Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Almás_Peti

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az X-generáció a ’60-as évek közepétől a ’70-es évek végéig született nemzedék. Nálunk ekkor már megszűnt a terror, a rendszer enyhült és eljött a „gulyáskommunizmus” ideje. A gyerekek az érzékeny antennáikkal azt vették le, hogy a világ, ahova születtek nem lehet annyira rossz, mert sok hülyeséget…..
Almás_Peti 2019.11.24 12:39:49
Sok dologban igaz a poszt, sokban nem. Én, mint a 70-es évek született végi akármilyen generációs így látom :

- igen, kimaradtam a gyors lóvé csibészkedéssel való megszerzéséből, akármilyen formában;
- igen, a politika kiábrándító, mert semmilyen értékteremtő aktivitást nem látok és nincs semmilyen iránya a politikusok (és a baráti kör) személyes haszonszerzésén túl;
- szerencsés vagyok, mert tudom, hogy nem jár minden alanyi jogon, meg kell érte dolgoznom. Viszont eddig minden olyan munkahelyet otthagytam, ahol ezt nem értékelték megfelelően. Ha viszont igen, akkor hajlandó vagyok beletenni a szükséges pluszt;
- nem különösebben vagyok jó kapcsolatok építésében, de a fenti miatt az eredményeim jók, így az önéletrajzom tényszerű sikereket mutat, nem azt, hogy mennyire jóhírű helyeken dolgoztam;
- emiatt a munkakeresés sem okoz gondot, mert az én korosztályom - lettlégyen idősebb már - képes elérni a kitűzött célokat és 5 perc alatt megérti a közönség, hogy miért sikeres az adott projekt, nem kell statisztikákat vagy hosszú érvelést bemutatnom, hogy miért jó.
- nem tűröm, hogy bárki sajnáljon. Bár az élet nem tökéletes és sok rossz dolgot vetett elém, mindet legyőztem, vagy fel tudtam dolgozni és egy így is marad.
- nem félek attól, hogy mindent elveszíthetek, mert már többször megtörtént és mindig felálltam.
- az élet nem egyszerű. Evvan. Amíg a családom boldog, dolgozhatok mellettük a saját céljaimon és ezért nem kell senkinek semmilyen formában a lábára lépnem, addig ez rendben van.

Én így látom.
Ki ne emlékezne arra, hogyan próbáltak szüleink annak idején egy-egy jól csengő közmondással, szólás-mondással és népi bölcselettel nevelgetni, tanítgatni (és olykor-olykor - valljuk be őszintén - még meg is vezetgetni). Gondolj csak vissza, hányszor hallottad ezeket a mondatokat…..
Almás_Peti 2019.09.21 13:38:58
@Sunsetjoy: a "nem most jöttem a hathuszas gyorssal" az a gyors busz volt valamelyik viszonylatban. :) azért volt hathuszas, mert Ikarus 620 volt a típusa... Legalábbis egy másik verzióban... :)

