Regisztráció Blogot indítok
Adatok
glc

0 bejegyzést írt és 186 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zoli a 2012-es jegyeivel szeretett volna tömegközlekedni, de sajnos januártól már nem érvényesek, cserélni viszont csak az Akácfa utcában lehet: Autósként viszonylag ritkán használom a BKV szolgáltatását, így az újabbnál újabb szabályokat sem ismerem naprakészen. Még…..
Fotó: indafoto.hu/csipcsup Talán a budapesti mecset terve óta nem jött annyi vitatkozó komment egy Urbanista-poszthoz, mint a legutóbbi nap kérdéséhez, mely így szólt: mit változtatnál a KRESZ-ben 2014-ben? Mivel történetesen betegen fekszem itthon napok óta, nem volt jobb…..
glc 2014.01.05 21:44:27
@Visionstar: Mondom... aki szándékosan büntet a közúton másokat, az nem való oda.
glc 2014.01.05 22:07:13
@Visionstar:
Nem voltam ott, viszont a saját szavaidra reagáltam, amit te írtál az esetről:

"csak egy kicsit megszopattam faszt, hogy tanuljon a hibájából."

Ezt a mentalitást nem menti sem a 22 év gyakorlatod, sem az hogy milyen egységnél és hogyan töltötted el.
(kivéve ha nem igaz és csak nagyot akartál itt mondani)

Egyébként 35 éve vezetek, igaz nem ilyen elit egységnél, csak sokat mentem/megyek munkaügyben az országban.
Nekem volt egy saját hibás koccanásom ez idő alatt, de érdekes módon SOHA nem gondoltam, pláne nem állítottam magamról, hogy "csodálatos reflexeim" lennének, sót még a "csodálatos autóm" csodálatos képességeire sem bíztam el magam. Igen, talán a saját hibás balesetnél tanulja meg az ember, hogy nem tévedhetetlen.
A nem-saját hibásnál meg azt, hogy a KÖZúton sokféle ember közlekedik, a hétvégi anyukától a kalapos skodásig, az öntelt száguldozó májerektől a minden szabályt semmibe vevő (vagy nem is ismerő) félhülyékig. Én ennek megfelelően vezetek, én ennek figyelembe vételét hívom "közlekedésnek".

Egyre én is büszke vagyok: soha nem mentem bele kakaskodásokba, soha nem büntettem az úton másokat se így se úgy. Ha mégis ingerenciám támadt rá, mert az előfordul) mindig szégyelltem is magam érte.

..és ne haragudj, de ha igaz amit írtál, akkor nem vagyunk barátok...
glc 2014.01.05 22:19:28
@glc: Akkor rendőrtippem (vagy hasonló bevetési egység) akkor bejött? :)
Egy tehergépkocsival ütközött kerékpárost látnak el a mentők Camdenben, 2013. november 18-án. Fotó: Peter Macdiarmid Két héten belül hat biciklis halt meg London egyetlen útszakaszán. Volt olyan, hogy egy nap alatt többet, a másodikat éppen az elsőt gyászoló tömeg…..
glc 2013.11.20 00:49:38
@stargazerhu: "Ilyenkor ha vkit megállítasz és rákérdezel, hogy feltűnt-e neki ez vagy az..hát csak bambán nézne."
Mostanában még az ismeretterjesztő műsorokban is a neten meg pláne tucatjával láthatod azokat a meglepő tényeket játékosan bemutató filmecskéket, amiből kiderül, mennyire is másképp működik az agy, mint azt az átlegember elképzeli.
Igen, van amikor kiveri a szemed és nem látod, mert éppenhogy másra koncentrálsz. Aztán utólag megkérdezik és csak bambán nézel. Te is, nem csak mások.
Így működik az ember.
Persze a jog ilyet nem ismer.
Nem csak bringásnak szól: először neked kell vigyázni magadra és először neked kell figyelni másokra. Önvédelemből.
A Bubi, azaz a fővárosi kerékpárkölcsönző – ha nem csúszik újra – fél év múlva indul, a Budapesti Közlekedési Központ viszont már készül a növekvő biciklis forgalomra. A város több pontján új forgalmi rendet alakítottak ki, hogy megkönnyítsék a kerékpárosok…..
Na, végre, Szigetszentmiklós és a bukaresti vereség után újra öröm érte a hazai MSZP-DK-E14-PM lelkes kis csapatát (a továbbiakban csak MSZP): ha már a pályán nem ment a győzelem és emelt fővel nem tudnak veszíteni, megóvták hát a mérkőzés eredményét - és ennek valamiért…..
glc 2013.09.29 22:45:51
@Budai Andris: Ó peeersze.. amikor az öntelt viktorka annak idején pofára esett ( "bukott jobboldal"? hmmm? :) ) akkor csalás volt és jogosan vonyítottak, szerveztek tüntetést a fideszesek követeltek újraszámolástól megismételt választásig, és ipari méretű csalásig mindent, akkor ugye nem az volt, hogy éppen az imádott vezetőd nem tudott emelt fővel veszíteni, ugye?
Ellenben most...
Ugyanmár, nem vagy te ilyen ostoba, vagy igen?

