Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Unseen Academical

0 bejegyzést írt és 153 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Hónapok óta, Magyarországon és Angliában ezernyi fenyegető és trágár üzenetet kapok egy B. Mátyás nevű személytől. Ma a blog.hu szíves közreműködésével, jotunder néven tudott belépni egy citromailes címmel és több kommentelőt is zaklatott. Amíg nem történik változás, a blogolást felfüggesztem.…..
Unseen Academical 2021.04.28 09:56:30
Unseen Academical 2021.04.28 10:00:06
  " Tegyük hozzá, ők többnyire magyar nemesek voltak, akik erősen kötődtek a nemzethez, ellentétben az ideiglenesen hazánk területén állomásozó momentumos politikusokkal, akik külföldi egyetemről jöttek, külföldre házasodnak."   Ezt 2021-ben tudta leírni Pogrányi Lovas Miklós. Róla a Kossuth…..
      A blog.hu zárolta a  Corvinus-tudomány avagy cseréljük probiotikus joghurtra a krémsajtot a sütiben.   című posztom, amelyben konkrétan egyetlen név sem szerepelt, de viccelődtem a rezsimegyetem Social Futuring "kutatásán". Fogalmam sincs, hogy mit jelent ez, de a poszt utolsó mondata az…..
Unseen Academical 2021.03.23 11:10:01
Unseen Academical 2021.03.23 18:53:10
@incze: köszönöm :)
      Amikor a féldebil Szilvay Gergely saját faji felsőbbrendűségétől és vallási fanatizmusától  megőrülve kioktatja a világot, amikor Apáti, Bayer, Megadja és a többi nyilaskeresztes szolga őrjöngve fenyegetőzik, emlékezzünk arra, hogy kb. mennyire baszarintotta el a centrális erőtér, a nemzeti…..
Unseen Academical 2021.03.06 22:38:24
@Péter 2: Édesanyám pont ugyanebben a helyzetben volt (csak műtét után), és a háziorvos intézte a betegszállítást mindkét oltásnál. Időre jöttek, s másodszorra 1 óra 5 perccel később már haza is hozták. Első alkalommal 5 órát volt távol, sokat kellett várni hazafelé a betegszállítókra, illetve az oltóponton is megváratták, jó nagy tömegben. Pfizer, semmi mellékhatás. Nem tudom, miért nem a háziorvos oltotta otthon. Szerintem fordulj a háziorvosotokhoz, hátha megoldja.
Unseen Academical 2021.03.07 15:03:29
@Péter 2: Sok sikert! Remélem, a te történeted is olyan jól végződik, mint édesanyámé, aki azóta fel van dobva és igyekszik minél előbb megerősödni, hogy saját lábán jöhessen le a lépcsőn.
        Az állampárti propagandaoldal "Nemzetközi nagyágyúkat igazolt le az MCC" címmel adott ki eszmei iránymutatást.      A nemzetközi nagyágyúk között van az a német Werner Patzelt, akit valamiért Patzelnek írnak, akit a drezdai egyetem nem foglalkoztatott tovább szélsőjobboldali kapcsolatai…..
Unseen Academical 2021.02.10 21:16:18
@közösperonos átszállás: nem tripláról. Amikor hazajöttem Magyarországra, kevesebb mint nyolcada volt az itthoni fizetésem a kintinek. A Bolyai meg az ÚNKP nettó 300 ezre akár jó is lehet egy pályakezdőnek, főleg, ha nem bérel lakást, bár úgy rémlik, nem lehet azonos vagy átfedésben lévő téma, ami azért megnehezíti a dolgot. Amúgy ezekre inkább a középgeneráció pályázik, a tényleges pályakezdőknek kevesebb babér terem. De ez nyilván területfüggő. És nevess ki nyugodtan, nem sértődöm meg, de én nem érzem tisztességesnek, ha az ember egy fenékkel több lovat akar megülni.
