Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vincent71

0 bejegyzést írt és 129 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Casus belli, azaz a háború oka. Amerika számára ezt jelentette Pearl Harbor. 1941. december 7-én a japán bombázók megtámadták az USA haditengerészetének hawai támaszpontját. Négy csatahajó süllyedt el, egy felborult, további három súlyosan megsérült, ugyanerre a sorsra jutott 3…..
Vincent71 2014.03.21 12:56:40
@Lacusch69(Sch.Lacika): Jézusom.... Egy amerika-hater már megint.

Te, az a nagy igazság, - utánanéztem - nem volt pearl-ben olyan nővér sem, aki egymás után két pilótába is beleszeretett volna.

Ha meg már ilyen nagy repülőbuzi vagy, tudhatnád, hogy a Tomahawk az egy cirkálórakéta, de elsősorban indián harci fejsze :))

A filmben is, és a valóságban is Curtiss P-40 Warhawk-ok voltak az ami vadászok. Meg ha figyeltél volna, nem nagyon dogfightoltak a Zerokkal, leginkább csak ezerrel pucoltak előlük. Nem nagyon emlékszem, de egy Zero nekiment egy traverznek vagy darunak a nagy igyekezetben, négyet összeütköztettek, az utolsót meg a toronyból szedték le Sizemore-ék.
Mindezek után mentek "vadászni" a bombázók fölé-közé. És azért a két-háromszemélyes Aichi-Val meg hasonló típusú bomba és torpedóvető lassú gépeknél még a P-40 -esek is jobbak voltak, simán le is lőtték őket. Ott már nem nagyon volt Zero.

Hol volt itt a dogfight?
Nem ártana, ha a saját magad szerint elvárt "történelmi hűséget" átültetnéd a "film-hűség" formulára is. Pont jól lejött a moziból, mennyire esélyük sem volt az ami vadászoknak, hiszen csak menekültek. Az aktív pilótákat (azt a párat) pedig valóban a szabály szerint megbüntették, - meg kellett - de senki nem vette komolyan, hősök voltak.
Bazz, megnéznélek téged nagy németbuzi amerika utáló fotelmilitarista, fel mertél volna-e szállni abban a totális káoszban, amikor japánok zizegnek az ég minden négyzetméterén, tudva hogy már a felszálláskor 90%-ék hogy lelőnek.

Az anglia csata meg kb. kétszer 1-1 perces jelenet volt, szerinted...?
Minden tisztelet azoké - legyenek amik, csehek, lengyelek, kanadaiak, stb - aki önkéntesen részt vettek egy ilyen ismeretlen újszerú eleinte kilátástalannak tűnő harcban. Ezek után hogy a filmben milyen típusváltozatok voltak, érdekli a fenét.

Húzzál a II.Vh portálra németeket b*zulni, ez egy filmes blog.
Hát mégsem lesz választói regisztráció. Feliratkozni kell a szavazati jog gyakorlásához! Ez mindjárt más! Ahogy az NER szelleméhez illik, széleskörű társadalmi egyeztetés után döntött a Fidesz elnöksége: Előfeltételhez kötik az voksolást. A félázsiaiak vezére, akinek…..
Vincent71 2012.07.27 19:06:22
@K.Tomoceusz: Semmit. A "Valakinek kérdése?!" lingvisztikai formulám csak költői kérdés volt. Csak kíváncsi voltam, tényleg megkérdezi-e egy ártatlannak tűnő fidesztroll, hogy mit csinálnak ezekkel abban a két hónapban. És lám, magába a ténybe (listázás, kubatov, stb.) nem kötött bele a troll, hanem jött az ártatlan kérdésével, ami még akár érdeklődőnek is tűnhet :))

Nyilván azt a választ várja(ják) a trollok, hogy: Hát majd jól megfenyegetik őket, kirúgják, stb.. Erre majd jöhet a jól bevált "rettegnek már előre a bérretegők" panel. :)))

Ezért mondom, semmi nem fog abban a két hónapban történni az említettekkel.

Hogy mi fog történni, és mit jelent ez az infó két hónappal a választások előtt, azt pedig mindenki - legjobban éppen a trollok - nagyon jól tudja. Hadd ne magyarázzam.

