Regisztráció Blogot indítok
Adatok
garamt

7 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csütörtök este kilenctől Humorbevándorlók estéje lesz a Comedy Centralon, amit a csatorna egy új, a bevándorlókérdésre reflektáló kisfilmmel harangoz be. A kevesebb mint egy perces szpotban a South Park és a Family Guy jól ismert szereplői nyilatkoznak a manapság igen forró…..
garamt 2015.06.29 21:23:26
@Sergei Alexis: ők is jöhetnek nyugodtan. de olyanoknak minek kéne / kellett volna állampolgárságot adni, akik soha nem éltek magyar földön és nem is tervezik?
garamt 2015.06.30 09:36:45
@Sergei Alexis: szívesen elmondom nekik, hogy megérdemlik, hogy befogadják őket, szeretettel várja őket Magyarország. De amíg soha nem éltek magyar földön, és nem is tervezik, hogy ott éljenek, addig ők magyar kisebbség maradnak Romániában vagy Szlovákiában. Miért adnál/adtál nekik választójogot, ami pl. a (kettős) állampolgársággal jár, ha soha nem élt itt? Miért szólhasson bele az otthoni politikába? Miért adnál nekik magyarországi nyugdíjat, ha soha nem fizetett otthon járulékot? És még hosszan sorolhatnám. Ha annyira rossz ott nekik, fel lehet kerekedni, és lehet jönni Magyarországra, letelepedni, dolgozni, állampolgárságért folyamodni, stb.
És idekeverni néhány ezer bevándorlót, aki polgárháborúk/megaláztatottságok elől menekül, gyalog, ezer kilométereket, vakon megbízva embercsempészekben, és akik nem állampolgárságért, hanem menekültstátuszért kuncsorognak, az nagyon nem fair.
És bár én is kívánhatnám, hogy jöjjön el egy olyan világ, ahol a kék szemedért vagy a kopasz fejedért kezdenek el üldözni/gyilkolni a világ egyik táján, és hogy mindent hátrahagyva menekülj, csak hogy túléld a rettenetet, de nem teszem. De egy kis empátia igazán szorulhatna abba a kicsi Magyarországba a mindent elöntő gyűlölet helyett.. :(
Hogy a tegnap posztolt, halálfejes lobogóval díszített villában lakik-e filmes azt még mindig nem tudjuk, de hogy a mellette levőben dolgozik pár, az tuti. Ennek a filmművészeti alkotásnak a trailerrét KP küldte, aki - mint írja - "webezgetés közben" akadt rá. Mit mondjak... Elég…..
Méghozzá szó szerint breaking. A Csiborba nemrég visszatért, szemtelenül jóképű és villámkezű Szili Miklós gitáros jelentette a percekben az Akváriumból (ex-Gödör), ahol a nagyszerű Three Teadies-zel lépett épp fel, hogy a tetőmedence beszakadt, az áram elment, a víz…..
garamt 2012.05.03 01:02:27
@is: a tűzoltóság a medencéből szivattyúzik, nemde? mivel eltömődött a rendszer egy műanyag palack miatt, máshogy nem tudják leengedni.
Két hónappal ezelőtt ugyan még nem volt teljesen tiszta a kép, de már akkor is világosan látszott: 2.8 millió megzsarolt manyup-tag szívhatja majd a fogát, illetve verheti fejét a falba, amiért hülyére vették. Mégis 100 százalékban megmarad a nyugdíjjogosultsága annak a…..
garamt 2012.03.20 12:50:40
@zsszucsi: amit idéztél, az a decemberi változtatás volt.
amúgy ugyanebben a cikkben ugyanúgy megtalálható ez a kérdőjeles rész:
"A döntés alapján azok, akik magán-nyugdíjpénztári vagyonukat önkéntes nyugdíjpénztárba helyezik, a kifizetések 20 százalékának megfelelő, legfeljebb 300 ezer forintos adóvisszatérítésben részesülhetnek."
tehát? a vagyon nekem továbbra sem az egyéni kiegészíés és a reálhozam, hanem a teljes összeg lenne logikusan.
garamt 2012.03.20 13:01:09
@Nikorene: köszi, így már egyértelmű. ahogy az is, hogy akkor továbbra is maradok.
garamt 2012.03.20 13:16:15
@ob.szerver: mert 40e forint adójóváírásért "cserébe" nem szeretném átíratni állambácsira a kb. 3 milliós manyup vagyonomat. ha az egész vagyon vándorolhatna az önkéntesbe, valszeg egy percet nem gondolkodnék.
