Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Esztétikus Kritikus

40 bejegyzést írt és 318 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ilyenkor szilveszter táján mindig felizzik a vita a tűzijáték-petárda törésvonal mentén. A leghangosabban nyilván a kutyások ugatnak, de aki állt már a saját, félelemtől remegő/ nyáladzó/bepisilő/ epilepsziás rohamot kapó stb. kedvence mellett tanácstalanul, míg odakint embertársai épp jól érezték…..
Felszállt egy kutya a villamosra ma reggel a gazdájával. Pórázon, de horribile dictu szájkosár nélkül; mondjuk nem tudom, hogy a westiekre, amiknél még a macskám is nagyobb, gyártanak-e szájkosarat, de mindegy. Gazdi leül, az ebnek csendesen szól, mire a nyilvánvalóan jól nevelt kutya lefekszik az…..
Helyi Szellem Koncert-trollok 2017.12.29 12:51:52
Stressztáncos vagyok. Ez azt jelenti, hogy ha tele van a hócsukám, és a hippokampuszomig ér a stressz-szintem, akkor muszáj kitáncolnom magamból a feszkót, lehetőleg egy koncerten. Oké, ha szerinted csak ezzel keresek indokot magamnak az úgynevezett bulikára, akkor nem is jársz messze az igazságtól.…..
Ki mondta, hogy pont december 24. és 26. között óramű pontossággal boldognak, szeretettel teljesnek és hálásnak kell lenned? Ha te is azok közé tartozol, akik a karácsonyon - ilyen vagy olyan okokból, átmenetileg vagy krónikusan - egyszerűen csak minél kevesebb sérüléssel akarnak átevickélni, íme,…..
Helyi Szellem Dioptria 2017.12.10 23:32:16
Pár éve tél kezdetén van egy kis rítusunk az ún. családdal, ami újabban két főre redukálódott, a fiamra és rám, plusz ugye a kutyára - méghozzá az, hogy elzarándokolunk Tatára, hogy megnézzük, hogy bandáznak az Öreg-tó vízén a vadludak. Ezek a balga szárnyasok északról amúgy nyaralni jönnek hozzánk,…..
Nyári budapesti éjszakában fancy szabadtéri kocsma bárpultja felé tartva jóképű pasas állja utamat:    - Szia, szevasz, hellóóóó, hellóka!  - Fú, sziaaaaaa, nahát, te itt? Ne haragudj, nem ismertelek meg, hirtelen azt hittem, te vagy itt a pincér.  - Én vagyok itt a pincér.  - Ja, az más. Két…..
Helyi Szellem Vajtai Varázshegy 2016.06.16 23:14:55
Pár napja gyarló módon valami olyasmi motoszkált bennem, hogy talán minden szülőre ráférne legalább egyszer, hogy egy egész hónapra lepasszolhassa a gyerekét (gyerekeit) valami atombiztonságos helyre, ahol biztos lehet benne, hogy tanítják, vigyáznak rá, gondot fordítanak az egészségére, ésatöbbi.…..
Helyi Szellem Anyukám mosolya 2016.05.01 16:59:38
Erre a mai anyák napjára most azt mondaná: „Hát lányom, nincs az a faszlengető május” – anyámnak megvolt a képessége arra, hogy zaftos szóképekkel, tűpontosan tárjon fel egy-egy helyzetet, legyen szó időjárásról, pasikról, politikáról, állatokról, konyhai dolgokról vagy bármiről, de tényleg…..
Amikor még gyerek voltam, utáltam az iskolát. Egy csomó király ötletem volt arra nézve, hogyan lehetne értelmesebben kitölteni a tananyagbiflázásra fordított, merőben meddő időt, hogy megszerezzem az engem érdeklő tudást. Nem hagyták. Mióta a gyerekem iskolás (immár öt éve), én is újra iskolás…..
Tizenegy éves, nagy pofája van, összeomlik, ha a kedvenc pólóját mosásba teszem, de nem érti, mit rugózok egy matek kettesen, elvégre görbül - ki az? Hát a fiam, ki más. Nézi a minap a TLC-n a Mondj igent a ruhára! című giccshömpölyt (aki nem ismerné: esküvői ruhaválasztó valóságshow elképesztően…..