örültem
Ó a Holló oly borzasztó, elemezgetni nem lehet. De, mert mégis Poe-ról van szó, kritikaversre ihletett...
Ha problémád van az Opera asztali verziójával Windows, Linux vagy Macintosh rendszeren, itt kérhetsz segítséget! Ha az Opera Minivel kapcsolatban kérdeznél, akkor kattints ide! Próbáld meg a problémádat pontosan körülírni. Írd le, hogy mi okozta a gondot, mit csináltál éppen,…..
Na ez egy igazán tizennyolc pluszos poszt, szóval csak az kattintson, akit nem fog el undor egy pucér női test látványától, ugyanis kattintás után már nem ér nyavalyogni.Merthogy a mai szereplőnk Kacey Jordan, aki több mint nyolcvan hardcore pornóban szerepelt, így nem is nagyon…..
Vincent71 2011.05.11 00:29:17
Ma hajnal háromra elfogadták az új médiatörvényt. Igaz, nem ez blogunk fő profilja, de úgy éreztük, nem árt, ha olvasóink innen is értesülnek arról, mi vár ránk a tejjel-mézzel folyó szép, új világban. Az alábbi szöveget az MTI bocsátotta ki három részben, kicsit húztunk…..
Vincent71 2010.12.21 18:22:36
@Laciii: teljesen mindegy, mit írok neked, nem akarod megérteni, én meg nem is akarlak megyőzni, sem vitatkozni veled. Sajnállak csak.
Vincent71 2010.12.21 18:41:26
@Laciii: Én minden embert értelmesnek tartok valamilyen szinten, így téged is. Ezért tudom, hogy érti mindenki a dolgot, csak nem akarja megérteni. Hogy ez saját véleményem szerint a lehető legnegatívabb dolog egy emberről... nos az az én bajom. Sokkal jobban festenének a szememben azok az emberek, akik tényleg nem értik - mindenféle hátsó szándék nélkül. Mert butának lenni nem bűn, főleg ha valaki ezzel tisztában van.

De a hozzád hasonló fideszkommunisták nagyon is jól értik miről szól ez az egész törvény... 'végremegszívjákarohattkomcsilibsibolsibérencek,eddigazövékvoltminden,
mostamienkleszhajjdejjó"
Ez a tipikus magyar betegség, a szomszéd meg a tehene ugye.

Az meg hogy eddig hogy volt, mint volt jelen pillanatban lényegtelen. Most ez van, ez lépett hatályba.

A magyarázatod pedig tükrözi, hogy te érted - és ez a rosszabb...
-Hiszen eddig is így volt, maximum a fidesz betett egy 5 tagú döntőbizottságot - mondtad.

Akkor mi szükség volt az egészre? Igen, a Médiatanács, ez a szükség, azaz a CSAK FIDESZES döntnökök.

Sajnállak továbbra is, hogy kicsiny életedben ez egy örörm, hogy megszívják végre a komcsik/libsik/stb-k, meg a 8 év után a tietek végre minden.

Egészségedre!
Vincent71 2010.12.21 19:06:50
@Laciii: Elnézést kérek, akkor mondandóm nem neked szántam, tekintsd semmisnek a rád való utalásokat!

Nyilván az ilyen "Tita Nick, Libbancs, paradoxon és társaik" és hasonlókkal vettelek egy kalap alá.

Sorry.

Vitatkozni nincs nagyon miről, azt a két fontos pontot amit még az elején konkretizáltam nem hinném hogy lehetne vitatni, innen nincs tovább.

És ezt szerintem te is érted.
Ahogy arról tegnap már beszámoltunk, a mai naptól hivatalosan is letölthető az Opera 11 bétája. Az eddig ismert funkciókon túl hozott magával még két újdonságot, az App Tabs-ot és a Tab Stacking-et, mindkettő a fülek kezelésével kapcsolatos. Amit már láttunk Röviden…..
A világbajnokságon történetének két legsikeresebb még vébé cím nélküli csapat játszik a döntőben, Spanyolország vagy Hollandia személyében biztosan új világbajnokot avatnak. Összecsapásuk azért is érdekes, mert mindkét csapat történelmileg is látványos, technikás…..
Vincent71 2010.07.12 00:16:12
@rajaram: így van. a sok psanyolszopkodó vegye már észre, nem holland drukkerek vannak itt, hanem anti-spanyolok.

voltak jó momentumai a vébének, de a korona az egészre ez a 7 meccsen 8 gólos "meggyőző" fölény...

nevetséges, hogy az űrfoci divatdrukkereinek ez elég.

egyetlen meccset sem tudok a spanyoloktól erről a vébéről mondani, amin megygőzően nyertek volna. és ez a lényeg! hogy lehet már így vébét nyerni? ilyet még a franciák-olaszok sem tettek.

