Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mis

50 bejegyzést írt és 276 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok szakmát és foglalkozást ismerünk, amely ugyanúgy létezett a múltban, ahogy ma is. Most is vannak pékek, pincérek, sofőrök, jogászok, orvosok, suszterek, szakácsok stb. Voltak azonban szakmák az egykori Budapesten, amelyek mára egyszerűen eltűntek (vagy esetleg más formában élnek tovább), s…..
Na, megint csak eltelt egy év... Hogy repül az idő.És mennyi esemény történik egy év alatt. Megszületett a második kisfiam, Danika. (ez egy 2012-es hír ám...)..
A panda és a medve alapvetően cuki állatok, legalábbis rajzolt környezetben mindenképp. Aztán van amikor a medvék megtámadják a pandákat, nos akkor már ők is bevadulnak és egyenesen a börtönből szedik elő azt, akit aztán űrhajóval a betolakodók ellen küldenek. A Ruthless…..
mis 2015.06.03 09:05:26
Olvasónk hiába szerzett jogi diplomát, nyaralásról, új autóról nem is álmodhat. Nemrég minimálbérért akarták alkalmazni.Tényleg ennyit ér egy jogász diploma? Elmesélné történetét? Segítségre szorul? Van egy hasznos ötlete? Írjon a szegenyekvagyunk@gmail.com címre !! Az…..
mis 2015.03.26 16:06:57
@labirintus1: "Nekem azért rémisztő ez a történet, mert egy képzett emberről beszélünk. Ha egy jogász nem képes 10 év alatt még a tervezés szintjén sem eljutni odáig, hogy hogy jut egyről a kettőre, akkor mit várjuk egy szakmunkástól?"

Az intelligencia és a képzettség két különálló dolog.
A helyszín a Kalinyingrádi terület, Oroszország exlávéja a Baltikumon. Egy sokáig poroszok lakta föld, ami a második világháborút követő leosztásban a Szovjetunió része lett, de leginkább orosz. A háborút kis számban túlélő németeket a sztálini vezetés pillanatok alatt…..
mis 2015.02.15 12:47:10
@EddieCivic4g:

-Hé Jóska, mennyit tankotál a MAZ-ba, csapatni akarok!
-10 litert.
-Jó azzal ki tudok állni a garázsból, de a kapuig nem biztos, hogy elmegy.

Fogyasztás :(
Újfajta vezeték nélküli optikai kommunikáció forradalmasíthatja az internet világát. A LED „izzós” Li-fi technológiával ugyanis minden fényforrás egyben internet csatlakozási pont is lehet.  Az eszköz működésének lényege, hogy egy jelfeldolgozó technikával…..
mis 2015.01.23 21:52:48
@Gekko: Akkor mit csinálnak vele, ha nem kapcsolgatják?

"Ezt úgy kell elképzelni, mint egy rendkívül gyors Ki/Be kapcsolót," legalábbis ez van a cikkben...
mis 2015.01.24 08:19:57
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Köszi a választ! :)
Sokat agyalok azon, hogy miért nem vagyok jó barátságban a magyar filmgyártással, ám miközben gondolkodok, néha rábukkanok, vagy felfedezek egy-két kincset, amik a fényt jelenthetik az alagút végén. Az elmúlt évek során bizonyosodtam meg arról, hogy ma egyetlen egy…..
Havi rendszerességgel előfordulok mekiben, de általában tárgyalásokat szervezek ide és a kávézó részben vagyok. Néha viszont látok valami csábítót a kajás szakaszban is és a csábításnak engedve kipróbálok ezt-azt. Nem is emlékszem, hogy mit ettem legutóbb, de az biztos, hogy…..
mis 2014.10.30 13:14:14
@Mad Mind: 1200 FT-ot adsz ki egy hambiért, ami az alapanyag árakat és a hambi méretét elnézve, iszonyatosan sok. Szerintem ennyiért el lehet várni a minőséget.

