Regisztráció Blogot indítok
Adatok
amariejade

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt nem tudom, hogy a sünik szeretnek-e fürdeni, de azt remélem, hogy azt a fogkefét utána nem használja orálisan a gazdi. :-) Forrás: indavideo..
A pszichológus Mi vagy te, ribanc? 2011.07.13 12:13:00
Idén, július 20-án rendezik meg Budapesten az első "Ribi Sétát", eredeti nevén Slut Walkot. A rendezvény célja, hogy a nemi erőszak, a szexuális zaklatás és a nők hátrányos megkülönböztetése ellen tiltakozzanak.Szerte a világon ezernyi nő hallgatja el, ha…..
amariejade 2011.07.13 18:40:36
@neoteny: Ki mondta, hogy netes statisztikára hivatkozom? Könyvtár is létezik ám a világon.
amariejade 2011.07.13 18:54:28
@neoteny:

Nyilván a te összesítésed a ringyókról, akik provokálják a szegény, önmagán uralkodni nem tudó férfinépet, meg annyira hiteles, hogy az Úristen azt passzolta le kőtáblán Mózesnek a Tízparancsolat mellékleteként.

"Egyébként is, ha te komolyan azt mondod, hogy meginterjúvolják a nemi erőszak áldozatainak ellenségeit arról, hogy mennyire volt ribancos a ruhájuk a támadás pillanatában"

Gondolod, nem összesítik a rendőrségi jegyzőkönyvekben az áldozatok vallomásait, vagy akár bármilyen bűncselekménytípus végrehajtásának körülményeit?

Amúgy, ha nem lenne a siralmas mellékzönge, tulajdonképpen egészen szórakoztató lenne, ahogy a pasik nagyban a csajokat hibáztatják. Csak azt nem értem, miért vonzó imidzs a férfiaknak az ezzel vállalt akaratgyenge, az ösztönein uralkodni képtelen, pszichoszexuálisan egy babszem szintjén álló valaki képe.
amariejade 2011.07.13 18:59:51
@Publius Decius Mus: Ha a tett után a tettes a másikra (ez esetben mindegy, hogy az torta, vagy nő) hárítja a felelősséget, az bizony akaratgyengeség.
amariejade 2011.06.29 12:18:21
@daire: a karót nyelt hozzáállás is...
Megtörtént, igaz már annak 10 éve, de szerintem most annál rosszabb a helyzet.A kisöreg (86 éves volt) saját házában legurult egy lépcsőn és felszakadt a fejbőre. Bevittem a János Kórház sürgősségére, ahol elsősegélyben részesítették, összevarrták a feje búbján a…..
Ehhez nem sokat lehet hozzátenni. A Jobbikhoz közelálló Nemzeti 1 online televízió tegnap esti híradója megemlékezett Adolf Hitler születésnapjáról. A barátságos, családias vágóképekkel illusztrált anyag a náci diktátort "német politikusként" aposztrofálta, és…..
amariejade 2011.04.21 14:34:31
@panzermeyer: UTÁNA nézd meg, mi lett.
amariejade 2011.04.21 14:41:54
@panzermeyer: Hogyne, csak éppen pont az a baj, hogy rossz irányba fordult az egész. Nem tudom már, hol olvastam, pontosabb adatokra se emlékszem, de Hitlert éppen hogy két jó nagy pénzes ember támogatta hátulról abból a csoportból, amit te IMF-nek nevezel - cserébe a haláltáborokban hány jelentéktelen, tökéletesen ártatlan ember, öregasszony, kisgyerek halt meg?
zoli voltam Ami van 2011.04.06 13:43:00
 A jelek szerint egy 67 éves svéd királyné is lehet hisztis picsa - az bazmeg, hogy sajnálni kéne, mert szegény elesett, amikor egy fotós elől menekült, na ne már. Mert érted, ha egy grizzly vagy egy albán leánykereskedő üldöz, még érteném is a kapkodást, de mi az…..
25 éves, főiskolát végzett lány vagyok, Bp-től 60 km-re lakom. Előző munkahelyem februárban veszítettem el, mert " nem tudtam beilleszkedni a munkaközösségbe " = nem lettem a válófélben lévő főnök új barátnője, nem kísérgettem a mondvacsinált tárgyalásaira,…..
amariejade 2010.09.23 13:44:00
@intruderjani: kincsem, azért, mert neked nem jött össze, másnak nem kell átharapni a torkát.
„Igaz, hogy a buliban a lányok jönnek oda hozzám, de valahogy visszataszítom őket a kedvességemmel” – következő Levélírónkat üldözi a balszerencse: pedig sikeres a munkájában, van egzisztenciája, drága autója, egy belvárosi lakása, igényes, jóképű és…..
amariejade 2010.08.02 12:57:43
.
amariejade 2010.08.02 13:02:40
@JOKKA21: A legjobb megoldás még mindig az, hogy leszámolsz azzal a felfogással, hogy a világ hülye és egyedül te vagy helikopter. Ilyen nincs.
amariejade 2010.08.02 13:03:30
Én másfél év óta keresek munkalehetőséget! 25 éves munkatapasztalattal, mérlegképes könyvelőként, adójogi területjártassággal. Eddig naponta legalább 10 álláshirdetésre adtam be jelentkezésem. Főként azt volt a probléma, hogy "...ennyi munkatapasztalatot és…..
amariejade 2010.07.16 08:34:24
@Mária: Kapásból annyi, hogy a posztoló semmit sem írt az életszínvonalukról, akkor mi ez a rögtön letámadó hangnem? Könnyen lehet, hogy hónapok óta zsírosdeszkán élnek. Onnan meg nem tudom, hogyan lehetne még lejjebb adni az igényeket.