és nem beszélve a sok gyanús bírói támogatásukról.

ez az undorító, és az, hogy pár évvel ezelőtt ez a spanyol válogatott nem ilyen volt. óriási csalódás.
Tisztelet Fidesz! Meggyőződésem, hogy Önöknek agyukra ment a 8 év ellenzékben, a kétharmad és a nyár. Kérem Önöket, mielőtt bátor politizálásukkal újra a nyakunkra hozzák Gyurcsány Ferencet és hű követőit, menjenek el, nyaraljanak egyet, pihenjék ki ezt a kőkemény első…..
Üdv. Néma Bob vagyok, és ezzel a poszttal szeretném felkészíteni/támaszt adni férfitársaimnak, akiknek még nem volt része az inváziós sereg támadásában.   Május végén, június elején újra kinyitnak a strandok: a mindenféle korú és származású fürdőzők serege…..
Vincent71 2010.06.18 10:39:14
@Modor Tibi: Igen, a "bableveses" jelzővel nálunk/felénk azt a fajta lepukkadt kocsmában üldögélő nőszerűséget hívták, akinek ha fizetsz egy tál bablevest, elmegy veled a nyilvános vécé mögé...

Az olaszok meg csak ne példálózzanak a római birodalommal, kábé semmi közük hozzá. Azok az etruszkok leszármazottai voltak, akiket elsöpört a népvándorlás és a barbár hordák - na ezek inkább a mostani olaszok.

A görögök szintén. Méghogy diszisz spárta, inkább balkáni barbárok, a szőrősajkú török/ciprusi/balkán/szláv keverék hordák leszármazottai.

Ezért is hasonlítanak sokban, de egy biztos semmi közük a rómaiakhoz és a még régebbi klasszikus görögökhöz.
tvblog BL-nézettség 2010.02.17 19:46:00
Azt hiszem, hogy a Bajnokok Ligája-meccs nézettsége nem okoz nagy meglepetést, esetleg annyiban, hogy a teljes lakosság körében nagyobb volt a sikere, mint a 18-49-es korosztályban, holott az ember a fiatalokat vélné sportra fogékonyabb rétegnek. Ez a feltevés egyébként igazolódott…..
Ahogy ígértük, íme a Filmvilág blog évtized-összegző TOP50-je, pontosabban annak az első része. Sajátos módszerünkből kifolyólag (közel 50, a Filmvilágban az elmúlt 10 év során rendszeresen publikáló szerzőt kértünk meg személyes kedvenceik listázására, a legtöbb…..
Vincent71 2009.12.26 01:06:33
" Hegyirablo 2009.12.25. 20:06:51
@Orosdy Dániel: Kedves Orosdy Dániel!

Kérlek próbáld meg elfogadni azt a tényt, hogy a kétezres évek 2001. január 1-el kezdődtek, és majd 2010. december 31-el érnek véget. Ez akkor is így van, ha te nem tudsz számolni, és akkor is így van, hogy ha a Wikipedia valami önjelölt tudós "szerkesztője" mást ír erről.

Azért, mert annak idején, mikor elkezdték az időt számolni, akkor nem úgy csinálták, hogy "Akkor most van a 0. év 0. hónap 0. hetének 0. napja!", hanem 1. év. 1. hónap, stb. Ez teljesen egyértelmű, már annak, aki általános iskolai matematikán képes volt túljutni."

Hegyirablo 2009.12.25. 20:06:51
@Orosdy Dániel: Kedves Orosdy Dániel!

Kérlek próbáld meg elfogadni azt a tényt, hogy a kétezres évek(2-essel kezdődő évek, ÉÉÉRTEEED!! ) 2000. január 1-el kezdődtek, és majd 2999. december 31-el érnek véget. Ugyanis ezután 3000 január elseje jön, és ez már biza 3-assal kezdődik. Ez akkor is így van, ha te nem tudsz számolni, és akkor is így van, hogy ha Te fejre is állsz. És bármilyen meglepő, de ha megszámolod, akkor pontosan ezer évnek megfelelő nap-óra-perc van ebben az időintervallumban. Nevezhetjük hát akár évezrednek is...

