Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stoic79

90 bejegyzést írt és 1397 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A realityk kitermeltek sok vadhajtást, ezek közül a melós reality az egyik legdinamikusabban fejlődő, hiszen amíg vannak szakmák, van utánpótlás is, jó szereplőválogatással nincs olyan szakma, ami nem érdekes. Ezeken a műsorokon belül helyezkedik el az Undercover Boss, a munkások között Mátyás…..
  Mi sem bizonyítja jobban e népi hiedelem széles körben elterjedt mivoltát, mint az, hogy számtalan nyelven számtalan verziója ismert. "A lustaság a bűn melegágya" - talán ez volt a legutóbbi módozat, amit hallottam. Persze, akárhogy is fogalmazzuk meg, attól még ugyanúgy téveszme marad.   Nem…..
Bréking! Elindult Kálmán Olga blogja, amely aztán az elindulás után nem sokkal meg is állt – a szolgálati közleményben Kálmán Olga nem zárja ki a hekkertámadás lehetőségét, és csókoltatja a hekkereket...
stoic79 2019.04.08 16:10:06
@Nerevaryne:

"Egy gyors pillantás a honlapra, sima wordpress honlap, optimalizálás nulla. 1,2MB méretű Kezdőlapot képes volt 5 másodpercig tölteni, gondolom minden egy kis felbukkanó elem külön van kezelve, ami kb. azt jelenti, hogy felmegy 500 ember és lehal az egész a francba. "

Ezért használnám inkább Hanlon borotváját: "Sose tulajdonítsd rosszindulatnak azt, amire az ostobaság is elégséges magyarázat." Itt mondjuk az ostobaság helyett az alkalmatlanság lehet a helyes szó, gondolom az "oldjuk meg olcsón, mert a több pénzért nem kapsz semmi extrát" filozófia mentén.
  Fura öszvér az ember: félig állat, félig isten. A fene se tudja, hogy melyikhez állunk közelebb. De talán nem is ez a lényeg. Valószínűleg nincs is jelentősebb küldetésünk az életben, mint hogy alkotóelemeink között tökéletes harmóniát teremtsünk.   Az egyik legelső kérdés, amit a tanárok…..
A baloldal visszatérő kudarca a szavazótáborának szervezésében és mobilizálásában aligha magyarázható már észérvekkel. Pontosabban az észszerű magyarázattal nem a Fidesz teljesítményének észszerű mérlegelése áll szemben, hanem az észszerű mérlegeléssel látványosan szembemenő, azt háttérbe szorító…..
A kettes matekosok fellázadtak és demokratikusan (többséggel) eldöntötték, hogy a számolás nemzetietlen ügy és minden rendes embernek elég a tíz ujj az élethez. Egy liter tej meg három zsömle, az négy. Ki tudja, jó esetben milyen eszetlen méretű kognitív disszonanciát kell áthidalnia egy…..
Úgy érzem, hogy megint összegyűlt egy csomó téma, amit ideje tisztába tenni. Ennek apropója egy közelmúltbeli poszt, illetve számos nyilatkozat kedvenc kormányunk részéről.Az esetleges olvasó most sok témát fog látni, amik eleinte nem függnek össze, de a végére összefutnak. Diktatúra és…..
stoic79 2019.01.26 15:32:58
@Lord_Valdez: "... az érintett felek az Egyesült Államokban képesek lesznek korrigálni Soros György magatartását" - szerintem nem értik, hogy mi a probléma :) .
  "Nem vagyok a magam ura..." - hajtogatja Victome de Valmont a kultikus Veszedelmes viszonyok című filmben, miközben brutális ridegséggel tapos Madame de Tourvel lelkébe. A John Malkovich által zseniálisan megformált szívtipró természetesen mellébeszél, ahogyan mi is tesszük oly gyakran. Elég csak…..
Az alábbi írás Frédéric Bastiat egy rövid esszéjének fordítása Bertalan Gábor jóvoltából (megjelent a Journal des Économistes 1845 októberi számában)...
Kevés embert hozott lázba a hír, ami szerint a kormány folytatja a nonprofit közműszolgáltató cégek létrehozásának előkészítését. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy érdemes ezzel a kérdéssel foglalkozni, mert bár rövid távon nem lesz észlelhető a hatása, hosszabb távon…..
  Október közepén életbe lépett az új hajléktalantörvény. Azóta másról sem hallunk, csak tiltakozásokról, petíciókról, tüntetésekről. Gyurcsány Ferenc - szolidaritásként a fedél nélkül élőkkel - kicsiny frakciójával egy egész éjszakát a parlament lépcsőjén töltött. Hernádi Judit nem csak tüntetett,…..
stoic79 2018.11.06 09:39:31
@G. Nagy László: "Ha teljesül az a feltétel, hogy van elég hely a szállókon, s ezek megfelelően biztonságosak, továbbá a lakott övezeteken kívüli, köztulajdonban lévő területeken semmilyen hatóság sem zaklatja őket, az nem jobb annál, mintha megengednénk az utcán való életvitelszerű létezést? "

