Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maminti...

1 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég egy kommentelő írt valamit arról, hogy mennyire rosszak a gyermekvállalást kifejezetten negatív színben feltüntető és a gyermektelen életmód mellett kiálló feminista cikkek, és akkor felháborodtam, mert szerintem meg igenis mindenkinek joga van tudni, hogy gyereket vállalni…..
Az van, hogy én többnyire szeretek problémákat megoldani. És értetlenül és bosszankodva szoktam nézni, amikor más meg nem.  Kezdjük az alapokkal. Van az embernek az úgynevezett megküzdési stílusa, ez azt jelenti, hogy ha nehézséggel szembesül, akkor jellemzően hogyan reagál. A…..
isolde Ajánló 2014.12.08 10:17:28
Sokkoló, idejétmúlt és ismerős fotók 1930-as évekbeli elmeosztályról, kérem, kövessenek. ..
maminti... 2014.12.08 20:16:17
@IKL: csak az a baj, hogy a víz hideg.
Jófej volt a SOTE, beállt az Országos Egészségfejlesztő Intézet kezdeményezése mögé, és körlevélben buzdította a hallgatókat és az egyetem munkatársait, hogy ők is vegyenek részt az almaevés Guinness-rekordjának megdöntési kísérletében.  A jól végzett munka…..
isolde Utas és holdvilág 2014.10.25 13:17:10
Tudom, hogy vannak nagyobb írók is, de ha választhatnék, én még mindig úgy szeretnék írni, mint Szerb Antal. Rajongó vagyok, elég nagy gáz, hogy kinyírták, mielőtt még több könyvet írhatott volna, így kénytelen voltam elolvasni a Világ- és a Magyar irodalom történetét is,…..
Ma például, az orvosi váróban fültanúja voltam, ahogy egy minden bizonnyal jószándékú, de ostoba és kártékony nagymama legalább egy óra hosszat folyamatosan alázta a vele lévő tizenkétéves-forma kövér kisfiút. Merthogy nem tudtak tőle vért venni, mert kövér és mert félt,…..
Inkább azt mondjátok meg nekem, mennyibe kerül egy konyhabútor, én ezen nem igazodom ki. Nagyságrendileg?Hajnalka szerint egymillió forint plusz a gépek. Az internet szerint már százezerért is kapsz egyet a kikában. Jó, én értem, hogy vannak olcsó és drága holmik a világon, de egy…..
maminti... 2014.08.16 21:49:27
@isolde: az, hogy minden, ami energetikai-/hőgazdálkodásra, levegő oxigéntartamára és az égéstermékek elvezetésre befolyást gyakorol, megváltoztatja pl. a gázkészülékek működését, CO felhalmozódás lehetőségéenk mértékét stb., ami miatt pl. ablakcsere esetén, szagelszívó beszerelésekor (konvektor, boiler, kazán, gáztűzhely változás is nyilván) is ellenőriztetni/terveztetni kell szakértővel.
isolde Főleg fodrászokról 2014.07.14 14:04:57
Voltam ma fodrásznál így fél év után, most csak a szomszéd plázában, de ugyanolyan jól levágta az ismeretlen csaj, mint a szokásos menő fodrászom. Aki (az utóbbi) egyébként is olyan, hogy néha szuperul eltalálja, amit mondok, még jobb is, mint gondoltam, néha meg pont ugyanazt…..
maminti... 2014.07.16 07:34:29
@isolde: A jattolás pont olyan kínos, csak itt engem még nem utasítottak el soha. (Mondjuk orvosnál nem is próbálkoztam)
Igen, általában jön az is a pulthoz, aki vágja - ha nem, akkor nyilván nem megyek utána -, és az adott gyorsszalonban a fodrász egyben hajmosólány is.
Mivel amúgy nem drágán dolgoznak, a papírpénz mindenképpen jelentősen több, mint 10% - de kevesebbet nincs pofám adni.

A szokásokat amúgy nem ismerem, sose kérdeztem senkitől, hogy ezt így jól csinálom-e.

kavics: Pár rosszul artikulált, egyszavas válaszból levágják, hogy nem akar az ember beszélgetni.
isolde Miért, miért miért 2014.06.28 21:15:57
Tessék, találtam egy jó ábrát a bántalmazós kérdésre, kattintva ott a nagyobb. Meg még az az érdekes szerintem, a múltkor megint szóba jött és mindig bebizonyosodik, hogy így van: hogy teljességgel hihetetlen, hogy az ember ismerősei közül minden ötödik nőt megvert legalább…..
maminti... 2014.07.04 19:46:42
@isolde: Nekem az a tapasztalatom, hogy meglepően könnyen mondják, akár direkt rákérdezésre is. Én pl. - nem állítom, hogy helyes gyakorlat, de néha sürget az idő, és nincs idő körüljárásra - beépítettem a rutin kérdések sorába, és valahogy az "á, alig bírok aludni", "igen, fogytam nyolc kilót", "igen, tegnap is gondoltam az öngyilkosságra", sorban simán elfér a "hát, sajnos xy néha megüt, dehát..."
Szerintem segítséget adni sokkal nehezebb, azt kevésbé fogadják el.