Az itt említett 2 ezres évek első tíz éve pedig - milyen meglepő - 2000 január 31-től (0 órától...) 2009 december 31-ig (23ó 59 perc 59 másodpercig) tart.
Nevezhetjük ezt akár - mivel pontosan tíz év - évtizednek is.

Így van ez - bármily meglepő - az óránál is. A focimeccs, a film, a tárgyalás, stb. 37-ik perce pontosan 36 perc 0 másodperctől 37 perc 0 másodpercig tart, mert utána jön a 38-ik perc...
Jeszenszky Zsolt, a  Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége (MAHASZ) munkatársa és a Magyar Lemezlovas-egyesület elnöke is kifejtette véleményét a Pirate Bay-per kapcsán.  De mint kiderült, a cikket szó szerint a Wired.com-ról lopta.  Uramatyám, de kínos. Aztán…..
Vincent71 2009.04.24 12:56:42
Na most néhány adat, tény, és ezzel kapcsolatos KÉRDÉSEK.

1. Magyarországon a letöltés és a letöltött zenei anyag birtoklása/hallgatása nem illegális! A jogdíjakat ugyanis megfizetem a hordozók árába építve. (nem is keveset ugye) Nyilvános bemutatása nyilván nem "legális", hiszen a jogok csak a saját szűkebb körű felhasználásra értendő.

2. Ha megveszem eredetiben az anyagot, ugyanezek vonatkoznak rá. Hallgathatom, akár másolhatom is. (ráadásul ilyenkor dupla a jogdíj ugye, hiszen az eredetileg megvet anyag után is, és a másolt hrdozó után is fizetek jogdíjat.

Miért is éri meg nekem megvenni?

Persze - abszolut igaz, megtisztelem az előadót, értékelem az EREDETI minőséget, értékelem a hozzáadott javakat. (ha vannak persze). Ez rendben is van.

Menjünk tovább.

MINDEN szórakozóhely - ahol akár csak rádió/tv szól csak - fizet a zenék NYILVÁNOS BEMUTATÁSÁÉRT jogdíjat. Ez rendben is van, hiszen a rádiót otthon hallgathatom, a cd-ket otthon hallgathatom, de ha "bemutatom, szórakoztatom" a vendégeimet, az nekem jó (lehet). Mondom, ez oké is. Az a szórakozóhely ráadásul, amelyik úgymond DISZKÓT (nyilvános zenei szórakoztatóestet) tart, többet is fizet, illetve felsőbb jogdíj kategóriába esik, mert ezért vagy belépőzik, vagy anyagi haszna lehet abból, hogy jó zenére gyűlik a nép.
Teljesen oké, senki nem sír érte - bár kurva drága ez a havi átalány is.

Namost.

x., Ha én mint dj-akárki-zenerakosgató-stb cédéket csereberélek a helyen szombat este... Ha eredeti anyagaim vannak senki nem háborgat, a pufidzsekis vpop-mahaszkommandó nem birizgál. Hiszen az eredeti anyag jogdíjában nincs ugyan benne a NYILVÁNOS BEMUTATÁS, de a hely ezt megfizeti.

y., Viszont, ha én másolt cd-ket/stb.-ket pakolgatok szombat este mint dj-akárki-zenerakosgató, JÓL MEGBÜNTETNEK.

PEDIG. A másolat után is fizetek jogdíjat! nem is keveset, persze ez most ényegtelen.
SZÓVAL A MÁSOLAT UTÁN IS FIZETEK JOGDÍJAT A HORDOZÓ ÁRÁBAN!
A nyilvános bemutatásért nyilván nem, de ezt meg a SZÓRAKOZÓHELY KIFIZETI!.

Kérdésem:
MI ITT A PROBLÉMA? MIÉRT törvénytelen/szabályszegő az egyik verzió (y) és miért nem az a mási (x)?
Ha az egyik törvényes (x), miért nem az a másik (y)?


Mert ez így ebben a formában SZÍNTISZTA LEHÚZÁS a jeszenszky-féle djmahaszmaffia részéről, akárhogy is nézem.

