Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csepcsányy

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tóth Miklós lassan fél évtizede dolgozik a napelemes tetőcserépen. Hírportálunkon 4 éve jelent meg az első hír a találmányról, azóta időről-időre felbukkan egy hír, hogy épp indul hamarosan a gyártása. Most magát a feltalálót kérdeztük.  Hol tart most a napelemes…..
csepcsányy 2014.06.06 13:11:53
@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Nem a cserepet fúrják át hanem alá csúsztatják és az alatta lévő cserépen tetején fekszik. Ezt kb úgy képzeld el mint a hófogót, csak ezt rögzítik a gerendához. Mielőtt parasztozol zsindelyes tetővel, inkább kérdez
csepcsányy 2014.06.06 16:17:23
@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Hát igen. Mivel kb 15 cm van a cserép és napelem között nincs jelentős felhajtó erő. 3 éve van fent és eddig amit karbantartásra költöttem az egy tíz méteres slag és és egy locsoló fej volt. Nyáron reggel azzal mosom le, ha 2 hétig nem esik az eső. Ha esik akkor meg az letakarítja. Egyébként a legrosszabb hatásfokon nyáron szeles időben működik amikor, a légkör tele van porral. Télen olvadás után tiszta napsütésben csapágyas lesz az inverter, mert úgy termeli az áramot, csak értelem szerűen kevesebb a napsütéses órák száma.
Nem egy kellemes élmény az éjszaka kellős közepén arra ébredni, hogy hosszan csöng a telefonunk. Ha pedig egy közönséges személy - anélkül, hogy bemutatkozna - trágár és közönséges stílusban kezd el fenyegetőzni, - akkor már nem egyszerű feladat megőrizni a hidegvérünket.…..
csepcsányy 2014.05.23 19:01:48
@Nem leszünk gyarmat !: A Tied is kitűnő módszer! Az enyém az ha 6 után hív valaki az pontosan tudja kit keres és a hülye bejelentkezések ellenére is tovább folytatja a beszélgetést, de akkor már felismerem a hangját így el tudom dönteni hogy beszélgetni akarok vagy egy zaklatót akarok lerázni.
Kagyló felvétel után kapásból és kérdés nélkül (természetesen köszönés nélkül!) a következőt mondom. Hülye módszer ha hagyjuk beszélni a zaklatót, mert tényleg az ember ideire tudnak mászni és nem vezet sehova.
Néhány tipp:
- Tessék Tejipar teherporta.
- Jó estét! Ön CIA kelet európai központját hívta! Kérjük üsse be a telefonján a kódját, hogy bemérhessük a helyét! (Na akkor hallottam, hogy úgy lebaszta a telefont, hogy eltört).
- Tessék Budapesti Rabbi képző porta.
- Tessék Borsodi szénbányák csile osztálya.
És satöbbi.
Mondjuk olvastam egy urban legendát, ha igaz ha nem igaz akkor is jó.
Egy angol manus megunta az állandó idióta telefonokat, és be ment a szolgáltatójához, hogy emelt díjas telefon számot kér. Utána fél órát pofáztatta a hívót és még közben keresett is. Na ez az igazi szopatás.
Múltkor említés szinten felmerültek a Burger King kuponjai, úgyhogy lett is róluk egy történet. Naiv gyorsétkező egy kuponos menüt rendelt, amit megfejelt egy "ajándék bögre"-kuponnal, ami akkor jár, ha nagy üdítőt vásárol. Úgy gondolta, a menüben vásárolt nagy üdítő…..
csepcsányy 2014.04.15 22:59:54
@amsz: Milyen igazad van! Ezek tényleg tudnak élni. Gondolom a karácsonyt egy lángososnál bulizzák végig. És ha még olvasni is tudna? Nem a közepes üdítő helyett hanem pluszban kellet volna venni egy nagy üccsit. Csak az sok ismeretlen bonyolult magyar szó! Na az zavaró tud lenni
Sajátos képződményei a kormánypárti politikának ezek a harcos civilek. Innen sem hallatszik ki más hang, vagy vélemény, csak ami a kormánypárt berkeiben megszokott üres frázisok folyamatos ismétlése. Mindig osztják Orbán Viktor nézeteit, elfogadják magyarázatát, minden…..
csepcsányy 2014.01.25 12:16:43
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Csak úgy udvariasan meg kérdezném, hogy ezt a "féreg" szót rám értetted? Várom a megtisztelő válaszodat
csepcsányy 2014.01.25 12:38:36
@Magna cum laude Tigeri másztesz digrii: Tisztelt Kommentelő! Helyesen frusztráció! Egyébként a politikával balról és jobbról tele van a tököm, mert itthon arról szól minden, hogy hogyan nézzük hülyének az átlag embert. Szerintem ezzel a ténnyel nehéz vitatkozni
csepcsányy 2014.01.25 13:19:30
@Larry Silverstein: Bocs, de én azt írtam, hogy az átlag embert hülyének nézik és nem azt hogy hülye. Csak mindenkinek az a baja, hogy nincs alternatíva a szavazás szempontjából. Szerintem ez a legnagyobb problémája a lakosságnak.
