Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Márolyj

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ritkán dicsérünk magyar címeket, de a Coolon hamarosan bemutatkozó The Americans magyar címe nagyszerű lett, csak gratulálni tudunk a hidegháborús kémsorozatot magyarítóknak, és nem, nem…..
Egy jó domain név kiválasztása és megszerzése bizony nem könnyű feladat. Számos körülmény befolyásolhatja azt, hogy az adott domain milyen helyen szerepel majd a keresőkben, mennyire megjegyezhető a…..
Márolyj 2015.08.05 12:45:43
@recirkulációs kör: HA-HA-HA.
Tudok angolul, maradjunk ennyiben. :)
Nagyok dolga? Te lennél az úgynevezett "nagy ember"? :D
A mocskolódáshoz értesz, érvelni meg pont annyira tudsz, mint amennyire látszik. (Hogy te is értsd: semennyire) Ja meg mielőtt bármit leírsz, megtanulhatnál magyarul. Különösen a vesszők elhelyezését illetően...
Az internetes azonosítók világa a jogászközönség számára még mindig egy kissé túlmisztifikált terület, melyről a cégek annak ellenére igen keveset tudnak, hogy marketing stratégiai jelentősége hatalmas. Ahogyan jelenleg nem létezik olyan, hogy „az internet joga”, ugyanúgy…..
Márolyj 2015.05.06 10:18:20
@WLaci: Keresztülfekvő. Igen
"Szerintem meg 20 éve ismert" Szerintem nem.
Az Index meg azt rak ki, amitől nagyobb olvasottságot remél.
Sajnos nem. Pedig a kérdés egyáltalán nem irreleváns. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) – hírhedten biztonságos – adatbázisának tanúsága szerint a egy tanácsadó iroda bejelentette a „REZSICSÖKKENTÉS” szómegjelölést különféle szolgáltatásokra. Van egy jó…..
Márolyj 2015.04.22 09:56:14
@ubu1: Amire gondolsz szerintem az a DDOS támadás. Amúgy szerintem a gyökereket nem a magas hivatali díjakkal kéne szűrni, mert az a normális bejelentéseket is hátráltatja. Egy tapasztalt elbíráló alapból rögtön látja, ha valami örökmozgó, túl sok munka nincs az üggyel.
A Szabadalmi Hivatal vezetése egy botrányos brókercsoporthoz tartozó céget bízott meg jó sok pénzért biztonságának kiépítésével. Kikhez kerülhettek hétpecsétes titkaink? Kecskére káposztát? Egy rókáról több bőrt? Szakértők szerint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának…..
Márolyj 2015.04.15 08:42:02
@MazdásPali: MazdásPali is egy iszonyat kemény nemszemély.
Márolyj 2015.04.16 11:20:27
Na ezek szerint nem osztottak több IP-t az SZTNH-ban.@davkar:

Szerintem nem régi történet, hogy semmilyen következménye nem lett a brutális hibának, és a közérdekű bejelentőt azóta is folyamatosan ellehetetlenítik és rákosista indokokkal indítanak ellene különféle eljárásokat.
Az Ötvös Csöpi-filmek óta nem volt ilyen menő a köztévén a magyar tenger, mint most: hiánypótló ifjúsági mini-sorozatként debütál április 26-án a Duna tévén Dyga Zsombor Egynyári kaland című, vasárnaponként 52 perces epizódokban levetített, fiatalokról szóló, nagy…..
A kormány terve szerint a legérzékenyebb, csongrádi zöldhatárszakaszon egymás mögé épített futballstadionokkal zárják majd el a illegális határátlépők útját. "250-300 méter hosszú stadionokkal számolva körülbelül 450 darab sport-, de főleg futballcélú építménnyel…..
Márolyj 2015.02.18 09:30:26
@Black Hole: :D :D
A tavalyi 24-kaland után a Fox jelezte, hogy nem kizárt a folytatás, de aztán sokáig csend volt Jack Bauer körül - egészen mostanáig. A Fox az X-Akták feltámasztása (és a teljes agyrém kategóriába tartozó Prison Break-folytatás meglebegtetése) mellett bejelentette, hogy 2016-ban…..
Igen, megérkezett! Az Apple új szabadalma egy olyan érzékelőrendszer, mely képes megfordítani a föld felé zuhanó iPhone-t a levegőben! Vagyis nincs több kapkodás a levegőben a kezünkből ki- vagy az asztalról épp lerepülő telefon után, nincs több stressz és nincs több…..
Márolyj 2014.12.09 13:12:50
Mandiner blog Kotmány 2010.10.26 17:17:00
  Dübörög a Nemzeti Együttműködés Rendszere, mint Dave Lombardo dupla lábdobja, csakhogy az utóbbival ellentétben az előbbi nem tökéletes. Míg Lombardo képes egy kék bálnának elegendő mennyiségű kokain után is hiba nélkül eldobolni a Reign in Bloodot, Orbánék…..
Márolyj 2010.10.26 17:52:14
@Elpet: Mert mi a jogállam? Amit a Zemberek akarnak?
Eddig a Fidesz minden fontosabb lépését támogatni tudtam, (kül-, nemzet-, adó stb. politika) s Gréczy Zsoltika meg a TASZ rinyálása se nagyon tudott lázba hozni, hogy jön a diktatúra.
A Fidesz részéről viszont lenne a karakán, ha beismernék, hogy elcseszték. Még az is belefér, hogy az Alkotmány 70/I § (2) bekezdését módosítsák úgy, hogy a különadóban az alapján ezentúl az AB sem találhat semmi kifogásolni valót.
Íme: www.parlament.hu/irom39/01445/01445.pdf
De ne az legyen mindenre (köztük az AB hatáskörének korlátozására) a magyarázat, hogy a Zemberek akarták, meg az, hogy amiről (sic!) nem dönthetnek a Zemberek arról ne dönthessen az AB se. Ez egyszerűen gagyi. Az, hogy Lázárból nem futja többre még hagyján, de mondjuk Orbánnak lassan leeshetne, hogy 2002-ben is egy tartalmilag hihetetlen sikeres ciklus után a spiritualizmusával volt a baja a Zembereknek.
Magyarország lakossága most csökken 10 millió alá: a népességfogyásból nagy bajok lesznek. Pedig a magyar nők átlagosan egy gyermekkel többet szeretnének, mint amennyi végül megszületik. (Kép: fogyamagyar.hu) A KSH augusztus végi gyorstájékoztatója szerint 2010. júniusára a…..
Márolyj 2010.09.18 16:53:24
@Gergő77: Ott a pont.

Egyébként visszatérve a nyugdíjasproblémára, a legtöbb öreg konstans rinyál, hogy neki bizony a 13. havi nyugdíj meg ilyenek járnak.
Nagyon szívesen fogadok bármilyen kiigazítást, de ha jól tudom, akkor a nyugdíjkassza a nyolcvanas évek óta veszteséges, vagyis milliárdos szintű INGYENÉLÉS zajlik évtizedek óta.
    A 2081. évben történt, amikorra már mindenki végleg egyenlővé vált. Nemcsak isten és a törvény előtt voltak egyenlők. Minden lehetséges módon egyenlők voltak. Senki se volt eszesebb, mint bárki más. Senki se volt jobb külsejű, mint bárki más. Senki se volt…..
Mandiner blog Drímtím 2010.07.11 13:31:00
  A kedves olvasók csak nem bírták ki buzizás és zsidózás nélkül, úgyhogy büntetésként azt kívánjuk, ma este álmodjanak a Meleg Méltóság Menetén részt vett szoci álomcsapattal: Gyurcsány Ferenccel, Dobrev Klárával, Molnár Csabával, Szabó Zoltánnal és Vadai…..
Márolyj 2010.07.12 15:05:45
Bárki.Bővített mondatban: bárki, akire Orbán Viktor rámutat."Egy, csak egy párt van talpon a vidéken, meddig a szem ellát puszta földön égen". Ez az egy pedig úgy érzi jól magát, ha kontroll nélkül tehet meg bármit, amit akar. Legalábbis minden jel erre utal az utóbbi…..
Márolyj 2010.06.14 17:26:59
Színvonaltalan szar varánuszhoz méltó poszt.

