Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egy.

1193 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem szoktam politizálni, hiszen ha pártokra kerül a sor, úgy vélem, egyik kutya, másik eb; az áprilisi választások után mégis eltört bennem valami. Valami ősbizalom, és helyébe szomorúság lépett: mert a gyűlöletkeltés, az egymás ellen hergelés, a változtathatatlanba belenyugvás nyert, és ez nagyon…..
Amikor kiderült, hogy úton az utánpótlás, a hozzáállásom nagyon egyszerű volt: én ezt már végigcsináltam, túléltem, nem kell parázni. Az volt a prekoncepció, hogy alapvetően minden terhesség ugyanolyan, így nincs is min aggódni. Aztán mekkorát tévedtem... Az első terhességnél minden kiválóan…..
Ez a gyerekvárás sokkal inkább barkácsszakkör jelleget kezd ölteni, ha az ember lánya kissé kreatív és a Férfi a háznál is rávehető egy kis fúrás-faragásra. Most például babaöblöt készítettünk az új jövevény számára. Miért babaöböl? Mert háromfős családként még…..
Heti rendszerességgel utazom InterCity-n és higgyétek el, hogy az alábbi esetek mind megtörténtek. Analfabéta Nem tudja elolvasni, hogy az ajtó automatikusan záródik, és ész nélkül rángatja. A számokkal bajban lévő Képtelen megérteni, hogy a számok azért vannak az ülések fölött, mert az…..
Jól elkiabáltam az előző bejegyzésben az egész napos ovizást... az influenza közbeszólt, így egész napos otthoni szórakoztatás töltötte ki a napjainkat. Ekkor jutott eszembe a fürdőbomba-készítés is, legalább fél órára leköti az egyébként is nyűgös meg hőemelkedéses…..
Kedves Moly-olvasók, beteg- és szülési szabadságra mentünk, egy újabb minimollyal bővülve jelentkezünk hamarosan...
Ki a városból... Az ovi-ügy 2018.01.30 14:00:00
 Hároméves februárban kezdi az ovit, már úgy istenigazából. Nagy volt a dilemma, hogy a kisfalu melyik intézményébe is irassuk: a sváb nemzetiségűbe, ahol nagyobb fegyelemmel, idegen nyelven is nevelik őket, vagy a kissé szabadabb és valljuk be, lepukkantabb oviba, ami csak egy erdei gyalogútra van…..
2016. júniusában eposzi posztban meséltem kis hazánk és benne szűkebb pátriánk kétségbeejtően bürokratikus berendezkedéséről, amely szinte lehetetlenné teszi a kitűzött céljaink elérését, már ami a házbővítést illeti. Másfél (!) évvel (!!) később beszámolnék az eddig elért eredményekről... mert…..
Pá-Pá Pelus! - Szobatisztaság könnyedén. Almafa Kiadó, Nyíregyháza, ?. "Számos szobatisztaságról szóló könyvet találsz a boltokban, amelyek többsége egy-egy sztorin keresztül segít megbarátkozni a bilivel. Ez a könyv nem ilyen…Kedves történetek helyett KÉPEK…..
Harcos Bálint: Szofi tüsszent. Pagony, Budapest, 2015. "Szofi a szobában szaladgált. Egyszer csak tüsszentett egyet: – Hapci! A konyhából bekukkantott a mamája: – Szofi, hol a zoknid? Vedd gyorsan vissza!” De Szofi nem veszi vissza a zokniját, hanem elszalad. És tüsszent még…..
Elisabeth Brami: Babazseb - Mese az örökbefogadásról. Csimota, Budapest, 2013. "Kenguru úrnak és asszonynak nem lehet kisbabájuk, mert Kenguru asszonynak túl kicsi a zsebe. Az állatok segítségével terveznek egy hasizsákot, melybe végül egy távoli ország babája kerül." - Érdekes…..
Rónaszéki Linda: Mese a zoknisfiókból. B.K.L., Szombathely, 2010. "Menthetetlenül vonzódom a mesékhez. Szívesen kóborlok bennük. Nekem tejesen valódinak tűnnek. Ha rokonlelket keresel, olyan, mintha hasonló alakú virágokat gyűjtenél. Kertemben csendes szemlélődők találkoznak…..
Mercé Aránega: Tündér szeretnék lenni! General Press, Budapest, 2004. "Ki ne szeretett volna már legalább egyszer az életében tündér, boszorkány, vagy szellem lenni? Az eddig csak a képzeletünkben és a mesékben szereplő titokzatos lények most egyedüli főszereplőkké válnak sorozatunkban.…..
