Regisztráció Blogot indítok
Adatok
spreadthelight

29 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az eredeti cikk:Bethany Webster: Why it's crucial for Women to Heal the Mother WoundWebcím: http://womboflight.com/2014/01/18/why-its-crucial-for-women-to-heal-the-mother-wound/Fordította: spreadthelight Ha szeretnél értesülni az új írásokról, kövesd az inspirát a…..
spreadthelight 2014.08.01 21:43:55
én is éppen a közepén vagyok az anyámmal való dolgok rendezésének, és egyenlőre én is a minden eddiginél erősebb elhatárolódást érzem számomra megfelelőnek (én találkozom és beszélek is vele, de sokkal ritkábban, mint valaha). ez teljesen természetes folyamat, egy kihagyott fejlődéslélektani lépés kései meglépése. viszont ő sajnos ezt rendkívül nehezen éli meg, ami engem is iszonyúan megvisel. a terapeutám nélkül ehhez tuti nem lett volna, nem lenne erőm.
én személy szerint 8-9 év aktív, komoly, elkötelezett, elsősorban spirituális szemléletű belső munka után rájöttem, hogy közvetlenül a pszichémben kell helyreraknom a dolgokat. ezért én bárkinek, aki végre tényleg szeretné ezeket a dolgokat megoldani, az egyéni terápiát javaslom. mellette lehet sokminden mást is, pl. nekem is voltak elképesztő erőteljes oldódásaim családállítással is meg még rengeteg módszerrel, de ha mindehhez nincs meg a saját pszichén való közvetlen munka, akkor a többi nem tud elég mélyre jutni. erről írok a Merjük értékesek lenni írásom végén, lehet, hogy csinálok ebből egy külön bejegyzést, mert úgy érzem, sok útkereső embernek, aki rengeteg munkát fektet a gyógyulásába, mégsem történik meg a gyökeres változás, ez a hiányzó láncszem.
illetve úgy érzem, globálisan zajlik épp a női energiák gyógyulása, aminek az egyik kulcsmotívuma az anyával való kapcsolat gyógyítása. nem hiába lett ilyen népszerű ez a cikk. szóval a Változás hulláma itt van, csak meg kell lovagolni!
spreadthelight 2018.11.07 15:39:43
@SomTom: nagyon örülök, hogy nálad-nálatok is elindult valami, és hogy férfiként érdekel a téma! örök hála Bethany-nak ezért a munkáért
Érdekes, hogy az első recept, amit kiteszek az oldalra, nem az egyik bevált receptem, hanem olyasmi, amit én is csak most próbáltam ki; viszont annyira bejött, hogy nem tudom nem megosztani, illetve jobb, ha még most, frissen leírom a magam számára is, mielőtt elfelejtem, miket változtattam. A…..
Ariel Leve írása. Kép: Rob DobiForrás: https://www.theguardian.com/science/2017/mar/16/gaslighting-manipulation-reality-coping-mechanisms-trumpAriel Leve stratégiákat kínál az olyan pszichés bántalmazással szemben, ami eltorzítja a valóságot - ami sokban hasonlít arra, amit a Trump-kormány…..
Lila Haris írása.Forrás: http://www.rebellesociety.com/2016/01/21/lilaharis-disintegration  Azt hitted, már túl vagy a nehezén? Hogy nem jön már sokkal több fájdalom, szétesés? Hogy innentől már felfelé megy az út?  A belső fényed egyre erősödik, aztán egyszer csak... Váratlanul... ...a föld…..
inspira Tánccal a szabadság felé 2018.02.03 23:30:15
Nehéz, illetve idő és munka, mire egy-egy ilyen élmény után a földre és hétköznapi tudatállapotba visszatérve az élményt fel tudom dolgozni, és külön szálakra, mondatokra és szavakra át tudom konvertálni mindazt a nagyon sűrített, szertágazóan sok mindent befoglaló többdimenziós információ-csomagot,…..
inspira Szabadság 2018.01.31 00:24:51
Egész életemben óriási szorongással, értéktelenség-érzéssel és mindent átható szégyennel küzdöttem, ami rányomta a bélyegét mindenre. Ellehetetlenítette az életemet, a kibontakozást, önmegvalósítást, de ami a legfájóbb, a kapcsolódásokat is. Nagyon sokat (12 évet) dolgoztam magamon aktívan különböző…..
inspira Az Ő-alakú űr 2017.10.05 20:08:52
  Megértettem ma valamit. Hogy egy szerelem után mindig lesz az emberben egy űr – és hogy ez így van rendjén. Hogy a szerelem is tényleg egy "entitás", aminek a halála épp olyan fájdalmas, mint egy szerettünk távozása. Hogy valami soha nem lesz már ugyanolyan. Marad az emberben egy Ő-alakú űr, amit…..
A jóni és a szív egy. Ugyanannak a dolognak két arca. Fejet hajtok előttük, mert sokkal régibbek, ősibbek, és bölcsebbek, mint a fej. Hagyom magam vezetni. Szemléletváltást kér. Nem "csak" egy testrész (amit ráadásul csak egy automatizált, “unalmas” fiziológiai funkcióra használok – pisilni),…..
inspira Radikális autentikusság 2017.09.17 21:12:56
   Egész életemben rengeteg energiát és erőfeszítést fektettem abba, hogy megpróbáljam leplezni a sebzettségemet, a nehézségeimet; rengeteget aggódtam azon, hogy mi lesz, ha mégis kiderülnek; és igyekeztem vidám és elfogadható arcot mutatni. Ennek ellenére ez sosem ment jól, sőt, sosem voltam rá…..