A fideszBEN és a jobbikBAN NINCS EGY SEM, vagy azért mert egyetért a gerinctelenségekkel, vagy mert érdekből, egzisztenciális félelemből vagy másból hallgat. Egyik sem tisztességes.
A támogatóik között van, vagy mert nem látják át, nem értik mi zajlik körülöttük (de azért jó szándékúak), vagy mert kevés az információforrásuk pl közmédia, ami, ahogy a viktor személyes megbízottja elmesélte, a "saját médiájuk", "csináltunk magunknak saját médiát, és a szerencsétlen balliberálisok hiába ugráltak az a hölgy (Szalai) megcsinálta nekünk".
Ugye ezt nem idézte a kossuth rádió... :)

Aki viszont hozzáfér az információkhoz pl netezik, és mondjuk 4 v 8 osztálynál többje van ;), az már nem tartozik ide.
glc 2013.09.29 23:46:43
@Budai Andris:
Miért és volt akkor BÁRMI bizonyíték, vagy csak fideszesek nyivákolása, a duma, mindig csak a duma.
Most volt.
Bár volt már korábban is...tudod, a kubatov, aki titeket fociszurkolókat mozgat ha kell... megvan? megvan a rezsiszavazás minimum sokszáz (ki tudja mennyi) hamis, nemlétező aláírója?
Meg is lepett, hogy nem ugyanaz történt mint a zsigóvárosban.

