Regisztráció Blogot indítok
Adatok
iracundus

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csütörtökön megkezdődik a magyar parlamentben az állampolgársági törvény módosítására benyújtott javaslat tárgyalása, amellyel a „kettős állampolgárság” kérdése a 2004-es eredménytelen népszavazás után immár hivatalosan is újra a magyar politika napirendjére…..
iracundus 2010.05.19 21:58:48
Teljesen egyetértek pad78 2010.05.19. 16:36:57 véleményével, a szlovákiai szlovák pártoknak helyből le kell csapniuk bármilyen hasonló, a szlovákiai magyarok magyarságtudatát, nemzetérzését erősíteni próbáló magyar szándékra.
Hiszen a szlovák vezetők döntő többségének /tisztelet a kivételnek, mert azért ilyen is akad, igaz elég kevés.../ titkolt, vagy kevésbé leplezett szándéka az itt/Szlovákiában/ élő magyarok asszimilálása, amihez sajnos a magyarországi politikai és gazdasági vezetők is jócskán hozzájárultak:
- nincsen a külhoni magyarnak mire, kire felnéznie,
- 8-éve csak az jön le hogy milyen jól megy Szlovákiának, özönlenek a beruházások, relatíve kicsi adóterhek, nő a GDP, megvan az Euró ...stb, .
- magyar oldalról meg ilyen híreket kapunk, tapasztalunk:
csökkenő GDP, kínos népszavazási hercehurca a kettős állampolgárságról /MSZP, SZDSZ: majd jönnek oszt elveszik a munkát előlünk, meg kapják segélyt, meg a nyugdíjat..../, a magyar állam szó nélkül engedi kitiltani az államfőt, nem tiltakozik erélyesen a nyelvtörvény, jelképtörvény miatt.....

Mert hogyan is van ez a hétköznapokon Szlovákiában?
- Lassan már a magyar nem mer a másik magyarral magyarul beszélni, mert ha esetleg emiatt megverik még őt gyanúsítják meg hogy félrevezeti a hatóságot/ lásd Malina Hedvig/
- A magyar többségű településeken egyre többen íratják szlovák iskolába a gyereket, mondván így könnyebb lesz érvényesülnie /ehhez egy tegnapi eset: a szlovák oktatási miniszter az érettségik eredményével kapcsolatban megjegyezte: nincs az jól hogy a szlovákiai magyar iskolákban a szlovákiai magyar diákok jobban tudnak magyarul, mint szlovákul!!! - ez hallatlan :)/
EU-s pénzhez csak elvétve jut magyar többségű település vagy szlovákiai magyar vállalkozás/ kivéve az egyes politikusokhoz közel állókat/ .

Visszakanyarodva az eredeti témához teljesen mindegy hogy a Fidesz mikor jön a törvényjavaslattal, a szlovák pártok egytől egyig erélyesen tiltakoznának, mert csak így tudják megtartani szavazóikat, akik már az iskolában magukba szívják a magyaroktól való félelmet, és a magyarokkal szembeni gyűlöletet. Ez nem vicc: az iskolai történelemkönyvek tele vannak az erre okot adó történelmi ~tényekkel~.
A szlovákiai magyar politikusok olyan megnyilvánulásai, hogy hagyhattuk volna ezt későbbre, illetve hogy ez majd megerősíti a szélsőségeseket, nem igaz. Azt nem mondom hogy gyengíti őket, de nem ez a kiindulási pont. Ugyanis Robert Fico pártja nagyon keskeny pallón imbolyog. Az utóbbi időkben nem hallani semmi másról mint hogy ilyen botrány olyan pénzmosás, és közben jött a görög válság, amely miatt Szlovákiának 816 mil.eurót kell segélyeznie a nála sokkal gazdagabb görögöknek amit Fico úr nem tudott megmagyarázni a népnek, hát keresett egy ~érdekesebb ~ témát, ami most éppen a kettős állampolgárságról szóló javaslat lett. Biztosíthatok mindenkit, ha nem erről akkor bármi más a magyarokkal kapcsolatos piti ügyből képes lett volna egy hatalmas, Szlovákiára nézve ~rendkívül ~ veszélyes ügyet kreálni.
A választásokat követően azonban majd minden lecseng, hiszen hosszú távon neki sem érdeke a viszálykodás, főleg ha Orbán úr egy kicsit kihasználná az EU intézményeiben és remélhetően a gazdasági világban is meglévő kapcsolatait.