Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tavasz21

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kérdés nagyszerű és elgondolkodásra késztető, és már csak azért is érdekes, mert nemrégiben ugyanez merült fel a baráti társaságban. Szóval Steve kérdésfelvetése úgy szól: ha nem lenne semmilyen gátja, hol élnél legszívesebben? Az ő válasza kissé meglepő, de a magunk részéről nagyon szimpatikusnak…..
Végtelenül hálás vagyok Nekik és a Klinika személyzetének, nem volt könnyű a lábadozás,elég nagy fájdalmaim voltak, és tele voltam félelemmel. Kedves Praxis olvasók!   Jó pár éve szenvedtem fájdalmas görcsökkel a menstruációm idején, majd egy éve már menstruáció…..
Alapvetően nem vagyunk azok a fajta turisták, akik minden helyet lehúznak, mert minden rossz, béna, retkes, büdös és drága. Próbáljuk előre felmérni a lehetőségeket, és ahhoz mérten megítélni az adott helyszínt, várost, látványosságot. Mindig kiborulunk az olyan nyavalygásoktól, hogy tetszett…..
A blog kicsit hosszabbra nyúlt téli álmából nem mindennapi hírrel sikerült felébredni: költsünk 1500 milliárd Ft-ot arra, hogy a Balaton partján, 110 hektáron pufi fóliának álcázott vizes szórakoztató központot húzzunk fújjunk fel és 30 méter mélyre hotelt építsünk fúrjunk a tóba. Igen,…..
Télen bőven tízezer alatt is elvisz a fapados Barcelonába, a szállás is olcsó, a reptéri bejutás is filléres, az idő is jó, mi kell még? A híres látnivalóknak megkérik az árát, de a helyiek törzshelyein a kaja is megfizethető és kihagyhatatlan. Mentünk, láttuk,…..
tavasz21 2015.01.29 12:30:54
@lámalány: Semmit nem tudsz tenni. Ha nem utazol saját döntésed miatt, elvész a jegy. Olyan nincs, hogy lemondod és kéred a pénzt.
Oscar Wilde felesége váratlanul halt meg 39 éves korában egy rejtélyes kór következtében. Most megtalálták az okot. Constance 1898-ban halt meg ismeretlen betegségben, gyanakodtak a férjétől elkapott szifiliszre vagy baleset okozta gerincsérülésre is.Most az unoka, Merlin…..
Lassan nem telik el nap anélkül, hogy Palvin Barbarának ne jelenne meg újabb képsorozata, táncos videója vagy éppen címlapfotója... itt is van a legfrissebb anyag a L'Officiel Paris magazain decemberi/januári számából. A fotósorozatot Romain Gavras készítette "Christmas break"…..
Kicsit hülye körülmények között, de indul a Wizz Air Budapest-Lisszabon járata, lesz mellette Maastricht is, hurrá. Utóbbira fillérekért szórják a jegyeket, ami nem is meglepő, a portugál járat árazása viszont még kérdéses: ha alig jönnek le egy útra 20 ezer alá, akkor nem…..
tavasz21 2014.08.27 10:12:00
Amikor meghallottuk, hogy a Wizz végre repülni kezdi Lisszabont, kellemes borzongás futott végig a tagjainkon. Mert az a város nemcsak egy hely, ami rajta van a látni kell típusú listákon. Ez az a város, ahová úgy érkezünk meg már az első alkalommal is, mintha sosem mentünk volna…..
tavasz21 2014.08.27 09:50:43
@Pista Bácsi: Egyedül a görögök csaltak az euro bevezetéséhez való kritériumokkal, más ország nem.
Amúgy én szorgalmasnak láttam a portugálokat. Madeirán tenyérnyi vízszintes helyeket művelnek meg meredek partokon, csak néztem hogy nem esnek bele az óceánba kapálás közben.A történelem során is láthatjuk mennyit hajóztak, az pedig nem egy egyszerű, veszélytelen dolog.
Én abban látom Lisszabon lepukkantságát, hogy a gazdagok nem ott laknak, hanem Cascais-Estoril környékén, maga a főváros marad az egyszerűbb népeknek, elég sok színesbőrűt lehet látni a városban.
Szerintem meg kell nézni a szép részeket, Mint Belém, a sok szép teret, kertet, várat, templomot. A graffitik nekem sem tetszettek.
Yoshihiro Shimada öt éve járja a világot kerékpárjával, pénteken érkezett Budapestre. A VII. kerületi hostelben szinte rögtön meg is szabadították kedvenc járművétől. A japán utazó a bulinegyed közelében található Kertész utcában szállt meg pénteken. A kerékagynak azt…..
Fapadossal okosan Varsói egynapos 2012.11.04 17:11:48
Kinek mi ugrik be arról, hogy egynapos repülős kiruccanás? Bergamo, Charleroi, Eindhoven? PLACI-nak Varsó jutott az eszébe, alább az ő beszámolója olvasható. A nyári krakkói látogatás után kedvet kaptam Lengyelország további feltérképezésére. A választott úticél most…..
tavasz21 2013.01.31 19:00:37
@mestska: Én is be akartam ezt írni, hogy nem maradt meg ott ház épségben sajnos. Festmények alapján építették fel Varsót olyannak amilyen volt. Egy lengyel férfi mondta ezt nekem.
