Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zulik

16 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Amikor nem a furcsa zenékről vagy ruhákról van szó, akkor neves tudósok és értelmiségiek szoktak olyanokat állítani, hogy a mai fiatalok egy »csendes nemzedék« – olyan, aki nem bízik,…..
A napjaink eszmei áramlatait felszínesen tanulmányozó megfigyelő figyelmét könnyedén elkerülheti a közvélemény meghatározó alakítóinak vakbuzgósága, valamint azok a mesterkedések is, amelyek elnyomják a másként gondolkodók hangjait. Úgy tűnik, hogy már a fontosnak tartott…..
  Magyarország kormánya 2010 után nagy elánnal fogott bele az állami szolgáltatások és szerepkörök teljes átalakításába, így a felsőoktatáséba is. A második Orbán-kabinet nagyszabású terveket szőve látott hozzá a jelenlegi egyetemi és főiskolai struktúra gyökeres…..
  „Böszméknek, szemellenzősöknek, mentális nehézségekkel küzdőknek, Csányi Sándoroknak, Fideszben vakon hívőknek, táltosoknak, sámánoknak, szabadságharcosoknak, 56-os elítéltnek, elmeroggyantaknak kötelező a részvétel! Remélem, ez csak egy vicc”…..
  Mi a közös Gyurcsány Ferencben, a 2008-as Fideszben, Kóka Jánosban és Ron Paulban, az amerikai libertárius politikusban? Az, hogy nem kértek a nemzetek fölötti adóból. Annak azonban most eljöhet az ideje.  Az EU adó- és vámügyi biztosa bevezetné a pénzügyi…..
  Kedden vetítették a magyarhangya mozis közösség legújabb filmjét, egy szerb deszkás-tinédzser-társadalomkritikát, a Tilva Rošt. Társadalmi drámáknál a díszlet nem elhanyagolható: a filmet egyszerre hatja át a Balkán fülledt romantikája és az ezzel összefüggő…..
  Rebootolná hazánkat a magyar demokraták élcsapata: a december óta méltán klasszikussá vált, fél év után is mintegy 85 ezret számláló Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebook-csoport ezúttal egy huszonnyolc főt számláló kemény maggal jegyeztet be egyesületet. A…..
  Szeretném javasolni az illusztris Közgáz COOL List készítőinek, hogy a BCE unalmas kis gólyái helyett rakják fel jövőre Nouriel Roubinit is a listára. Igaz hogy Roubini nem corvinusos,de nem lenne ez rossz senkinek, hiszen valószínűleg ő a világ legmenőbb közgazdásza: a…..
  Bolondok napjáról maradt itt a hír: az állam újabb 2,5 mlliárd forintnyi tőkeemeléssel reagált a magyar légitársaság siralmas helyzetére. Nem ez az első állami beavatkozás: a Malév legmodernebb kori történelme során szinte mindig ilyenekre szorult. A Malév ugye 2007…..
  Jó régi issue ez a szabad vasárnap: kereszténydemokrata politikusok évek óta beszélnek arról, hogy mennyire be kéne tiltani az üzletek vasárnapi nyitva tartását. Harrachék nyilván úgy gondolják, hogy a Teszkó bezárásával mindenkinek jó lesz: az emberek majd…..
  Nincs igazi magyar képregény  - panaszolhatták a Random Magazin megalkotói. És csináltak. A magazint néhány lelkes magyar képregényes alapította, akik egyszerűen fórumot kerestek alkotásaiknak. Digitális magazinról van szó, csak PDF-ben érhető el.  A hosszabb…..
  Mi a jó abban, amikor monoton, unalmas riffeket penget pár totál flegma arc a sivatag közepén? Hát ez. Mégis, mi mást lehetne csinálni a sivatagban? Mire jó egy sivatag, ha nem arra, hogy kikocsikázzanak beléje a zenészek, kipakoljanak, majd nekiálljanak spontán…..
    „A próféta körülményes jövője kristályos forrásból fakad.” (instantcoelho)   Pénteken megjelent a Radiohead nyolcadik stúdiólemeze, a King of Limbs. Thom Yorke zenekara a modern kor egyik leginspirálóbb formációja, akik korábban hihetetlen…..
  „Az egyedüli út Oroszország  hosszú távú versenyképességének – és ennélfogva hatalmának és presztízsének – helyreállítására.”   Vlagyimir Putyin elnöksége nem egyszerű gazdasági fejlődést jelentett, hanem egy új politikai és…..
  2011. január 16-án tragédiába fulladt egy budapesti elektróparti. Tény az, hogy nem tudunk semmit. Viszont majdnem minden furcsa. Viccelni ezzel elég ótvar. Önigazolásként felhasználni pedig undorító. Úgyis minden kiderül. A megmondással talán várni kellene egy…..
zulik 2011.01.16 12:04:54
@ezüstérem:
Nem a kurucról akartam írni. Nekem egyformán visszatetsző ha cigányoznak vagy rasszistáznak, esetleg médiatörvényeznek vagy a jegyük miatt anyáznak közvetlenül a tragédia után. Tényleg nem tudjuk mi történt.
    „Because globalization to me is like gravity. No point in denying gravity. But we can defy gravity with a plane.” (C.K. Prahalad)   A világ egyik legsúlyosabb megoldatlan problémája a hatalmas globális szegénység, mely leginkább a harmadik világban…..
  1995 szeptembere igazán különleges őszi szórakozási lehetőségeket tartogatott a korabeli pestieknek: a Fradi a BL-ben brillírozott, dübörgött a kétharmados Horn-rezsim, és újra összeállt a Hungária is. Az utóbbi jeles eseményre emlékezve a korabeli bulvársajtó…..
Új sorozatunkban betekintést kívánunk nyújtani egy jobbikos barátunk segítségével (nevezzük őt Csabának) a tisztességes magyar ember mindennapjaiba. Csaba nem kívánta felfedni kilétét, mert fél attól, hogy a hozzá legközelebb álló nemzettestvérei ferde szemmel néznének rá,…..
zulik 2010.08.04 10:45:39
  Kedves barátaim, eljött az idő, hogy Magyarország továbblépjen és elinduljon a felfelé vezető úton! Nehéz helyzetben vagyunk, de hiszek benne, hogy nekünk együtt sikerülni fog, egy szebb, jobb és élhetőbb Budapest megteremetése! Városunk rossz helyzetben van, a…..
zulik 2010.07.28 16:41:48
  „Budaházy György a média minden hazugsága és torzítása ellenére olyan ellenzéki vezető, akinél többet kevesen tettek a Gyurcsány-Bajnai-diktatúra megdöntéséért” - mondta Morvai Krisztina csütörtök délelőtt a Nemzeti Kávézóban tartott…..
zulik 2010.07.08 14:43:48
@jvizkeleti:
nem vagyok közgazdász, talán egyszer az leszek.

nem azt állítottam, hogy az aranyfedezet mindenképpen hülyeség, vagy azt, hogy jelenlegi pénzrendszer mindenképpen tökéletes. Ellenben Budaházy a filmben az aranyfedezet eltörlését valami gyurcsányista trükkként mutatja be.
zulik 2010.07.08 14:44:59
@zulik:
pontosabban az elmúlt húsz év rendszerének/diktatúrájának bűneként.