Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fbalfonso

2 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mert bizony, él és virul, 33 évvel a megjelenése után is a Commodore 64 körül olyan kommuna pezseg, hogy az egészen elképesztő. Az elmúlt hetekben több, ehhez kapcsolódó hír is előkerült, most ezekből gyűjtöttem párat. Ghosts'n Goblins igazi arcade átirat (a Commando…..
fbalfonso 2015.07.04 07:28:40
@(obsolete): 664 blocks free.
...Illetve 683, csak a 18-as track (directory) lefoglal belőle 19-et. :-)
Valamiért azt gondolom, hogy jeles alkalom, amikor valaki először vesz életében egy játékot pénzért, úgy, ahogy azt elméletileg kell. Persze, ez manapság már sokak szemében idióta hozzáállás, hát minek, ott az ncore-bolt, meg a rohadék kiadók amúgy is milliárdokat kaszálnak,…..
Elöljáróban csak annyit, hogy nagyon szeretem a sportműsorokat, általában az Eurosport megy. S ráadásul másokkal ellentétben nem nyúlok pánikszerűen a távirányítóhoz, hogyha reklám jön. Ehhez jön még, hogy a jó reklámokat még szeretem is! S a fenti okok miatt akadtam az…..
Kedves Olvasóm! Mint láthatod, a mai nappal egy új blog indult. S hogy miért is? Az okát igazából nem tudom, csak sejtem (találgatás később), mindazonáltal remélem, hogy Te, aki éppen erre jársz, jól fogod magad érezni itt. Ahogy a cím is mutatja, éppen arról szeretnék írni,…..
Karácsony előtti rohanás van, este meg céges buli, ezért előrelátó módon bekészítettem egy konzervposztot. Úgyis régen volt toplista, jöjjön a tíz legbosszantóbb játékklisé (a PC Guruba pár éve írt egyik cikkem reciklálásával). Sablonokat, túlságosan ismerős…..
Vannak műfajok, mint a forma 1, amelyek nem hoznak lázba. Vannak legó témák, mint a Racers, amelyek nem fogják meg a fantáziámat. Vannak kereskedelmi trükkök, mint a linceszelt készletek, amelyeket fenntartással kezelek. És vannak márkák, mint a Ferrari, amelyek különféle okokból…..
fbalfonso 2012.01.08 03:54:27
@Lord Ickenham: Nem Forma-1, hanem Formula-1! :)))
A szerelők azért vannak sisakban, mert a verseny közbeni tankolást csak a 2011-es idénytől tiltották be újra, úgyhogy egyszerű munkavédelmi okai vannak (lsd. Verstappen 1994-es esetét a Német Nagydíjon). A pilótáról meg annyit: arról Alonso szüleit kéne megkérdezni, hogy a csemetéjük miért így néz ki...
  Miután túlestünk a politikai elmebajon, megtárgyaltuk mi vicces és mi nem, illetve elveszítettünk néhány olvasót és láthatóan nyertünk párat, ideje visszatérni a blog profiljához. Majdnem. A mai posztban ugyanis nem lesz repülőgép, csak egy ember furcsa ruhába öltözve, de…..
Sikerült megszereznünk a kormányzat terveit az új nemzeti légitársaságot illetően, amit most büszkén osztunk meg veletek. Az új gépek festésénél a nemzeti jellegnek megfelelően a piros-fehér-zöld színek dominálnak majd, illetve a cég jelképe is a magasban szárnyaló…..
fbalfonso 2011.12.07 06:59:18
@messi-asz: Ez k*rva jó volt, hangosan felröhögtem!