1. Most valóban gyakorlatilag a Fidesz nevezi meg az Alkotmánybíróság két új tagját (+ Holló András 2013-ban betölti a 70. életévét, ami a mandátumának megszűnését eredményezi, tehát még egyet). Viszont, ha nem lenne a Fidesznek kétharmados többsége, ez egy jól működő rendszer lenne. Reprezentatív bizottság jelöl, plusz kétharmad választ. (Megvan az alkotmányos fék, alkotmányos a megoldás.)(Tehát elqro Fletó nem tehette volna meg azt, amit most a Fidesz) Valóban szuperjogállami lenne, ha maradna ez a jelölési gyakorlat, de akkor az életbe nem lenne alkotmánybíránk. Köszönhetően különösen annak, hogy a Fidesznek megfelelő lett volna Bihari Mihály és Kukorelli István újraválasztása, csak az MSZP megsértődött, mert Bihari állítólag megalázta Horn Gyulát (ez egy külön Post lenne).A Fidesz-KDNP, Mszp, Jobbik, és LMP nem valószínű hogy meg tudnának egyezni.

2. Attól, hogy két alkotmánybírát egyeztetés nélkül küld a Fidesz a Donát utcába, nem lesz vége a jogállamnak. Egyrészt ott vannak az európai szinten is magas szakmai követelmények, mely megakadályozza, hogy egyszerű pártkatonák menjenek oda, másrészt a testület sokkal inkább működik szakmai, mint politikai alapon. (Dolgoztam ott)

Kedves Fabius? Hány 6:5 (vagy mostanában 5:4) arányban hozott határozatot olvastál, melyben egyértelműen megállapítható a jobb-bal törésvonal. Egyáltalán tudod kik a jobbos és a balos bírák?

Egyébként is a Fidesz a jogállamiság keretein belül merjen csak élni a hatalmával. Nehogy már azért menjen a rinyálás, mert az MSZP lenullázta magát, és a Fidesznek csak azért kelljen önkontrollt tanúsítani, mert a sok taszos rinyál, hogy báncsák az alapjogait.
Márolyj 2010.06.14 21:53:49
@Fabius:

A megválasztás módja önmagában sohasem fog teljes függetlenséget eredményezni. Minden országban politikai alku eredménye, hogy kiből lesz alkotmánybíró, mivel tökéletesen politikamentes megoldás nincs. Attól, hogy most lesz +2 valószínűleg Fidesz-közeli ember nem jelenti az, hogy minden törvényt át fognak engedni. Akik bekerülnek, nyilván valamilyen szinten asszimilálódni fognak a szakmai alapon működő többséghez. A napi munkában ugyanis a munkatársaknak kell megfelelni, nem a pártnak.
Az új kormány az igazságügyi reform részeként a Büntető Törvénykönyv (Btk.) több rendelkezését is megváltoztatja, így például 2010. július elsejétől  a Btk. a következő új szakasszal egészül ki: „166/A. § (1) Aki önmagát megöli, bűntettet követ el, és…..
Kicsit mintha belefogyott volna a szigetes kalandba a Lost egyik főszereplője, de ettől még jócsaj. Update: Teddikének köszönhetően videónk is van. INDAFOTO.slideshow.run({ "feedUrl":"http://feed.indafoto.hu/sixx/lilly/feed", "width":"490", "height":"600", "orientation":"vertical",…..
Márolyj 2010.05.11 14:42:36