Mint többen írták, ugyanezt - nem kiváló, de jó minőségű alapanyagokból - eladásra ki lehet hozni 7-800 Ft-ból. Ha másfélszer (!) annyit kiadok érte, én elvárnám azt, hogy valami nagyon különlegeset kapjak.
mis 2014.10.30 14:54:06
@bobijub: Nézz körül másik gyorskajáldákban, ezért Ők kb. 2/3ad árat kérnek. Biztos mindegyik veszteséges. Vagy csak nem tudnak számolni. Ennyi.

"én ezt otthon olcsóbban ki tudom hozni"-ez így igaz. Csak én erről egy szót sem mondtam, te keverted bele, én direkt azt írtam, hogy eladásra... :)
mis 2014.10.30 15:27:43
@oszt jónapot: egyszer meg kellett kóstolni :)
egyébként kösz, hogy látatlanban lehülyéztél, igazán jóleső dolog, így tovább, paraszt meg a szomszéd néni, nem TE.
Megy ez a süket duma, hogy a szolgáltatók nem terhelhetik át a fogyasztókra az internetadót, mivel az adó alanyai az érintett cégek. Agyhalott hívőknek: az ÁFA alanyai is a cégek. És kik fizetik? A végső fogyasztók. Mert így van kitalálva. Na mármost. Ahhoz, hogy a…..
mis 2014.10.28 21:24:50
@roka: HI!
Az adó azért adó, mert azért nem kapsz semmit. Megy a közösbe és el van osztva, hogy jusson mindenre.

Amiért jár is valami, az a járulék.

Nagggggyon leegyszerüsítve.
Munkakerülő játékok Adni jó! 2014.10.20 08:00:00
Alig kezdődött el a hétvége és máris hétfő, nem túlzottan vidám dolog ez. Viszont a munkakerülés az, ami örömet tud okozni az embernek, ráadásul a Gift Rush 3-ban még ajándékozni is kell, ami újabb örömforrás lehet. Egészen pontosan az ajándékot és az alvó bigyót kell…..
mis 2014.10.21 09:19:01
@Holding: @Az igazi Trebics:
Megnyitod, lejjeb görgetsz és ott van...de a youtubere is mehetsz, mert ott van fent, szal nem kell 30s várni. :)
A lehető legminimalistább logikai játék a Hook. A grafika mellett a játék sincs túlbonyolítva: egymásba gabaloydó szálakat kell visszahúznunk anélkül, hogy egymáshoz érnének. Nyilván ez azért a határokon belül csűrve-csavarva van, szóval az ebédszünet elklikkelgetésére…..
Egy-egy komolyabb értékű eszköz, jármű vásárlását többféleképpen intézhetjük. Például megvesszük készpénzben, hitelből, vagy lízingeljük. De mit is jelent ez utóbbi? A lízing egy speciális konstrukció, amely hasonlít a hitelhez, de mégsem az. Mondjuk legyen egy autó a…..
Tartsanak nyugodtan szentimentálisnak, de nekem a mai napig könnybe lábad a szemem, ha a Holdra szállás képeit nézem, fantasztikus érzés átélni azt a történelmi pillanatot, amikor az emberi elme legyőzte a világűrt. Ennél már csak egy felemelőbb történet van az űrutazás…..
mis 2014.09.28 00:12:38
@Nyílméregbéka: Mondjuk szerintem kevés jobban dokumentált eset van az úrrepülésnél, így nem volt nehéz miből dolgozni...
Napjainkban már senki nem lepődik meg azon, ha egy vállalat valami új, az okos otthon kiépítésére szánt eszközt dob a piacra. A Google viszont az általa megvásárolt Nest Labs (3,2 milliárd dollárért kelt el a keresőóriás részére) eszközét implementálja az eddig meglévő…..
A '90-es évek a zenetévék és a videoklipes korszak egyik legjobb időszaka volt. Túlléptünk a '80-as évek sztorizós és sokszor nagyon kezdetleges videóin és a klip önállú videós műfajként egyre kreatívabb és érdekesebb eredményeket produkált. Ráadásul egyre több lett rá a…..
mis 2014.09.14 21:16:40
Még szinte meleg volt Szent István kenyere, amikor olvasónk csomagja a messzi Kínából, mindössze 2 nap utazás után Magyarországra ért. Azóta a magyar hivatali útvesztőben bolyongva keresi egymást csomag és gazdája. Kedves olvasó, ne csüggedj, minden nap új…..
mis 2014.09.06 10:36:23
@klarky: Szia!