inspira Határok 2017.09.04 17:50:21
A határok. A határok arról (is) szólnak, hogy belátom, hogy az én tudományom, belátásom, felfogásom korlátolt, vannak határai, eddig terjed, és ez alapján ezt meg ezt a következtetést, álláspontot, igazságot tudom képviselni, és nem folyok szét a végtelenségig relativizálás, "nade ha innen nézzük…..
inspira Anyám blues 2017.08.29 16:29:24
Nálunk anyámmal sok éve tart, és spirálisan megy a gyógyulási folyamat. Egy-egy balhés, nehéz, konfliktusos időszak során mindig egyre mélyebbről tudunk kimondani és kitisztítani dolgokat a köztünk lévő térben, így ezután következik egy az előzőnél sokkal mélyebb és tisztább összhang és közeledés,…..
  "Tánc, önismeret, önfejlesztés a gestalt pszichológia és a sámán-hagyomány alapjain. A Movement Medicine a tudatos extázis és az éber jelenlét iskolája, egyfajta mozgásmeditáció azoknak, akik szeretnének belülről vezérelten élni, akik keresik a mélyebb kapcsolódást önmagukkal, saját…..
Kedves jóakaró, vagy kevésbé jó szándék, és inkább indulat által személyeskedésre vezérelt családtagjaim, barátaim, ismerőseim, vadidegenek, és akárki, aki úgy érzi, jobban tudja nálam!   Arról szeretnék most írni, hogy milyen érzés nekem az, amikor azzal jöttök, hogy miért nincs már / még mindig…..
Inspira a Facebook-on is! Movement Medicine "Tánc, önismeret, önfejlesztés a gestalt pszichológia és a sámán-hagyomány alapjain. A Movement Medicine a tudatos extázis és az éber jelenlét iskolája, egyfajta mozgásmeditáció azoknak, akik szeretnének belülről vezérelten élni, akik keresik a…..
Nemrég elmentem a Heart and Sexuality Magyarország (korábban Sexual Grounding Therapy) „Női gyökereink megtalálása” c. elvonulására. A szervezők tollából: „Tiszta keretek és mélyreható belső munka, a női energia természetes áramlásának visszaállítása. NŐI CSOPORT, ahol felfedezheted az…..
Bethany Webster írása Az anya és kislánya közötti térnek egy olyan egyirányú csatornának kellene lennie, amin keresztül a támogatás következetesen az anyától a lány felé áramlik. Az ugye magától értetődő, hogy a kislányok teljes mértékben függenek az anyjuktól fizikailag, mentálisan és érzelmileg.…..
Bethany Webster írása.Az eredeti cikk itt megtekinthető: http://www.womboflight.com/the-holy-simplicity-of-sitting-with-our-pain/  Ha tetszik a blog, lájkolj minket a Face-en is, katt a logóra:    A fájdalmunkkal együttlenni nagyon egyszerű; mégis ez az egyik legnehezebb dolog a világon.…..
Bethany Webster írása. Második rész.Fordította: spreadthelightEredeti cikk: http://www.womboflight.com/progressing-on-the-sacred-spiral-of-healing-the-importance-of-long-term-support/ ___________________________________________________________________________________De aztán rájöttem: „Miért vonnám…..
Bethany Webster írása. Első rész.Fordította: spreadthelight Eredeti cikk: http://www.womboflight.com/progressing-on-the-sacred-spiral-of-healing-the-importance-of-long-term-support/__________________________________________________________________________________________   „Miért kell MÉG MINDIG…..
Következzék most egy újabb igazi szívemcsücske-téma: a pszichedelikumok és tudományosan is egyre inkább elismert terápiás potenciáljuk. Rick Doblin-t, a MAPS (Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies - Multidiszciplináris Egyesület a Pszichedelikus Tanulmányokért)…..
inspira Autizmus, Asperger 2014.09.21 22:41:52
Azért emelem be mindkét kifejezést a címébe annak, amiről írni fogok, mivel a legújabb kutatások és kategorizáció azt mutatják, hogy a magasan funkcionáló autizmus és az Asperger-szindróma között nem nagyon van különbség, mégis mivel sokan azonosultak az Asperger szindróma…..
Ha szeretnél értesülni az új írásokról, kövesd az inspirát a Facebook-on!https://www.facebook.com/inspirabloghu"A csiklót általában nem mutatják a szex vizuális megjelenítései során, szemben a pénisszel. De én nem hiszem, hogy azért nem mutatják, mert nem látható (eldugott helyen van, stb.), hanem…..
spreadthelight 2014.09.06 13:50:12
én több okból tartottam zseniálisnak a kezdeményezést (amiről a cikk szól). egyrészt eloszlatja azt a mítoszt, ami azt gondolom, sokak fejében még mindig jelen van egy fajta homályos alap-elvárásként a szex-szel kapcsolatban, miszerint egy jó/igazi nő, akárhogy is vesszük, azért el tud élvezni szex közben mindenféle csiklóingerlés nélkül is, puszta aktus közben. szóval egyrészt, orvosi-biológiai információkkal "legalizálja" rengeteg nő azon igényét, hogy legyen közben izgatva a csiklója is, és ne érezze magát emiatt tökéletlennek.