Mondjuk a férfiaktól is szoktam kérdezni, hogy előfordult-e, hogy megütötték az asszonyt/gyereket, és gondosz módon azt feltételezem, hogy körükben nagyobb a tagadási ráta.
isolde Elmondom egy álmomat 2014.06.25 22:48:11
Azt álmodtam a múltkor, hogy ikreim születtek, két fiú, egy ilyen zömökebb meg egy vékonyabb, de mindkettő helyes kisbaba volt. A kórházban csecsemőosztályra tették őket, csak néha mehettem be hozzájuk vagy hozták ki őket szoptatni, de ezeken egyáltalán nem aggódtam álmomban.…..
isolde Főleg a cipőkről 2014.06.16 12:13:09
Mindig úgy sajnálom a szegény velvetes meg díványos csajokat, akiknek tuti, hogy még sohasem volt valódi Ugg csizmájuk, máskülönben nem írnák meg félévente, hogy gáz. De komolyan, évek óta rendszeresen megvan a minimum évi két fikázás. Most így nehéz beleélnem magam a…..
maminti... 2014.06.17 08:27:26
Pszichiáterként abban magánrendelsz, amiben akarsz (www.google.hu/search?q=twin+peaks+dr+jacoby&espv=2&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=PEifU-PjB6vnygOuyYGIBQ&ved=0CB0QsAQ&biw=1280&bih=619), max IKL nem lesz a páciensed.

A cikkben felsorolt dolgok közül én csak kapucnis pulcsival rendelkezem, nyilván a többit időben kidobtam.
Így néznek ki az ablakok. Én még mindig a sárga lennék a legszívesebben, ami hűen tükrözi, hogy olyan túl sokat nem változtam tizenhét éves korom óta. ..
maminti... 2014.04.14 19:08:49
isolde Darkness won't break through 2014.02.21 07:59:46
A Banshee-ben meg többek között az is jó, hogy igazán remek zenék vannak benne, mint például ez.  (Ha esetleg rajtam kívül más is szokta keresgélni a filmekben vagy sorozatokban hallható zenéket, itt egy oldal hozzá.)..
isolde Babablog, főleg alvásról 2014.02.14 10:48:19
Szóval az alvás.  Úgy kb. hathónapos korában romlott el a Lány alvása, először csak kétszer, majd háromszor, majd többször kezdett ébredni. Ez egybeesett a fogzással, nyáladzott, nyűgös volt nappal is, ujjait meg mindent rágcsált és látszott is a kis fogcsíra, ami mintegy…..
isolde Az egészségügyről 2013.07.27 12:29:03
Van ez a cikksorozat az indexen a János-kórházról, hát ebben nem fogok elmélyülni, szerintem az egészségügyről már minden el van mondva, és mindenkinek a könyökén jön ki a kevés pénz, túlterhelt orvos, köcsög orvos, türelmetlen beteg, köcsög beteg, hálapénz és hasonló…..
isolde Még ez is 2013.07.25 08:57:07
A világ többi részéről nem tudok nyilatkozni, de hogy a magyar patológusok valójában archaizáló költők és/vagy szürrealista meseírók, az nyilvánvaló. Eleve az összes lehetséges alkalommal az adott képlet vagy jelenség latin eredetű nemzetközi neve helyett a magyar nevet…..
    Elképzelt párbeszéd valahol az EMMI folyosóján:  Államtitkár (csaknem barátságosan): ... és akkor beszéljünk a keretszámokról. A következő tanévben hány mezopotamológia-szakos hallgató felvételét tervezik, és mik az ő kilátásaik? Dékán, XTE…..
Először nem akartam elhinni, de tényleg a vízközmű-szolgáltatásról szóló törvénybe csomagolva fogadta el a Zországgyűlés a katasztrófa-egészségügyi ellátásról szóló korábbi jogszabály (az egészségügyrõl szóló 1997. évi CLIV törvény XIV. Fejezete) módosítását.…..
Kedves Magor,Pénteken voltál szíves lenyilatkozni, hogy Réthelyi Miklós fia is letétbe helyezte a felmondását a kétezerötszáz-akárhány kollégával együtt.Függetlenül a nyilatkozatod igazságtartalmától - bár magam részéről kétlem, hogy beadta volna - szerintem otrombaság…..
Fantasztikus idő, ismert helyszín, több térkép a terepről, öt kiváló erőnléti állapotban lévő csapattag. A puszta túléléshez nem is kell ennél több. A fentiek alapján sima versenyre számíthatnánk, de mikor volt célja a terepmestereknek sima versenyt rendezni? Idén az…..
A rezidenseknek szóló tegnapi bejelentés kapcsán kénytelen vagyok ide is kitenni a képet, amit Doktrina blogján láttam először.  Szóval az a helyzet, hogy miközben nincs pénz az egészségügy állapotának rendezésére (a fizetésünk csak egy, bár fontos része a…..
maminti... 2011.07.20 20:17:12
@doktrina: persze, mert nagyon jó, így páran kipakoltuk fb-ra, meg ahova lehet :)
Nem tudom, igaz-e az Elitmed hire, és tényleg vagonkirakással javasolta-e a rezidensek anyagi helyzetét megoldani. Ha nem, akkor elnézését kérve maradtam kollegiális tisztelettel stb. Nem mint képviselők, hanem mint orvosok vagyunk persze kollégák.Ha azonban a hir mégis igaz, akkor azt…..