Regisztráció Blogot indítok
Adatok
levente79

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt gondolnánk, hogy a biciklitolvajlásnak két iránya van, a trükkös és a brutális. A trükkös az, amikor például filctoll házával nyitnak ki lakatot, a brutális, amikor flexszel esnek neki a láncnak. Most a két iskolát ötvöző, igazán piszkos trükk jelent meg Budapesten. A…..
levente79 2010.07.27 18:04:57
Srácok!

Én rengeteget bringáztam Pesten, ott nőttem fel, bringával mentem szinte mindenhova, ha az időjárás engedte. De néhány éve kizárólag autóval járok, ráadásul vidékre költöztem, csak akkor megyek Pestre ha muszáj.

Viszont néhány kommentel nem értek egyet:
1) miért baj, ha a bringás a buszsávban megy? Hol menjen szerencsétlen? Bringa út nincs.
2) Norbi kicsit elfogult az autósok irányában. Azok nem szabálytalakodnak? DE, FOLYAMATOSAN!!! Ahogy Pestre érek, egyből versenypályán találom magam, ahol index, sebességkorlátozás, elsőbbségadás, neagyisten türelem nem létezik !!!
3) És ami kivágta nálam a mércét: Norbika hozzászólása itt előttem "a bringás kultúra még a béka segge alatt van". Az a baj, hogy az ilyen FASZOK miatt tartunk itt. Norbika, te pöcs, az autós kultúra szerinted hol van? Csak a bringások szabálytalakodnak? Azért veszed észre őket, mert kevesen vannak!!! Az autós szabálytalanságok ezrei fel sem tűnnek. Koppenhágával meg Skandináviával példálózol előző hozzászólásaidban, de elfelejted, hogy azokban az országokban a kerékpározás erény, tisztelendő és támogatandó. A lakosság nagy része azzal is jár. Nemúgy mint itt.

Alapvetően két különbség létezik autós és biciklis között:
1) Az autós legtöbbször egyedül ül az autójában (a dugóban!) és lenézően kezeli a biciklistát, közben szennyezi a környezetet, bebüdöstve környezetünket. A Tietekét is!
2) A legfontosabb különbség pedig az - amibe a legtöbb köcsög, bringástól 5cmrel elhúzó autós meg sem gondolt - hogy a bringást nem védi SEMMI!!! Az autós körül ott a kaszni! Egy hajszála sem görbülhet! De a bringás bármikor komolyan megsérülhet.

Ez utóbbi egy alapvető különbség bringás és autós között. Szerintem ezzel a pesti autóstársadalom döntő többsége nincs tisztában. Szerintem akármilyen baleset történik, ezt kell először mérlegelni. Az autósnak igenis NAGYOBB A FELELŐSSÉGE !!!

Ami a bringalopási módszert illeti: én odariasztanám barátaimat, megvárnám amíg a tolvaj visszaér, és ADDIG ÜTNÉM AMÍG MELEG !!!
Nekem lopták már el autómat, több barátomnak pedig a bringáját, tudom, milyen érzés olyat elveszteni ami közeli az ember szívéhez - és a pénztárcájához!!!
A rendőrség pedig tehetetlen, és ha elkapja, akkor mi van?! Ha szabadul a köcsög, újra próbálkozik...

Üdv,
Lev