Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cserju

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Már ezen a héten, a parlamenti pozíciókról való egyezkedéseken megteheti, hogy olyan tárgyalási feltételekkel áll elő, olyan – látszólag akár nagyvonalú – javaslatokat tesz, amelyek sikeres teljesítéséhez, elfogadásához az ellenzéknek összehangoltan kellene…..
cserju 2010.05.09 21:17:24
Török Gábor Lázárjához:
Az egyeztetéseken két dolog szemet szúrt. Vona gyakorlatilag minden fideszes javaslatra igent mondott, mint a bólogató János. Visszafogott volt, a jó tanuló benyomását keltette. Másrészről a hat elnöki hely elosztásánál bárkit (LMP-t és az MSZP-t is) támogathat, hiszen így is, úgy is 2 elnöki hely jut neki. Tehát érdekes lesz, ki mellett teszi le a voksát. Van egy tippem!
Az LMP eddigi megnyilvánulásaihoz hasonlóan megint arról tett tanúbizonyságot, hogy nincs neki nagyon gerince. Lásd a külügyi bizottság elnöki posztját kérő szoci javaslat pártolását a tárgyalások elején, aztán amikor Vona megint a Fideszt támogatta a kérdésben, az LMP is az ő oldalára állt. Egyszer így, egyszer úgy... Ne hívjuk ezt kérem kompromisszumkészségnek! Ha csak most tapasztaltam volna ezt, nem lenne vele semmi bajom. Azonban ez a maszatolós hozzáállás rendre kibukik a nyilatkoztaikból is, ami nálam most már kiüti a biztosítékot. A tárgyalások során nem úgy viselkedik, mint aki csak 6 százalékot szerzett, noha ez nem az ő hibája, hanem az egyeztetést vezetők amatőrizmusára vall. Minden, nála nagyobb frakciónál többet kér szót és szaporítja is azt. Az egyeztetést vezető bizottság határozatlan és nem képes arra, hogy kordában tartsa a véleményeket, a felszólalásokat, időnként az az ember érzése, hogy az állásfoglalásai is bizonytalanok. Ha az LMP a Vona-féle visszafogottságot demonstrálná, az egyeztetés nem úgy nyúlna, mint a rétes tészta.