Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Grash

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tízből nyolc olvasónk nem ért egyet a magánnyugdíjak államosításával. Szerintük ez lopás. Heti szavazás-összesítőnk. Szokásos hétvégi rovatunkban megnézzük, mit gondolnak a Véleményvezér olvasói a hét legnagyobb horderejű bejelentéséről, a magánnyugdíjak…..
Grash 2010.11.29 01:49:49
@Seravy:
Na egy kis gyorstalpaló a nyugdíjrendszerről azoknak, akik még védik ezt a fideszes intézkedést.

A nyugdíjrendszer mindössze alig több mint 100 éve létezik ( Bismarck 1889-ben vezette be, Magyarországon első formáját 1927-ben vezették be)
Ez az idő, ami valjuk be a az írott történelemnek csupán egy elhanagolható szelete. Ez a kevé idő is elegendő volt azonban ahhoz, hogy a rendzser a VILÁG minden pontján többé-kevésbé megbukjon.
Minden nyugati országban 3 pilléres nuygdíjrendszer van, ugyanis mindenki tud számolni, és mindenkinek az a célja, hogy az állam fokozatosan kivonuéjon erről a területről, és az emberek maguknak gondoskodjanak a nyugdíjukról (a környék nyugdíjrendszereiről egy egész jó cikk itt: www.otvenentul.hu/page.php?PageID=30819 )
És hogy miért nem működhet a rendszer? Ugyanis amikor ezt kitalálták, az aktív/passzív arány 5:1 volt (5 befizetőre jutott 1 nyugdíjas) ez az arány minden fejlett országban megbomlott, magyarországon jelenleg 1:1 (KSH statisztikája)és épp most fognak nyugdíjba menni a Ratkó-korszak gyerekei (aki nem tudja mi az olvasson utánna), szóval 2020-tól ez az arány már közel 1:2 lesz.
Ezért van folyamatosan minuszban a TB, mivel nincs, és nem is lesz, és azzal, hogy visszarángatnak minket az állami rendszerbe, még nagyobb lesz az okozott kár, amikor mégis csak összeomlik a rendszer.
Még egy-két adalék: a nyugdíjrendszer reformját már 1998-ban megszavazta minden kormánypárt, ami elvben 2013-tól lépett volna életbe, amiben jelentősen csökkentették volna a nyudíjakat, de annyira romlott a dolgozók/aktívak aránya, hogy már 2008-ban eszközölni kellett egy 8%-os csökkentést.
Másrészt pedig államadósság és államadósság között is van különbség, pl Japánban az államadósság a GDP 218%-a!!!! és még így is vígan evannak, hiszen ez az államadósság a lakosság állampapírban lévő megtakarítása, és nincs szükségük ezen felül külföldi kölcsönre, sőt, Kína mögött ők adták a legtöbb kölcsönt az USA-nak.

Szóval ideje lenne kicsit körülnézni a világban, és nem csak Orbán seggéig látni, és akkor talán ennek a pár embernek is feltűnne, hogy nem a nyugat felé haladunk, hanem kő keményen vissza a szocializmusba.

Na jó éjszakát
Hosszú hezitálás után végre kihirdette Bert van Marwijk szövetségikapitány a dél-afrikai világbajnokságra készülő holland labdarúgó-válogatott 23 fős keretét. A szakvezető úgy döntött, hogy a PSV Eindhoven középpályása, Orlando Engelaar mellett nem utazhat a…..