Előző cikkünkben azt vizsgáltuk meg, mi történik akkor, ha egy családi házban a hagyományos izzókat lecseréljük kompakt fénycsövekre. Most kielemezzük, hogy ugyanebben a családi házban, ugyanolyan feltételek mellett mi történik, ha LED-es világítótestekre váltjuk a…..
garamt 2011.11.04 13:47:15
@Ica a fekete cica: meglátjuk. egyelőre csak egy darabot vettem, azt ma kipróbáljuk úgy, hogy a halogén is ott marad mellette. ha nagyon gáz, akkor a teljes csere elmarad.
garamt 2011.11.06 00:00:31
@Ica a fekete cica: megtörtént a csere, a végeredmény pazar. a színhőmérséklet nem annyira meleg, a halogén 2700K-jához képest ez közelebb van a természetes fényhez, a 3000K sokkal kellemesebb érzés, mindennek szebb és valóságosabb a színe.
a fényerősség egyáltalán nem csökkent, 100%-ig elégedett vagyok.
A Kreatív utánajárt annak, hogy most akkor a Vodafone titkos reklámkampánya a telekommunikációs cég reklámjai alapján apokalipszist ígérő videó, vagy egy unatkozó reklámszakember viccelt, esetleg egy névtelen összeesküvés-hívő rémálma csak a Youtube-on tizenegy, végtelen…..
Mindenki arról beszél a városban, hogy merre van a buli 31-én, összecsapnak a különböző iskolák: csakis vidéken baráti társasággal, haverokkal szórakozóhelyen, egyedül otthon a tévé előtt, külföldön vagy éppen az utcán a legjobb.Pedig mára van egy olyan program is, ami…..
Épp a páromnak segítettem a konyhában, amikor a háttérből hallom a tv-ből, hogy "...most pedig Schmitt Pál köztársasági elnök közleménye következik."Azt hittem, meghalt valaki......de mit hallok: Pali bácsi (Magyarország köztársasági elnöke) kőkeményen…..
Varánusz Vissza a jövőbe 2010.10.30 08:00:00
Nemzetünk Kedves Vezetője Alkotmánybíróság ügyben hazaszólt Brüsszelből:"Nem az emberek igazságérzetét kell megváltoztatni, hanem azokat a régi szabályokat, amelyekbe beleütközünk"Szerencse, hogy ilyen rugalmasan értékeli véleményünket a Nagy Ember. Hivatkozási…..
A volt alkotmánybíró és volt köztársasági elnök kénytelen volt felugrani pénteken a Sándor-palotába, hogy az utódjának elmagyarázza, mi a fene folyik a Fidesz és az Alkotmánybíróság között. Ezzel párhuzamosan meghallgatta főnökének, Orbán Viktornak a szavait is, aki 3 nap…..
Gerta Rauss bolygó Napizene 503. 2010.09.01 10:03:00
Erre a számra lehet a legeszetlenebbül ugrálni mindig a Pink koncerteken (milyen fura, hogy van egy teljesen mai, sikeres előadó, akinek már megszámlálhatatlan koncertje volt Mao-n). Az viszont szar, hogy a Pink koncerten megjelenő közönség nagy része sose fogja fel, hogy rock koncerten…..
garamt 2010.09.01 16:24:08
Máté Péter feltehetően meg se izzadt azalatt az egy perc alatt, amit tegnap a rendes játékidő hosszabbításában a pályán töltött; játékának köszönhetően a Debrecennek mégis jó esélye van, hogy megnyerje az EL (avagy Eszméletlen Lúzerség) 2010/2011-es idényét. Könnyen…..
garamt 2010.08.29 01:07:28
@Eastbay1: te láttad a meccslapot? valszeg arra 18-ast írtak, ez volt máté mezén. az uefa honlapján viszont abból az adatbázisból írják ki a számokat, amiket a nevezéshez (és nem a meccskönyvbe) írtak. mivel ebben nem szerepelt máté, ezért került 0 oda.
ettől függetlenül az uefa szerintem is ugyanannyira hunyó, mint a loki intézője, és remélem hogy ezt felismerve valami pénzbünti lesz a vége, semmi több.
Mivel holnap Anglia-Magyarország és végre bemutatkozhat Egervári Sándor a válogatott élén, így kedd délután, a hétvégi bajnoki összefoglaló alig lehet érdekesebb egy Vasas-MTK tartalékmeccsnél - bármikor. Ígérjük, nem is lesz az, pedig volt itt mindenféle jóság. Nyolc…..
garamt 2010.08.11 00:05:52
@a kis lebowski: két vereségünk volt, 3-0 norvégiában (83, 89, 90) és svájc ellen idegenben 1-0 (83). svájccal itthon 1-1-et játszottunk, a 91. percben kaptunk gólt.