Legutóbbi napelemes posztunk kapcsán a komment-arénában a napelemes rendszerek megtérülési ideje körül alakultak ki a legizgalmasabb csörték - így ezúttal ezt a témát járjuk körül egy kicsit alaposabban - szigorúan valóságalapon, gyakorlati megközelítésben. Nem számolunk…..
csepcsányy 2013.08.25 16:00:03
@Szzzz: Tévedsz, mert van napelemes rendszerem. Ha kíváncsi vagy át is küldöm a címemet ha megakarod nézni. Vagyunk így pár millióan csak Európában akik szerinted kommunista Icarusokat gyártunk. Az egész emberiség történetében voltak bőven hülyék akik, tüntettek és gátolták volna a fejlődést. Lásd: vasút, gőzgép, autó, repülő, de ezek hála istennek mind kihaltak. Egyébként én csak azért kezdtem ide írni, mert egy korrekt cikk, csak az idióták miatt fajult el a vita. Neked miért is nincs napelemes rendszered, ha már ennyire okos vagy?
csepcsányy 2013.08.25 16:27:37
@Blog.hu-s nickname: Na akkor a kérdésedre válaszolva leírom hogy milyen a rendszerem. 30 db 220 w-os Kyocera napelemet hajítottak fel a tetőre. Ez 6,6 kwh-os. Az inverter 5,5 kwh-os. Azért elég a kisebb, mert 100%-on soha nem fog dolgozni. Mind ez nekem 3 millába került. Ebből levonom a Fundamenta állami támogatását, (600000,- Ft/2 ember) mert abból a megtakarításból vettem. Maradt 2,4 milla. Ahogy írtam egy évben 7200 kwh-ot fogyasztottam az előző évben. Na ez beszorozva, a posztíró által megadott 50,- Ft-tal, az 360.000 Ft/év. Azaz 6,7 év a megtérülés. Ehhez jön még a plusz 1200 kwh, amit pluszba termelt a rendszerem, és ezt fogom elhasználni kiegészítő fűtésre majd a hűvösebb időkben és nem a gázt. Vagy is ezzel is rövidül a megtérülési idő. Nem naptári évet néztem, hanem a felszereléstől számított egy évet vettem figyelembe.
És még egy jó tanács aki most akar telepíteni hasonló rendszert. A következőt kell csinálni! Nem az első ajánlatot kell elfogadni, hanem leírod, kb milyen rendszert akarsz, majd a netről szépen ki keresgéled a normális weboldallal és referenciával rendelkező cégeket, és azoknak elküldöd emailben, de úgy hogy látszódjon minden címzett és ne külön-külön. Így a kivitelező cég látja, hogy versenyhelyzet van és lejjebb kell menni az árakkal.
Én is így csináltam és nem győztem kapkodni a telefont. Hihetetlen engedményeket lehet kicsikarni.
További kérdés?
csepcsányy 2013.08.25 23:35:08
Ezelőtt 10 évvel még nem gondoltam volna, hogy napelem relatíve megfizethető kategóriába fog tartozni. Miért nem rántod le az államot valamilyen lakástakarékon keresztül? Egyébként is unios előírás, hogy növelje az ország a megújuló energia termelést, mert jelenleg bőven import függőek vagyunk. Addig gondolkodjál, amíg valamelyik okos faszán megadóztatja. Én öt év után már a pénzemnél leszek, utána meg majd lesz valahogy. Addigra úgy is 40%-os hatásfokú napelemet fognak tömeggyártásban előállítani, amiket most használnak a műholdakon. Egyébként szerény véleményem szerint a bősi vízerőművet be kellett volna fejezni, ha már 80%-ban kész volt. Persze az osztrákoknál nem lehet 20 kilométert menni, hogy valamilyen vízerőműbe ne botlana az ember. Nyugat europa is addig fogja támogatni (másfélszeres árat fizetnek a termelőnek, mint amennyiért veszi a polgár), amíg el nem érnek egy bizonyos szintet. Hidd el ők aztán alaposan kiszámolták és mi még baromi messze vagyunk tőlük. Itt kb. 75 ft-ot kellene fizetni az államnak, de csak 20-at adnak és még adózz is utána. A németek, osztrákok stb. pontosan tudják mi csinálnak és alaposan kiszámolták. Nem egyik napról a másikra hoznak törvényeket. Talán őket kéne követni és nem Azerbajdzsánt. Ja írtad a hőszivattyút. Na az fogja pörgetni az órádat. A fenntartható fejlődés szerintem következő megoldása, hogy vízből hidrogént állítanak elő (napelem, szélerőmű, ár-apály generátor) és onnantól kezdve már csak kézügyesség dolga, hogy mire használod. Kanadában van egy ilyen erőmű, de nem találom sehol a linket, csak régen olvastam. A felhasználási terület végtelen csak gondolkodni kellene és ezt itt nem érdeke senkinek.