Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bed!ke

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan, sokféle időpontot megjelöltek már a világvége bekövetkezésére, de ilyen pontosan, és hozzánk időben ennyire közel talán még senki sem tette. Pláne nem építettek a hír köré költséges reklámkampányt, hogy óriásplakátokon hívják fel a hívők és nem hívők…..
Vicces, hogy a Turkish Airlines két jól sikerült reklámját gyakorlatilag ugyanazon a héten neveti ki a fél internet, (első itt) de hát maguknak csinálják. Mivel marharég volt már kvíz... Megtaláljátok a hibát a képen?Segítségként: lehet, hogy az első Viagra-szponzorált…..
bed!ke 2010.02.11 22:20:33
kondellamisiponthu 64! 2009.09.15 16:57:34
64?!? 64 gigabájt! a SanDisk kijött ezzel az új CF kártya sorozatával, aminek a legújabb és legnagyobb tagja a 64 gigabájtos kártya...Hogy mit is jelent ez?! Nagyjából azt, hogy pár 2005-ben, amikor átálltam digitális technikára, akkor egy 512 mb-os kingston kártyát vettem, (igaz,…..
bed!ke 2009.10.24 20:33:54
Na, jön a VOLT fesztiválra ez a Marily Manson. A világ jelentős részének nem mond ez a név semmit. Aztán voltak olyan gyerkőcök, akiket az ő arcképével ijesztegetettek nagyobb testvérek 1998-ban. Sokan vannak, akik utálják (vélt vagy valós ideológiai okokból, vagy azért, mert a…..
A pápát egy reklámban felhasználni már önmagában is necces dolog, de ha azt úgy teszik, mint a POCHO könyváruház sajtóhirdetésében, akkor már kifejezetten botrányszagú. A Ratzinger életútját nem kicsit leegyszerűsítve és csúsztatva bemutató, a nagy fordulatokat egyes…..
bed!ke 2009.05.05 19:33:42
@bed!ke: konklávét
bed!ke 2009.05.05 20:04:49
@Fue: nia, nia, irónia...
bed!ke 2009.05.05 20:11:20
@Yogi: ja, és te voltál kisdobos meg úttörő? akartál lenni?! nem hiszem. akkor? csak nem kötelező volt?! de.
a vatikán 34 esetben tiltakozott hitler ellen, mert megsértette a reichskonkordatot, bájdövéj.
Nagyon kedvesen fogadom mindenki érdeklődését hogylétem felől, iszonyatosan jólesik a sok kérdés. Mégis úgy gondoltam, hogy a "hogy vagy?" vagy a "milyen kint?" kérdésekre általánosan válaszolok, itt. Beadom a derekam, én is írok erasmusosblogot (csak a klisék…..
Magyarbűnözők agyonütik Szent Viborádát A zsidót még a hülye fasiszták is kultúrnépnek fogadják el, sőt a legtöbb hülye fasiszta pont azért utálja őket, féltékenységből. Viszont hagyomány és örökség ide, genetika oda, egy ilyen kultúrnép is lopni, rabolni fog, sőt…..
