Regisztráció Blogot indítok
Adatok
coldprof

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
RÖVIDHÍRIgazságosabb, arányosabb és méltányosabb közteher-viselési rendszer alapjait kell megteremteni a személyi jövedelemadózásban. Ösztönözni kell azt, hogy az emberek minél magasabb bejelentett jövedelemmel dolgozzanak. Ezért a Nemzeti Boldogulás és Legfőbb Jóság…..
coldprof 2010.11.12 12:27:35
@Lasombra: Sajnos ez van, bárkivel beszélek ezekről a dolgokról, bármilyen helyen olvasok róla, mindig mindenki tudja a megoldást, de mikor odakerül a döntéshozatali székbe valahogy mégis más alakul ki belőle. Pontosan ez a baj, hogy nem mernek igazán hozzányúlni a legfájóbb pontokhoz. Vitát szül emiatt az egységes adó, mert pl egységes az egészségügyi ellátás. Nyilván ha évi több milliót adózok, akkor én joggal várom el, hogy ne ugyanazt kapjam a pénzemért, mint aki pár tízezret. Lehetett volna rá megoldás a magánbiztosítókkal, sőt két légy egycsapásra, mert akkor a biztosító fizeti az orvosokat, ápolókat is, de nem tetszett végül senkinek. Ugyanez a munkáltatókkal, tudják, hogy munkahelyet kell teremteni, tudják, hogy fehéríteni kell a gazdaságot. Minden értelmes ember mire következtet ebből?: rendezzük át úgy a költségvetést, hogy a munkaadónak érdemes legyen több embert foglalkoztatni, vagy(és) normálisan bejelenteni mindenkit. Ehelyett inkább fokozzuk az ellnőrzést, arra van pénz mindig.
Magyarország mindig is bigott hely volt: sok hülye a Facebookon azon siránkozik, hogy megfogták szegény őzikéket és a csomagtartóba rakták, biztos fájt nekik.Hát nem, nem erről van szó! Magyarországon vadgazdálkodás folyik, a területileg illetékes vadásztársaságok jogosultak…..
coldprof 2010.06.10 13:49:04
@Iron: én megértek minden vadászellenes érvet, azt is, hogy ellenszenves némelyik vadász, mert a sportvadászok általában gazdagok, semmi nem számít csak a pénz, kimennek melegítőben csillivilli több milliós puskával, nélkülözve teljesen az etikát, DE ezeket az embereket maga a vadásztársadalom is kinézi, higyjétek el. Megvannak azok a szabályok amikhez mindenkinek tartania kell magát, és aki a WT nevű kommentelő leírását nem érti meg, az nem akarja tudomásul venni, hogy ez egy nagyon szép hivatás, és sport is. Aki tanult valaha vadgazdálkodást, vadászetikát, vagy olvasott pl Széchenyi Zsigmondtól könyvet az tudni fogja, hogy ezek a dolgokat másképp is lehet kezelni. Ilyen alapon tényleg bármibe bele lehet kötni és én szinte 100% ig biztos vagyok benne, hogy a nagy hangú természetvédők soha annyit nem tettek a természetért mint egy vadőr vagy egy hivatásos vadász. Aki nem hiszi annak tényleg el kellene beszélgetni egy hivatásossal, vele együtt kimenni az erdőbe, megnézni mit csinál, mekkora tudással, tapasztalattal rendelkezik és milyen szeretettel viszonyul a természet és a vadak felé, meglepő lenne sokak számára
coldprof 2010.06.10 14:24:55
@Iron: de ha ezeket a dolgokat vizsgálod, akkor pontosan tudnod kell, hogy elvileg ( gyakorlatban nyilván nem minden esetben van így és ez tényleg elítélendő ), nem az makkegéséges nagytrófeájú példányokat lövik ki, kivéve talán a vaddiszónál, mert ott a szaporulat nagy, hanem minden egyes fajnál meghatározott kor után lehet kilőni a vadat. Azaz azthiszem pl egy gímbikánál 12 éves kor előtt nem lehet kilőni egészséges, jó képességű példányt, abban az esetben lőnek ki fiatalabb példányt, ha a genetikai állományra rossz hatással lenne, minden trófeát bizottság vizsgál. Ha ilyen esetben megállapítják a hibás kilövést súlyos következményei lesznek.
coldprof 2010.06.10 13:28:07
@Iron: és az mivel jobb a vadnak? addig is bezárva van és a végén nem golyó általi halállal hal meg???