Unseen Academical 2021.02.11 19:43:30
@közösperonos átszállás: Bocsánat, nem fejtettem ki, de nekem magától értetődő volt, hogy amíg ekkorák a (Nem névleges) különbségek, ennyivel könnyebb megélni a nyugati határon túl egyetemi oktatóként, addig a fiatalokat nehéz lesz az itthoni felsőoktatásba csábítani. Az itthoni bérek nevetségesek, ebben egyetértünk.
Bizonyára élhetetlen vagyok, de eddig nem vettem észre, hogy az egyetemen az alapbéren felül jelentős kiegészítésekhez lehet jutni egyetemi forrásokból, s nagyon érdekelne, hogyan lehet havi nettó 600 ezret keresni docensként, vagy háromszoros fizetést kapni legálisan a szűkös forrásokból. Bár jobb, ha nem világosítasz fel dokumentálási kreativitás, mi?), mert már így is nagyon kezd elmenni a kedvem az egésztől. :)
A számos (számtalan)-t köszönöm. :)
Unseen Academical 2021.02.17 14:07:22
@naebneerG: Köszönöm. Nagyon megkésett, és a beígért 15-30 százalék nevetségesen kevés. Bár senki sem vitatja hogy a felsőoktatáson sürgősen változtatni kellene, s nem csak a béreken, a megkezdett reform ebben a formában nem javít semmin. Sőt.
A pályázás valóban az oktatástól és kutatástól veszi el az időt (én is épp pályázatot írok, amikor nem neked válaszolok :), ahelyett, hogy a holnapi óráimra készülnék vagy a hó végén leadandó tanulmányommal foglalkoznék), de muszáj, mert a normál egyetemi keretek egy csomó mindent nem tesznek lehetővé, s én szeretném segíteni a tehetséges fiatalokat.
         Ha Orbánról az elkövetkező napokban kiderül, hogy megdugott egy struccot, az azért lesz, mert el akarja terelni a figyelmet arról, hogy een Hongaars parlementslid dat intussen al onstlag esetleg pikáns helyre dugta be a kis fütyijét, persze csak azért tette, ha egyáltalán tette (jogi…..
Unseen Academical 2020.12.10 10:51:05
@ikaruss: még a tolmácsoknak és fordítóknak is kell C típusú nemzetbiztonsági átvilágítás ezen a szinten, a képviselőknek meg nem? Ez elég hihetetlenül és ésszerűtlenül hangzik.
Unseen Academical 2020.12.10 11:06:14
@kemény keleti kommentelő: Megleptél. :) Viszont a nagyközönség valószínűleg nem tudja, hogyan működik egy titkosszolgálat és mi a dolga, és a többségi sajtóból nem is fog erről értesülni. Találkoztam olyannal, aki úgy tudta, Szájer házibuliban volt és azért indult rágalomhadjárat ellene, mert nem hagyta magát beszervezni.
       A fideszes narratíva szerint egyetemi autonómia nem létezik, mert a Carl Schmitt kifestő szerint csak ellenségek és barátok vannak (ezt azért Carl Schmitt sem gondolta így, de Orbánék nem olvasták Hitler koronajogászát, ők csak olyan szolgákkal veszik magukat körül, akik már valóban láttak -…..
Unseen Academical 2020.10.19 12:50:02
@labrys: Nem kétlem, sőt. Csak őket nem tartom szakmai szempontból alkalmas jelölteknek. Már most is ijesztő mértékű az elvándorlás s egyre többen kacagnak, amikor tanársegédi állással kecsegtetik őket.
Unseen Academical 2020.10.19 12:51:20
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: OK, lebuktam.
Unseen Academical 2020.10.19 12:52:43
@naebneerG: Igen, s nem ő az egyetlen, akinek a pálfordulása elgondolkodtatja az embert. Bár egyes, erősen cinikus vélemények szerint az enyhe kritikát csak azért vetették be egyesek, hogy legyen miért lefizetni őket.
   Pedig a nyomozónak nagy szórakozottságában csak az jutott az eszébe, amit néhány nappal korábban egy fogorvosi váróban üldögélve valamilyen ostoba magazinban olvasott, miszerint Németországban évente tizenhétezer diák iratkozik be filozófiára és huszonkétezer pszichológiára. Ami azt jelentené,…..