Helyi Szellem Állatterápia 2015.07.23 22:53:09
Gyógyszerbeadás kutyánál: odahívom, leültetem, hátradöntöm a fejét, óvatosan szétfeszítem a száját, bedobom a torkába a tablettát, összefogom a száját, nyel egyet, megvagyunk. Gyógyszerbeadás macskánál: odahívom, nem jön, kergetem, nem tudom elkapni, nem bír a…..
Helyi Szellem Az erőd velem van 2014.10.16 18:37:50
Drága Mama! Amikor elhagytál bennünket, abban reménykedtem, hogy talán a hiányod mozgósítani fogja a család energiáit, és összetartóbbak leszünk. Nem így történt. Egy cinikus-kritikus közös ismerősünk mutatott rá arra - egy cinikus-kritikus elme ismer csak fel ilyen…..
Hervasztó anyák napja elé nézek. Pedig nem marad el: tudom, hogy ott lapul a kisfiam iskolatáskájában a technikaórán bütykölt, nekem szóló ajándék, és majd kerekítünk anyjafia vasárnapot, amikor csak egymásra figyelünk, sőt, előtte még üdülünk is a pasikkal két napot,…..
Ideje megterveznem nekem is mesterségem címerét, és kiakasztani a kapu fölé, mint a győri szakik. A minap egy gyors vizitem volt Győrben egy interjú miatt. Hosszabb lélegzetű opuszhoz kellett felvenni az anyagot, így az interjúalannyal a belvárosban fotózgatva hangolódtunk a…..
Esztergom után Szegeden is elkészült a közbicikli-rendszer. A rendszer jellegzetessége, hogy az állam egy fillért nem adott bele, magánerőből épült, ráadásul a kölcsönzés is egyszerűbben megy, mint máshol, elég hozzá egy mobiltelefon. Kipróbáltuk a biciklit, beszéltünk a…..
Esztétikus Kritikus 2013.10.25 15:02:18
@Mr.paksimogyoró: Nézőpont kérdése. Én Budapesten lakom, és nem a kerékpárbarát részén. Egy ilyen rámpáért összeteszem a kezemet (a biciklim nem a szuperkönnyű fajta). Amin felmegy a babakocsi, azon felmegy a bicikli is. Sőt, le is.
Helyi Szellem Ipolysági punnyadás 2013.08.14 21:25:06
Maguk pestiek? És hogy jutott egyáltalán az eszükbe az Ipolyság? - kérdezte őszinte döbbenettel a hangjában Irénke, miután elvezetett minket a hontiak kedvenc strandjára, amihez át kellett gázolni a combig érő Ipolyon, térdig elmerülni az iszapban, felkapaszkodni az agyagtól…..
Helyi Szellem Jókívánság 2013.05.31 18:32:31
A pasim tud szerbül. Nem sokat, de mégis. Ez bő három évnyi együttlét után még mindig a meglepetés erejével hatott, bár végülis logikus: a szülővárosa harminc kilométerre van a szerb határról, gyakran volt alkalma találkozni szerbekkel, és egész gyerekkorában az akkori jugó…..
http://csajokespasik.blog.hu/2012/09/26/mit_csinaljak_hogy_megbocsasson..
Esztétikus Kritikus 2012.09.26 10:10:43
@TBal: Ezzel vitatkoznék. Egyrészt nem a kapcsolattól teljesen független dolog volt, mert a havercsajjal előtte is és utána is tartotta a kapcsolatot. Ha olyan emberrel csalod meg az akár rómeóésjúliás szerelemmel szeretett párodat, aki része volt és lesz az életednek, akkor azt már nem lehet függetleníteni a kapcsolattól, mert megadod neki az esélyt, hogy visszacsatolást találjon a "szent" kapcsolathoz. Szerintem ha nem vallotta volna be, a havercsaj visszajáró vendége lett volna, hiszen az életéből nem lép ki (mint mondjuk egy valóban futó kaland), az egyszeri dologból najómégegyszeri lett volna, és így tovább. Ez így ezerszer súlyosabb, mint egy bármilyen kóbor numera, ami valóban csak a szexuális világképét tágította volna.

