Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vidrótzky

6 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez még csak a vázlat. A Legszegényebb Falu persze nem szegény. Sőt, itt a le-szegényezés súlyos sértésnek számít. Annyiban nyomorult ennek a falunak a sorsa, amennyiben a sok médiahajcihő, ami az elmúlt húsz évben sújtotta, ártott neki. Jóformán egy média-hírverést nem…..
tények törmelékei - amik a hírekből kimaradtak...Szapárfalu a sem a Jászsághoz, sem a Kunsághoz nem tartozó Fegyvernek része, itt halad át a főútvonalnak már jóindulattal sem nevezhető 4-es, a "Halálút". 2008-ban majd kétszáz halálos baleset történt, a…..
Még a májusi felhőszakadások, patakkiöntések idején fedezte fel az írott és az elektronikus sajtó a súri löszfalat. A jelek szerint, úgy ragaszkodnak a témához, mint szájzáras eb a lábtörlőhöz. Dédelgetik, színezgetik, nagyítgatják - szenzációt hajhásznak. Néhány nappal…..
Vidrótzky 2010.08.05 03:50:15
@chilii: ...és máshol is. Van falu, ahol a ma belvízsújtotta településrész régebbi helyi neve: Büdös tó. Persze, amikor utcákat nyitottak és parcelláztak, ez a név kitörlődött a helyi térképről és elég gyorsan a helyi köznyelvből is, hiszen ki akarta így mondani: "A Büdös tó[ban] lakom! Van település, ahol egyszerűen mohóságból parcellázták föl a 70-es években "hobbitelkek" gyanánt osztogatott telkeket s adtak oda építési engedélyt. Ne kerülgessük, mondjuk ki: Hagyományosan a cigánytelepeket a múlt században, főleg az első felében kubik [vályogvető] gödrök laposok (belvízjárta helyek) "güdörpartok" szittyós alvégek mentén jelölték ki. A lakók, akármikor összetapasztották a másfél méter magas viskókat, ezek helyén épültek a '70-es években "C"lakások, majd a 10 éves házak lebontásával ópétés [OTP-s] házak, majd ezek lebontásával 8-10 évvel később cocpoltos házak... kevés cementtel összefogott, inkább sóderból hányt sekély alapra, tákolmány falak, csuklóvastagságú tetőelemek... ezek láthatóak is a galériákon.
Valóban célszerűtlen és hiábavaló ilyen helyeken újáépíteni, vagy ha igen, akkor szabvány, 40-50 centis lábazatra, nem a manapság terjedő "ámerikai" típusú földdel egyszintű padozatú lábazatnélküli házakat.
CSAKHOGY!-csakhogy a védett területek telkei drágábbak.. ezek meg "ingyenbe' vannak" az Állam meg ugye aGGYA a pízet. Az is gyakori, hogy automata mosógépet kap ajándékba az árvízkárosult olyan utcarészen, ahol nincs és már nem is lesz vezetékes víz. Persze "ami jár, az jár" azóta el is kelt az ótómata gép 10ezerért. "Becseűűűlettes" helyilakos vette meg. Kis alku után.
Vidrótzky 2010.08.06 03:37:33
@Milfajt Ferkó: Ebben látom a cikked... és a Tartalmas lényegét, ezt kéne valahogy:
a fecsegő [napi]felszín alatti tartalom
a hírkombájnok után tallózni az észrevétlen-ben...
-noteszlap-Egyik kutya, másik eb-mostanában gyakran hallom ezt a mondást még faluhelyen is. A mi falunkban, (ahol a mi utcánk van...) sok a kutya. Tartanak sokan üzletszerűen (főleg pincsi-szerűségeket, de falkaszám, ma már reggelente nem hízóvisítást, hanem szobakutya-vakogást…..
a mobiltelefon   Úgy döntöttem, kihívom magam ellen a sorsot, és a népharagot. Tehát: szerintem, az utóbbi évtizedek legfeleslegesebb találmánya a mobiltelefon. Ugyanakkor készséggel elismerem, a fogyasztói társadalom legnagyobb üzleti fogása. Egy tulajdonképpen nem létező…..
Vidrótzky 2010.07.31 08:02:20
@Ezerszo: Az is lényeges, kik tudják a mobilszámod. Kikkel osztod meg. És ma ócskább telefonokban is van fotó-funkció még videó meg hangrögzítő is

Noteszlap : Külföldi kamionos, ha magyar rendőr vegzálja, kivont és videóra állított telefonnal rögzít mindent. (Ukrajnában ezt nem meri, ott a rendőr elvenné és "szocializálná" a készüléket.

Vagy: nem dobom ki a régi mobilt, mert sok-sok képet tárol.

