Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sikiraly

78 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fővárosiak körében kedvelt Visegrád-Nagyvillám sípálya kivételesen jó szezont tudhat magáénak. Gutbrod Rezső barátunk, a Duna-parti "síterep" lelkes üzemeltetője megosztotta velünk gondolatait - és húsvéti síelésre csábított. Így visszatekintve szinte el sem…..
A lenzerheidei Világkupa-döntő utolsó napján verőfényes napsütésben a csapatversenyre került sor, amelyben a németek voltak a legjobbak. Az előző napok borzalmas időjárása után vasárnap gyönyörű napsütésben rendezték meg a csapatversenyt. A negyeddöntőben a csehek Sarka…..
A női óriás-műlesiklás elmaradt a köd miatt a Vk-döntőben, a férfi műlesiklást az olasz Giuliano Rizzoli nyerte meg, a szakági győztes a pontot sem szerző horvát Ivica Kostelic lett. Az előző napok esőzése után hatalmas köd ereszkedett szombaton Lenzerheidére. A nők utolsó…..
A lenzerheidei Világkupa-döntőben sikerült megrendezni a női műlesiklást, ezt Tina Maze öt százados különbséggel nyerte meg Marlies Schild előtt. Az összetett Maria Riesch visszavette a vezetést Lindsey Vonntól. A női műlesiklás idején is esett eleinte az eső, de ezt a számot…..
A szezon utolsó lesiklóversenyén a Világkupa-döntőben, Lenzerheidében a férfiaknál Adrien Théaux győzött, a szakági Vk-t Didier Cuche vihette haza. A nőknél Julia Mansuco négy év után nyert újra Vk-futamot. Felhős időben, ötfokos melegben kezdődött az idény utolsó…..
A svájci Didier Cuche győzött Kvitfjellben a szuper-óriásműlesiklásban, és ezzel átvette a vezetést a szakági Világkupában. Az utolsó kvitfjelli versenynapon mínusz 9 fok és borús idő várta az alpesi Világkupa mezőnyét a szuper-óriásműlesikló futamon. Az első tizenöt…..
Szezonbeli hatodik Vk-győzelmét aratta műlesikló versenyen az osztrák Marlies Schild, és ezzel megnyerte a nőknél szakági Világkupát. A férfiak kvitfjelli lesiklásán veterán honfitársa, Michael Walhhofer diadalmaskodott, a horvát Ivica Kostelic pedig annyi pontot szerzett,…..
A szám olimpiai bajnoka, a német Viktoria Rebensburg nyerte meg az óriás-műlesiklást a csehországi Spindleruv Mlynben. Maria Riesch 29. lett, így a harmadikként záró Lindsey Vonn 38 pontra megközelítette az összetettben. Borús időben, esőben rendezték meg a csehországi Spindleruv…..
A már tiszteletbeli magyar síterepnek számító stájerországi St. Lambrechtben rendezték meg a 2011-es alpesi magyar bajnokságot. A felnőttek mezőnyében a nőknél Berecz Anna, a férfiaknál Farkas Norbert nyerte a szlalomot, az óriás-műlesiklást és így az összetettet is. Az…..
sikiraly 2011.03.09 13:41:26
@Zsuzsi4: Köszi az észrevételt, mindkettő jogos, figyelmetlenek voltunk. Javítottuk.
Szenzációs műlesiklásának köszönhetően a szlovén Tina Maze nyerte meg a nők szuperkombinációs versenyét Tarvisióban. A korábban a rossz időjárás miatt elmaradt sestriere-i szuperkombinációs versenyt március első hétvégéjén a szintén olaszországi Tarvisióban pótolták a…..
Ismét egyetlen század döntött a győzelemről, csak ezúttal a női szuper-óriásműlesiklásban, Aréban, a német Maria Riesch javára. A férfiak banszkói műlesikló versenyét az osztrák Mario Matt nyerte meg. Az újdonsült világbajnok, a francia Jean-Baptiste Grange jött el…..
Az olasz Christof Innerhofer egyetlen századdal nyert a bulgáriai Banszkóban rendezett férfi szuperkombinációs versenyen, a nők arei lesikló viadalán az amerikai Lindsey Vonn győzött. Az alpesi Világkupa-sorozat egyik különleges helyszíne a bulgáriai Banszko – a macedón…..
