Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hűvös Ágnes

95 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Macska, kő Nyál, könny, szeretet 2020.07.14 01:28:13
Kiszáradt a szám. Észre se vettem, milyen szomjas vagyok, amíg ingerült nem lettem valami banális apróság miatt. Nem, nem kérek epret tejszínhabbal, nem szeretnék tökéletesen érlelt francia sajtot, és most egy alapos pálinkázás se gyógyít meg. Csak vizet hozz. Vizet. A vége felé lassan egy csók is…..
Macska, kő Csapda 2020.06.14 12:18:26
Nemrég újra kellett olvasnom A Kis Herceg 21. fejezetét (és persze ezzel a 20. részt is). Kellett, mondom, mert közhelyesnek neveztem egy beszélgetésben - csak úgy emlékezetből, izomból, meggondolatlanul -, és beszélgetőtársam arcát látva inkább úgy döntöttem, alaposabban felülvizsgálom, amit…..
Március 21-én van a PLANETÁRIS TUDAT VILÁGNAPJA (többek között). Ez így elég hülyén hangzik, úgyhogy miután elolvastam a Wikipédián a világnapok listájában ezt a tételt, inkább utánakerestem, mert kínos dolog hülyeséget terjeszteni. De ez annyira jó gondolat, hogy terjeszteni szeretném, így egy…..
Azt kérdezte tőlem Eszter (de kérdezték már mások is), hogy mi ad erőt derűsnek és higgadtnak maradni. Kezdjük rögtön a legdurvább ténnyel: én nem vagyok sem derűs, sem higgadt. Mármint dehogynem vagyok az, időnként. Időnként pedig pont ugyanúgy küzdök a dühvel, szomorúsággal, félelemmel vagy a…..
Macska, kő Önsajnálat 2019.06.24 20:23:55
Ezt a bejegyzést István barátomnak ajánlom. Azt írja egy barátom az önsajnálatról: "vagy talán csak a kínt akartam megint újraélni, mert bármennyire is óvott ez a belső tér, ahova magamat sajnálni küldtem, bármennyire is felszabadító volt itt, hogy csak magam vagyok, nincs már több titok, a…..
Macska, kő Kert, kávé 2019.06.17 10:46:28
Ülök a teraszon annál a faasztalnál, ahol anyámmal szoktam ülni kora reggel, amikor még mindenki békésen szunyókál. Nyaralótempó, iszogatom a kávét. Kicsit bosszant, hogy milyen vacakra sikerült - fél perccel tovább készült a kelleténél, égett ízű, régi-ízű. Hallom, ahogy anyám kifújja a reggeli…..
Macska, kő Másik nyelven beszél 2019.06.08 10:25:02
F. bácsi a közelünkben lakik. F. bácsi öreg, büdös és morcos. Van egy nagy kutyája, ő is öreg, büdös és morcos. Néha felbukkan náluk egy fiatalabb fickó, talán F. bácsi fia. Ő nem öreg. F. bácsi kicsit félelmetes. Talán háromszor beszélgettem vele tizenhárom év alatt. Sose látom kertészkedni. Se a…..
Vannak nagy és jelentőségteljes események az életben, amiket meg szoktunk ünnepelni. Egy gyerek születése, befogadása a közösségbe, új helyre költözés, esküvő és a tor, amikor az élők végül elengedik a halottaikat. Kezdetek, ahol valaki esélyt kap, hogy egy új helyzetben boldogan éljen. Ilyen lehet…..
Macska, kő Csinálj valami jót 2019.05.28 08:47:12
Azt olvasom, hogy Németországban egyre több az antiszemita támadás, és helyi elemzések szerint ezek 90%-a szélsőjobboldali. Bár az antiszemitizmus elleni kormánybiztos korábban azt mondta, hogy Németországban bárki bárhol viselhet nyilvánosan kipát, mert emiatt semmilyen bántódás nem érheti, nemrég…..
Macska, kő A barátság próbái 2018.08.26 17:43:41
Egyre több barátom van messze. Van, aki messzire ment, és van, aki eleve messze volt. Kevés dolog köt össze minket. A legcsodálatosabb kapocs a közös emlékeken, vicceken, beszélgetéseken kívül a főzés. Barátaim többsége szeret főzni, szeret kísérletezni, és szeret kajákkal…..
Nézd meg ezt a képet - se eleje, se vége, éretlen, vázlatos. Klimt firkálta 1908-ban, amikor egy igen nagy, közel 4 négyzetméteres alkotásához készített tanulmányokat. Ránézek, és nem értem.  Mi az ott, a fickó hátán? A haja, a ruhája? Vagy csak véletlen vonalak? És az a csálé karfiolfül? Ezt az…..