      NYILATKOZAT  Alulírott Lendület- és ERC-nyertes kutatók tiltakozunk az NKFIH döntése ellen, amely az OTKA alapkutatási pályázatok esetében a szakértői testületek által felállított sorrendet a szakértőkkel való egyeztetés nélkül megváltoztatta.  “(2) Tudományos igazság kérdésében az állam…..
      Az Országútban jelent meg Falusi Márton: Mi a bajom a magyar irodalommal?- című írása. A cikk címe Kálmán C. György 1989 szeptemberében, a 2000-ben megjelent, Mi a bajom Nagy Lászlóval? -címmel megjelent szövegére utal. 1989 szeptemberében már egy amerikai kollégium nyolcadik emeletén laktam.…..
Unseen Academical 2020.07.21 20:53:17
@jan: szerintem a tarokk a XX. század végére értelmiségi játék lett, mostanság tanársegédtől akadémikusig űzik, tehetséges doktoranduszok kibicelhetnek.
Unseen Academical 2020.07.21 20:53:51
@dr Brcskzf Gröőő: Hány huszonegyest fogtál már?
Unseen Academical 2020.07.22 14:00:19
@dr Brcskzf Gröőő: Ismerek olyat, aki számon tartja, csak ezért kérdeztem. No meg olyat is, aki harmincegynehány év után is táncra perdül örömében, amikor bekövetkezik. :)
       Pár napja nyilvánosságra hoztak egy elitegyetemi rangsort, a CWUR-t.      A rangsor első ötszáz egyetemében nincs magyar intézmény. Van viszont öt izraeli.      A másik lista az idei STOC 2020 konferencia elfogadott cikkeinek jegyzéke. A STOC a Symposium on Theory of Computing, sponsored…..
  „Zsúfoltak nem szoktak lenni a stadionjaink, előrelátó volt a szövetség, hogy úgy alakította a nézőszámokat, hogy járványhelyzetben is kezelhetők legyenek. (Csányi Sándor, MLSZ elnök, nemoligarcha)"        Sokak szerint a Liverpool-Atletico Madrid meccsnek komoly szerepe volt a járvány…..
       Orvos kommentelőinket kérem, hogy nézzenek bele ebbe a preprintbe.      NEHOGY NEKEM VALAKI NYAKLÓ NÉLKÜL ELKEZDJEN D-VITAMINT SZEDNI, EZ CSAK EGY PREPRINT, AMIT ÓRÁKKAL EZELŐTT RAKTAK FEL A MEDRXIV-RE!        Elképzelhető az, hogy ebben van valami igazság? A szerzők amerikai orvosok és…..
Unseen Academical 2020.04.29 18:28:16
@deckard_r: Nekem is egyetemi hallgató koromban nyomták a kezembe a törkölyt Tokajban, ahová kivezényeltek minket szőlőt szüretelni. Az dukált reggeli előtt. :)
Köszönöm szépen, a kezelőorvos azonnal leállította anno, bennem viszont megmaradt a zsigeri előítélet, de akkor ezentúl a vivőanyagra leszek morcos. Máskor még nem fordult elő, ezentúl majd figyelek.
Unseen Academical 2020.04.29 19:38:59
@deckard_r: Igenis! (A bosszantó az, hogy rendes bölcsészhez illően mindig elolvasom a betegtájékoztatót. Viszont akkor annyira pocsékul voltam, hogy tudtam, én ebből soha többet egy szemet sem, ezért az orvos kezébe nyomtam az egész dobozt, adja oda másnak. Egy csomó pénzbe került és tán öt szem hiányzott belőle.)
Unseen Academical 2020.04.29 21:28:06
@ijontichy: Én is rossz evő voltam, de ezt szerencsére megúsztam. Milyen volt? Még konyak orvosi ajánlásáról hallottam, kezdődő fejfájásra.
       Nem vagyok orvos, nem fogok írni a koronavírusról, de ha valakinek fontos gondolatai támadnak, akkor idekommenteljen, ne egyenesen bele a levegőbe...
