Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nagy Zoltán kályha

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogyan illeszthető a több száz éves hagyományokkal rendelkező berendezés a passzívházakhoz? Egy hagyományos kályha rengeteg olyan problémát vet fel (égési levegő ellátás, légtömörség, lökésszerű fűtés és az épület alacsony hőigénye közötti ellentmondás, ...), ami…..
Nagy Zoltán kályha 2014.12.14 11:55:23
@manager2008: Uff, úgy legyen! :)
Nagy Zoltán kályha 2014.12.14 09:37:54
@manager2008: A cikk egy európai szabványokon alapuló, több száz éve bizonyítottan jól működő rendszerről szól, melynek Ausztriában előírt, és hitelesen bizonyíthatóan igazolandó hatásfoka minimum 80%. Manager2008 úr feltalált egy csodakályhát, mellyel még ehhez képest is többszörös megtakarítás érhető el, tehát más fizikai törvények mellett nyilván megdöntötte az energiamegmaradás törvényét is. A felfedezésével egyébként már szét-trollkodott más, hasonló tépmájú fórumokat is, csak hitelt érdemlő bizonyítékokat nem sikerült még felmutatnia, sőt semmilyen bizonyítékot.
Nagy Zoltán kályha 2014.12.14 10:08:57
@manager2008: A cikk nem az átlagos magyar cserépkályha építési szokásokról szól, ezért is bátorkodtunk mi, a cikk szerzői cikként publikálni a témát, mint Magyarországon esetleg újdonság számba menő dolgot.
A cserépkályha fogalma osztrák és európai szabványokban (EN 15544, ÖNORM B8310), valamint az Osztrák Cserépkályha Szövetség építési előírásaiban és ajánlásaiban nagyon-nagyon pontosan definiálva van. Csakúgy, mint a fűtési idő függvényében alkalmazandó falvastagságok, és beépítendő hőtároló tömeg, vagy pl. a behépíthető tűzálló anyagok minősége (ÖNORM B 8306).
A cikk nem fikciókon alapul, és cseppet sem elavult. Nem önjelölt feltalálók igazolatlan handabandájáról van szó, hanem évszázados, bevált hagyományok mellett az akkreditált tüzeléstechnikai laborral rendelkező, 6 fúállású mérnököt foglalkoztató Osztrák Cserépkályha Kutató és Fejlesztő Intézet (www.kachelofenverband.at/versuchsanstalt/) fejlesztéseiről, valamint számtalan nyugat-európai nagy nevű gyártó és egyéb intézetetek fejlesztéseiről.