másrészt felhívja a figyelmet ennek a homályos alapelvárásnak az okára is, vagyis a nők élvezetének, és a nőknek maguknak a másodlagosságára.

igen, létezik olyan orgazmus is, amihez nem szükséges a csikló makkjának közvetlen izgatása, nekem is volt már hozzá szerencsém. ezt ugyan hüvelyi orgazmusnak nevezik, de ha az ember szembesül a valódi női anatómiával, akkor rájön, hogy ez is a hüvelyt körbefonó csiklószövetnek köszönhető! a cikk címe pedig figyelemfelkeltő módon erre akar utalni. ez a fajta orgazmus pedig nagyon sok nő számára nagyon ritka jelenség, és sokan a mai napig saját hibájuknak, tökéletlenségüknek élik meg, szégyellik, hogy nem képesek rá (gyakrabban), és emiatt persze, h nem kommunikálják ezt és a csikló-igényüket, nemhogy alkalmi kapcsolatokban, de sokszor még a párjuk felé sem.

(kár lenne említés nélkül hagyni a tényt, h a csikló anatómiája az emberek többségének vagy ismeretlen, vagy egy forradalmi, új információ. attól függetlenül, hogy egyetértek h a szex végső soron nem csak anatómia meg idegvégződések játéka, ennek az infónak a hiánya egyrészt valóban sokat elárul a társadalmi helyzetről. másrészt pedig maga az info kulcsinformáció lehet annak felismeréséhez, hogy teljesen normális dolog a csiklóingerlésre való igény)

nekem nagy áttörésnek számított egyrészt az igényeim jogosnak és normálisnak érzése szempontjából, másrészt ezáltal az igényeim kommunikálására való képességem szempontjából, amikor más nőkkel való (persze szégyenlős és ritka) beszélgetések, netes olvasmányok stb. alapján lassan rájöttem arra, hogy lehet h nem én vagyok szégyellnivalóan elfuserált és tökéletlen, hogy nem tudok szex során pusztán az aktus közben elmenni, hanem szükségem van rá, hogy közben vagy én, de lehetőleg inkább a pasi közben kézzel ingerelje a csiklómat.

aztán arra is rájöttem, hogy sok más nőnek ugyanúgy nagy szüksége lenne erre a felismerésre. amikor pedig kb. egy éve megláttam ezt a kezdeményezést, akkor esett csak le igazán a tantusz, hogy ez az egész mennyire tényleg nem az én tökéletlenségemből fakad, hanem globális probléma, ami egyrészt információhiányból (vagyis hogy a csikló tényleg alapvetően fontos, és ez normális dolog), másrészt a társadalmi viszonyokból fakad. persze az infohiány is ebből fakad, de induljunk ki abból, hogy azért van sok férfi, aki tényleg szeretne örömet okozni a partnerének; nekik csak az info van szánva, a többi, akinek nem inge, ne vegye magára.