Kérem, aki tud válaszoljon.
Vincent71 2009.04.24 15:25:47
@glugi: Igen ez így van, megánszemélynél.

De! Írtam, hogy a szórakozóhely megfizeti a jogot a bemutatásra, és ezzel kapcsolatos haszonszerzésre! (diszkó pl)

És konkrétan tudom, ahol ismerős vagyok, ott a jogdíjfizetés hanglemezekre, számítógépes hanganyagokra vonatkozik, amibe ánblokk beletartozik minden, met a konkrét helyen pl. számítógép zenél mp3-akról, jó drága átalányfizetős kategóriában.

Akkor ha én mint kvázi zenerakosgató szombat este váltogatom a zenéket a hangulatnak megfelelően, hol követek el szabályszegést???

Amiket írtál pedig, még ha igazak is, nem kéne valahogy bizonyítani? Nincs ártatlanság vélelme, bizonyítási kényszer? hm?
Vincent71 2009.04.24 15:42:05
@glugi: glugi 2009.04.24. 13:22:34
@Vincent71: mert (y) esetben az üreskazetta-jogdíj csak arra vonatkozik, hogy te szabadon lemásold magáncélra(többszörözd, mint a letöltésnél), ami még közvetve sem szolgálhatja a jövedelemszerzést. Ez a különbség.


Még annyit ehhez, hogy bizony az eredeti cd jogdíjában sincs benne az, hogy - akárcsak közvetve is - szolgálhatja a jövedelemszerzést!!

Ugye, "fúrótornyok, autóbuszok, stb., nyilvános bemutatás"...

És ennek ellenére mégis szabályos ha egy dj eredeti lemezekkel zenél?

Akkor marad az eredeti kérdésem, miért szabályos az egyik és miért nem az a másik, vagy ha szabályos az egyik miért nem az a másik?
Tamás kétségbeesett munkanélküliként beiratkozott egy négy hetes osztó tanfolyamra, de végül se számlát, se oklevelet nem kapott. A vizsga után maximum ingyen dolgozhatott volna, hogy még egy kicsit gyakoroljon, de ő az elvesztett 1 hónap után inkább olyan állás után nézne,…..
Vincent71 2009.03.31 15:53:38
@Pupu: Hát, ezzel mégiscsak a "szalont" minősíted. Ha az osztó nem tudja jól a dolgát, miért ültetik be dealerkedni? Ja mer' hogy ingyér' mégis jó a teremnek? Valamint ha nem tudja jól a dolgát, hogyan "végzett" a tanfolyamon? Miért engedték? Ja mer' a 40 ropi jól jött mi? Per kopf...

Itt végleg nem az osztók a hibásak. Ők nem tehetnek semmiről, ők elvégezték, őket "átengedték". Gyakorlatot meg nem éles, pénzre menő játékokon kell szerezni. legalábbis az alapkészséget nem ott. Persze ezzel máris lehetett spórolni a Miaminak, addig sem kellett élesben fizetni a rendes osztókat.
hogyvolt Terminátor 1x01 - Pilot 2009.02.04 09:00:00
A sorozat rendes címe Terminátor - Sarah Connor Krónikái, de ezt címben akkor sem írjuk le, ha agyonvernek minket, szóval maradt a rövid verzió. A sorozathoz különösebb előtörténet nem szükségeltetik, de a biztonság és az elmúlt húsz évet valami nagyon szigorú diktatúrában…..
Jobb nevet nem tudtam adni ennek a karakternek, de itt főleg a hősi amerikai filmes katonákról és a világháborús filmek karaktereit kívánom elemezni. Az első fontos tény, hogy a leghülyébb katona is beszél minimum egy idegen nyelvet, ami általában az angol. Nem kell vesződni a…..
Vincent71 2009.01.29 10:12:55
Hát ez tényleg elég vérszegény volt... Ilyen ziccereket kihagyni, mint amiket Lidérc írt...
Mind mind alaptípus, meglepődtem amikor nem is szerepeltek a posztban.
És még a klasszikus katonadumák, még ha nem is ZS a többsége:

- Honnan jöttél? (hova valósi fiam?!, Nahát brúklinból, ismered ott Hentes Joe-t, nahát igen, gyere ülj le közénk)

- Vár valaki otthon? (ilyenkor jön a képek mutogatása, újoncnak, szemüveges okostojásnak felesége, marcona rambónak dúskeblű csaja van általában)

- Haver, te mit fogsz csinálna ha ennek itt vége lesz? (Tipikusan a művelt újonc vagy a szemüveges okoska, vagy a "művelt feka" erre mindig valami világmegváltó ötletet mond, vagy jó üzleti tervet - nyitok egy ezt-ezt, vagy megyek a farmomra dolgozgatni, békésen. Míg a marcona harcos annyit mond, megyek majd ebbe és abba a városba, és padlóra iszom magam, meg az összes lányt megszerzem...)