bed!ke 2009.02.11 11:56:36
drága Árpád, azt miért felejted el, hogy a honfoglaló, kalandozó magyarság és a jelenlegi cigányság között sokkal fontosabb párhuzam az, hogy szinte folyamatosan kihasználták/kihasználják. Itt réges-régen nem az a kérdés, hogy miért van arányaiban sokkal több cigány bűnelkövető, mint hátrafelényilazó, hanem az, hogy kinek áll ez érdekében? miért kell ilyen szinten tartani állampolgárokat, szó szerint, kirekesztve őket a társadalomból? válaszolnék is sebtiben:
mert ugyanolyan szavazati joguk van, mint egy jogkövető, adótfizető, tilosba sohanemparkoló, viborádagyilkos származéknak. mert demokratikus szavazógépeket gyártottak belőlük. eszközöket, akik majd jó nagyot ikszelnek, ha kell. sarkítva kb ennyi. és ez szomorú. szóval fogadjuk el nyugodtan a tényt, hogy jelenleg magyarországon a liberális szellemiség és a nagy baloldaliság kimerül abban, hogy fasisztásat játszanak azokkal, akik miatt bármikor képesek lehányni az ország másik felét. ez gáz, mert azt jelenti, hogy pont azok, akik elvileg megtesznek mindent a cigányságért, inkább választják a saját hatalmuk, mintsem az ország egészének építését. és szar, mert ez az egész rendszer (peresztojka) arra épül, hogy minden aljas náci magyar szépen befizeti az adóját- ami majd landol valahol, aztán lesz belőle sok pici sztojka. és az lesz a legnagyobb gebasz, ha a sok magyar hátramegy a sufniban és kiássa a nyilait meg az íját, iszik egy korty kumiszt, oszt lórapattan, irány enyig, mert "ugye én etettem az állatokat, akkor vadászhatok is rájuk!" elven olyan dolgokat tesznek majd, hogy szent gallen ahhoz képest ministráns találkozónak tűnik. a roma integráció csak egy maszlag, szöveg tettek nélkül. de "ha erős a szándék, a tett már csak játék", ugye... nem a rendőrség rendbeszedése változtatja meg a dolgokat- mert akkor ugyanilyen marad minden, csak gettósítva; pont ahogy írtad. és nem is az únijó feladata: egyrészt homlokonszarja, másrészt neki nem érdeke, mert ez egy ország belügye. és neki abban van érdeke, hogy ez ország teljesítsen. az únió max ezt támogatja. nem ott van a baj, ahol a pénzt osztják, hanem ott, hogy ki és miért tartja érte a markát...

u.i.: TWÁ és Bayer Zsolt nézeti teljesen megegyeznek rózsasándorilag... :)
A világgazdasági válság térdre kényszeríti a vállalkozásokat, a nagy multik sorra térdelnek meg. Elemózsiáért könyörög szinte minden neves gyártó. És halódik a motorsport is... Max Mosley semmit nem tesz ez ellen, áldásos tevékenysége csak nem akar véget érni, de az alábbi…..
Életem legszürreálisabb sajtóbemutatóján valamikor 1995 júniusában vettem részt, az akkor még önnön tulajdonában levő Rolls-Royce jóvoltából. Szó sem volt még BMW-technikáról, a Rolls-Royce-ok és a Bentleyk ugyanúgy néztek ki, és mindet a régesrégi 6,75 literes, V8-as…..
bed!ke 2009.02.07 08:50:42
Az utóbbi idöszak egyik legvitatottabb brit reklámkampányát indították el a múlt héten a szigetországi ateisták, mely 800 busz oldalán hirdeti: There's  probably no God, so stop worrying and enjoy your life. - Isten valószinüleg nem létezik. Most hagyd abba az aggódást és…..
bed!ke 2009.01.28 00:42:32
@Lodovik Trema:
az evolúció és genezis nem egy szintű tárgyalása a világ létrejöttének- de remekül kiegészítik egymást.
egyébként ha mindent szó szerint akarnánk venni a Bibliából, akkor valahol biztos bele lehetne szuszakolni akár az Ősrobbanást is. így születnek a marhaságok meg a szekták... :)
bed!ke 2009.01.28 01:06:03
@similarthings:
nos, szerintem az alapvető eltérés a Te és az én állításom között, hogy Te Luther életének azon részét hangsúlyozod másképp, amikor már túllépett az addigi hit- gyakorlat keretein, de még nem volt lehetősége (bátorsága, ereje, etc) mindezt egészében előadni. pedig mire a reformációig eljutunk, addigra gyakorlatilag részleteiben már az egész ma ismert lutheri teológiát előadta a wittenbergi egyetemen- mint ágoston rendi szerzetes.(kivéve persze az egyházi hierarchiával foglalkozó veretesebb tételeket). de tanításait nyilván csak később, az őt ért támadások és a köz nyomására adja/adják ki.
amit pedig én szerénykedek állítani, az az, hogy Luther "hitetlenségét" annak kontextusában kell tudnunk értelmezni, hogy mekkora sokkot jelenthetett egy szerzetes életében az, hogy hiába sanyargatja magát, hiába cselekszik jót, hiába vásárol búcsút, hiába imádkozza le az összes imacetlit a padlóról, ha töredelme és bűnbánata nem őszinte és meggyőződéses hiten alapul- mert csak ez esetben (naponkénti megtérés- óember vs újember) van sansza az üdvösségre.
szóval gyakorlatilag egy dologról beszélünk, csak engem erősen befolyásol a lutheránus teológia. Ahogy Ericcson-t is egyébként, teszem hozzá csendben... :)
Kopernikus, Einstein, Heisenberg- erős névsor, de igen, valakinek ki kellett taposnia az ösvény elejét. és ők mind hittek valamiben...
bed!ke 2009.01.28 01:09:18
@similarthings:
"Ugyanígy a Nobel díjas természet tudósok 95%-a (ha jól emlékszem) is ateista. Ez is statisztika. Akik meg vallásosak azok is azt mondják hogy azért mert ilyen neveltetésben részesültek."