és hiába válaszolja támadóan sok pasi erre a cikkre, hogy dehát micsoda faszság (haha), a csapból is a csikló folyik, ezt mindenki tudja, stb. lehet, h a csiklóval való KÜLÖN foglalkozás fontossága (nyalás, előjátékként annak izgatása, stb) egyre többekhez jut el, és ez tökjó, ez valaminek a kezdete. de egyrészt, konkrét szexuális aktus közben még mindig totál opcionálisan van kezelve. másrészt, azt hiszem, amíg valamiről még sok szó esik, az nagyon is azt jelzi, hogy egyáltalán nem került még be a "totálisan magától értetődő szexuális tények és tevékenységek" halmazba. arról mégis hányan cikkeznek, vitatkoznak, stb., hogy a férfiaknak szükségük van a pénisz makkjának izgatására az orgazmushoz?

személy szerint nekem eddig 100+ szexpartnerem volt, úgyhogy elég nagy mintával rendelkezem. azt még nem számoltam össze, hány ország ifjaihoz volt szerencsém, de elég sokhoz, úgyhogy kulturálisan is elég vegyes a mintahalmaz :D . és mindezen számos "mintavételezéseim" során eddig csak EGYETLEN pasi volt, aki teljesen önként és magától kezdte el izgatni a csiklómat aktus közben, és nem hagyta abba 2-3 perc kegyes dörgölés után, hanem végig csinálta, addig, míg el nem mentem. és mindezt a szexeléseink többségénél alkalmazta.
na ez itt az a probléma, amire ez a cikk fel akarja hívni a figyelmet. a 100-ból 1.

persze még mindig nem mondom, hogy az én tapasztalataim valamiféle általános érvényűséget adhatnának, de azért 100+ nemzetközi partner mégis elég jó körképet tudott nekem adni ebben a témában, amiből lehet vonni általános tendenciákat, amiket btw megerősít a legtöbb személyes nőnemű ismerősöm, épp úgy, mint számtalan, a világ különböző pontjairól jövő írás, internetes fórum, kezdeményezés, stb.
spreadthelight 2014.09.14 19:32:18
@Before:
örülök, hogy kezdünk valami közös nevezőre jutni.
ami a "stílust" illeti, maradjunk annyiban, h ez a Te véleményed, amit elfogadok, viszont nem hiszem, hogy ezt általános érvényű igazságként kéne beállítani. én magának a cikknek a stíkusában semmi harcosat nem látok még mindig, szerintem legyen szabad mindenkinek eldönteni, h milyennek látja. de megjegyezném azt is, h ha még harcos is lenne, annak is meglenne a helye, hiszen egy egyenlőtlen helyzetből csak lágyan és puhán még nem nagyon szabadította ki magát senki, az áttöréshez intenzív erőkifejtésre van szükség.
ami az én stílusomat illeti, főleg az első válaszaimban ezen a threaden, arra csak ugyanazt tudom mondani, amit korábban. kimondhatatlanul arrogáns, frankómegmondó stílusra nem tudok szelíd galambként duruzsolva válaszolni, mert felmegy bennem a pumpa, ez van. :) ennek viszont semmi köze a feminizmushoz, egyszerűen ilyen a személyiségem. főleg ha valaki elképesztően ordas és szakállas férfiközpontú paradigmákat kiált ki abszolút igazságként, minden ellenvéleménynek még csak a lehetőségét is fikaként lepöckölő modorban, egy nőket felemelni kívánó poszton. na, nem is ragoznám. :)
értem amit mondasz, se a cikk, se én nem kívánom azt állítani, h minden nő kizárólag csiklón keresztül képes elélvezni. a cikkben is szerepel, h a csiklóra helyezett hangsúly, bár konkrétan is fontos, önmagán túlmutat, szimbólumként is működik. és azért átlagban mégis az a tendencia, hogy szükség van arra kis műszerre, és könnyeb elhanyagolni, mint a péniszt.
ennek alátámasztására:

az orgazmusok eloszlását illetően:
egy tanulmány:
eu.wiley.com/WileyCDA/PressRelease/pressReleaseId-111482.html
és annak kivonata: www.nydailynews.com/life-style/health/kinsey-study-reveals-orgasm-differences-article-1.1908520

a csikló fontosságáról: abcnews.go.com/Health/ReproductiveHealth/sex-study-female-orgasm-eludes-majority-women/story?id=8485289&page=2
"In analysis of the Bonaparte data, the researchers first had to reframe the question. Instead of asking, "Do you have orgasm during intercourse?" they created a "more explicit survey" asking if manual or oral stimulation had been involved.
After analyzing data from 100 female volunteers, ranging from 18 to 60, they found about 11 percent said they always have orgasm during intercourse and the same number said they never climaxed."
"What is startling and surprising to me is that both men and women buy into the same sort of cultural model," he said. "If he is a good lover, he can bring me to orgasm with his penis alone. And a man buys into that and doesn't offer any kind of stimulation. And because he's not any good, she won't say anything because it's emasculating."

illetve: www.huffingtonpost.com/emma-gray/female-orgasm-vaginal-debate_b_1417377.html

"Even if vaginal orgasm is more available to women than previously thought, it doesn't work for everyone, or even most women. ABC News reported that up to 75 percent of women have trouble having orgasms from vaginal penetration alone, and that 10 to 15 percent have trouble having an orgasm at all, and yet many women still feel they're doing something wrong if they can't "achieve" the ecstasy that seems to come so easily to porn stars and models in perfume ads during intercourse. A simple Google search turns up hundreds of postings on Yahoo message boards from women who feel inadequate because they can't achieve a specific type of orgasm -- or any orgasm. These posts have titles like "I can't have a vaginal orgasm...and it's affecting my relationship?" "I have never had an orgasm through penetrative sex, am I normal?" and "Is it normal that I have never had an orgasm?!?"

The new data isn't problematic in and of itself, but when women feel that they should be having a specific type of orgasm and then don't, they can end up blaming themselves for a "problem" that isn't necessarily a problem. "

hozzáteszem h nyilván a számokat változtatják a kulturális és generációs különbségek, de a tendeciák ugyanazok...
inspira Ó, az a csodás has 2014.06.28 20:46:37
Nyáron testünk még a szokásosnál is jobban fókuszba kerül; ez sokaknál a testükkel kapcsolatos szorongások és elvárások erősödését eredményezi, amit a szépségipar 1000 ága és a média alaposan ki is használ. Ezt ellensúlyozandó, a következő cikk a nők leginkább…..
Ahogy az empata egyre több és többet vesz át az elkülönült ember érzelmi energiáiból, az elkülönült személynek egyre kevésbé fog tetszeni, a túlzott érzékenysége miatt, amire pedig neki is szüksége van. Ám mivel az empatát a legtöbb ember kedveli és szereti, az…..
spreadthelight 2014.08.09 14:56:10
"fontos megerősíteni a határait" - ebben szerintem nagyon sokminden benne van, és sajnálom is, hogy a cikk írója erre nem tér ki, mert szerintem ennek csak egy része/formája, ha "kitérünk" valakinek az útjából. viszont egy bántalmazó kapcsolatból, amiben a másik fél teljesen vak a saját felelősségére, csak kilépni érdemes.

egyet értek veled abban, hogy a menekülés, ha az valóban menekülés, nem megoldás, és a nehéz kapcsolatokban (és egyáltalán a nehézségekben) pont azokat a lelki-érzelmi-spirituális "izmainkat" edzhetjük, amiket a legjobban szükséges.

csakhogy a kapcsolat "jobbá tételéhez" 2 partner szükséges, akik mindketten felismerik a problémát, és elkötelezik magukat saját maguk és a kapcsolat gyógyítása mellett. ám ez egy a saját diszfunkcióival kapcsolatosan teljes tagadásban élő emberrel (mint amilyen a szélsőségesen nárcisztikus ember) lehetetlen.