Viszont amíg ezek a feltételek nem teljesülnek, addig nem kellene egy ilyen törvényt meghozni.
Csak mondom Szemétség 2018.10.28 02:17:48
Előre megmondták, akik értenek hozzá, hogy ebből baj lesz. A szemétszállítás jól működött, de persze a Fidesznek ehhez is hozzá kellett nyúlni. Már évek óta tapasztaljuk, hogy nem az igazi a dolog, nekem például fogalmam sincs, hogy tartozom a szemétszállításért vagy túlfizettem, mert totális káosz…..
A 2014-ben magyar termék nagydíjas szolgáltatás a főváros egyik kirakat-projektje volt az előző kormányzati ciklus elején. „A lakótelepi-, belvárosi, illetve egyéb társasházas övezetekben összesen 83.000 db 240 literes, a kertvárosi, családi házas területeken 320.000 db 120 literes hulladékgyűjtő…..
Attól, hogy valaki jó a szakmájában, nem feltétlenül jó vezető is. Volt már olimpiai bajnokból avanzsált majd sokszorosan leszerepelt elnökünk. Most bokszolóbajnokunk került embert-hajlító diplomáciai erőtérbe: olyat mondott, hogy magyarázkodása következtében a "rajzoljon téged körbe doszpot" mondás…..
  Egyre többet hallunk a Békés Iskolák programról, melynek célja a gyerekek közti - fizikai és verbális - bántalmazás visszaszorítása. Egy 2015-ös, nemzetközi felmérés szerint a magyar iskolákban minden ötödik diákot rendszeresen zaklatnak a társai. (Ez világviszonylatban átlagos értéknek számít,…..
stoic79 2018.10.20 16:02:17
@G. Nagy László: "Gyakorlatilag bárki talál munkát, szabadon indíthatunk egy sor vállalkozást ... "

Ez nem egészen így van, már ha nem akarsz a fekete gazdaságban dolgozni, ugyanis a legális vállalkozásokat gyakorlatilag ellehetetleníti a rengeteg szabály. Ami miatt ez nem látszik az az, hogy van egy kimondatlan kompromisszum a NAV és a szürke/fekete gazdaságban operáló cégek között, ami szerint ha nem ugrálnak, akkor nem vizsgálják őket. De csak egyszer legyen olyan alkalom, hogy valakinek nem tetszik az arcod, akkor teljesen mindegy, hol dolgozol, pillanatok alatt el tudják lehetetleníteni a vállalkozásodat azzal, hogy betartják a szabályokat.
Végre értelmes dolgokra is használja a net népe a mesterséges intelligenciát és a mélytanulási algoritmusokat, nemcsak arra, hogy kamu pornófilmeket gyártson a sosem pislogó Rihanna és Gal Gadot főszereplésével, meg belerakja Nicolas Cage arcát a Terminator 2, a Frigyláda, a Superman és a Dr. No…..
stoic79 2018.10.19 09:34:28
@midnightcoder2: Egyről jó eséllyel lehet tudni ezt. Ryan Johnson nyilatkozta egyszer, hogy zavarná, ha mindenkinek tetszene a film, amit készített (ha nem megy át a timestamp, akkor a 39. percnél van a jelenet):