Unseen Academical 2020.04.27 22:05:17
@kemény keleti kommentelő: Jelen pillanatban a válaszok (de ez szerdán megváltozhat):
Lezárják-e ezt a szemesztert ? Igen.
Lesznek-e vizsgák? Lesznek, online.
Nem tolják ki a felvételi időhatárát őszre? Nem, online vagy személyesen fogják felvételiztetni az ifjúságot, melyik egyetem hogy.
Lesz egyáltalán ősszel egyetemi oktatás? Már kész az őszi órarend, ezért nagy valószínűséggel úgy tervezik, minden megy szépen tovább, változatlanul.
Mehetnek külföldre tanulni az érettségizők? Hova nem? Egyelőre sehová se mehetnek, mert a kijárási korlátozások ezt nem teszik lehetővé.
Unseen Academical 2020.04.29 13:54:12
@kemény keleti kommentelő: Közben annyit változott a helyzet, hogy csak online lehet vizsgáztatni, személyes kizárva. Egyelőre úgy néz ki, hogy mindenki (értsd egyetemi vezetés) normális ügymenetre készül, holott erre semmi garancia. Ellenben van olyan óraadóm, aki már bejelentette, hogy kösz, részéről ennyi, ez a távolléti oktatás neki nem smakkol, ezért aztán nem tanít többé. Ő az egyetlen, aki eddig jelezte nekem, hogy szerinte szeptembertől is távolléti oktatás lesz.
Megfoghatatlan és beskatulyázhatatlan történetek, novellák, kisprózák és egypercesek a magányról...
       A brit felsőoktatási szakszervezet (UCU) tizennégy napos sztrájkot hirdetett. Először február harmadik hetében két munkanapon, a következő héten három, majd négy, végül öt munkanapon lesz sztrájk. Hetvennégy brit egyetem, köztük Oxford és Cambridge is, csatlakozott a munkabeszüntetési…..
Unseen Academical 2020.02.06 21:38:10
@kiazmarmegint: Oké, az valóban megkönnyíti a dolgot. Én olyanokra gondoltam, akiknél ez nem áll fönn. Tudok olyan családról, ahol három nemzedék háromféleképpen reagált a hosszas külföldi tartózkodásra: kínok kínjaként, jó helyként, amihez nem kötődnek (mint jótündér), bezzeg Magyarországhoz, illetve gond nélkül elfogadva és élvezve a dupla otthont (pont a középső nemzedék tagjai). Láttam olyan házaspárt, amelyiknek egyik fele simán le tudott telepedni külhonban és jól érezte magát, mégis haza kellett költözniük Magyarországra, mert a másik fél már egy év után sorvadt, mint Szép Ilonka. Nyilván másként fogadták a kivándorlókat 56 után, mint 89 után vagy most, s ez is kétségtelenül szerepet játszik az érzelmi viszonyulásban, de egyelőre azt hiszem, leginkább személyiségfüggő.
Unseen Academical 2020.02.07 20:59:18
@kiazmarmegint: Hmm. Ha valaki ott szerezte a diplomáját, doktorátusát, akkor elvben ott szocializálódott felnőttként, ugye? De ez nem garancia arra, hogy beilleszkedett, arra meg pláne nem, hogy jól is érzi magát és érzelmileg kötődik ahhoz az országhoz, kultúrához.
v@Grrr: hát nem ezt tesszük a jótündér-féle posztok olvasásával? A társaság többsége így vagy úgy outsider.
Unseen Academical 2020.02.07 21:21:17
@mafi mushkila: Igen, ez nagyon fontos, de néha még ez is csalóka: láttam itthon teljesen merev és elzárkózó embert felszabadultan ellazulni külföldön. Haza se jött.
              Ez a cikk az egyetemes jogtörténet egyik fontos dokumentuma, Prof. Dr. Carl Schmitt náci jogászprofesszor, akiről a mai napig konferenciák tucatjait rendezik, vezércikkben magyarázta el, hogy Adolf Hitler miért gyilkolhat teljesen jogszerűen, visszamenőlegesen is lepapírozva.     …..