Kedves Posztíró, lehet, hogy a helyi nagyfőnökök ezért majd jól lemarnak, de ajánlanék neked két linket:

www.ladiesfirstconsulting.hu/

Kifejezetten nőknek szóló álláskeresői tréningoldal, alapvetően vállalkozóknak szól, de több olyan embert is ismerek, akik ezt olvasgatva találtak maguknak új állást.

makgubo.hu/

Ez egy nagyon szimpatikus kezdeményezés, mert sok, hozzád hasonló helyzetben levő nő kezd bele kézműves vállalkozásba. Lehet, hogy egy könyvelőnek először degradálónak tűnhet a gyöngyfűzés, pedig hidd el, komoly tudomány kell hozzá, és sok lehetőség van benne.

Összességében az elmúlt fél év posztjai alapján kialakult véleményem annyi, hogy rengeteg ember nem talál alkalmazotti munkát, ergo valahogy meg kellene oldaniuk az embereknek, hogy segítsenek magukon. Igen, szerintem is jogunk lenne a napi nyolc órás melóhoz, amelyben nem minimálbéren tengődsz, és a munkatársak, főnökök se idegbeteg barmok, de ennek hangoztatása szerintem egyszerűen a jelenlegi helyzet tagadása, mert egy dolog, hogy mi az elmélet, és egy dolog, hogy mi a gyakorlat. Tudomásul kell venni, hogy változik a világ, és ahogy a nők sem fognak visszaállni a fazék mellé, úgy az egyszerűen csak dolgozni akaró embereket sem fogják mindig (és akkor még finom voltam) fölvenni. Legalább meg lehetne próbálni más utakat is, mert az nem állapot, hogy számtalan embert a kilakoltatás veszélye fenyeget, csak mert szórakoznak a munkavállalókkal a cégek.
amariejade 2010.07.16 08:58:30
@Mária: Bárcsak én csinálnám mindkettőt.
Kedves Despota!  Történetem, illetve feleségem története egy klasszikus terror leírása, belőlünk mégis mosolyt fakasztott. Az olvasókra bízom, hogy ez a mosoly a részükről is a vidámság mosolya lesz-e, avagy inkább az irónia, vagy esetleg a kárörvendés mosolya.  Maga…..
Az én történetem szerintem nem egyedi, de azért szeretném megosztani másokkal, hogy ugyanebbe a sajnálatos helyzetbe ne kerüljenek. Jelentkeztem egy állásközvetítő cég felhívására miszerint hollandiai munkára keresnek diplomás ápolókat idősek otthonába és kórházba. Az…..
amariejade 2010.07.14 20:56:21
Több mint 20 évi távközlési múlttal felmondtak! Már a régi nyugdíjrendszer szerint nyugdíjba mehetnék! De most... Munkát keresek - értékesítésben van tapasztalatom! És ott mindent nekem kell fizetnem!! A végkielégítés meddig lesz elég - mert én csak a 6 havit kaptam…..
amariejade 2010.07.13 06:28:54
@Badcar: Ne sértődj meg, koma, de ez a te hszedről is elmondható.