Másrészt a lelkiismeretfurdalást másképp is lehet kompenzálni, nem pusztán a trófea mutogatásával - mert női szemmel nézve ez nemcsak bevallás, hanem dicsekvés is, hiszen akinek komolyak a szándékai, az nem aknázza alá a saját párkacsolatát, pláne, ha ő maga is úgy gondolja, hogy a dolognak nincs jelentősége.

Szerintem egyébként a poszter csak itt adja elő a rómeót, valójában a haverinának az exéről nyafogott. Egyetlen mégoly szerelmes nő sem mászik rá egy olyan foglalt fickóra, aki párás tekintettel azt taglalja, hogy hú, hát az én csajom egy főnyeremény, nagyon szeretem. Pláne, ha úgymond barátok, elvégre a barátaink boldogságát nem veszélyeztetjük, vagy igen? Tehát csak azt tudom elképzelni, hogy poszter nyitva felejtett egy kis ajtót a haverina számára - ergo nem is olyan szerelmes, mint ahogy előadja....
Esztétikus Kritikus 2012.09.26 10:40:20
@Kytia:

"Ha megtörténik, teszemazt, tényleg véletlenül, vagy legalább nem rossz szándékkal, akkor nem kell elmondani. Ekkora terhet viseljen már el az, aki árulásra adta a fejét. "

*sűrűnbólogat*
Esztétikus Kritikus 2012.09.26 11:43:10
@Niobe: "Csak erősen remélem, hogy ha hasonló helyzetbe kerülnék, akkor igenis ellent tudnék állni a kísértésnek. "

... vagy ha a kísértést bebuktam, akkor legalább utána tudjam tartani a számat...? :)

Én sem mondanám, hogy soha, de azt azért viszonylag nehezen tudom elképzelni, hogy a nagyszerelem rózsaszín ködében tapicskolva, bohó terveket szövögetve életem nagybetűs Társával kapcsolatban, egy régi barát a nosztalgiahullámot meglovagolva megfarkalhasson :)))
Igazából azért meghallgattam volna poszterke előadását haverina "naésmivanmostveletek" kérdésére, mely egészen biztosan elhangzott a sok régi emlék között tallózgatván.
Rihaj!van ez a leszármazottam, kettő van, de csak egyikük fiú, név szerint Péter, becenév szerint Kisember, Peti, Fickó, Muki, Jakab, Gumiarc, Mókásember, Rumcájsz (amiért balatonon a csúszdás néni elkerekítette a szemét, mert mondom Petinek,  hogy... navárjál szó szerint…..
Esztétikus Kritikus 2012.09.19 15:39:08
Jaj de jó, egy életszagú poszt. Az én fiam szép szál sudár legény, vállas, magas, izmos, évvesztesként került a suliba, tehát nem egy apró manó. De annyira mafla, hogy fél év pszichoterápia után tudott belőle agressziót kicsiholni a pszichobácsija. Ráadásul egyedülanya egyedülfia, nincs stabil, napi szintű macsómintája, gondolom ez is hozzájárult a helyzethez.

Amikor suliba ment, az amúgy 16 fős osztályában, ahol budai úrigyerekek tanulnak, volt egy amúgy piszkosul értelmes, Harry Potter-kinézetű bukott kiskölyök, akivel azonnal barátságba keveredett. A kissrác fejjel is alacsonyabb volt a gyerekemnél, de valami rettenetesen rossz, állandóan szétzilálta az oktatást, ugrált a padokon, és verekedett... a fiam egy ideig nem került az áldozatai közé, csak amikor mással is barátkozott volna a nyomorult. Röhej, de a feleakkora szaros naponta módszeresen végigverte a fiamat.

Na akkor nálunk is elkezdődött a tréning: vállaltam a pofozóbáb szerepét, tanítottam én is öklelésre, bokarúgásra, mondtam neki, hogy használja ki, hogy hosszabb a karja, azzal távol tudja magától tartani, a támadást terpeszállásban fogadja, gáncsoljon így, és legfőképpen: szaladjon mindig a tanárokhoz.

Közben a helyzet egyre rosszabb lett, a fiam szorongani kezdett, mert Harry Potter úgy pöcsön rúgta egy cimboráját, hogy negyedóráig csak csendben folyatta össze a taknyát és a nyálát, de hang nem jött ki a torkán.

A vége az lett, hogy a kölykök egy - amúgy küzdősportos - kislány kezdeményezésére négyen-öten összeálltak a minipitbull ellen, és KIKÖZÖSÍTETTÉK. Senki nem akart vele többet játszani,nyilvánosan utálták, és állandóan együtt lógtak, hogy ne merjen beléjük kötni.

Még abban az évben Harry Pottert eltanácsolták a suliból, és egy nevelőiskolába vitték. Nem tudom, ez mit takar.

Today Laci pedig fémtraktorral vagy anélkül, de abszolút helyénvalóan kezelte a helyzetet. Respekt!
Helyi Szellem Kánikulai korhelyek 2012.08.30 15:50:55
Tokajra már régóta fentem a fogamat - hát hogy a fenébe ne, hiszen a hegyaljai borok világviszonylatban is szinte egyedülállóak, az itt tenyésző spéci penészgomba ugyanis (tudjuk jól) Magyarország e tájékán kívül csak a Rajna-vidéken található meg. Ráadásul egy magamfajta…..
Alapvetően megbízható, precíz embernek tartom magam, a rám osztott feladatokat rendszerint időben, rendesen elvégzem. Munkahelyi papirmunkák nem okoznak gondot, a szódolgozatok javítását sem szoktam hetekig halogatni. Otthon sosem fogy ki a wc-papir a mellékhelységből, mindig van tej,…..
Esztétikus Kritikus 2012.08.29 19:37:01
Pánikkeltés? Eszem megáll és visszanéz...