Szóval pihenj csak Te. Védhetetlen dolgokat védsz, állítasz. Ezen pedig nem változtat az se meddig lesz hatalmon ez a senkiházi banda, a történelemben láthatsz elég példát nagy gazemberekre akik évekig eldiktátorkodtak a népük felett MINDEN esetben rettenetes károkat okozva.
Te most egy ugyanilyennek a szekerét tolod, magad is tevőlegesen válllalsz részt belőle, bár lehet, hogy pár év múlva majd letagadod az egészet.
glc 2013.09.30 00:27:29
@Budai Andris:
Igen fiacskám, százezrek tagadták, vagy szégyellték, hogy a hitlert vagy sztálint, rákosit vagy kádárt támogatták. Tudnod kell, ott ülnek a fideszben is.
Nyilván a vezéred rájuk gondolt amikor a pufajkák öltönyre cseréléséről beszélt.
Vagy saját magáról aki most hirtelen annyiszor szereti elmondani hogy ő keresztény?
A per csuhások mondata óta ez nagy ruhaváltás, nem?
Vagy 6-7 évvel ezelőtt ő még a "nyugat" volt "ők" meg a "kelet"...ismételve 4-5-ször hogy belemenjen a fejetekbe. Mit ad isten pár év múlva a nyugat a nagy ellenség, gyarmatosító, ő meg kuncsorog putyinnál egy kis gázárcsökkentésért (aki persze lerázta mint a...), meg ugye keleti nyitás... elsősorban az azeriek felé ugye... baltás...megvan, emlékszel még?
Kíváncsi lennék erre a nagyon keresztényre és nagyon nemzetire, hogyan érezte magát amikor látta a magyar zászlót égetni és taposni, egy vallási vonatkozású nemzeti konfliktusban a keresztények ellen dönteni. (Mert egyértelműen kiderült, még a fideszes szakpolitikusok is beismerték, hogy ez CSAK orbán dötése volt...gondolom valami haszna neki a szíjjártó haverjának meg a simicskának biztos volt belőle, más meg nem érdekli.)
TE hogyan érezted magad?
Tapsoltál nelki és benyaltad simán, hogy "törvényesen jártunk el" és azzal kész.
Hidd el, lehet hogy még szégyellni fogod, ha egy kicsit benőtt a fejed lágya.
Mert vagy ostoba vagy pedig demagóg. Már egy ideje figyelem alakítását, de amit a héten művelt azt már nagyon nehéz karakterleütés nélkül kibírni… Egyszerűen már nem megy! Ugyanis Péterünk a napokban döbbent rá, hogy a Társaság a Szabadságjogokért, a Magyar Helsinki…..
Fodor Gábor Tusványtól keletre 2013.08.17 13:32:45
Orbán Viktor Tusnádfürdőn elindította a 2014-es választási kampányt. Azt is elmondta, mi lesz a választások tétje. Csak éppen az ellenzéki oldalról nem vette észre senki. A miniszterelnök az Európai Unió elhagyására készül. Mint azon kevesek egyike, akik személyesen is elég…..
Legkedvesebb internetes közlekedési portálom az iho.hu, az Indóház webes változata VO: Nincs új a nap alatt címmel cikket közölt nemrégiben, amelyben egy szakmai berkekben jól ismert közlekedési szakember, Arató Balázs fanyalgó véleményét osztja meg az olvasókkal a kormány…..
Mindent összevetve, minden külső kényszerítő erőt és belső feladatot beleszámolva, 50 éve nincsen ennyire rossz kormánya az országnak, mint az Orbáné. 1963-ban nagyjából véget ért az '56-os forradalmat követő megtorlás, megkezdődött a konszolidáció, amely ugyan tovább…..
Levetették aztán az alsó gatyát és negyed órát vártunk a széken ülve anyaszült meztelenül. Gondoltam én is elmesélem a történetem. Általános iskolás voltam 6.-os . Szokásos orvosi vizsgálat volt. Az iskola orvosi szoba olyan volt hogy bementem az ajtón egy kis szobába ahol…..
Híd, ami elválaszt A Berlini Fal kapcsán már írtam a potsdami "Kémek hídjáról", most egy másik történelmi esemény kapcsán elhíresült építményről lesz szó: a német főváros Gesundbrunnen és Prenzlauer Berg városrészeit összekötő Bösebrückéről. Az 1916-ban megnyitott szegecselt acélhíd nem folyót…..
glc 2013.06.22 21:54:53
@Pepibubó: Bolsevik média...Azt hiszem te átaludtad az elmúlt három évet. :( Ez a lemez akkor volt menő.
Bár a módszerek most lettek igazán ugyanolyanok. :(
A mesékkel már egészen kiskorunkban belénk verik, hogy a történetekben van a jó, a rossz, és automatikusan a jó győz. Innentől kezdve komoly értékítéletet nem is vár tőlünk a szórakoztatóipar, és felnőve is hasonlóan egyszerű felépítésű történetekkel bombáz minket.…..
Alaposan megosztotta a brit kommentelőket az, hogy a magyar Attraction nyerte a Britain's Got Talent című műsort. Míg egyesek szerint ez is Nagy-Britannia sokszínűségének bizonyítéka, addig mások értetlenkednek a végeredmény fölött és katasztrófát emlegetnek. A nézői, olvasói…..
glc 2013.06.09 16:39:56
@Patreides: Egyetértek.
De látod a közvetlenül utánad szóló egyenesen TAGADJA, hogy itt nálunk lenne rasszizmus, sőt európa csak tanulhat tőlünk.
Sőt nacionalizmus mindig csak másoknál (elsősorban magyarok ellen) van, a feketeruhás masírozók is csak igaz magyarok. Bahhh...
Sok olyan kapcsolatról láthattunk már jó filmeket, amikor a barátok gabajodnak össze. Néha a túl sok alkohol miatt, néha mert nem csak lelkileg van szükségük egymásra. Az okok hosszasan sorolhatóak, de fentartható egy ilyen kapcsolat? Ha a barátok szinglik, nagy gond nincs, de mi van…..
glc 2013.05.04 17:35:20
@Rongy Rázó:
"Mindig így kerülünk össze és mindig így hisszük :-)"