- Büszke vagyok magukra, férfias küzdelem volt, megszolgáltak a hazáért, stb. (Mindezt a kemény de igazságos tábornok mondja, miközben a fél világ léngol mögöttük, a csapat fele vérbe fagyva, ásik fele sebesülten - nem ordít! fegyelmezetten hősiesen szenved - és lemészárolt ellenségek hevernek szanaszét)

- Meg fog gyógyulni katona! (vezető, örmester, ezredes stb. mondja a derétól lefelé kettészakadt, vagy épp a beleit tömködő haldoklónak)

- Kiviszlek innen Joe! (ugyanaz a szitu, csak itt közkatona mondja közkatonának, miközben 35 tank, 40 repülő és kétszáz ellenség lövöldöz rájuk)

- Ez őrültésg uram! Nem kockáztathatom az emebereim életét egy ilyen küldetésben! (százados, örmester, a csapat jófej főnöke mondja mindezt az íróasztal mögül magyarázó feljebbvalónak)

- Nem érdekel a nyomora, azonnal rohamozza meg azt a hegyet/várost/bunkert az embereivel, füstölje ki a rohadék sárgákat/japcsikat/nácikat/füstösöket, napszálltáig el kell foglalnunk azt a pozíciót! (ez a válasz, vagy a kiindító ok a fennti szövegre - a szivarozó, hátul lévő feljebbvaló mondja a jófej tisztnek)

- haza akarok menni... (a klasszikus haldokló szöveg, miközben a bajtárs térdel fölötte)

- Sajnálom százados, elszúrtam... Ugye győzni fogunk...? Ugye van értelme ennek az egésznek...? (Másik tipikus haldokló szöveg, ilyenkor a bajtárs/tiszt megfogja a haldokló kezét, az ellenség illedelmesen elhallgat, nem lő, egy darabig nem rohamoz, vár, hogy hőseink kifejthessék álláspontjukat egymásnak, és a haldokló kulturáltan, csendben eltávozzon)

- Rohadékok, ezt Joe-ért kapjátok! (általában a haldoklós jelenet után jön ez, amikor a bajtárs feláll a társ holtteste mellől - és szándéka sújosságát jelezve - felkapja még annak fegyverét is, majd rohamra indul.)

- Uram, most mitcsináljunk? (miközben lapul az egész osztag, lőnek jobbról-balról-mindenhonnan, az újon tiszt meg halálra van rémülve, akárcsak a katonák. Aztán jön a nagy megvilágosodás - mintha eddig nem tudták volna - Tüzeljünk fiúk, támadás! És az egész osztag végre nekiindul a harcnak az immár bátran és hősiesen)


Aztán a klasszikus egymondatosak:

- Be vagyunk kerítve!
- Jönnek a sárgák/japcsik/nácik!
- Ez az, adj nekik!
- Nesztek, gyertek csak!


....ésígytovább...
Egy Harcos naplója A blog kezdete 2009.01.16 13:48:34
Tisztelt Mindenki. Elkezdem a bloggomat. Tudnotok kell, hogy már régóta foglalkozomm a gondolattal, hogy könyvet írok, vagy valami hasonlót. A blog tökéletesen megfelel, hogy leírjam a gondoltaimat,kalandjaimat, élményeimet a versenyzéssel, edzésekkel, munkámmal kapcsolatban.…..
Magyar Opera Visszapillantó, 2008 2009.01.01 13:44:00
Hát ez is véget ért. Mármint a 2008-as esztendő. Szokás ilyenkor, hogy áttekintsük, mi is történt velünk az elmúlt évben. Most én is erre teszek kísérletet, természetesen az Opera és a Magyar Opera szemszögéből szemlélve az eseményeket.Elsőként nézzük, hogy - híreink…..
Vincent71 2009.01.05 12:57:13
Én is elégedetlen vagyok az Operával... Bugok, a feljebb említett oldalakkal való problémák, a visszatérő videolejátszási bajok (5mp múlva megálló youtube, stb. beágyazott videok) belassulás, béna RSS-feed kezelő hírolvasó (nincs mappázás, szűrőkkel bénázás, stb.)...