Útálom a mobilt én is, a mobil nevet is
a németek kézi'-nek mondják.
Vidrótzky 2010.08.03 07:24:36
@méhészborz: Hannibal távollétében megeresztem ezt a jógyerekviccet, miszerint hol vannak azok a régi jó dolgok, Ambrus András Jászai-díjas előadásában.
Én olyat tudok, hogy a kuplung 400ezret birna, de a kinyomócsapágyhoz betesznek egy alátétet, ami a kuplunghasználattól függetlenül tropára megy 350-nél, ráadásul hirtelen, előjel nélkül és a szervízben röhögve mondja a munkafelveő, : "Ja, a kilométerállást meg se kérdezem, 350000, ugye?" (Viszont a magyar buherátor népség, sok fuvarozó a saját szerelőjével kicserélteti a 120Ft-os alátétet meg a 7500 Ft-os kinyomócsapágyat és megy még az autó 150ezret az első kupplungjával.. és akkor is csak tárcsát cserél, nem szerkezetet is)
Vidrótzky 2010.08.03 07:29:28
@Dupla: Főiskolai tananyag a Fendt traktorgyár vagy a HANOMAG-Heschell vagy a Saurer teherautógyár este, én magam olyan 30 éves Saurert láttam, ami tőgázon forró levegő-szerű (látáványsosan füst-korom szegény nem szúrósszagú) kipufogógázt okádott, meg olyan "EuroIV-es" papírkkal rendelkező 6 éves 700ezret futot Renault Magnum-ot, ami háromféle színű füstöt okádott , mint egy honvédségi Rába MAN 1983-ban... Namost a Saurer-ben nincsen utánégető, az Eu-IV Renault-ban meg van.
Idén negyven éves az Apostol zenekar, melynek nevét meghallva, jobb zenei ízlésű ember hajlamos elfordulva öklendezni. Talán nem is véletlenül, hiszen a zenekar tagadhatatlan slágerei nem tartoznak a magyar zeneirodalom legnívósabb darabjai közé, lanyha lejtőn a megsemmisülésbe…..
noteszlapFőúr, füzetnék én is!  Amikor megláttam az anyát a bordó mózeskosárral, rázta, himbálta, majd a váróterem padjára örült s a térdén ringatta, még előítéleteim kéltek. Könnyen, mert az én gyerekeim ringatás nélkül is jó alvó babák voltak. „Hogy…..
noteszlap   Főúr, füzetnék én is!   Az uborkaszezon nem az én találmányom. Eredetileg valami sajtó-szlengbéli kifejezés volt arra, miszerint nyáron a fű se nő. Nincs téma, ereggyünk a konzervgyárba termelési riportra, uborkadömping van... s efféle…..
Az étteremkritika komoly dolog, ezért Török Zsófi barátnőmmel ketten indultunk portyára. Olyan helyet kerestünk, ahol el lehet ücsörögni, nézelődni, és beszélgetni egy limonádé vagy kávé mellett. Az Opera mellett lévő Callasra esett a választásunk, kicsit félve attól, hogy…..
Kennedyt akkor is megválasztották volna elnöknek, ha nem Jackie a felesége? Jackie nagypolgári családban nőtt fel, Párizsban járt egyetemre, hozzá képest az egész Kennedy család konzervatívnak, unalmasnak és ódivatúnak tűnt. Az elnökválasztási kampány során gyakran viselte az…..
Vidrótzky 2010.07.30 08:43:19
@Budai Hella: Nem akarlak elszomorítani, de a Kennedy Jelenségen Jackie afféle bross volt, egy díszgomb a kabátkán. Még Marylin is legföljebb kösöntyű.
Sokkal izgalmasabb (történelmi) párhuzamok vannak, igaz, főleg férfiak számára izzgisek, pl az ír, a katolikus, nameg a Nemzeti Egység.
Jackie szerintem politikaikommunikációban nyitott (a Jó Pasi Elnök Projektet tetejezték meg vele, szerintem annyi nőiszavazó azelőtt nem ment el szavazni)
Vidrótzky 2010.07.31 07:56:00
@Budai Hella: Ha egyszer egy plázában jársz, kukkants be valami jobb helyre: A 70-es évek Quelle katalógusának darabjait látod, ballonkabátkák, szines nyélomkendőcskék barna, narancs és citrom körökkel sat. Meg az elhanyagolható különbségekkel, amiket azért módosítottak bele, hogy ha valaki véletlenül talál egy szekrényrevaló ruhát Jackie-tól 1974-ből, ne vehesse csak úgy föl. Tehát a trapéz lejjebb ke3zdődik és szűkebb és a nadrág csípő, mert a mai nőihájat képtelenség egy 1974-es nadrág derekába belepréselni. Viszont a mai fenék ott, ahol a 74-es kitüremkedett
figyelsz @vészmadár (pica pica): ??
szóval ahol 1974-ben kemény popsirész töltötte ki a nőinadrágot, a mai nőifenék fogyatékos és a nadrág horpadt.
Na és a vádlik, ma sokkal több a söröspalackláb
a lábikrákat ne is elemezzem...
Vidrótzky 2010.07.31 07:57:48
@Budai Hella: A Kennedy[ek] Történet[ei] nagyon sötét, nagyon homályos drámasorozat
nem egy Dallas, az biztos
egy mai Shakespeare kéne hozzá....
tudja a fene, mit érzett Jackie, mi volt a szerepe és mi mit hogyan s mért is...
Az Alföld kellős közepén, betyárkollégám Ződ Marci portyázó területén tegnap halálos baleset történt. [Nem azonos a Zöld Marci nick alatt működő politikai nyalóbloggerrel -a szerk. kieg] Csukás István szülővárosa mellékén, a kun Kisújszálláson elkerülő út épül…..