Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pattani

63 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Silver Fox Magvas rendelet 2011.05.04 09:35:00
Tegnap még azon füstölögtem, hogy mindig a bagósokat bántják. Hát, így legyen ötösöm a lottón! Jászladányban mostantól munka közben szotyizni tilos!A képviselőtestület roppant fontos problémát tárgyalt: hogyan lehetne javítani a közmunkások munkamorálján, az…..
A multi-kulti ahogyan jött, látott és tartolt, úgy hozta magával a megoldandó feladatokat is: a konfliktuskezelés ma már mindennapi fogalom kishazánkban is. Na nem, mintha eddig nem lett volna szó arról, hogy az ember munkahelyén lehetnek konfliktusok, vagy éppen stressz, csak valahogy…..
A technológia fejlődésével újabb és újabb szaktudásra, szakemberekre van szüksége a tudpománynak és a cégeknek. A buzzle.com oldalán található cikkből csemegézve a következő állásokat találhatjuk - talán leendő gyermekeinknek?ŰrpilótaA Sir Richard Branson által vezetett…..
Az igazán mobil wc(-s nénik)! :) A leghatékonyabb munkaerő! Az igazán lojális munkavállaló! és aki a legjobban érti a szakmáját.....
A Manpower előrejelzése szerint a "Kelet-Európa fejlődő gazdaságai sokkal optimistábbak a munkaerő alkalmazás terén, mint a nyugati OECD országok”, mondta Jeffrey A. Joerres, a Manpower Inc. elnök-vezérigazgatója. A magyar munkavállalói kilátások pozitívak a következő…..
Gyerekkorban játszik az ember, „ez a dolga”. Minden vágya, hogy nagy legyen, felnőjön, és olyan legyen, mint apa vagy anya. Ez persze az évek múlásával talán változik, talán nem, de egy biztos: a játék megmarad. Nemrég olvashattunk egy felmérésről, miszerint a…..
Menekülés a főnök elől.... :D..
A magyar munkaadók óvatos munkaerő-piaci növekedésre számítanak a második negyedévben, különösen a gyártás területén – derül ki a Manpower Munkaerő-piaci felméréséből. A cég felmérése szerint a magyar álláskeresők lehetőségei tovább javulhatnak a következő…..
Silver Fox Munkahelyi stressz... 2011.03.01 14:41:00
Munkahelyi ártalom, avagy miért használják a munkatársak a netet munka közben?  És legfőképpen: mire? Sok munkáltató haragszik, sokan tiltást vezetnek be, megint mások meg nem is törődnek azzal, hogy dolgozóik munkaidő alatt használják-e a közösségi oldalakat. Az…..
Bár külföldön már viszonylag nagy múltnak örvend, nálunk még mindig gyerekcipőben jár a válságkezelés. Ha jön, majd csinálunk valamit – ilyesmi hozzáállásuk van a magyar vállalkozásoknak a krízishelyzetekkel kapcsolatban. "A változásmenedzsment az új foci:…..
Silver Fox A betépett tűzoltós 2011.02.08 16:33:00
Az EU statisztikai hivatalának felmérése szerint is siralmas a nyelvtudásunk: Románia és Törökország előtt kullogva hátulról a harmadikok vagyunk nyelvtudás szempontjából. Pedig mind a munkaerő-piacon, mind pedig a magánéletben fontos lenne a különböző (de legalább egy)…..
A Manpower, az innovatív munkaerő-piaci megoldások piacvezetője a pedagógusok, a kormány, és az ipar együttműködését szorgalmazza, mivel jelenleg az első lépcsőfoknál, a képzés területén akad el a munkaerő-piac megfelelő utánpótlása. A Manpower vezetője, Jeff Joerres…..
Nemcsak Magyarországon, Németországban is nagy problémát jelent a megfelelő munkaerő megtalálása a vállalkozások számára. Az Ernst and Young felmérése szerint a német középvállalkozások 73%-a nagyon nehezen talál szakképzett munkaerőt, és emiatt évi mintegy 30 milliárdos…..
Ötből egy huszonévesnek biztosan nincs munkája a szigetországban. Ez még nem is lenne annyira szörnyű szám, más megközelítésben már sokkal drámaiabb a helyzet. Tavaly 32 ezerről 951 ezerre (harmincszorosára!) nőtt a fiatal munkanélküliek száma, miközben a regisztrált…..
Silver Fox Munkahelyi ártalom? 2011.01.18 15:44:00
Hogyan éljük túl a munkahelyi stresszt – ezen a témán nap, mint nap elgondolkozik az ember, ha egy-egy problémát meg kell oldania, vagy új feladat előtt áll. A különböző szakmákban persze különböző dolgokat takar a fogalom. Mindenkinek másból van elege, van, akinek a…..
A job-sharing Magyarországon még kevésbé elterjedt foglalkoztatási forma, azonban sok problémára jelenthet megoldást. Elsősorban például a gyesről visszatérő kismamáknak, akik legszívesebben csak részmunkaidőben dolgoznának, azonban mint tudjuk, nálunk ez is elég nehéz……..
Silver Fox EQ - IQ - munka 2011.01.13 09:16:00
Hogyan függ össze a hatékony munkavégzés és az érzelmi intelligencia? Úgy tűnik, szorosabb a kapcsolat a kettő között, mint eddig gondolták. Az összefüggés nem is olyan nagy felfedezés, ha jobban belegondolunk, hiszen az olyan helyeken, ahol embereknek együtt kell dolgozniuk, az…..
A szoftvermérnököket irigyli egész Amerika!A CareerCast által végzett felmérés szerint Amerikában a 10 legjobb szakma 2011-ben sorrendben: szoftver mérnök, matematikus, aktuárius, statisztikus, számítógép-rendszer elemző, meteorológus, biológus, történész, matematikus,…..
Eddig majdnem 6000 ember döntött úgy: marad a magánnyugdíj-pénztárában. A Napi Gazdaság beszámolója alapján kiderül, hogy így elméletben két magánnyugdíj-pénztár biztosan maradhat, hiszen 2000 fő a minimálisan előírt taglétszám. A jelenlegi nyilatkozatok fényében az…..
Az előző bejegyzésemben  ajánlottam egy linket, melyben a stresszcsökkentő ABC ötleteit olvashatjátok. Angolul. Ezért elkezdtem lefordítani azoknak is, akik kevésbé értik a nyelvet. Íme, az eredmény első része:Aludj! A NASA szerint egy 26 perces szundítás 34%-kal fokozhatja…..
Silver Fox Stresszcsökkentő ABC 2010.12.20 12:06:00
A karácsonyi pihenés közepette talán kicsit több idő jut magunkra. Ilyenkor a munkahelyi stressz is kicsit kikerül a figyelemből, a feltöltődés kap hangsúlyt. Ahhoz viszont, hogy a hosszú szabadság után meg tudjuk tartani az egyensúlyt, a későbbiekben is figyelnünk kell. A mypath…..
Százötven milliárd forint megtakarítást vár az állam jövőre a rokkantsági nyugdíjak rendszerének felülvizsgálatától. Mint azt tudjuk, Magyarországon nyolcszázezren részesülnek, ami kétszerese(!) az OECD-országok átlagának. A kormány reményei szerint  mintegy…..
Nőtt az idén a nyugdíjkérelmek száma – derül ki a Pénzcentrum cikkéből. A kérelmek majdnem egy harmadát elutasították. A legdurvább arányok a rokkantsági nyugdíjnál vannak, a mintegy 64000 kérelemből majdnem 40000-et utasítottak vissza. Ez így első olvasatra elég durva…..