásból mondom, de annyira rossz duma az emberiség üdve. Az emberek a legritkább esetben tesznek valamit az emberiség üdvéért. Gyereket senki nem azért csinál, hogy az emberiségnek jó legyen, hanem a saját örömére. Ha valaki szétválogatja a szemetet nem az afrikai kontinensen nyomorgók miatt teszi hanem, hogy ne legyen okádék a "hátsó kertje" (érts környezete) ahol a gyereke játszik.

Ösztönzéssel pedig őszintén szólva a legritkább esetben megy az ember valamire. Hogy ösztönzöl valakit akinek nincs semmije csak az öröme a szexben meg "vagyona" (anyagi és érzelmi) a gyerekekben, mert az ingyen készíthető?

Egyébként a szegény rétegek mindig ilyenek voltak, ez nem etnikumfüggő. Minél nagyobb a nyomor annál több a gyerek hátha valamelyik életben marad. Apámnak 7 testvére volt, öten nem érték meg a középiskolás kort. Viszont a mai alapellátás miatt szinte mindegyik életben marad csak éppen nem tud vele utána mit kezdeni a társadalom.

Lehetne arról is beszélgetni miért nem hajlandó például a magyar társadalom átképzéssel foglalkozni, miért írják le az embereket azzal, hogy "munkára alkalmatlan, mert nem képezhető arra ami nekünk kéne" és inkább üresen hagynak állásokat és a kevés maradék emberre verik rá annak is munkáját. Mindenki csak a készt akarja, senkibe nem akar senki befektetni. Ezzel már viszont elkanyarodnék másfelé, úgyhogy be is fejezem.
Exide 2017.02.16 14:30:31
@Je ne suis pas Charlie Hebdo!: Többek közt azért, mert a részmunkaidőt most is arra használják, hogy teljes munkaidőben foglalkoztassanak valakit. Persze ezen az sem segít, ha a tényleges részmunkaidősöket lehetetlenítik el.

Igazából az ellenőrzés - büntetés hiányosságai miatt nem lehet tovább lépni semmilyen szinten. Tűzzel- vassal kellene a dolgozók kizsákmányolását büntetni, csak nehéz ha a kormány az elsődleges fosztogató ilyen téren.
Március 11-én tér vissza Samurai Jack az Adult Swimen, a Cartoon Network egykoron kifejezetten népszerű rajzfilmje, amihez ráadásul érkezett egy nagyon kis pofás előzetes is. A legendás Genndy Tartakovsky (Dexter laboratóriuma, Pindur pandúrok, Star Wars: Clone Wars) animációs sorozata 2001 és 2004…..
Exide 2017.02.08 08:47:25
@okostojas007: A sorozat arról szól, hogy megpróbál visszajutni a saját idejébe ahol legyőzheti Akut, mert igazából a jövőben (ahol az egész sorozat játszódik) már legyőzhetetlen. Persze amikor ténylegesen közel kerül hozz akkor a részek végén általában fel kell áldoznia a lehetőséget, hogy valakit megmentsen. Egyébként igen a részek azért néha teljesen mások, mert a jövő a japán fantasy + sci-fi világokra hajaz ahol a középkori kinézet mellett természetes a varázslat és az elképesztő fejlett (de mégis ósdinak ható) technika is egyszerre.
Az egyik egészségportál a nemrég közzétett egy összefoglalót az egészségügyi pénztár számára 10 legköltségesebb megbetegedésről. A listából 7 olyan betegség van, melyben az életmóddal kapcsolatos tényezők dominánsan meghatározók, vagyis az életviteli szokások módosításával az adott megbetegedések…..
Exide 2017.02.02 10:35:32
@LajosPataki: Attól, hogy valaki tekintély egy szakterületen pl James Cameron jó filmes az nem jelenti azt, hogy gőze van arról amit más témában beszél. Vitatkozni a természettel olyan mint széllel szemben pisálni. Menjünk már ki a természetbe, vagy ha nem megy (mert a vega táplálkozásunk nem fedezné megfelelően a komoly energiafelhasználással járó fizikai aktivitást) nézzünk meg egy dokumentumfilmet. A kedves kis természet és a monitorunkon kívül található külvilág nem kedves kis állatkák és bokrok halmaza. A vadonban az újszülött állatot megeszik, a beteg állatot megeszik, az öreg állatot megeszik. Élve széttépik, sőt a legtöbb ragadozó arra sem veszi a fáradságot, hogy leölje, hanem élve kezdi el zabálni.

A nagyüzemi állattartás pedig nem az ok hanem az okozat. Nem annak az ökológiai lábnyoma hatalmas hanem a sok emberé! Lerántom a nagy titkot amit (ezek szerint) nem árul el senki. Túl sok az ember! Mindegyik felneveléséhez elképesztő méretű energiabefektetés kell és meglehetősen kevés termeli is vissza. Egyetlen megoldás van, de ez persze ez nem elfogadható a nagy természetimádóknak: nem kell szaporodni! Tudja mennyit lehetne spórolnia természetnek, ha nem gyártana le utódokat? Össze sem hasonlítható azzal amit meg tud spórolni zöldségevéssel. Ha igazán meg szeretné védeni a Földet akkor szóljon a millióknak a világ szegény részein, hogy lehetőleg ők is álljanak már le.

A nagyüzemi tenyésztés / termesztés válasz arra, hogy a mértéktelenül sokasodó emberiségnek gyorsan és olcsó táplálékra van szüksége. NEM lehet fenntartani akár csak a mostani populációt egy vegán álomvilágban.
Ha közvélemény-kutatást végeznék szülők körében arról, hogy a gyereknevelés során melyik volt az egyik legmegterhelőbb időszak számukra, bizonyára előkelő helyen végezne a kétéves körüli kor, amit magyarul dackorszaknak neveznek, az angolszász kultúrában pedig „terrible two”-nak, azaz „rémes…..
Sokszor hozzák fel a Nyugat-Európához képest alacsonyabb GDP és egyúttal bérek indokaként azt, hogy a magyarok már így is sok munkaórát tesznek le az asztalra. Van, aki viszont az alacsony hatékonysággal magyarázza, hogy ennek ellenére alacsonyak a bérek.  A valóság azonban az,…..
Nincs olyan hónap, hogy ne lenne szó a munkaerőhiányról a médiában. Az okokat boncolgatják, hogy vajon a kereslet és a kínálat miért nem talál egymásra. Két állandó indok merül fel. Az egyik az, hogy a munkanélküliek többsége alulképzett, tehát nem tudja ellátni az adott munkakörben meghatározott…..
Xbox vagy PlayStation? PlayStation vagy Xbox? Nehéz kérdés. Talán nem is létezik rá válasz. A helyes kérdés úgy festene, hogy melyik a jobb NEKEM? Nagyjából az iPhone és a Galaxy vagy a Windows és a MacOS viták között helyezkedik el ez a nagy ellenségeskedést kiváltó kérdés. Nem is igazán dönteni…..