Regisztráció Blogot indítok
Adatok
apap

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt olyan nap, hogy tíz levelet is kaptam. Olvasók, barátok és motorosok érdeklődtek, hogy mi van Kunióval, a motorja nélkül maradt japán világutazóval. Volt, aki ezer, volt, aki ötvenezer forintot ajánlott fel, és akadtak, akik szállással tették volna könnyebbé magyarországi…..
A sebesség oltára Isten veled HD! 2010.07.14 10:28:00
A minap lent, az udvaron lógtunk Árpáddal és szokásos - valóságtól teljesen elrugaszkodott – beszélgetésünk közben valahogy szóba kerültek lelkész ill. pap barátaink és kiderült, hogy majd’ mindegyikük motorozik. András jó barátom, a szlovákiai Somorjai…..
apap 2010.07.16 11:35:59
@lujo405GL: Kedves Lujo...
soha nem állt szándékomban semmilyen képet elhinteni magamról ebben a fórumozásban, hioszen az ember odatartja a másik orcáját is - nemcsak a motoromat tétetem fel, hanem megszólalok, kommentálom az engem kommentálók vélményét... és ezt nem volna szabad... pedig a nagy többség anélkül, hogy ismerne elkönyvel birkanyírónak, támadó és kirekesztő menyétnek...már bocs, ha megmondom a véleményem, aminek nem az a célja, hogy rólam egy szent képe rajzolódjék ki, hanem, hogy én is meg merem fogalmazni, amt gondolok.
Bocsásson meg, kérem, de Ön egyszerűen arrogáns. A gyülekezet meg szereti a motoromat - képzelje, még motoroztak is vele ...hát ilyet...
tudom én, hogy Mo-n focihoz, politikához egyházhoz mindenki ért, de akkor mért olyanok odaát a közállapotok, mint amilyenek ...
nos, ha ez szájkaraté, akkor vegye annak, szerintem csak válasz és reakció!
apap 2010.07.16 13:55:16
@lujo405GL:
..végre!
Nagy kalapom levéve, Kedves Lujo!
Egy őszinte és igazi tiszta beszédű megnyilvánulás.
Engem soha nem zavart, ha megkritizálnak, vagy vitába szállnak velem - sőt sok szempontból ez éltet: mindig is ezek vitték előre a világ lerekét.
Komoly gond a mai egyházról való felfogásban, hogy elveszítette a mintát: értsd: a mai idős generáció lemondott gyermekeik hitbeli neveléséről, vagy egyáltalán a nevelésről, ezáltal mindenki azt tesz, amit jónak lát.
A Biblia nem szerepel ott sem a családok, sem az iskolák, sem a baráti társaságok érdeklődési körében - ezért csak felszínes információk keringenek a keresztyénségről. Irántunk, lelkipásztorok, egyházi tisztségviselők, esetleg alkalmazottak iránt pedig olyan elvárásokat fogalmaz meg a társadalom, amely az elmúlt rendszerváltás előtti rendszerben gyökerezik:
az egyház tanítson szépre jóra, maradjon a templom falain belül, éljen puritán és karitatív életet - egyszóval lépjen ki a normál életből és éljen, akár indián a rezervátumban... Nos Jézus nem ezt mondta: "János 17: Nem azt kérem, hogy vedd ki őket a világból, hanem, hogy őrizd meg őket a gonosztól...!"
A Máté evangéliumában az van írva: "Ti vagytok a világ világossága. Gyertyát sem azért gyújtanak, hogy a véka alá tegyék..." Küldetésünk van, itt közöttetek, azok között az emberek között, akik nem járnak templomokba, nem olvassák a Bibliát, akik nem ismerik Istent - hanem egy maguk alkotta és folyamatosan alakított transzcendetális rendszer/hiedelem követői.
Tudod: ha a magam életét nézem, minden bizonnyal fura hatást kelt a lelkész a harley-n, de tudod, hány emberrel kerültem közelebbi kapcsolatba, aki ennek köszönhetően beépül gyülekezetbe, olvas Bibliát, rendbetette a szétzüllött családi életét? - hála Istennek több ilyen van... No, nem fényezni akarom magam, mert tényleg Istené a dicsőség - de olyan alternatívát teremtett a motor a megszólításra, a kapcsolatteremtésre, amit "reverendában vagy palástban" képtelen lettem volna produkálni. lehet, hogy túl merész, vagy kihívó, vagy ...mittudomén... de Isten országa ezen a földön a személyes kapcsolatokban - mi úgy mondjuk testvéri kapcsolatokban létezik. mert közel kerülünk egymáshoz, és beszélgetünk, vitatkozunk, és megismerjük egymás hitét, példát, mintát adunk, segítünk, tartunk, támogatunk - egyszóval - Isten erejét igyekszünk tölteni az ember világába ...
Örülök, hogy ilyen ember is van ezen a fórumon, aki ennyire nyiltan mer szólni ...
Őszintén írom: Tisztelettel KÖSZÖNÖM!