nem beugatni akarok, de szerintem ez enyhe költői túlzás...
Bár ki tudja. Azért ha csendesen leparkolna mögöttem egy példány Loren Kulesus művészi rémálmából, dermedten fosnám össze magam. Az angol abc közepén elhelyezkedő, New Yorkban élő fiatal tervező az elmúlt években a Nissan és a General Motors vonatkozó szekcióinál szerzett…..
Belsőség Rendőr tilosban 2008.10.02 16:17:00
Semmi különös, csak azért jelenik meg ez a teljesen hétköznapi dolog itt és most a Belsőségen, mert van adminjogom a bloghoz, meg mert volt nálam fényképezőgép. A helyszín a szerkesztőség mögötti újpesti paneltömb parkolóutcája. Íme: Bár megszokott gyakorlat, hogy az…..
  Utoljára Tóta W. egyik dolgozatának olvastán éreztem késztetést, hogy foglalkozzam a társadalmunkban kétségtelenül meglévő egyházellenességgel, de akkor lemondtam róla, mert úgy láttam: e témában fölösleges vele vitázni. Aki azt írja általánosítva, hogy a…..
Aszongya az újság: Veszprémben nyár elején felszereltek egy kamerát egy kereszteződésbe, ami azt lesi, hogy ki hajt át a piroson jobbra kis ívben. Szeptember elejéig 1513 autósnak postázták a százezer forintos csekket a zéró tolerancia jegyében. A veszprémiek ezt nagyon…..
Érdekel az valakit, hogy ******** ******** ***** rendőröket kiküldenek az autópályán integetni, út szélén autókat megállítani és papírokat nézegetni? Erősen csodálkoztak, amikor mondtam nekik, hogy életveszélyben vannak.  Igen komoly érvük az volt, hogy erre kaptak…..
Mielőtt Angliába indultunk, a Bendének állítólag már vasárnap éjfélkor sikerült lefeküdnie, én csak hétfő hajnalban, háromnegyed egykor kerültem ágyba. A taxi 4:20-kor várt bennünket a szerkesztőségnél, hogy kivigyen a reptérre. Sokat nem aludtunk hát.Akármilyen szépen is…..
Hát már megint, füstölögtem magamban Debrecenből tartva hazafelé a rettentő huzatban. A még engedélyezett autópályatempón picivel innen gurulunk az M3-ason, a bal első ablak teljesen lehúzva, dühöng bent a forró vihar, se beszélgetni, se rádiózni nem lehet. Hülye vagyok talán?…..
Ezt a mondatot ordította át nekem az a kedves férfiember, aki úgy hordja a napszemüvegét, hogy annak lencséi a tarkóján vannak, a szára meg előre felé mutat. Egy szürke 206-os Peugeotból tette mindezt. Vajon mivel érdemeltem ki? Forgalmi helyzet volt. Esős csütörtök reggel,…..
Belsőség A 80-as évek bája 2008.06.03 17:10:00
Felhívnám a figyelmet a pillanatok alatt atomjaira hulló vétkes járműre és a Trabant töréstesztjére. És jobban megfigyelve gyanúsan Trabant-szerű jellegzetességek bukkannak elő a hátsó kocsi karosszéria-maradványai alól. Vajon mi lehet a második kocsi típusa? És…..
Belsőség Mazdák tűz ellen 2008.05.30 14:00:00
Tulajdonképpen semmi közünk az egészhez: egy japán autógyártó adott 35 autót görög önkormányzatoknak, hogy ezekkel rohangászhasanak erdőtüzet oltani. Mégsem tehetjük meg, hogy nem publikáljuk a sajtóközleményt, már csak azért is, hadd lássanak a magyar internetező…..