Amúgy meg szerintem ennyi politika belefér, ha valaki nem tudja az ilyen dolgokat felfogni, hogy ez most vicc (Hofi: "És tudod, hogy ebben mi a vicc? Hogy nem vicc!"), és itt trollkodik, hát azt csak sajnálni tudom...
A korábbi 7 hetes bekötési rekordot írja épp újra a UPC Monoron, ahol Barobertus kolléganőjénél már több mint 2 hónapja ígérik a szerelőket. Ha egyszer mégis bekötnék a házat, újra meg kell rendelnie a szolgáltatást, különben a UPC magától nem fogja aktiválni a…..
fbalfonso 2011.10.28 13:13:05
@nedecz: ... vagy a Karotta és a Winkler, megmagyarázni, hogy miért velünk kell szerződni...
Egész egyszerűen nem legózom. A fenti képen a bontatlan dobozaim láthatók. És ez még nem minden! A hálószobámban van egy nagy rakás használtan beszerzett készletem, köztük olyan csodákkal, mint a 6380-as kórház, vagy a 6769-es western erőd. És mégsem. Persze ezer okot…..
Talán már említettem, a munkám gyakran szólít Ukrajnába, így természetesen időnként a helyi bevásárló-központban is meg szoktam fordulni. Talán azt is említettem, hogy LEGO-t egyáltalán nem láttam a játékosztályon, annál több klónt. A héten belefutottam ebbe. A kivitel…..
fbalfonso 2011.10.07 06:23:02
@Hammer: Ha már feljött az LDD-ről a szó: nem tudja-e valaki, meg lehet-e hackelni a programot úgy, hogy ne számolja olyan brutális módon a fizikát? Ugyanis már pl. az is gondot okoz neki, hogy pl. egy 8x8-as platen van két db 1x4-es brick, és közéjük két egymásra rakott plate már nem rakható be!!!!!!(négy)! Ja, MLCAD is van, de azért néha jó lenne egy picit könnyedebben építkezni... Ha valaki tud valamilyen módszert, ne habozzon közölni. Köszi!
IDDQD Heti retro: Test Drive 2011.08.25 07:30:00
A Heti retróban elég kevés autószimulátor volt eddig (talán csak a Stunt Car Racer meg a Street Rod), pedig a műfajban akad néhány szépen megöregedett klasszikus. Például a Test Drive, ami mind Amerikában, mind Európában nagy sikereket aratott, vezető fejlesztője pedig olyan…..
Olyan ez a sarc, mint egy benyögött mentőhazugság, amiből már nem lehet kikeveredni. Pedig lenne tuti megoldás. Mai cikkünk blogposztja...
Aki lemaradt az áprilisi, régi játékokat és hardvereket felvonultató kiállításról, az jövő hétvégén pótolhat. Ezúttal Szegeden gyűlnek össze – már másodszor – azok, akik nehezen engedik el a 8-bites életérzést (ezért a kifejezésért Hancutól külön elnézést…..
Két dolog jutott eszembe, miután végigolvastam Ildi hosszú, de a maga módján igen szórakoztató levelét. Az egyik az volt, hogy "ügyes", a másik, hogy egész hihetetlen, mit meg lehet csinálni emberekkel. Ildi a Dob+Basszus színházi verziójára vett jegyet a Bárkába. A…..
fbalfonso 2010.08.19 04:40:10
Tényleg az Ákos-produkciónál nem stimmelhet valami, mert én is megjártam velük nemrégen. Történet címszavakban:

1. Április elején koncertjegy megrendel a webáruházból 6.990,- Ft/koponya áron (ez van). Pénz másnap átutal.
2. Két hét múlva honlapra felmegy, jegyár ugyanarra a bulira: 5.990,- (itt átverés lesz...)
3. Május közepén telefon csörög, felvesz, jó napot kívánok, ez és ez vagyok, megkaptuk-e a pénzt? Milyen pénzt? Az 1.000,- különbözetet...

Hát tényleg nem egy átlagos magyar hozzáállás...

Azt már nem is említem, hogy nem egyszer rendeltem már náluk, mindig a megbeszélt időre volt itt a cucc, se hamarabb, se később, és ettől az egy esettől eltekintve annyiért, amennyi fel volt tüntetve. Az e-mailekre is szinte azonnal válaszoltak, nem a kötelező 30-60-istentudjamennyi nap után.

A rendezvényszervezés balf*szságairól meg annyit, hogy ilyenek általában a fesztiválfellépéseken fordulnak elő, ahol nem az Ákos-produkció biztosítja a beléptető, biztonsági meg még ki tudja milyen személyzetet, hanem a fesztivál szervezői (ld. 2007 SZIN, Szeged, aki akarja, utánanézhet). Voltam már egy jó pár koncertjén, és a saját szervezésű, önálló bulijaikon érdekes módon soha nem volt ilyen probléma.

Nem szeretném, ha félreértenétek: nem s*ggnyalás szeretett volna lenni a komment, csak gondoltam, én is leírom a tapasztalataimat a "nagy, műmájer, ****, ****" Ákosról, aki annyira lenézi a közönségét, hogy még ilyen hülyeségekre is figyel, hogy a vásárló elégedett legyen. Sziasztok!