Nálunk a postás ugyanezt próbálja eljátszani. Be kell menni a postára és panaszt kell tenni. HA ismételten kérsz kézbesítést az tényleg díjköteles lehet, míg az első ingyééééé van :)
A postások (benti rész) sem szereti, ha 1 fő lustasága miatt bent sok dolguk van...
Amerikában hatalmas botrányt kavart, hogy egy apa 6 órára az autóban felejtette a a 17 hónapos gyermekét, ahol a perzselő hőségben a kisbaba meghalt. Maryland államban a 40 éves apa, John Junek aznap reggel az oviban kitette a 4 éves fiát, a kisebbik gyerekét pedig bölcsibe…..
    Csöpög és csurog mindenfelé a görögdinnye, amikor eszed?   Kerüld el a sok ragacsos felület takarítását és tálald a görögdinnyét tisztán és egyszerűen.   Hogyan vágjuk fel a dinnyét?   Neked melyik dinnyeszeletelési módszer tetszik jobban?     Dinnye-diéta..
Belsőség Heti merítés 2014.07.27 09:40:11
Álomautóból használati tárgy Egy osztálytalálkozón derült ki, hogy a lejjebb említett Tamás barátom éppen a Landy-carhoz került szerelőként. Onnantól kezdve ismét összefűződött az életünk, Ő próbált elrettenteni a szerelmemtől, én meg csak bombáztam a…..
Kedves Mt!   Van egy nagy gondom a munkahelyemen, ebben remélem, hogy tudok nekem segíteni, tanácsolni valami hasznosat. itt a nyár, mindenhol a szabadságolások időszaka van, a családommal együtt már mi is nagyon szeretnénk elmenni pihenni egy pár napra. Ha nem is külföldre, mert az…..
Nézd meg a videón az összefoglalót, mert a képekkel, csak pici ízelítőt adok a témához... 10./ A Sky Dome panoráma képe, nyitott tetővel (panoráma kép) 9./ a korszerű léghajó 8./ Oresundi híd és alagút  7./ A Petronás ikertornyok - Malajzia 6./  a világ egyetlen…..
A város egyik legkultikusabb helyéről elég kevés információval rendelkezünk, holott igencsak kirí ez az épület a szimpla egyszerűségével. Az Újgyőri Piacnál található, kocka alakú óvóhelyet évek óta nézegetjük, de kevesen tudják, hogy egyáltalán mi az, többen nézték példának okáért gabonatárolónak.…..
A net az esetek többségében jó fej, jó hely, megértő még a legnagyobb hülyékkel szemben is. Maximum pár karmolósabb kommentben elküldik őket melegebb éghajlatra, és csókolom. Van azonban egy kritikus tömeg jellegű jelenség: ha kellően sikerül felhúzni az embereket, akkor…..
mis 2014.07.12 09:54:52
@kekegsm: legyen igazad... :)
Kedves Olvasó!   Nem bírom ki, hogy ne osszam meg tapasztalataimat a kedves olvasókkal. Az elmúlt 3 évben ez volt a 3-dik olyan munkahely, ahol a L. Ron Hubbard (a szcientológiai egyház alapítója) által cégvezetésről készített tanulmányokat magukévá tevő vállalkozással…..