A legkiegyensúlyozottabban teljesítő síző, a német Maria Riesch győzött az arei Világkupa-hétvége szuperkombinációs versenyében. Néhány nappal az alpesisí-világbajnokság után a svédországi Arében folytatódott a Világkupa-sorozat. Északon a nők mérik össze tudásukat,…..
Kimagasló magyar eredményekkel zárult a néhány napja véget ért alpesisí-világbajnokság Garmisch-Partenkirchenben. A mieink nem vetekedhetnek az alpesi országok sízőivel, ám a vb-n elért helyezéseik a magyar sísport lehetőségeinek ismeretében dicséretesek. A jó eredmények…..
A szezon legjobb óriás-műlesiklója, az amerikai Ted Ligety nyerte meg a számot a garmisch-partenkircheni világbajnokságon. A szakági Világkupa éllovasa nyolc századdal győzte le a francia Cyprian Richard-t. A borús, kissé ködös időben Ted Ligety volt az első, aki lejött a…..
Rajt-cél győzelmet aratott az alpesisí-vb női óriás-műlesikló számában a szlovén Tina Maze, aki az újonc olasz Brignonét és a 19. helyről felkapaszkodó Vk-éllovast, a francia Tessa Worleyt előzte meg. Döme Zsófia a 114 induló közül 53. lett. Hatalmas köd ereszkedett…..
Harmadszor rendeztek csapatversenyt alpesisí-világbajnokságon. Garmisch-Partenkirchenben a franciák mindenkinél egy kicsit gyorsabbak voltak, és megnyerték az aranyérmet. Tizenegy együttes nevezett a párhuzamos óriás-műlesiklásból álló csapatversenyre, és nem minden gárda indult…..
Elsősorban nagyszerű lesiklásának köszönhetően a norvég Aksel Lund Svindal 2009 után ismét megnyerte a szuperkombinációt a világbajnokságon. Az olasz Christof Innerhofer már harmadszor állhatott fel a dobogóra Garmisch-Partenkirchenben. A Kandahar 2-es pályán viaskodtak a férfi…..
A sokak által titkos esélyesnek tartott Anna Fenninger győzött a női szuperkombinációban a garmisch-partenkircheni világbajnokságon. Miklós Edit a 23., Berecz Anna a 27. helyen végzett. Az eddigiektől eltérően borús, de meleg időben, olykor szemerkélő esőben küzdöttek…..
Csütörtökön a férfiak és a nők lesiklóedzésével folytatódott az alpesi vb programja Garmisch-Partenkirchenben. A férfiaknál a szuper-G-ben győztes Christof Innerhofer, a hölgyeknél a múlt héten lesiklásban junior-világbajnoki címet nyert norvég Lotte Smiseth Sejersted volt a…..
Négy évvel Patrick Staudacher sikere után Christof Innerhofer személyében ismét olasz győztest avattak az alpesisí-világbajnokság szuper-óriásműlesikló számában. Érdekes versenyre volt kilátás szerdán a garmisch-partenkircheni világbajnokságon. A férfi…..
A 2011-es alpesi világbajnokság első versenyszámát, a női szuper-óriásműlesiklást az osztrák Elisabeth Görgl nyerte meg, a címvédő amerikai Lindsey Vonn hetedik lett. A 49 induló közül Miklós Edit a 31., Berecz Anna a 36. helyen végzett. A németországi…..
A németországi Arber-Zweiselben rendezett műlesikló Világkupa-versenyen az osztrák Marlies Schild a szezonban ötödször állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. A világbajnokság előtti utolsó női Vk-versenyeknek a cseh határhoz közeli bajor városka, Zweisel ad otthont. A…..
A férfiak szuperkombinációját Chamonix-ban a lesiklás után még csak 24. horvát Ivica Kostelic nyerte meg, aki ezzel megszerezte a szakági Világkupát is. Sestriere-ben a sűrű köd és a nagy havazás miatt ismét elmaradt a nők versenye, sőt az előrejelzések alapján a hétfői…..
A franciaországi Chamonix-ban rendezett lesikló Világkupa-versenyen két hatalmas bukás után a svájci Didier Cuche nagyszerű teljesítménnyel előzte meg a futam kezdete óta vezető olasz Parist. A női lesiklás a nagy köd miatt elmaradt Sestriere-ben. Gyönyörű napsütésben, mínusz…..