Egy növésben lévő gyereknél igenis nagy kiadás az iskolakezdés. Minden évben frissíteni kell a tornacuccokat, a cipőket (kinti-benti-váltó, bazz, ez három cipő, kínaiban véve is 6000-7000 Ft csak a lábbeli ellátmány, de kérnek dupla benti tornacuccot és dupla kinti tornacuccot is).

Kiskamaszoknál a külsőségek olyan fontosak, mint a kenyér meg a víz. Ti nem voltatok gyerekek? Minden kölyöknek van valamilyen bugja a cuccaival kapcsolatban.

Nálunk a ceruzák úgy fogynak, mint máshol a retyópapír. A gyerek alul faragja, felül rágja (a radírt meg eltördeli, összefirkálja és szerintem köpőcsőlövedéknek is használja), a hiperes cerkák egy napig se tartanak, ellenben a kölyök lemarad az órákon, mert FOLYTON valamit színezni kell a munkafüzetben, ő meg csak hegyez, hegyez... Szóval én is inkább a jobb minőségű háromszögszárú baszinát veszem, így van esély arra, hogy a fiam lépést tartson a többiekkel színezéses feladatoknál.

A gyerkőcöt egyébként egyedül nevelem, havi nettó 150 rugóból. És minden iskolakezdés, sőt, minden nyár, nyaralás, suliszünet kész anyagi csőd, mert ilyenkor programot kell szervezni, kikapcsolódni, élményeket szerezni. Márkás cuccok és figurás füzetek nélkül, tavalyi maradékok és rokoni adományok felhasználásával, pusztán a tanszerlistát kipipálgatva.

Egyébként szó szerint venni egy ironikus (és mellesleg tök jó stílusú) posztot, hát kérem ez komoly hermeneutikai hiányosságokra vall. Én mindenesetre remélem, hogy a Cirkuszigazgató is akkora karriert fog befutni, mint Lustanyu egy másik blogból ;)
Ez most egy vérbeli alulnézet-poszt lesz, mert olyan sokan kérték már tőlem, hogy engedjem szóhoz is a beugró fotóriporteremet (kisiskolás fiamat), hogy hazatérve a katasztrófavakációnak beillő nyaralásunkból, elmeséltettem vele az élményeit. Szó szerint írom le a gondolatait,…..
Megvan annak egy hónapja is, hogy Nagybörzsönyben kirándultunk. Erről a helyről összességében tényleg csak annyit tudnék mondani, hogy cukiság a köbön, és ömlenghetnék csacsogó patakokról és girbegurba utcákról, virágos portákról és megtalált harmóniáról. Budapestről…..
http://csajokespasik.blog.hu/2012/07/20/swinger_klub_a_paromert_megprobalnam..
Esztétikus Kritikus 2012.07.20 08:41:35
@mütyür: úgy jut eszébe, hogy egy csomó ostoba fórumon ezt ajánlgatják (pl. velvet, cosmo, nlc, etc.), mintha extrémszex nélkül élni se lehetne, és mintha egy férfinek minderre genetikus igénye lenne. És ha elég sok ilyen blődséget olvas az ember lánya, akkor elhiszi, hogy jobban jár, ha ő ajánlja fel először.

De valljuk be, elég magas labda ezzel indítani egy kapcsolatrenoválást...
Esztétikus Kritikus 2012.07.20 08:58:38
@Niobe: nem, nem ennek kéne lennie az első lépésnek. De azt nem tudjuk, hogy voltak-e más ötletei. :D

Én bevallom, ha a párom hat év után ebben látná a kapcsolat javulásának zálogát, hogy vonjunk be másokat is a szexbe, miközben semmi utalást nem tettem rá, hogy erre igényem volna, akkor úgy kihajítanám az illetőt, mint macskát szarni.

Nálam már az nem világos, hogy ha a masszázst nem kérte a pacák, akkor miből gondolta, hogy majd a sokkal extrémebb swinger bejön neki?

@_Ω_: hááát, én, ha velem történne, első körben ugyanerre gondolnék, de az más, ha egy férfi veti fel ugyanezt az ötletet, és más, ha egy nő. Egy nőnél mindig ott van a túlagyalás esete is. Különben jogos!
Esztétikus Kritikus 2012.07.20 09:35:15
@Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege: azért, mert egy nő biológiailag korrekt időben gyereket vállalt, még ne legyen akadálya annak, hogy normális, élvezetes párkapcsolata legyen. A gyerekeknek meg gondolom van apjuk is, csak róla nem esett szó. Fattyúnak nevezni az előző házasságban született gyerekeket a 21. században azért erős.

Lehet csúfolni a 30 évesen már anyákat, de azért vessetek egy pillantást azokra a nőkre, akik nem szültek időben, és 35+ már bárkinek szülnének, de akkor már sokkal nehezebben esnek teherbe...