Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_norcsii

29 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezt a sztorit már sokaknak elmeséltem, de muszáj leírnom. Olyan szinten akadtam ki azon, ahogy a kutyák utaztatását kezelik, hogy megfogadtam, hogy ezt nem hagyom annyiban. A kutyák reptetése eleve nem egy kellemes dolog, régebben annyira berzenkedtem tőle, hogy nem hittem, hogy…..
_norcsii 2012.10.21 16:34:14
@Stepper Mónika: nem ajánlják a nyugtatózást, mert esik a kutya testhőmérséklete és mert ha közben magához tér, akkor nem tudja hol van. ilyesmiket olvastam. szoktatás kérdése, az enyémeknek nem volt gond. a sötét box még nyugisabb egy állatnak, mintha mindent látna maga körül.
_norcsii 2012.10.21 16:35:06
@Stepper Mónika: fapadoson szerintem nem annyira lehet, de nem tudom. itt lehetett volna asszem 8 kg-ig. de az enyémek nagyobbak :) de nem is tudom hova rakod a kutyát a táskával, szorongatod végig?
Már jó régóta nem írtam, aminek részben az az oka, hogy ez a blogmotor nagyon nehézkesen működik és elveszi a kedvem az egésztől. Így átköltöztetem a blogom a http://norcsii.blogspot.com/ címre. Ez már elsőre is sokkal jobbnak tűnik. Hiába, a google termékek mindig hozzák a…..
Azt hiszem a 2012-es év nem volt a világ kedvenc éve. A válság egyre inkább beérett, sok bajt és borút hozva magával. Magyarországon különösen rossz hangulat lett úrrá, de máshol se volt jobb a helyzet. Ugyanakkor sok helyen hallottam, hogy ez az év a tudat forradalmáról szólt.…..
A texasi tél napos, ugrándozó hőmérséklettel, de hó nélkül. Azaz se a télnek, se karácsonynak nincs hangulata. Ezen az se segít, hogy sok háznál vannak kitéve figurák, világítások. Amerikában a télapó hozza az ajándékot éjjel (ahogy a filmekben is láthatjuk) és 25-én…..
Akkor kezdődjön a klikkerezés Első kérdés, mit szeretnek enni a lovak, ami jutifalat méretben előteremthető? Ez könnyű. Almát és répát. Na igen. Ezek a lovak valamiért nem eszik egyiket se, fene a belüket! Egy ideig folyamatosan próbáltam mindenféle zöldségeket,…..
Világ életemben imádtam a lovakat. Gyönyörűek, jó szaguk van és finom puha orruk. :) Szándékosan távol tartottam magam tőlük, mert nem akartam újabb szerelembe esni. Néha már a kutyák is elég nagy kötöttséget jelentenek, nem akartam még egy függőséget. De most úgy hozta az…..
A Hálaadás (azaz Thanksgiving) a legjobb ünnep! Nincs benne ajándékozás, nem kell tojást festeni, lakást díszíteni, se semmilyen elvárásnak megfelelni. Csak összegyűlnek a családok, barátok, zabálnak egy jót és köszönetet mondanak az őket ért jó dolgokért. Kell ennél…..
Mindig is tudtam, hogy Magyarországon teljesen el vagyunk kényeztetve olyan szempontból, hogy nincs semmilyen veszélyes, mérgező állat, amitől tartani kéne. Én pl. ezért (sem) mennék Ausztráliába, mert ott minden négyzetméterre jut kettő ilyen. Tudtam, hogy itt is lesznek veszélyes…..
Igyekeztem utána olvasni a dolgoknak és a személyes tapasztalataimmal fűszerezni. Ugyanakkor még csak egy hónapja vagyok itt, így nem ígérem, hogy teljesen objektív és igaz a kép, amit lefestek. Földrajz Texas közvetlenül határos Mexikóval, sőt, egy ideig Mexikóhoz tartozott.…..
Több, mint két hete itt vagyok. Fura, mert érzésre olyan, mintha már nagyon régóta itt lennék. Múlt hétvégén egy közeli kisvárosban – ami úgy néz ki mintha egy vadnyugati filmből maradt volna meg – volt egy úgynevezett „Hog Festival”, azaz disznó fesztivál. Nem tudom…..
Egy hete vagyok itt és már kezdődik is a munka. Az itteni suli weboldalát már egy ideje megcsináltuk még otthonról és a jelentkezések is elindultak. Vickivel nagyon sokat leveleztünk, írtunk neki egy listát, hogy mindent kell beszereznie, ezeket mind be is szerezte. Illetve csak az…..
        Vickivel abban maradtunk még korábban, hogy nem az ő birtokán fogok lakni, mert túl sok már ott a kutya. Neki van hat, ott lakik egy oktató akinek van kettő és még kettő aki örökbefogadásra vár és képzés alatt van és persze ott sétálnak a…..