Macska, kő 3 apa dícsérete 2018.06.18 07:28:48
Apám valamit mindig barkácsolt. A sötétkamrában filmet laborált, a konyhaasztalnál vezetéket blankolt, deszkát fűrészelt a telepi kertben a kisfiúkkal, szögelt, szerelt, kicserélt, csavarozott. Apám biciklizett, síelt, amikor pedig - anyám nagy bánatára - lustább időszak volt, kézilabdát és…..
Macska, kő Kokárdaféle 2018.03.15 13:31:23
(Fotó: Hanula Judit) Néhány napja hazafelé tartottunk Székelyudvarhelyről. Autóval jöttünk Kolozsvárig, egy kedves, helyi fiatalember volt a sofőrünk, eredeti szakmája szerint újságíró. Kétgyerekes apuka, otthon nem néznek tévét, a nemzetközi politikáról (amibe a magyarországi hírek is…..
Macska, kő Helyzetbehozók 2018.03.13 18:08:24
Egy évvel ezelőtt tele volt a net a BBC-interjút otthonról adó Robert Kelly-vel, akinek a gyerekei bebóklásztak a szobába. A jelenet cuki, a szülők halálos zavarban viccesen ügyetlenkednek, a gyerekeket láthatóan nem zavarja az egész. És tele van a net sokszázmilliónyi kommenttel, hogy milyen rossz…..
Tegnap este jött egy telefon. Megint elment valaki, aki az örökségem része volt, távoli rokon, szüleim jóbarátja. Hallgatom a telefonban a párját, hosszan beszél, aztán bocsánatot kér, hogy ő ilyet nem is szokott, de én úgyis megértem, velem tud beszélni, és ez most kellett neki. Én pedig arra…..
Van egy ismerősöm. Szerintem szép. Vadóc, kamaszos, olyan, aki reggel ragyog, este meg parázslik. Nem klasszikus szépség, inkább az a fajta, akinek picit szabálytalan mindene, és ha elemében van, megőrjíti a férfiakat. Amolyan belebolondulósan...
Macska, kő Jancsika diplomázik 2016.04.25 14:16:00
Ezt az írást sok éve írtam az elte.blogra. Az írás azóta se vesztette aktualitását, csak a tandíj összege változott... Jancsika - vagy Pistike, Jucika, Alízka - néhány hét múlva éppúgy megszerzi bachelor diplomáját, mint abban az évben, és ez az idei Jancsika is bölcsész lesz vagy bármilyen más,…..
Menj a Beállítások -> Általános menüpontra, és add meg a Facebook oldalad webcímét. Ha ezzel megvagy, menj az oldaldobozokhoz, és másolj le egy Facebook oldaldobozt (erről részletesen itt írtunk). A szerkesztésre (ceruza ikon) kattintva be tudod állítani, hogy mi legyen a…..
Vannak, akik mély hittel állítják, hogy képesek elválasztani a munkájukat az életüktől. Hmmm... ezek szerint ők munka közben nem is élnek? Mivel én akkor is szoktam, elméláztam azon, hogyan is. Nigel Marsh 2010-es TEDTalk-jában négy tanulságot sorolt fel a munka-magánélet egyensúlyával…..
Macska, kő Egyetlen jó kérdés 2016.04.20 17:09:00
Ez egy rövid, nagyon rövid bejegyzés lesz. Kérdések, válaszok nélkül...
Pár nappal ezelőtt írtam egy bejegyzést arról, hogy a gyerekek józan paraszti ésszel felfogható rendszer szerint működnek, és hogy nekünk, felnőtteknek tulajdonképpen nincs más dolgunk, mint tiszteletben tartani ezt a rendszert. A történetben, amit ott elkezdtem, eltelt egy év, a 4 évesből 5 éves…..
Pár éve egy gyerek 4. születésnapjára voltam hivatalos. Most erről akarok mesélni neked. A gyerek, név szerint Dani egy doboznyi dínót kapott, mivel éppen a dínó a mániája. "Dínó" behelyettesíthető bármely, 4 évesek által favorizált mütyürrel, a történet szempontjából lényegtelen. Szóval Dani kapott…..
2011-ben egy vidéki utamon fedeztem fel egy furcsa párost. Sajnos nem fotoztam le, de mivel az üzenet újra időszerű lett, így most elmesélem neked is. A Magyar Tudományos Akadémia Atommagkutató Intézetének falán két tábla volt látható, egymástól néhány méterre. Az első egy aranybetűkkel ékes…..
Macska, kő Találni, nem keresni 2016.04.02 22:42:02
Azt tanultam, hogy ha valami hiányzik, ha valami problémám van, tegyek a megoldásért. Ezt tanultam nyugati kultúrkörnyezetemből, ezt tanultam a felnőtté válás során, ezt tanultam vezetőként, vállalkozóként. Addig tanultam, amíg elkezdtem hinni benne. Hiszen mi más lenne ez, mint hit: hit a nyugati…..
Macska, kő Szótlan 2016.03.04 09:15:00
          Itt fent csend. De mi lehet alatta? ..