Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jubilleum

0 bejegyzést írt és 201 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bus Rapid Transit, azaz BRT.  Bemutatjuk milyen rendszereket, járműveket nevezünk BRT-nek, kezdjük a rendszerrel! A BRT olyan a buszos szakma számára, mint a vasutasok számára egy frankfurti S-Bahn vonal. Sok hazai problémát megoldana, de nincs, nem lehet megmutatni senkinek mire lenne…..
Hosszú és rögös utat tett meg az egyik legnépszerűbb hazai autós tévéműsor (perszehogy a legnépszerűbb, de ha meg azt írjuk, akkor tuti lesz valami gyökér, aki bekommenteli, hogy elfogultak vagyunk), a Totalcar, hiszen Winklerék annak idején a TV2-n kezdték az ipart, aztán jött a…..
jubilleum 2014.11.04 23:12:00
Pár nap és kihirdetik a felvételi ponthatárokat: megindul a hallgatói albérletvadászat. Ilyenkor szokott felmerülni a régi kérdés: megéri-e vajon venni egy lakást a bérlés helyett? Kívülállóként nézve egyértelmű az igen. Nem csak a bérleti díjat ússzuk meg, de ha kiadjuk…..
jubilleum 2014.07.20 18:00:32
@Diorella Queen: soooo true :D
Geoff Teehan twittelte a következő képet azzal a kísérőszöveggel, hogy "ezzel a UI-jal érkezik egy vadiúj, 200 ezer dolláros Ferrari". Aztán belejött a témába, és elkezdte posztolgatni a mindenféle autók kijelzőit. A mindenki által ismert iszonyatos user interface-eket. Itt egy…..
Egyre kevesebb olyan termék van, amit egy egyszerű termék demóval lehetne hirdetni, mert olyan különleges és egyedi dolgot tud, amit más versenytársak nem. A hihetetlenül strapabíró, könnyen kezelhető, és emellett elképesztő képminőséget produkáló GoPro kamerákkal bárki…..
Azt hiszem a világ egyik legjobb melója lehetett a Budapest Modell elkészítése és karbantartása, amikor volt rá pénz, meg akarat. Ugyanis a hetvenes években - a New York-i vagy épp a drezdai mintájára - fővárosunk modelljét is elkészítették fából, mégpedig 1:500 léptékben. Ez…..
jubilleum 2013.10.04 10:18:30
A belvárosban sétálgatva sok bagollyal találkoztam ma: falra festve, aszfaltra festve, zebrára festve. Több olvasó is jelezte, hogy a belváros utcáin, sőt a Lánchídon is sok bagollyal találkozott. Mi lehet ez? Csak egy hóbort vagy valakinek a kedvenc állata a bagoly? Esetleg valami…..
jubilleum 2013.06.04 09:31:49
Budapest Blogger hétfő vol.4. Városkommunikáció és Mutató blog (városkomm) Muzsikus cigányok parkja lesz a nyolckerben (index) Laknak-e a budai Váralagútban? (retró legendák) Állítólag ez Budapest legmenőbb hotele. Soha nem hallottunk róla (cink) Ebben a gyönyörű…..
jubilleum 2013.05.26 13:15:36
jubilleum 2013.05.26 15:18:22
@~dá~: :)
Azt a közhelyt mindenki ismeri, hogy a háborúk jelentős lökést adnak a haditechnikának (is) és minél tovább tart egy háború, és minél több a résztvevő ország, annál több új fegyver és haditechnikai eszköz jelenik meg a frontokon. Gondoljunk csak az első világháborúban a…..
 A fényképet knockinaround töltötte fel az Indafotó Urbanista gyűjteményébe. Ha valamire, hát erre jó az okostelefon. Mármint megnézni rajta, mikor érdemes elindulni otthonról, hogy ne fagyoskodjunk a buszmegállóban, vagy ne rohanjunk fölöslegesen az…..
