Regisztráció Blogot indítok
Adatok
paraphrase

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Michael Knight Forgatókönyvek 2010.06.05 10:21:00
Az alábbiakban a csontfeltáró... Akarom mondani, a tényfeltáró bizottság sajtótájékoztajának két lehetséges, ámbátor feltétlenül fiktív forgatókönyvét vázolnám.1. forgatókönyv:Ezúton kérünk elnézést a magyarországi devizahiteles választóinktól, amiért az…..
paraphrase 2010.06.05 15:25:19
Ez is fikció, mint minden más az életben.
Vezetnek bennünket, mégpedig az orrunknál fogva.

-Ring, ring, csing, csing…Katt
-Leslie! Mennyit is utaltunk ki 8 éve a Szömörce szigetekre?
-Suttogó hang a vonal másik végéről
-Aha. Nem kevés. – széles vigyor. És mondd, mennyi volt akkor az árfolyam?
-Ismét suttogó hang
-Aha. Nos, akkor hívom a druszádat. Holnap meg Paul ráerősít. A buli, pánik, árfolyam zuhanás után intézkedj, visszahozzuk a pénzt. Az árfolyam különbözetnek fedeznie kell a hiányunkat, no meg vissza is kell adnunk legalább egy részét annak, amit kaptunk. Nem tudnak tovább várni. 8 év sok idő, a kamatokat is kérik. De ezt nagyon jól tudod.
-Suttogó hang
-Mit érdekelnek engem a devizahitelesek? Ha ilyen barmok voltak, legyenek továbbra is azok. Majd ráfogjuk a szaracénokra. Vagy a Fredegarra, Gedeonra, ahogy eddig is tettük. Nekem kell az a pénz.
-Sutyorgás
-Mi van? Dehogy fog feltűnni. Hogy ostore-ozni fognak? Hát azt már elintéztük nem? Ostore ügyletekkel mindig a Sondert vádoljuk meg. Nem fognak hinni nekik. Mi feddhetetlenek vagyunk, tudod, a jó fiúk. - Széles vigyor.
Ez bevált taktika. Simlizünk, majd megvádoljuk őket a simlivel, még ha nem is igaz. Emlékszel a mi kis Wassergate-ünkre? Milyen jól csináljuk most is. Meg se mernek szólalni, mert eszükbe juttatjuk Michelle, a szőke démon nevét, oszt hallgatnak, mint béka a fűben.
-Sutyorgás.
-Ne parázz! Csináljuk ahogy megbeszéltük. Marsch!