Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egy kiskávé

3 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
sörfeszt csehsorfeszt 2012.06.29 21:19:00
Minden nap más, de van, hogy egy-egy nagyon másnap.   Amikor hideg sörszagként álcázva kúszik az éj a reggelbe és homályossá teszi, amúgy éles, tiszta tekinteted, valami ördögi gondolkodás jellemez. Megfoghatatlan, követhetetlen, mocskos és szép. Hármasával vesszük a…..
A Blaha Lujza téren negyven-negyvenöt zellenőr szállt fel a villamosra. Jegyeket-bérleteket!-kiáltozták, és közben megmotoztak néhány jó kiállású hajléktalant a kikoldult aprópénz után kutatva üszkös zsebükben. Néhány bérletes óvatosan mosolygott, majd az ablak felé…..
A látszat ellenére ez nem egy ellenposzt. Se nem pro-poszt. Ezzel a két mondattal valószínűleg elértem az ellenkezőjét annak, amit akartam. Most már mindenki mégis eszerint olvassa a következő sorokat... Ismét fellángolt a vita hajléktalanügyben. Még szegény József Attila…..
Egy kiskávé 2011.11.21 22:37:59
@Kis ember: azt a pénzt már rohadt rég elköltöttük, amit befizettek a mostani nyugdíjasok régebben. értéke sem lenne már, ha most elővennénk. Gondold el, ekkora inflációval és kamatbetétek különbségével a nyolcvanhatban a büdzsébe átutalt, államilag meghatározott, mostani nyugdíjbiztositási alapként könyvelt háromszáz forintnyi hozzájárulásnak mennyit kellett kamatoznia, hogy eltartson egy kisnyugdíjast havi szinten is? Itt nem is volt akkor még piacgazdaság, de nyugdíjaztak ilyen szintű béralapon még nyolcvanhatban. Azt a különbséget még mi fizetjük! Sőt, ilyen béralappal, a mostani forint értéken még mennek nyugdíjba felmenőink! Rosszul váltottunk rendszert! Nem lehet tervgazdaságból egyszerre piacgazdasággá lenni, mert nem azonosak a financiális feltételek. És sajnos kevés olyan közgázos volt a rendszerváltoztatáskor döntés közelben, aki ezeket átlátta volna.
Egy kiskávé 2011.11.21 22:43:46
@Éhes_ló: de milyen jó volna, ha nem hugyozna le egy semmire kellő hajlékony az utcán, miközben behajol az ablakodon, mert neki nem megy olyan jól, mint neked, aki a fűtött kocsidban, négyszázas benzinár mellett is kidekkelsz az ablakon. sztem olvasd vissza magad!
Egy kiskávé 2011.11.21 23:09:53
@Kis ember: én hatvannyolcról tudok, de legyen. Az államot azért tartja fenn egy nép, (még régről van ez így), hogy összefogja a gazdasági, társadalmi és szociális érdekeket és képviselje mindenki érdekét, akik tettek az adott államért. Ezért van az, hogy nem kapunk egyenlő nyugdíjat (sem). A törvény, mivel már az aranybulla rég értékét veszítette, nem működik a korosodás miatt. Ezért volna alkotmányunk, amely alaptörvény biztosít mindenkit arról, hogy hozott jogait megtarthatja. Na most, ha az alaptörvény (olvass bele) változtatásra kerül, úgy a vonatkozó törvényeket is át kell írni egy demokráciában. Nálunk ez már többszörösen nem történt meg. Átírunk egy alaptörvényt, de a jogszabály a régi marad. Tehát felvállaljuk, hogy amit beszedtünk az kifizetésre is kerül, így húsz évvel később, de nem megy, mert az állam nem volt jó gazda és nem is egy befektető cég, aki jól sáfárkodott volna, pedig mi fizetünk volna neki jó esetben, akár tíz százalékot is. Valójában egy szar cégben bíztunk, aki ígért nekünk fűt-fát, de a végén még mi maradtunk adósok annak, aki megszedte magát a pénzünkön!
ÍGY PATTINTUNK MI - AVAGY SZARUNK A VÁROSRA, DE LEGALÁBB SOKBA IS KERÜLÜNKTragédia 25 felvonásbanSZEREPLŐKNaiv ügyfélvalamint a fővárosi közszolgáltatók osztályvezetői, előadói, iktatói és ügyfélszolgáiTörténik napjaink Budapestjén- Tisztelt Cím! Szeretném jelezni…..
Gány és Harács Magyar szaki 2011.08.29 14:19:00
Képzelj el egy országot, ahol bárki-bármilyen munkát vállalhat, ahol nyolc általánossal céget alapíthat bárki és minden szakmai, jogi és közteherviselési, közgazdasági vagy morális tanok elsajátítása nélkül vezethet is céget. Képzelj el egy országot, ahol nyolc…..