A "nem most jöttem a falvédőről" meg van úgy is hogy "I haven't been brought by the short bus". Merthogy a speciális gyerkőcökért külön busz ment, ami jóval kisebb volt, mint a normál iskolabusz.
Lappföldön, a mínusz 25 fokban is van motoros szezon, legalábbis néhány bolond francia ezt akarja elhitetni velünk. A Moto Journal újságíróinak nem csak ötletei, de lehetőségei is vannak, hogy a motorral elképzelhető legnagyobb őrültségeket valósítsák meg, ha azok elég…..
Van egy általános tévhit, miszerint a kultusz filmek, vagy az imdb top 250 állandó tagjai jók is. Pedig kurvára nem. Ha elfogadjuk, hogy a Star Wars vagy a Mátrix a remek fogadtatás és ne adj’ isten a kritikusok véleménye miatt jó is, akkor sajnos el kell fogadnunk, hogy korunk…..
A Qantas Ausztrál Légitársaság első Airbus A380 óriásgépét 2008-ban Nancy Bird Walton-ról, az első ausztrál hölgypilótáról nevezték el, aki 92 évesen részt vett a repülőgép avató ünnepségén is. 1935-ben ő volt az első ausztrál nő, aki jogosítványt kapott…..
Almás_Peti 2012.02.05 10:53:06
@Közbiztonság Szilárd: A kereskedelmi szakszót a hatóság is kereskedelminek hívja...
V8 / 4.601 cm3 / 282 PS / 392 Nm / AWD / 0 - 100 km/h: 5,9 s / Vmax: 193 km/h (klikkelj a nagyobb képekért) ..
Almás_Peti 2012.02.02 00:37:23
@Magyar[HUN]: Hmm... A Bowler WildCat egy Rover-TVR hibrid motorral volt hajtva... Valszeg ez is... A blokk volt Defenderben, Discoveryben és Range-ben is... Valamint ez a blokk hajtotta a TVR Griffith-Chimaera párost is... Uhhogy mindenki vonja le a megfelelő következtetést... :)
A Belvárosban lehet, hogy hasít a Telenor Hipernetje, de Csepelen még a 3G sem működik, ahogy naiv ügyfelet az ügyfélszolgálat tájékoztatta. Ennek ellenére rábeszélték, hogy váltson Hipernetre, az majd milyen jó lesz. Egyszer biztosan.Ismét egy panaszt hallhattok a Telenor…..
Érdekes élmény lehet a római egyetem gépészmérnöki karán előadást hallgatni. A gólyák, miközben az első egyetemi bulit beszélik meg, talán nem is sejtik, hogy az autó történelmének egyik legendája lép a pulpitusra, hogy előadást tartson nekik. Azután megigazítja a…..
Ha burzsuj vagy (vagy lennél) mit vennél ajándékba 11 éves, édesen mosolygó, cukorfalat kislányodnak? Egy koala macis Thomas Sabo charmot, amivel villoghat a francia iskolában? Esetleg egy aranyos pacit? Vagy egy zongorát? Harbhajan Bains, a little astoni gyógyszerész még ennél is…..
d) A megismételt igekötők közé kötőjelet teszünk, és együttesüket egybeírjuk az igével (vagy igenévvel): ki-kinéz, le-leereszt, meg-megállt, össze-összevesznek; elő-előtűnő, vissza-visszatérve; stb. Hasonlóképpen: vissza-visszatérés stb. Az ellentétes jelentésű…..
örömlány Örömfiú 2010.08.30 08:30:00
Ahogy tovább olvashatjátok, a férfiaknak sem könnyű manapság... Örömfiú vagyok.Hogy ez mit jelent? Csörög a telefon, érkezik az SMS, jön az üzenet MSN-en: "Ráérek, gyere!" És megyek. Masszírozok, simogatok, cicit szopogatok, megdugom őket. A seggüket is kinyalom…..
örömlány Nőtípusok 2010.08.29 08:29:00
Tipizálunk. Szeretünk tipizálni, mindig, mindent és mindenkit. Férfiakat és nőket is. A szexualitáshoz fűződő viszonyulásuk szerint is. Az egyes szexuális nőtípusoknak sajátos a gondolkodásmódjuk a szexről. Te vajon  hová sorolnád magad? És a nőismerőseidet?…..
A boxer motor jó dolog. Finom kiegyensúlyozott járásával, nyomatékosságával, valami nemesebb dolognak tűnt mindíg is. A motorkerékpár gyártásban is jó régóta létezik ez a konstrukció.Aki nem szeretne motortörténeti, mélyen szántó irományt olvasni kérem, az se tántorodjon…..
Almás_Peti 2010.07.01 00:26:18
@Taktaszada Bazsi: Boxer... a 180 fokos V motornál két hajtókar jár egy fótengelycsapon a boxernél meg egy... Asszem... Ugyanezért VR6 a VR6 is... :)

Ha meg költői a kérdés, akkor meg meg kell törölnöm a szemüvegem... :)
V:  Jó estét!Mi csinál ilyenkor még?én:  Magának is!V:  látja, most igénybe venném szolgáltatásait, ha nem bántom meg ezzel én:  milyen szolgáltatásra gondol?V:  lehetek nyers?én:  mondja...V:  irtózatosan baszhatnékom…..
örömlány Irodalom 2010.05.22 02:35:00
József Attila: (Az Isten itt állt a hátam mögött...)  Az Isten itt állt a hátam mögött s én megkerültem érte a világot ………………………………………………..
Almás_Peti 2010.05.22 15:53:02
Hát, nem csodálom, hogy a férfiak nem értik a nőket...Ma végülis találkoztam valakivel, akivel nem nagyon akarózott találkoznom. Ugyan meglehetősen tapasztalt az Úr az örömlányok terén, de mégsem ez volt a fő ok, ami miatt kerülni igyekeztem a találkozást. Nem, az ok az volt,…..
örömlány Index-címlap... 2010.05.14 17:43:07
" f74 2010.05.14. 15:31:09 Gratulálok oromlany.blog.hu. Ahogy a fenti és eme kommentből láthatod feljutottál az Index főoldalra :) Reméljük idetalál egy-két értelmesebb olvasó is :) "  F74 hozzászólásából tudom, hogy…..