Regisztráció Blogot indítok
Adatok
memento89

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem, nem világvége-film, csupán nyári hétvége a 2X3 (bár itt 4+3) sávos úton. A legtöbb nagyvárosban az élet leginkább a belvárosi főútvonalak mentén zajlik: az "örökzöld" Champs-Elysées-n kívül elég belegondolni a berlini KuDamm, a frankfurti Kaiserstrasse vagy…..
memento89 2010.08.15 12:14:13
Jó gondolat életet lehelni a Bajcsy-n - de a képek a alapján ezt a sok gatyi portált ki engedélyezi ?

Amikor volt villamos közlekedés, akkor is volt különbség az út két oldalának forgalma között. A Nyugati (Marx) tér felé vezető út jobboldalán mindig kisebb volt a gyalogosforgalom, nint a másik oldalon. Ezért az itt lévő üzletek akkor is csak éppen megéltek, meg most is.

Tegyük fel visszaáll a villamosforgalom. És akkor ez mekkora forgalomnövekedést fog eredményezni ? Mert pl. az Ó utca egy része sétálóutca és maga a borzalom. Minden szempontból.
Mielött a biztosat állitanánk a villamosforgalom jótékony hatásáról - elötte egy felmérés, tanulmány, gazdaságossági számitás nem ártana.Ezek valahogy kimaradnak a nagyivű városformáló elképzelésekből.
Pl mi lesz a hazsnálaton kivüli épületekkel ? Lásd a Nyugati tér közelében a volt nyomda-épületet. Évek úta lakatlan. Szemben az áruház+irodaház sem egy aranybánya - látni az évente cserélődő portálokon. Pedig ott van villamosforgalom (Teréz-Sz.István). Vagy a Bajcsy-Nyugati térhez közel eső oldala az Alkotmány utcáig - meg lehet nézni, hogy milyen üzletek vannak és milyen forgalommal. Pedig a villamosforgalom nincs messze tölük.
Ide azért több kellene annál, hogy elbontják a felüljárót és lesz villamos. Nosztalgiából az üzletek nem fognak megélni.
Egyébként is 80-100 évvel ezelötti példák azért is sántitanak, mert akkor a város jóval kisebb területen müködött, az individuális szabadidőeltöltések (TV, internet stb.) hiányzott.