Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nanking

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1945. augusztus 6-án és 9-én az amerikai légierő atomcsapást mért Hiroshimára és Nagaszakira. A vélemények megoszlanak arról, hogy szükség volt-e az atomfegyver bevetésére, mindenesetre Japán csak augusztus 14-én kapitulált. Vajon mi zajlott le a hatalmon lévők fejében abban az…..
Nanking 2010.08.11 17:30:02
Annak megítéléshez, hogy szükséges, igazolgató-e az atombomba bevetése, hogy miféle ember volt Hirohito és a bandája, hogy miféle náció volt a korabeli japán társadalom, hogy hogyan bántak a "szövetségeseikkel" (hogy összehasonlítható-e a Német-Magyar viszonnyal), stb. ajánlom figyelmetekbe a Rape of Nanking c. filmet. Megtudhatjátok, hogy nincsenek valós fogalmaink itt Európában a háborús bűnökről, ember alatti színvonalú igazi ázsiai barbár kegyetlenségről. Ha végé bírjátok nézni, mit művelt a japán hadsereg gyakorlatilag egész állományát tekintve a civil lakossággal, és nem csak ott, hanem a Fülöp-szigeteken és gyakorlatilag mindenhol, ahol "felszabadítóként", "szövetségesként" jelentek meg, akkor azt mondjátok, hogy kár, hogy elfogyott az amik bombája kettőnél. Többet érdemeltek volna. És az egész hülye világ a japánok fájdalmán rágódik, mint itt is, mert piszok jó a marketingjük. Annyira, hogy Hitler háborús bűnös a démoni (merthogy "isteni", csak épp a másik végéből) Hirohito pedig békében élhetett 89-ig.
Ráadásul a japánok a mai napig tagadják, hogy megtették volna ezeket, noha nemzetközi diplomaták, újságírók, sőt japán katonák is tanúsítják, hogy igaz. De ők a mai napig azzal a felsőbbrendűségükkel azonosulnak, amelynek jegyében ezeket elkövették. Vagyis ma sem jobbak, mint akkor voltak.
Többet érdemeltek volna, sajnálatot pedig ha valaki ezen a világon nem érdemel, akkor az ez a torz nép.
Elfogadok kritikai észrevételeket, de csak akkor, ha előtte tájékozódtok Nanking vonatkozásában. engem is fájdalmasan érintett a tudatlanságom - sokmindenért tiszteltem a japánokat, de ennek vége.