Kárpáti Tibor: Puszi, nyuszi! Pagony, Budapest, 2016. "Csoki, maki! Üdvöz, légy! Puszi, nyuszi! Kárpáti Tibor fantáziája kiapadhatatlan, ha vicces köszönésekről és állatokról van szó – ha nem jut eszünkbe más, mint az, hogy szia, akkor nyissuk fel ezt a könyvecskét – közel ötvenféle köszöntést…..
Wolf Erlbruch-Werner Holzwarth: Mese a vakondról, aki tudni akarta, ki csinált a fejére. Pagony, Budapest, 2013. "Végre magyarul is olvashatjuk a kis vakond kalandjait, akinek a fejére csináltak! A vakond szeretné kideríteni, ki volt a bűnös, és útja során sok-sok állattal ismerkedik meg a mezőn.…..
Bálint Ágnes: Labdarózsa. Holnap Kiadó, Budapest, 2017. "Labdarózsából ugyan nem lett bábfigura, mint Mazsolából, talán kevesebben is ismerik, pedig Bálint Ágnes mesehőse, az öreg kutya (rögtön az első történetből kiderül, miért Labdarózsa a neve) legalább annyira kedves…..
Émilie Beaumont - Colette David: Karácsonyi hagyományok a nagyvilágban. Passage, Budapest, 2004. "A karácsony az egyik legszebb ünnepünk, az öröm, a szeretet, a várakozás ünnepe, amikor az egész család együtt van. Ennek a gyönyörűen illusztrált könyvnek a segítségével a…..
Radnóti Blanka: Borisz világgá megy. Naphegy, Budapest, 2015. "Két rövid mese Boriszról, a kajla kiskutyáról. Borisz nagyon régóta várja az első hópelyhet, ezért amikor megérkezik, nyomban ki akar menni, ugrándozni és hókutyát építeni. Csakhogy túl késő van már, a gazdája…..
Jakob Martin Strid: Mimbo Jimbo és a hosszú tél. Kolibri, Budapest, 2017. "A naptár szerint már rég tavasznak kellett volna lennie, ám Mimbo Jimbóékat egyre jobban maga alá temette a hó. Hová lett a tavasz?! Honnan jönnek ezek a különös hangok? És mik ezek a furcsa masinák? Mássz…..
Kreatív advent. Karácsonyi készülődés - Minden napra egy ötlet! Kolibri, Budapest, 2014. "Szórakoztató és kreatív készülődés az ünnepekre az egész családnak! A Naptárkönyv minden ablaka meglepetést tartogat – kis ajándék és nagy ötlet minden napra. A könyv…..
Weöres Sándor: Télország. Móra, Budapest, 2011. "Tekereg a szél, csavarog a szél, didereg az eperág: mit üzen a tél? - Weöres Sándor verse Reich Károly illusztrációival a legkisebbeknek." - szól az ajánló, és sajnos már a célközönség megjelölésével gondjaim akadtak. A versben olyan kifejezések,…..
Mauri Kunnas: A legeslegszebb karácsonyi ajándék. Cartaphilus, Budapest, 2008. "Mancsfalva összes gyereke a karácsonyi ajándékoknak örül. Mindenki, kivéve Norbit, akinek pedig édesapja két óriási teherautónyi ajándékot vitt. Csakhogy Norbinak van egy különleges kívánsága… Mauri Kunnas könyvében sok…..
Richard Scarry: Karácsonyi kavarodás Tesz-vesz városban. Lilliput, Budapest, 2006. "Tesz-vesz Városban mindenki izgatottan készül a karácsonyra, már csak két napot kell aludni… Ólasi Úr mindenáron segíteni akar, s ebből bizony lesz nagy kavarodás." - Rövidke ajánló, de hát…..
Walt Disney - Dagobert bácsi ajándékai. Egmont, Budapest, 1993. Hú, egy őskövület öcsém gyűjteményéből...amikor még vasárnaponként néztük a 'valdiznit'. Nosztalgiából belelepoztam, sőt, Hároméves is meghallgatta pársor a mesét, majd kissé elszontyolodva toltam félre a…..
Marék Veronika: Kippkopp karácsonya. Ceruza, Budapest, 2006. "Kippkopp meglesi a várost, mert hallotta a cinkétől, hogy ott a lakásokban karácsonyfa is van télen. A segítőkész karácsonyfa dísz mindent elmutogat Kippkoppnak és aztán egy csilingelő hang után egészen különös…..