Unseen Academical 2020.02.06 10:20:07
@netukki: Aszlányi Károly: Hét pofon (A közvélemény) mek.oszk.hu/08700/08738/08738.htm#26
Unseen Academical 2020.02.06 21:40:57
@balmoral: Mea culpa.
    Térey János június harmadikán halt meg 49 éves korában. Német vér folyt az ereiben, dolgozhatott volna a müncheni színháznak, megnézték volna a szívét, szépen megcsinálják, a dédunokáival focizhatott volna. Kit érdekel egy író, amikor Orbán van meg Schmitt Mária, Demeter Zoro és Megadja Huru,…..
Unseen Academical 2020.01.01 18:03:35
@balmoral: A próféta szóljon belőled!
@jotunder: Szép, szomorú, bár talán még akad tíz igaz ember s így elodázódnak azok a villámok.
        "  A Katona József Zaklatószínház ma sem a Csobony vezér álma című szakrális oratóriumot mutatta be. Hanem egy bizonyos Moliére (eredeti nevén  Gutmann Bernát) egyházgyalázó művét a Tartuffe-öt.  Az ún. színdarab kezdetén a zsidóbolsevik közönség demonstratív módon nem állt fel a…..
   "A kutatási tevékenységgel is felzárkóznánk a világszínvonalhoz. Mennyiségi és minőségi szempontból is el kell érni a nemzetközileg kívánatos szintet, meg kell duplázni a Q1-es és Q2-es publikációink számát. (Szabó Lajos György, a Corvinus oktatási rektorhelyettese)"         A Scimago nevű…..
          Kedves Arany Elvtárs,       A kulturális kormányzat némi aggodalommal olvasta A Walesi Bárdok című versét, melyet Franz Josef Habsburg pártelnök elvtárs látogatása alkalmából írt. Mint szocialista író a szocialista írónak mondom Arany elvtárs, áthallásokat érzünk a költeményben. A…..
Unseen Academical 2019.11.30 10:43:12
        Orbán Viktor főideológusa Békés Márton a komprádor-értelmiség elleni kemény fellépést, leánykori nevén pogromot javasolt az 1943-as nemzetiszocialista szárszói beszéd szellemében. Nemrég a rezsimszolgák ütemes tapsa közepette avatták a Párt ideológiai lapjának főmunkatársának. Békés a…..
Unseen Academical 2019.10.30 22:34:09
@flort: Egy évtizedig oktattam az ELTE-n szívességből (ingyen, ám letéve a nagyesküt, hogy abszolúte első osztályú képzésben részesítem az összes hozzám járó hallgatót, és ha bármiben is csorbítom az ELTE hírnevét, akkor lesz nemulass), édesanyám dettó, ahogy sokan mások is, merthogy nincs se pénz, se paripa, se fegyver. És nem is lesz, ahogy elnézem. Más kérdés, hogy szerintem nem lehet elitegyetemet szívességi oktatásra alapozni.
   Bandi bácsi írt a Leo Straussról a neokohn.hu-ra.   "S akkor még nem ejtettünk szót a minden ember életét mélyen befolyásoló körülményekről: a modern liberalizmus első nagy válságáról, amelyből a fasizmus és a kommunizmus kinőtt a 20. században, ami miatt Leo Straussnak is végső soron…..
         Bizonyosemberlegó elmagyarázta, hogy az a baj, hogy Magyarországon csak 250000 cikket termelnek évente, miközben Csehországban 360000-t.        Nem tudom, hogy mikor osztott utoljára Bizonyosemberlegó... Tegyük fel, hogy egy kutató évente két cikket ír. Akkor ahhoz a 250000-hez 125000…..
Unseen Academical 2019.09.10 10:30:44
@Grrr: És mint csinált az autópálya-rendőrség? Némán elszenvedte? (Bocs, akkoriban nem voltam itthon.)
Unseen Academical 2019.09.10 12:12:39
@Grrr: Nem lep meg, hogy a sajtó nem írt erről, bár mint mondtam, nekem a kilencvenes évek nagy része teljesen kimaradt, csak családlátogatásra jöttem haza, meg konferenciára, előadni. A rendőröknek nem volt egy balhézós szakszervezete? Vagy az későbbi?