Szóval van gond rendesen.

Viszont, """sajnos""" :)) egy másik böngészőben sem találtam meg (nyilván add-onokkal, plug-inekkel, de nem akarok gányolni) azt a funkciógazdagságot, ami nélkül már nagyon nehezen tudnék élni.

A szuper keresőket, azok kezelését... F2-kulcsszó beír-keresendő szó beír-SHIFT+ENTER-és már nyit is hátsó ablakban, vagy épp a jegyzetek szinkronizálása, egyáltalán a jegyzet funkció hihetetlen szuper. Fontos szövegeket kijelöl egyszerűen jegyzetbe ment, majd bárhova beilleszt.
Jegyzetek nyomon követése, meg tudom nézni x nappal később, melyik oldalról is kopiztam a szöveget.
Címsorból keresés, előzményekből keresés hihetetlen gyorsan (tudom, FF és GoogC. is tudja valamennyire).

És mindennek a tetejébe az egeres irányítás. Bár, megjegyzem, amióta netbookot használok 85%-ban, a tapipad miatt erről alaposan leszoktam. Lehet sokaknak ezért is nem meggyőző ez a funkció.

Na mindegy, kezd egyre "nemjobb" lenni az Opera - vagy a konkurrencia éri be/előzi, de még mindig van sok "bosszantóan hasznos" :))) szolgáltatása, amiatt nem tudok váltani.
Pedig biza sokszor (főleg a beragadó videóknál) anyázok és megfogadom, hogymostmáraztánelégazoperábóldeazonnal...
Aztán mikor máshol keresem a bevált funkciókat, jön ugyanez visszafele.

Úgyhogy egyelőre Opera és GoogleChrome a két eszközöm. A FF-el nem tudok megbarátkozni, taszít a nagy hype tőle...
 A Szomszédok ektsön sorozat folytatódik tovább, de pár sort írnom kellett a magyar sorozatipar e remekművéről. A Szomszédok a gazdagréti lakótelep egyik panelházának családjairól szólt több mint 10 éven keresztül. Megismerhettük mindennapi gondjaikat, és velük együtt mi…..
Vincent71 2009.01.05 16:33:29
A barátok közttel össze sem lehet hasonlítani. Az egy minden ízében profin összerakott, napi sorozat, kellő cselekménnyel. Ettől még persze gagyi, de nem is ez a lényege.

A szomszédok meg... Nézzetek meg pár hazai filmet abból az időből, meg úgy általában. Minden tekintetben alúlmúl mindent ez a tréé sorozat. "szeretni" max. azért lehet, mert akkor voltunk gyerekek, meg fiatalok, meg nosztalgia, meg mert olyan nyomorék az egész.

Ennél jobban én sem tudnék fogalmazni, respekt!:

[i] "A Szomszédok, ahol hiába történik bármi is, valójában nem történik semmi. Az emberek nem alakítói az életüknek, hanem elszenvedői, ami remek alkalmakat nyújt az állandó panaszkodásra, rosszallásra, és ami a legrosszabb, a népnevelő okosságok kamerába mondására." [/i]


Így van. A szomszédokban soha nem történt semmi érdemleges - ráadásul úgy, hogy eleinte hetente, majd 2 hetente ment!! - csak jöttek mentek, csoszogtak, vánszorogtak, kamerába néztek hihetetlenül és hiteltelenül, szenvedtek, és nyavajogtak, nyavajogtak, nyavajogtak, nyavajogtak, na meg okoskodtak.


Minimum kivégezni kellene Horváth Ádámot.

Nem mondom, nosztalgiában vicces, meg ilyenek, de egyetlen pozitívuma sincs.

És pont ez a baj velünk, a magyar narancs tipikus esete. Kicsi, sárga, svanyú, de a mienk.

Hát nem, ki kéne/kellett volna mondani, kicsi sárga, savanyú - ÉS SZAR, ÉS NEM A MIENK, NEM KELL.

