Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Birsalmasajt

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A sci-fi, azaz science fiction (vagyis tudományos fantasztikum) műfaji meghatározását sok vita övezte mindig is. Sokszor felvetődött már, hogy végülis mitől sci-fi a sci-fi. Ha  például egy történet a világűrben játszódik, attól már feltétlenül science fiction lesz belőle? Ha egy űrhajón megölnek…..
Birsalmasajt 2019.03.05 17:25:28
@sírjatok: Én az vagyok
Miben? / Ki? Baloldali szavazó Jobboldali szavazó Vallás terén Igazi keresztény, de nem bigott. Legbelül, külsőségek nélkül, szerényen, nagyon mélyen éli meg hitét, és nem teszi ki a plénum elé.  A Bibliát kívülről fújja, kiválóan érvel hitvitákban. Imádja Ferenc pápát. Az első pápa,…..
A múlt héten egy barátom felhívott, hogy ugyan ugorjak már el, és nézzem meg, min dolgozik mostanság. Ő hivatásos modellező - építészeti modellek, vasút, de díszleteket is szokott építeni - gondoltam megint valami jó terepasztalt épít. De nem… egy komplett éttermet, ahol vasútmodellekkel…..
Birsalmasajt 2019.02.25 12:29:57
@sztrelnyikov:
Én is voltam Vytopna-ban de talán Brnoban és ott nem volt belépő, viszont a kaja is jó volt, úgyhogy helye válogatja. Aki vonatos környezetben akar igazán szart enni drágán, annak még mindig a maradék magyar fenntartású étkezőkocsit ajánlom, azzal nem lőhet mellé.
A tudomány mai állása szerint két hatásos táplálék kiegészítő szer van, amelyeknek nagyobb a szervezetedre gyakorolt hatása, mint a gyártók profitjára. Ők pedig a kreatin és a koffein. Utóbbival már foglalkoztam egy párszor, de most sikerült a kreatinnal kapcsolatban is egy…..
1929. Nudista strand Moszkvában..
Birsalmasajt 2018.11.12 12:17:51
@molnibalage: Semmi az égvilágon.
Harmadfokú hőségriadó van érvényben kedd éjfélig. A várható maximumok 33 és 37 Celsius fok között alakulnak. El tudom képzelni, hogy ti is szenvedtek a melegtől. Itt van egy-két spúrtipp,…..
Amikor 286-os, vagy 486-os számítógépek előtt ültünk a 90-es években - természetesen lopott Windows 3.1 később 3.11, mégkésőbb Windows 95 előtt - , szinte nélkülözhetetlen volt, hogy legyen a közelben egy csomag "kislemez" (más néven floppy) vagy a még klasszikusabb…..
Magyarország már megint rosszabbul teljesít. Az International Humanist and Ethical Union által elkészített, ateisták, humanisták és vallástalanok elleni diszkriminációt világszinten vizsgáló tanulmány szerint hazánk a vörös, vagyis súlyos kategóriába esik. Nálunk eszerint oly…..
Kezdjük ma valami pozitívval, mégiscsak ez az első híradásunk: 7,5 százalékkal nő a magyar gazdaság! Jött, látott, győzött. Ennél szebb hír nem is nagyon kell egy ilyen fagyos szerdára. Persze elsőre kicsit furának tűnhet az adat, mert hát legutóbb még ez volt a…..
Alacsony vagy magas részvételi arány a kedvező? Nekünk vagy az országnak? Okosabbak vagyunk-e, ha sokan vagyunk? Áltudományos okoskodás, melyben a szerző igyekszik senkit sem megsérteni! A vasárnapi eredményhirdetést követően megindult a bűnbakkeresés, a vádaskodás és a…..
Birsalmasajt 2014.04.11 11:32:20
A tudomány jeles képviselői legtöbbször megállnak az "anyagi" szint vizsgálatánál, és a racionális megközelítés korlátainál. Csupán az elmével felfogható területen "kirándulnak", az azon túli vidéket pedig meghagyják másoknak. Nem így a világhírű magyar agykutató,…..
A Hírtelevízió politikát csinál. És élvezi.Múlt szombaton rendezték az MSZP nagygyűlését, amelyen a Mesterházy-beszéd közben elhangzott egy bekiabálás. (Sőt, nem is egy, de ugye csak egyet hallunk folyton.). A Hírtévé vasárnap déli híradójában leplezte le, hogy mi…..
Tegnap a dohányzás korlátozásának lehetséges módjáról, az adóemelésről írtunk, ma egy másik szenvedély, a marihuána van soron. Colorado államban január elsejével lett legális a marihuána árusítása, ráadásul nem csak gyógyászati célból. Így a boltok előtt kígyóztak a…..
A World Series by Renault-versenysorozatot nem kell bemutatni a műértő közönségnek. Az, hogy a néhai spanyol Formula Renault-bajnokság utódjából időközben egy igazi Forma-1-es sztárnevelde lett, már csak a befektetett munka, pénz és a kőkemény bajnokság hírének köszönhető.…..
Birsalmasajt 2013.09.08 12:46:59
Az én Családom! Bemutatkozás 2008.07.12 19:54:00
Benkő Zoltán vagyok, 17 éves. Hogy ez most sok vagy kevés, nem tudom, csak azt, hogy szeretnék elérni valamit, ahogy persze mindenki körülöttem. És itt a lényeg: csak nem úgy, ahogy a többiek. Félreértés ne essék, nem akarom feltalálni a spanyolviaszt, csak rájöttem valamire.…..