Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ilka2

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Nyelvbirodalom portálon ezúttal Szituációs játékok címmel jelent meg egy cikkem. Arról írok, hogyan csempészhetjük be a német társalgást a mindennapjainkba akkor is, ha "normál" esetben magyarul beszélünk a csemetéinkkel, de néha szeretnénk a németet is beépíteni a…..
Gyereknémet Der, die, das 2010.10.18 13:50:00
A német nyelv egyik fő rémének a névelők használatát tartják. Az írtózás részben érthetetlen, hiszen sok más európai nyelvben is létezik a főneveknek neme, másrészt viszont - valljuk be - mindannyiunknak okoznak néha kellemetlenséget ezek a hárombetűs szavacskák...Ha valaki…..
 Nemrég indult egy új internetes oldal, ahol a világ különböző részein élő német nyelvtanárok osztják meg egymással saját készítésű feladatlapjaikat. Regisztráció után bárki csatlakozhat, feltölthet valamilyen anyagot - memóriajátékot, szókeresgélős rejtvényt,…..
Gyereknémet Dornröschen 2010.06.29 12:02:00
 Vége az ovinak, kellenek a gyerekprogramok, ezért színházjegyet vettem egy szabadtéri előadásra. A Csipkerózsika című előadásra sikerült jegyet kapnom, és hát, mint megrögzött némettanár anyuka, azonnal kapva kaptam a lehetőségen, hogy újabb találkozásokat…..
ilka2 2010.07.05 17:02:37
Sziasztok!
Figyelmetekbe ajánlom a következő linket:
www.youtube.com/watch?v=B1FNmXOCpcA&feature=related
A képek is aranyosak és alatta olvasható a német szöveg! Bátran együtt lehet énekelni!