Kedves Posztoló! Én annyit tudok mondani, nekem valamilyen szinten bevált a házalás. Régebben kisebb cégeknek ajánlgattam hihetetlen fordítói tehetségemet (csak azért mondom így, mert kismillióan vannak már Mo-n, akik ugyanolyan magas szinten beszélnek angolul, mint én) - sok helyről elküldtek, de elég sokszor kaptam munkákat. Ha nem teszem a projektet talonba diplomázás meg hasonló huncutságok miatt, lehet, már jóval előbbre tartanék benne. (Tényleg, lehet, hogy megint belevágok.) Lényeg, hogy kisebb cégeket kell megkeresni olyasmi szolgáltatásokkal, amelyekre szükségük lehet. Ne félj, ha van olyan dolog, ami régóta hiánycikk náluk, akkor kapni fognak egy ésszerű ajánlaton - az értékesítés nem csak abból állhat, hogy rátukmálod a csilivili porszívót a gyámoltalan ügyfélre, de ezt értékesítőként biztos te is tudod. Társulj össze pl. takarítócégekkel, villanyszerelővel, akár maszek fordítókkal, szerintem ebben lenne távlat.
Egy kavicsbányában dolgoztam árukiadóként,kolléganőmmel aki adminisztrátor volt.Ő bármit megtehetett mert a főnök kegyeltje volt.Megalázó volt,hogy bár alkalmazott volt Ő is,de nekem parancsolgatott,Ő szabta meg a munkaidőmet,elvégeztette velem az ő munkáját amit neki…..
amariejade 2010.07.11 19:10:22
@amariejade: tájjellegű, na.
amariejade 2010.07.11 19:21:12
@Ladyb: A kedvencem egy volt kollégám szófordulata, a "csürrenteni". Hagyott minket kicsit szenvedni, aztán elárulta, ez a szalonnasütésre szinonima, kifejezetten az egri-hatvani térségre jellemző tájszó :)
amariejade 2010.07.11 19:22:36
@mothe: lol.
Tisztelt Munkahelyi Terror!  A férjem három hónapot dolgozott egy fuvarozási cégnél.Ma volt felmondani mivel a múlt hónapban sem kapta meg a teljes bérét.12.000km-t ment távol volt négy hétig,130 ezer Ft-t kapott. A júniusi bére pedig kb.70 ezer Ft-t.Mit lehet tenni,hogy…..
amariejade 2010.07.07 20:05:51
@_Molly: Ez a szakmai gyakorlatos dolog amúgy totálisan törvényellenes, mert egy minimális összeget mindenképpen kell fizetni a gyakornoknak (hogy pontosan mennyit, arról fogalmam sincs sajnos). Persze, a törvény szerint.