Szerintem nem mindig, és nem feltétlenül hisszük. :)
Én pl. soha nem gondoltam úgy hogy a másikat meg kellene változtatnom, vagy abban reménykedjek hogy meg fog változni. Pedig nem is vagyok buddhista, sőt még nem is ismerem a buddhizmust :)
Egyszerűen elfogadom a másikat olyannak, amilyen. Ez így van, amióta az eszemet tudom :)
De "összekerülni" (egész pontosan: beleszerelmesedni :) ) se nagyon tudnék olyannal akinél a viselkedésbeli, "működésbeli" ;) eltérések JELENTŐSEK. Ahogy mondtam, nálam a szerelem csak a másik megismerése, baráttá válása után jön, addigra ezek a különbségek már előjönnek. Az én esetemben a barátság sem egy-két hét, vagy hónap. :) Lassan szeretek bele valakibe...de akkor nagyon :)
A hormonok az egy más tészta :)
Meglepő képet talált a néhány napja frissült Fortepanon Aesculus, a Táj-Kert bloggere. A harmincas években készült Szent Jobb körmeneten ugyanis két Budapest-zászló is feltűnik. Az egyik nagyjából a kép közepén, mely látszólag hagyományos zászló, ami 1873-tól használatban…..
glc 2013.04.02 11:48:29
@Fejesrob:
Mint már fentebb írták, nem D. zászlója, csak a mostani hatalomnak muszáj MINDENBEN ellentéteket állítania.
Mondjuk nekem tökmindegy milyen Bp zászlója, csak rühellem hogy ebben is ellenségeket kreálnak.
Olvasom, elmegy, elég volt. Mint sokan mások: testvéreink, barátaink, gyermekeink. Mert mindenki próbál kicsit jobban élni, megélni: a szakács, a kőműves, a szakma nélküli, a zenész. Nagyon sajnálom, hogy mennie kell. Zenéből élt, vagy csak élt volna, de a mindenható piacnak…..
ReCenzor Bayerköpet. 2013.03.24 14:45:53
Magyar Hírlap 2013.03.23.  Igazi "bayerzsoltos" opusszal jelentkezett a keresztény-konzervatív publicista ikon a Magyar Hírlap szombati számában. Vizsgáljuk meg kicsit alaposabban hát a "Bagolyköpet" címen megjelent írást a tartalom és forma tükrében egyaránt (a…..
glc 2013.03.25 09:27:36
@Torkosborz:
"Ilyen hitvány emberekkel példálózol"
A logika nem erős oldalad jóember...ne erőltesd :)

Igen, hitvány emberekről hitvány emberek, pribékekről pribékek jutnak eszembe. zsótikád meg viktorkád kb ezek szintjén vannak, csak a módszereik finomabbak így jó 60 év után.
A szellemi képességeket és hiányos meglátásokat meg ne emlegesd, a te fejed van viktor hátsójában,
glc 2013.03.25 10:08:33
@Torkosborz:
Miért, te éjszaka is kommentelsz? Ezek szerint nehéz sorsa van a bérkommentelőknek. :)))

Sas, mi? :)))))
Max egy koszlott keselyű. :)
A "szellem ereje"... mármint viktorkád szellemének ereje? :)))))
No meg az "ellenforradalmárok"... :))))

Tipikus példája vagy viktor "félázsiai származású alattvalóinak". Pontosan az, akikről legelőször írtam.
Fárasztasz a hülyeségeiddel.