www.youtube.com/watch?v=f83D18xL7VE&t=2396s
Nyilván már önmagában vicces dolog egy diktatúrában igazságügy(!)-miniszternek lenni, ezért érzi kötelességének Trócsányi, hogy időről időre megnevettesse a nagyérdeműt. Tekintsünk most el a magyar tudományos élet reprezentánsainak alászállásától az élbolyon - Trócsányin, Palkovicson, Kásleren --…..
  Egyre gyakrabban hallunk a Kínában bevezetésre kerülő társadalmi kreditrendszerről, mely jelenleg még teszt jelleggel fut, 2020-tól azonban a teljes lakosságra kiterjesztve élesítik. Hogy mi is ez? Valójában egy szimpla osztályzási struktúráról van szó: a rendszer egy 800 pontos skálán méri, ki…..
Azokból a színészekből, akik egyféle műfajra specializálódnak, egy idő után mindig előtör az igény, hogy valami másban is kipróbálják magukat. Ez elsülhet rosszul, de akár kellemes meglepetések is születhetnek belőle. A következőben 10 vérbeli akciósztárokról lesz szó akik, több-kevesebb sikerrel,…..
stoic79 2018.09.12 12:08:19
@Bobby Newmark: "Fura egyébként, hogy pont az Oscar állt bele a földbe ..."

Ja, erre én is kíváncsi lennék, hogy miért, mert szerintem a film sírvaröhögős ("Tudtam, csak nem sejtettem").
        Kommentelőnk hívta fel a figyelmem arra, hogy a SEK Budapest International School "mission statement"-jében a következő mondat szerepel:     " The school educates its students on concepts of liberty and equality in a liberal environment."      Ez az az intézmény, ahová Orbán kedvenc…..
stoic79 2018.09.06 11:53:00
@Muad\\\'Dib: "2) Miért ne mehetne egy politikus gyereke olyan iskolába amilyenbe csak akar?"

Ha egy politikus magániskolába járatja a gyerekét az olyan, mintha Bill Gates Linuxot vagy Androidos telefont használna, vagy a Heineken sörgyár igazgatója csak Drehert lenne hajlandó inni. Implicite bevallja - a cselekedetein keresztül -, hogy az általa menedzselt terület pocsék minőséget biztosít.
  Három férfi beszélget a stúdióban, fél füllel hallgatom. Három egész értelmes fickó: Bogár, Boros, Bayer. Nem is mondanak rosszakat. Bogár László olyan imponálóan széles műveltségről tesz tanúbizonyságot, hogy csak lesek. A közgazdasági kérdéseken túl nagy magabiztossággal idéz költőket,…..
Mivel a közelmúltban több vita is volt a tudomány természetéről és módszertanáról, úgy gondolom, hogy a King Crocoduck nevű youtuber alábbi videójának magyar fordítása időszerű (a többi videóját is erősen ajánlom)...
stoic79 2018.07.23 09:27:25
@Lord_Valdez: "A tudomány társadalmi konstrukció."

Abban az értelemben nem, ahogy a társadalmi konstruktivisták használják: "... a tudomány társadalmi konstrukció azt jelenti, hogy egy tudományos modell következtetéseit nem csak a tények, hanem az adott területen kutatók társadalmi helyzete és értékei is befolyásolják." Ez pedig nagyon nem igaz.
stoic79 2018.07.23 09:28:56
@Lord_Valdez: "Sajnálatos módon a dolog igaz, ugyanis a kutató is ember. Neki is van egy mentális képe a világról. Pont azért tartott ennyi ideig rájönni egy csomó dologra, mert előtte meg kellett haladni a korabeli gondolkodási kereteket."

Ez két külön dolog. Az igaz, hogy egy tudósnak lehetnek különféle preferenciái, de pont a tudományos módszertan miatt ezek végül kikopnak a rendszerből, így ezt az állítást általánosítani a tudományra nem lehet.
stoic79 2018.08.13 22:30:37
@neoteny: Köszönöm, javítottam.

Az írást igyekeztem feldarabolni, amennyire lehet, de természetesen még így is maradtak benne túl nagy blokkok. Lehet, hogy majd egyszer átnézem és beteszek néhány extra tördelést.