Regisztráció Blogot indítok
Adatok
éntudnámrosszul

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vagyonőr és kormányőr összehasonlítás. A Vastagbőr megint remek cikket közölt le, mely szerint vannak olyan nyugdíjasok ma Magyarországon, akik 36 évesek, és a nyugdíjuk 154000 Ft havonta. Megtudták, hogy sok ezen fiatalemberek közül pl. kormányőr volt, így kerülhettek ilyen…..
Igazából a mai nap próbáltam kikúrálni a kezdődő influenzámat, mert holnap meló, s megint csak a blog.hu posztjai közül válogattam. Orsi néni elmélkedik egy cseppet a 24 órás szolgálatokról, erről jutott eszembe újfent pár gondolat. Nos, a 24 órás munkarend annyira terjed,…..
éntudnámrosszul 2010.08.18 20:40:06
Most kaptam cégként egy 24 órás munkát/persze ez csak feltételezés/.Ezért nekem a megbízó 31 napos hónapban 31xK forint + ÁFA-t fizet.Nem kötötte ki hogy a feladatot hány őrrel és milyen munkarendben végeztetem el.Én az őröknek 31x Z forintot fizetek ki. Ezt az összeget kaphatja 2, őr 24/24 -es munkarendben, kaphatja 3 őr 24/48 as munkarendben, sőt kaphatja akárhány őr, de az össz óraszám ,és feltételezve az azonos óradíjat az összeg és az ezek után fizetendő közterheim egyéni vállalkozók alkalmazásánál,vagy alvállalkozó alkalmazásánál nem változnak. A dolgozóknak felajánlottam a 12/12 ÓRÁS MUNKARENDET DE EGY SEM VÁLLALTA, a bejárás miatt. Ha saját alkalmazottat alkalmazok,valóban gazdaságosabb az adott munkát minél kevesebb létszámmal elvégeztetni. Én azt tapasztaltam nagyon alacsonyak a vállalási díjak és az ebből fizethető órabér. Ez okozza azt hogy a ledolgozható órák számát munkaadóknak korlátozni kell ,még akkor is ha az általa kiadott szabadidőben a dolgozója elmegy a konkurenciához dolgozni,és hozzá fáradtan érkezik. Sokan úgy vannak vele ,hogy akkor inkább nála dolgozzon.Megjegyzem a szakmai kamara-mert mást jelenleg nem tehet-ajánlást adott ki a minimális vállalási árakra és a fizetendő bérekre. Úgy tudom jelenleg is erőteljes jogalkotás folyik azért hogy a vagyonőri szakmában meglévő anomáliák rendeződjenek legalább jogilag. Akár hogy is nézzük a több mint százezer hazai személy és vagyonőr ,közbiztonsági tényezőként van jelen,és ezt a politikának észre kell vennie.