Őszintén sajnálom, ha valakinek a munkahelyi gépén most nem jeleink meg az Urbanista legfrissebb posztja, mert a szigorú IT-sok tiltólistára vettek olyan szavakat, mint a Fucking vagy a Vagina. Pedig az előbbi egy osztrák falu, melynek a határát jelző táblát rendszeresen ellopják, az…..
jubilleum 2013.02.26 12:17:30
Illusztráció: peter_panamint/flickr.com A Redditen indult ötletparádé arról, hogy milyen is lenne az álomotthon, ha a pénz nem számítana, melyből a Curbed válogatta ki a legszellemesebbeket.  Volt az álmok közt kivágott szemű festmény, ahonnan leselkedni lehetne,…..
jubilleum 2013.02.17 20:01:55
Tegnap röppent fel a hír, hogy végre Magyarországra jön a Street View. A sajtóban meg is jelent, hogy micsoda különlegességeket örökített már meg a Google szolgáltatása, ám amiket egy közelmúltban indult blog mutogat - nos azokat viszont soha sem. A Google Street…..
Akkor ahogy ígértem, elmentem a Design Terminálba a Széll Kálmán térről szóló tematikus másfél hét sajtótájékoztatójára: sajnos kifele jövet már nem volt pulóver a Tavasz-lányon. (Nem fogyasztottam LSD-t a mondatnak van értelme, olvassátok el az előzményeket.) Bevallom nem…..
jubilleum 2012.09.08 15:41:27
"Zseniálisan elborzasztó, újépítésű ház" - írta Gergely, aki a II. kerületi Daru utcában lőtte a képet. Szerintetek? Nekem amúgy legjobban az igényes parkolásgátló tetszik, az ablakok (vakablakok?) működését meg egyszerűen nem értem. Frissítve: mint arra Cook Kapitány…..
jubilleum 2012.09.05 10:26:30
Budapest tele van szebbnél szebb víztornyokkal (egyikről épp tegnap esett szó). Átépíteni viszont nagyon nehéz őket. Legtöbbjüknél köti a tervező kezét a műemlékvédelmi, a tűzvédelmi és az építésügyi előírások. Ráadásul utána el is kellene adni valahogy, de ki az, aki…..
Lehet, hogy Pekingben minden sarkon lehet Rolexnek látszó tárgyat venni tíz dollárért, de az is biztos, hogy ha valaki eredetit szeretne, akkor bizony mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Jóval mélyebben, mintha Európában tenné ugyanezt, Kínában ugyanis baromi drágák a luxusholmik.…..
Nem a csatornákra, nem a zegzugos utcákon hömpölygő turisták tömegére, de még csak nem is a gondolásokra fognak emlékezni azok, akik április utolsó hétvégéjén Velencében jártak. A Szent Márk térrel szemközti San Giorgión ugyanis 42 darab olyan veteránautó-különlegesség…..
A Construction témakör egy ideig hidegen hagyott, merthogy valahol meg kell húzni a határt. Az imperializmus viszont pont arról szól, hogy a meghúzott határokat egyre kijebb toljuk, és a Construction birodalom meghódítása a 7631-es dömperrel kezdődött, már amennyiben a 7990-es…..
addict Az erő szőrös oldala 2012.02.02 09:30:00
Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban, maga Darth Vader is lájkolta volna a Volkswagen Super Bowl reklámját, melyben a Sötét Nagyúrnak öltözött kisgyerek próbálgatta erejét a családon és apu autóján, egy VW Passaton. A szpot óriási siker volt, hiszen amellett, hogy a…..
addict Új napot fedeztek fel 2012.01.30 09:00:00
Méghozzá itt a Földön, London szívében a Trafalgar Square közepén. A különös jelenség 30000-szer nagyobb mint egy focilabda, a felülete 200 négyzetméter, súlya 2500 kg és fényereje 60000 villanyégőnek felel meg. Az új Napot állítólag még az űrből is látni lehet. De miről…..
 A fenti képet Viktor lőtte egy londoni lakóparkban, ahol vagy matematikusok laknak, vagy a postások azok, esetleg a tervezők. Mindenesetre fura logika szerint vannak színezve a postaládák. Megtaláljátok, mi a szabály? Jöhetnek kommentbe a megfejtések! (Nagyításért katt a…..
jubilleum 2011.12.16 08:09:12
addict Te is gáz vagy részegen? 2011.09.04 10:44:00
Részegen minden kicsit más. Jobbak a zenek, szebbek a lányok, felszabadultabb a hangulat és mi is levetkőzzük a gátlásainkat. Mindent másképp látunk, mint amilyen valójában. De vajon milyennek látnak minket mások?Erre a kérdésre ad választ a Byturen.com kampánya, amiben egy…..
jubilleum 2011.09.07 09:38:46
@Gluteus Maximus: Ez az idézet jóval régebbi kormos Anettnál :D