az elmélet csak ott sántít, hogy finnországban a legendásan bohókásra sikerült egyenlítésünk is a 91. percben történt, de a finnek már a 63. percben vezettek. tehát ha annak vége van a 80. percben, akkor ott kikaptunk volna.

az egyenes ági továbbjutás ha jól számolom nem lett volna meg így se, de szorosabb lett volna.
itt találsz még részleteket, angolul:
en.wikipedia.org/wiki/1998_FIFA_World_Cup_qualification_(UEFA)
We love bajsz, szerencsére még mindig nem sikerült lejáratni ezt a nemes arcszőrzetet...
garamt 2010.08.09 10:09:55
Martin Kayongo-Mutumbára kerestünkben azzal kellett szembesülnünk, hogy ha helyesen leírjuk a nevét, akkor még Mezey doktort is hozzátársítja személyéhez a Google, ami ugyebár nem is irreleváns, mivel épp ő a jelenlegi mestere.Ellenben ha hallgattunk a Googléra, aki hatalmas…..
Androlib blog. Bipp! Szavazás 2010.07.26 15:37:00
Kiváncsiak vagyunk, hogy Olvasóink körében mik az elterjedtebb Android OS PDA márkák. Nekem Acer-em van, Gery-nek HTC Desire-je, ConsiracyTheory-nak pedig HTC Hero-ja. Nektek milyen automatizálja az életetek? :) ..
garamt 2010.07.30 12:05:19
 Eddig is remek felvezetők készültek az ország egyik legjobb fesztiváljához, a Fishing on Orfűhöz  (volt ugye 2008-ban a tóátugrási kísérlet, 2009-ben az orfűi szörny levadászása), de most végre olyan videót csináltak Lovasiék, amely az Urbanistára is illik. Na és…..
garamt 2010.05.24 10:21:39
Szanyi Tiborra rájár a rúd. Szenvedéseinek listája hosszú, szinte hihetetlen, hogy egy mezei képviselőjelölttel rövid idő alatt ennyi kellemetlenség történjen. És akkor pár nappal a második forduló előtt ellenfelei újabb mocskos trükkel próbálkoznak... Egy tiszta ember…..
garamt 2010.04.22 15:03:08
Parázs vita alakult ki köztem és egyik ismerősöm között. Én határozottan azon a véleményen vagyok, hogy a Kinder Maxi King reklámjánál idegesítőbb szart per pillanat nem lehet látni a tévében. Ebben lehet, hogy az elfogultságom is benne van, mert mindenféle tejes édességet…..
 Kicsit nehézkesen, de ma elkezdte kommunikálni a T-Mobile az év talán legkedvesebb céges húzását, ti. hogy a nép kérésére elkészíttetett egy karácsonyi dalt, annak a teljes változatát, amit a most futó reklámban az autóval a hóba ragadt barátjának/férjének énekel a…..
garamt 2009.12.17 20:54:54
a t-mobile hungary facebook fan page-en dec.9. óta fent van, úgyhogy nem ma kezdték el kommunikálni.
www.facebook.com/tmobilehungary
fura hogy ezért a szívlapáton szólni kell.

és @idelle a sok gagyi reklám között még huszonötször is felüdülés ez a szpot és tényleg nem egy merry xmas szintű dallal próbál karácsonyi hangulatba lökni. nekem mindenesetre tetszik.
A Radiosite.hu értesülései szerint a Sláger Rádió folytathatja a sugárzást a Rádió1 12 frekvenciáján, miután a héten aláírta a kétmilliárd forintos adásvételi szerződést a Rádió1 tulajdonosa az amerikai Emmis Communications-szel. A portal úgy tudja, hogy a Rádió1…..
Egy darab agyhalott amerikai focista. És nem is a focitól lett agyhalott, bár lehet, amit az öltözőben kapott a csapattársaktól, azt nem tette zsebre. A felvételen a Mt. Mansfield Otter Valley 15 másodperccel a meccs vége előtt megszerzi a vezetést, majd az Otter Valley Mt. Mansfield…..
garamt 2009.10.01 14:37:44
16 tonna Generation Y 2009.08.18 09:02:00
A Csendes Generáció azok, akik 1946 előtt születtek.A Baby Boomer-ek azok, akik 1946 és 1959 között születtek.Az X Generáció azok, akik 1960 és 1979 között születtek.Az Y Generáció azok, akik 1980 és 1995 között születtek. De miért nevezik ez utolsót Y Generációnak?Én…..