a gyenge határokkal rendelkező, függőségre hajlamos emberek pedig hajlamosak a végsőkig is benne maradni egy efféle, bántalmazó kapcsolatban, így a határmeghúzás tanulásának egy nagyon fontos lépése, ha (valószínüleg sokszoros vagy több éves javítani próbálás és önámítás után) ráébrednek a kapcsolat milyenségére, a társuk érzelmi jelenlétének teljes hiányára, és kilépnek belőle. ehhez hatalmas erő kellhet, mint amikor egy drogfüggő leteszi a cuccot. és ez le tudja tenni egy olyan egészséges önértékelés alapjait, aminek köszönhetően egyre inkább képesek lesznek meghúzni és másokkal tiszteletben tartatni a határaikat
spreadthelight 2014.08.14 16:51:00
@annamanna.
1. szerintem mi a függőség más-más fázisairól beszélünk. én arról, amikor az ember már tisztában van a függősége tényével, és saját eléhatározásából szeretne kijönni belőle. amikor sok belső munkának köszönhetően már valóban a kifelé jövés, a gyógyulás folyamatában van, és a tudatossága is egyre nő. ilyenkor minden alkalom, amikor képes nemet mondani a drogra, erősíti ezt a képességét, és azt a felismerését, hogy nincs is rá szüksége.
akiket te hoztál fel példának, még nyakig benne vannak a függőségben, nem látnak rá, sőt, ahogy írtad, úgy érzik, hogy nem képesek élni nélküle. ilyenkor a függőség tárgyának leváltása valszeg tényleg nem hoz sok sikert, az érzés marad ugyanaz, vagy még rosszabb lesz, miközben csak a függőség tárgyának arca változik.
a tudatosodó, kifelé jövő fázis viszont már más, és az én tapasztalatom az, hogy épp a függést létrehozó kapcsolattól, érzéstől való távolságtartás az, ami óriási mérföldköveket jelenthet az embernek. egyrészt azért, mert megállta, hogy a cucchoz nyúljon, nem lőtte be magát, nem ment le a sötét alagútba 746-odszorra, bármilyen iszonyú erős is volt a késztetés. ez nagyban edzi a karaktert és az akaraterőt, illetve, mivel itt a konkrétum sokszor egy nagyon méltatlan kapcsolat, amibe csak 0 öntisztelettel rendelkező ember menne bele, a határokat és az ember öntiszteletét is új szintekre tudja emelni.
aztán valószínű, hogy újra fel fog bukkanni ez a szituáció, ismét más arccal / formában, de ha már kifelé jössz, és jól abszolválod ezeket a helyzeteket, akkor egyre inkább csökken ezeknek az éle, egyre hamarabb észreveszed őket, még mielőtt ismét nyakig benne lennél.
illetve még csak annyi, hogy szerintem a társfüggés fogalmával sem vagy 100%-ig tisztában. ez egy belső mechanizmus, nem epdig konkrét, kapcsolatoktól való függés, persze abban is megnyilvánulhat. úgy is lehetsz társfüggő, ha hosszú évek óta nem volt kapcsolatod!

2. eléggé zavar az, hogy a te saját személyes élményeidet úgy hozod fel, mint olyan abszolút érvényű példákat, amik a témával kapcsolatos egyetlen és abszolút igazságot reprezentálják, és viszonylag kis hajlandóságot és/vagy képességet mutatsz mások nézőpontjának befogadására.
azt sem értem, miért hozol be a beszélgetésbe teljesen irreleváns, ám annál destruktívabb dolgokat, mint a gyerekét a pöcegödörbe elásó nő, vagy a csúnya agresszív templomrongáló feministák... úgy érzem, értelme sincs elkezdeni szétszálazni ezeket az általad felhozott példáknak az értelmetlenségét, ha ezeket te ide bármilyen szempontból relevánsnak érzed.. eleve minden hozzászólásod tele van elcsúszott társításokkal és fejtegetésekkel. elkezdtem beidézni és szétboncolni egy csomó példát erre, de úgy döntöttem, nem fogom őet mégsem posztolni, mert nem látom értelmét.

az a baj, hogy abszolút semmit nem engedsz be mások nézőpontjából, az egyetlen ami érdekel, hogy neked legyen igazad. és így elég kellemetlen, sőt, értelmetlen társalgópartner vagy.

azt érzem, hogy van egyfajta látásmódod, ami alapvetően hasznos lehetne, de amit nem a megfelelő dolgok magyarázására használsz. szeretnélek megkérni, hogy az önmagad igazában való fürdésre válassz magadnak más platformot. természetesen, ha képes vagy nyitott kommunikációra, akkor hajrá, bár efelől mostmár erős kétségeim vannak.