Ne fogadjunk már el semmit, csak azért mert mi csináltuk, a mienk - HA AZ SZAR. Ez a nagy hiba a magyar mentalitásban.

És ennek megtestesítője a szomszédok, nyavajgás, de semmi alternatíva, csak az okoskodás, és újra a nyavajgás.
Háromból három! Vágtunk ötöt - Sándor egymaga hármat - egyet sem kaptunk – ebből kétszer idegenben játszva. Aki ki meri nyitni a száját, arra rajzolunk egy magyar címert és odavetjük Lafferty elé, akkor majd megtanulja a cudar! Nekünk szabad, ha már egyszer az internet…..
A tévéújságok és a napilapok programmellékletei szerint október 30-án, csütörtökön, este fél tíz előtt tíz perccel kezdődik az XXL, ami állítólag rövidebb lesz, mint a premier, de attól még nagyszabású, látványos és roppant szórakoztató. Úgy néz ki, hogy lapzárta…..
Hóbelevanc A TV2 életképtelen 2008.10.20 17:00:00
Írásom apropóját a Commenct:com ide vonatkozó írása adta, amiben található szintetikus adatok magukért beszélnek. A TV2 úgy döntött leveti magát a Taigetosz mélyére, legalábbis a nézettségi mutatókat tekintve. Nem kívánom a görbéket részletekbe menően elemezni, ami…..
Vincent71 2008.10.28 13:41:44
Így van, ahogy Thufir írja, világéletében ez volt a TV2 baja, hogy nincs konstans műsorrendje.

RTL-en ugye már 10 éve fix a barátokközt (+- 10-25 perces eltérsekkel) nyolc-kilenckrül, előtte általában fókusz - mindig előtte! - nem utána/közben/helyette, az estét meg mindig a hiradó nyitja. A híradó nyit a tv2-őn is, de ott már sokszor pakolgatták az aktívot, a jóbanrosszbant felváltva, néha befigyelt egy-egy más műsor is.
A "nézőnek" ez rögzül, tíz éve álland, hogy híradó, fókusz, BK. Esetleg kampányszerűen valami más, mint a celeb. De tiszta, ha fókusz van, akkor ezer%, hogy hamarosan BK. Ezt megszokják az emmberek.

És akkor a sorozatokról nem is beszélve a tv2-őn...
Lehet (sőt), hogy a TV2-őnek jobb serialjai vannak sokszor, de pár hét alatt is képesek ide-oda pakolni, és rengeteget egyszerűen be sem fejeztek - ez még a "minőségibb" sorozatok kedvelőivel is megutáltatja a csatornát.

És persze a késő időpontokat sem értem. Éjszaka jellemzően az ember már nem "mélyebb, minőségibb, netán lassúbb, elgondolkodtatóbb" filmet kíván nézni... Elalszik addigra... Fáradt addigra.

Az rtl legalább nem is ad jó filmeket, se későn, se sosem :))
Elaludni meg könnyebb egy idióta vígjátékon, vagy véresbosszúslövöldözésen.

És mindamellett egyre többeknek átjön az is, hogy a tv2 folyamatosan próbálja magát beállítani "igényesebb" tévének - azaz kissé nagyarcú. És emellett adja a szenyoraszöszi meg 10!, meg irigymirigy féle rettenetet. Az rtl se különb, de legalább csendben van.

Ja és a csatorna egyik nagy sírásója szerintem az irigymirigy. Ez már lassan minden 18 és 49 év közötti átlagos, normálisabb - potenciális normálisan kereső reklámcélcsoport! - néző számára rém kínos. és ez bizony azonosul a tv2 márkanévvel, brand-al.

ismerőseimmel együtt "én érzem magam kellemetlenül", ha ezeket az alpári humorú - egyébként nyilván életben jófej - embereket meglátja... A tortáshal is egy szörnyűség volt amikor két hétig őket kellett (volna) nézni. MIÉÉÉÉRT??? Kíváncsi lennék annak a nézettségére, összehasonlítva más halatortánnal.

Ezt jó lenne észervennni. Ma a stand-up, a sóderklub, az angolszász humor, a netes poénok korszakában igen ciki már a "nőneköltözikaférfimilyenvicces", és az "öregasszonynaköltözikaférfimégviccesebb" idiótizmus, meg a csasztuska szerű "vicces"-éneklés...