Ezt a bejegyzést még otthonról meg akartam írni, de kicsit felgyorsultak az események az utazás előtt, úgyhogy már kintről írom. Nekem majdnem egy évbe telt, mire az elhatározástól, hogy kiköltözöm, eljutottam odáig, hogy tényleg ki is utazzak. Ez idő alatt nagyon sok gondolat…..
_norcsii 2012.10.20 06:00:47
@Ruszkovszky András: Nagyon köszönöm a kedves sorokat András! Igyekszem sokat írni. :)
Ki vagyok és miért írok blogot? Vámosi-Nagy Nórának hívnak. Köznyelven mondva kutyakiképző vagyok, de ha engem kérdeznek, akkor „Tükör oktató”. A Tükör módszer társalapítójaként a kezdetektől fogva jelen vagyok és részt veszek a módszer fejlesztésében. Leginkább…..
… vagy a Balaton, hogy egy klasszikust idézzek. De valójában tényleg Amerika vár rám. Nem akartam írni róla a blogban, amíg nem válik biztossá. Részben babonából, részben pedig azért, mert nehezen álltam a kérdések hadát, amire magam sem tudtam a válaszokat.Most viszont megvan…..
Na nem pont arra gondolok, hogy emberekkel direkt bunkón viselkedem :) , inkább amolyan egészségügyi nyomozásba fogtam. Van néhány dolog, aminek szeretnék a végére járni. Például Pákó folyamatos fülproblémája, Peru talpának szétnyalása és viselkedésének egészségügyi…..
A nyomozásom még mindig tart az egészséges táplálás, allergia témakörökben. Azonban az elég egyértelműnek látszott, hogy ha csak egy húsfajtát akarok adni, akkor legcélszerűbb a vadhús, vagy inkább vad nyesedék. Az ok egyszerű, a vadak nem esznek olyan mesterséges…..
_norcsii 2012.07.26 13:24:31
@LaciaMálnásban: hasonló történetet sokat hallottam már kutyás körökből, pedig speciel az emberek szeme is tud csillogni ha valaki finomat főz nekik :)
Az utóbbi időben nem sokat dolgoztam a kutyáimmal. Pákóval már nem is nagyon lehet, Perura viszont ráférne még egy kis csiszolgatás. Január óta nem járok már a bemutatócsoportos edzésekre, átadtam a stafétát, meg Perunak amúgy is sok volt a bemutatózással járó stressz.…..
A múltkori poszt után nagyon sok levelet kaptam. Sokan beszámoltak saját tapasztalataikról. Én is egyre több infóhoz jutok, amik sokszor ellentmondásosak, de azért vannak összecsengések is szerencsére. Én még folytatom a nyomozást, próbálkozást, addig is megosztom veletek néhány…..
Ebbe a videóba vélétlenül akadtam most bele. Nem tegnap volt. Szegény szerkesztő küzdhetett a szövegem vágásával, tök egyhuzamban beszélek, szünet nélkül. :)…..
Gondoltam készítek egy videót az elmúlt évek képeivel. A dolog nehezebb volt mint gondoltam. Rengeteg kép közül kellett válogatni, videót szerkeszteni belőle, zenét vágni, stb. Több napom is ráment. De nagyon jó érzés volt visszatekinteni, többször is elérzékenyültem közben.…..
Ez a téma tavaly szeptemberben kezdett mocorogni a fejemben, mikor Vicki meglátogatott. (Ő az amerikai barátom, akihez majd megyek ki.) Nagyon rég nem volt Európában és azt hiszem, eléggé izgult az út miatt. Na igen, egy aprócska országot meglátogatni mindig izgalmasabb, hogy vajon mi…..
Elegem van!!!!! Szegény kutyáim fülével folyton van valami. Állandóan piszkálják, de közben érzékeny, fel-fel sírnak, vagy véresre vakarják. Pákó hasán kiütések, fején időnként rejtélyes kitüremkedések és a hátsó fertályát sokat nyalja. Peru a lábait nyalja…..
Mikor Pákó 7 éves lett, nagyon lelassult, már úgy éreztem, terhelem a munkával, bemutatókkal. Ideje volt, hogy utánpótlás után nézzek. Sokáig halogattam és tartottam is tőle, olyanokon filóztam, hogy: Lehet-e egyszerre két kutyát egyformán szeretni? Vajon lesz olyan kutya, aki…..
_norcsii 2012.06.19 16:09:59
@LaciaMálnásban: köszi :)
Akinek volt már szerencséje találkozni velem fellépés előtt egy órával, vagy közvetlenül utána, tudhatja, hogy ilyenkor nem vagyok túl nyugodt, kiegyensúlyozott. Ha kutyás szakzsargonnal akarnám kifejezni, mondhatnám, hogy ilyenkor vagyok igazán kolerikus. :) Amíg a…..