www.youtube.com/watch?v=j6e93LpA9W4
Tisztelt Munkahelyi Terror! Munkahelyemen dolgozik egy összeférhetetlen kolléga, ez a fiatalember senkivel nem képes együttműködni. Minden nyáron betegállományba vonul hosszú hetekre, így teremt magának szabadságot. Ez évben kilátásba helyezte a vezetőség, hogy nyáron is nagy…..
amariejade 2010.07.05 19:19:19
@Ladyb: És szerencséé...
amariejade 2010.07.05 20:28:14
@Ladyb: jól értem, hogy magában a kitörésben látod a legfőbb értéket?
amariejade 2010.07.05 20:32:40
@Strici: sláger is lett az aktus, szóval lehet benne valami :)
32 évig dolgoztam egy helyen, 53 éves koromban úgymond lapátra tettek. Munkahelyem egy nemzetközileg is híres élelmiszeripari cég volt, amit a külföldi tulajdonosok, hogy az EU-tól sok pénz kapjanak, bezárattak. Ezzel több száz (közvetetten több ezer) embernek tették az életét…..
amariejade 2010.07.04 14:39:41
@Animacs: hűha. Biztos ezt is írtad korábban is, szóval ne haragudj a kérdésért, de hogy sikerült ez az állás az angoltanári diplomáddal? Vagy van más végzettséged is, amin szorgalmatos kommentolvasóként szégyen-gyalázat, de átsiklottam?:)
amariejade 2010.07.04 14:40:50
amariejade 2010.07.04 16:09:51
@Animacs: Egyáltalán nem erre céloztam, csak nem értettem, hogy vettek fel pénzügyes állásba, mikor (ha jól értettem) nem volt pénzügyes tapasztalatod. No offense, semmi bántó szándékom nem volt.
Sziasztok! Közel egy éve keresek állást a közszférában. Szerintem is csak a pereputtynak van esélye bekerülni. (Az egyik helyre a 2. kör után azért nem vettek fel, mert inkább a leendő főnök ismerősét preferálták) Egyébként van 2 gyerekem, 2 diplomám, 2 nyelvvizsgám, egy…..
amariejade 2010.07.03 13:25:15
@NemoKapitany: @kkkk556: Ti is remekül éreznétek magatokat a falanszterképben, úgy érzem.
amariejade 2010.07.03 17:55:19
@nyíregyházi betti: Egyetértek, Silkent teljesen hiteltelen, vitatkozni is felesleges vele. Nem emlékszem, melyik posztnál okoskodott a tanári kötelezettségekről, de Animacs biztos fel tudja idézni, mennyi ökörséget összehordott ott is.
amariejade 2010.07.04 12:54:24
@epres négercsók: "És ez nem azért van, mert Mancika az irodában reszeli a körmét. Hanem mert Mancika 3 ember munkáját kénytelen ellátni, mivel a munkáltató hivatalnak egyszerűen nincs pénze másik két embert felvenni."

Ezzel csak az a baj, hogy Mancika a legtöbbször konkrétan reszeli a körmét.
Összesen 3,5 éve dolgozok egy embernél, először az egyik cégénél, majd kérte, hogy saját problémái miatt lépjek ki a régi cégéből és lépjek át az új cégébe. Az új cégnél (mely a réginek nem jogutódja) 2,5 éve dolgozom munkaszerződés nélkül, mert arra nem volt…..
4 éve vagyok munkanélküli - 54 évesen - 1 nyomorult főiskolával,sajnos nyeltudás nélkül.Már szórólapot csináltam az önéletrajzomból.Mindenhova küldöm,amit úgy érzek el tudom végezni.Eddig csak "Pénzügyi szolgáltató,aranyeladás" és társai kerestek meg. Mind-mind…..
amariejade 2010.06.15 13:25:59
@manyuska: Ezt most jól értem? Mollyt azért nevezed butának, mert az általa prezentált hivatalos adatok nem támasztják alá a te ismerőseiddel történteket?
Kedves Blog! Én akkor most nem büszkélkedek azzal, hogy a kisfiam mostanában lett négy éves. Rendületlenül járok a munkaügyi központba és fizetem a havi 4500 forintot magam után: ugyanis több hónapja megvonták a munkanélküli segélyemet. Hőn szeretett és nagyra becsült…..
amariejade 2010.06.12 09:32:12
@Mária: És ebből persze egyenesen következik, hogy csak a posztoló lehet hibás.