Mind elmegyünk, a ringatózó fák alól mind elmegyünk, a párás ég alatt mind indulunk a pusztaságon át a száraz ég alá, ahányan így együtt vagyunk, olyik még visszanéz, a holdsugár a lábnyomunkba lép, végül mind elmegyünk, a napsütés is elmarad és lépdelünk a csillagok…..
BRÉKING: lemond Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora, akinek vezetésével - miután a miniszter visszapasszolta neki az ügyet - az Egyetem doktori tanácsa majd Szenátusa is az álamfő doktori címének visszavonása mellett szavazott. Mint elmondta, jogi értelemben biztos abban,…..
tavasz21 2012.04.01 19:08:59
@dex.ion: "talán még ne csináljunk közt elnököt rögtön a tévémaciból is, bármennyire is csalódottak vagyunk."
Nem tudod kiről beszélsz! Ha nem tudsz róla semmit, nem ismered akkor ne mondj véleményt.
tavasz21 2012.04.01 19:10:41
@dr. butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: Szerintem is. Kiváló ember. Mellé kell, hogy álljanak.
Világutazó Régi idők hídjai 2011.10.22 19:13:00
Puente Nuevo, Ronda, Spanyolország   A kisvárost kettéhasítja a Tajo-szurdok, alján a Guadalevín hegyi patakkal.  José Martin de Aldehuela tervei alapján 42 éven át épült,1793-ban adták át. A sziklákon álló, 98 méter magas hid a 160 méter mély szakadék fölött ível át…..
Matus megtisztelt bennünket néhány útleírással. Hibák előfordulhatnak a szövegben, de kérlek, ne arra fókuszáljatok. A szerző várja a véleményeket.   Ez az eddigi legnagyobb kihívással kecsegtető túrám első napja, mivel 7 napig leszek távol, 5 helyre fogok…..
Az, hogy mennyire jelentéktelen a magánynyugdíj pénztára államosítása nemzetközi, főleg pénzügyi, szempontból, az Economist egyik blogján megjelent poszton érezhető. A szerző szót ejt a kétharmados többségről, az Alkotmánybíróság jogkörének megnyírbálásáról, sőt…..
tavasz21 2010.11.28 02:56:31
@Hari R. Seldon: az hát. Nekem is rögtön feltünt.
Lex Navracsics  Lex Baranyay  Lex Járai  Lex Borkai  Lex Vida  Lex Szalai  Lex MAL  Lex CBA  Lex Szász  Lex Polt  és most Lex SzapáryA jövőben olyan kormánytisztviselői is kinevezhető lesz külképviseleti vezetőnek, aki betöltötte a 70.…..
tavasz21 2010.11.20 13:33:26
@gipsz1234:
Az talán nem személyre szabott volt, hogy Haraszty egyetemi diploma nélkül lett államtitkár? Megváltoztatták hozzá a jogszabályt. Pedig mekkora a különbség Szapáry meg Haraszty közt. Szapáry kiváló ember, sokat tett már eddig is ezért az országért. Elismerik mindenütt.
tavasz21 2010.11.20 13:42:53
@CsG:
Hát ha neked az erkölcstelenség, hogy egy kiváló, értelmes ember képviselje az országot, akkor sajnállak.
Egy kellemes októberi oda-vissza repülő út Temesvárról Barcelonába, szerencsére különösebb fennakadás nélkül.  Nyaralás ősszel Santa Susannában, 70 percre a reptértől. október 3. TSR-BCN W6 721 HA-LP? LF kb. 85-90% A márciusi temesvári földön maradás miatt…..
Mandiner blog Skócia derekán 2010.09.26 08:01:00
  Utazás Skócia derekán, Arran szigetétől Edinburgh-ig, 2010 szeptemberében. „Hear the voice of the bard: The present, past, and future sees. His ears have heard the holy word, And walked among the ancient trees Calling the lapsed soul, And weeping in the evening dew, And…..
Tisztelt Praxisblog! Előre is elnézést kérek a hosszú levélért, mert ugyan még nem tudom melyik végéről kezdjem a 4, lassan 5 éve tartó kimondhatatlan dühöm levezetését, és nyilvánosságra hozatalát azt tudom hogy hosszú lesz. A gyógyszerek dózisát a lent leírt okok miatt…..
Az index low-cost topikján többen beszámoltak már a Kanári-szigeteken tett útjukról. Mi is kedvet kaptunk, hogy a télből a tavaszba repüljünk és Lanzarote szigetére esett a választásunk. Íme a folytatás     A szigeten a növényvilág pálmákból és kaktuszokból áll.…..
Madrid Spanyolország fővárosa. A mediterrán város nyári 24 fokos átlaghőmérséklettel, legendás éjszakai élettel, sok parkjával és számos történelmi, építészeti remekművével várja a látogatókat.Amit mindenféleképpen látnunk kell:1. Palacio RealEurópa egyik…..
Zoli kimerírő mallorcai beszámolójának sajnos utolsó része következik. A szép képek mellett természetesen rengeteg turista információt osztott meg velünk.     A következő nap elmentünk Sollerbe, ebbe a gyönyörű hegyi kisvárosba. Ide a Plaça d'Espanya-ról…..
tavasz21 2010.07.06 17:27:07
Pötyi vezetésével ismét útnak indult a női csapat. Legutóbb tízen jártak be négy országot, most nyolcan vágtak neki Olaszországnak.   2010.június 14-17. között megint útra keltünk, most nyolc nő. A csapatban voltak kicserélődések, így az életkorok kicsit változtak.…..