Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eszes68

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem biztos, hogy nem veri majd ki Németh Szilárdnál a biztosítékot az ELMÜ új ügyféltoborzó akciója, amiben ügyesen kitereli a lakosságot a versenypiacra, az egyetemes szolgáltatói védőháló alól. Ha minden „jól megy”, 2014-ben ezek a fogyasztók akkor is megkapják a…..
eszes68 2013.05.14 20:00:05
Csak gratulálni lehet az ELMŰ-nek az új termékért. Megmutatták, hogy ésszel is lehet csökkenteni a lakosság energiaköltségeit. Nem kell hozzá más, mint a felesleges költségektől megszabadítani az energiaárat és a megtakarítást átadni az ügyfeleknek. Az árcsökkentést a hatósági áras egyetemes szolgáltatás körülményei között nem lehet megvalósítani, csak a versenypiacon van erre lehetőség. A villamos energia törvény viszont szabadpiaci körülmények között is az egyetemes szolgáltatással azonos jogokat biztosít a lakossági ügyfeleknek, így nem érheti hátrányos megkülönböztetés az ügyfeleket. Például a szabadpiacon is 60 nap után lehet kikapcsolni a nemfizetőket a szolgáltatásból.
A versenypiaci villamos energia árak tavaly szeptember óta Európában és Magyarországon is folyamatosan csökkennek és nem várható, hogy 2014-ben változna a trend. A 8% kedvezmény brutálisan magas. A teljes szerződési időszakra vetítve is majd 3%-os kedvezményt jelent. Ennyit nem tudhatnak spórolni az elektronikus számlázással, fizetéssel, online ügyintézéssel. Valószínűbb, hogy a jelenlegi teljesen kiszámíthatalan szabályozási környezetben nem mertek 2014-re kedvezményt bevállalni. Inkább 2013-ban odaadnak mindent az ügyfeleknek. A megoldás végképp nem hasonlítható a devizahitelhez, mert a szerződés végén az ügyfelek visszatérhetnek az egyetemes szolgáltatásba, ha akarnak. Valószínűbb azonban, hogy maradnak a jól kitalált, magas minőségű szolgáltatás mellett.
Még annyit, hogy a Magyar Telekom nem állította le az ügyfélszerzési tevékenységét. Örömteli, hogy már nincs ezzel egyedül és az ELMŰ is megmutatta, hogyan lehet okosan rezsitcsökkenteni.
Naiv várlakó úgy gondolta, hogy a fülledt éjszakában majd biztos szellősre korlátozzák a Budavári Sörfesztiválra beengedett vendégek számát. Nem ez történt. Egy óra után feladták az izzadt embertömegben szörfölést a pultokig, aztán viccből megpróbálták visszaszerezni a…..
Az a Fidesz csökkenti "kőkeményen" az áram árát, aki az összes törvényjavaslatot, ami a jelenlegi helyzethez vezetett, csont nélkül, teljes egyetértésben az MSZP-vel megszavazott. Csak Borat-ot tudnám idézni: nice!   Az energetikai maffia törvényesen "lopja…..