Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Papichulo

0 bejegyzést írt és 381 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már csak 8 hónap és a mozikba kerül (mégpedig 2020 áprilisában) a legújabb Bond-film mely sorrendben már a 25. lesz és amelynek pontos címe egyelőre még nem ismert. Az egészről jelenleg csak annyi bizonyos - legalábbis az IMDb szerint - hogy a japán nevű, de totál európai külsejű Cary Joji Fukunaga…..
A második világháború után az USA nem csak a világ legerősebb hadseregével és légierejével rendelkezett, de átvette a vezető szerepet a hadiflották tekintetében is, megtörve az addigi brit egyeduralmat. A világháború egyben a nagy csatahajók kipusztulásához vezetett, egyben előretörtek a…..
A holland vizsgálóbizottság szerint mostanra elegendő bizonyíték van az oroszok felelősségére, hogy bíróságra vigyék az ügyet. A The Guardian volt moszkvai tudósítója szerint az orosz hatóságok "négy éven át nevetséges hazugságokat nyilatkoztak".  ..
Papichulo 2018.06.01 06:34:23
@Több cseszlovák filmvígjátékot!: Ok, nem ertesz angolul vilagos, de akkor miert linkelsz idegen nyelvu forrasokat, ha ilyeneket te magad sem tudsz ertelmezni?

ps: Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros :)
Papichulo 2018.06.01 13:54:20
@Több cseszlovák filmvígjátékot!: Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros... Nem unalmas meg? Folyassam? :)
 A közelmúltban a médiát,  ha nem is uralta két orosz hír, de nem lehetett kinyitni egy híroldalt, vagy beleolvasni a haditechnikai/politikai fórumokba, hogy ne került volna szóba (vérmérséklettől függően) a Szu-57-ek szíriai bevetése, a Putyin "évértékelő beszédében" belengetett  orosz…..
Papichulo 2018.03.22 17:23:33
@Papichulo: IR655
Papichulo 2018.03.23 07:50:49
@reiner Tor: "A szerbek megtámadása (egyébként ott is volt hazugságcunami, pl. százezres nagyságrendű szerb népirtásról*) legalább olyan durva volt, mint a Krím elcsatolása"

Gondolom azt te is tapasztaltad, hogy a linkeden mindenki felteteles modban beszel. Ellenben a szerb ethnic cleansing az nem mitosz, hanem teny. A Krim eseteben meg csak hasonlorol sem beszelhetunk. Kicsit cinikus a kettot egy lapon emliteni...

"A NATO és az amerikaiak konkrétan háborúkat indítottak, nem is egyet."

Az oroszok nem inditottak haborukat? Ellenben senkinek meg csak eszebe sem jutott, hogy egy masik orszag teruletet megprobalja annektalni. Ez jelentos eszkalacio.

"Gorbacsov magyarázta a bizonyítványát."

Gondolom, hogy csak ugy l'art pour l'art nekiallt hazudozni. Elismerhetjuk, hogy nala autoritivabb forras nincs, ennel pedig nem lehetett volna explicitebb: "he made clear there was no promise regarding broader enlargement"
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Papichulo 2017.07.02 16:34:09
A 444.hu szúrta ki, hogy milyen lelkesen foglalkozott azzal az április elsejei álhírrel a közmédia úgynevezett V4 Híradója, miszerint a minden tengertől és óceántól elég távol található Csehország kétszáz méteres repülőgép-anyahajót építtetett Kínával. Amiben nemcsak az alaphír abszurditása…..
Papichulo 2017.04.05 15:46:30
@Gipsz Ferenc: "Napjainkban a mini Luxemburg uzemelteti a NATO AWACS flottajat."

Dehogy uzemelteti! Mindossze csak annak felsegjelzese alatt vannak regisztralva, csakugy, ahogy peldaul a NATO SAC gepei magyar felsegjelzest hasznalnak.

Nem kell vedeni a vedhetetlen hulyeseget! ;)
A történelemben néha elég egyetlen ember, aki kiáll, mellén keresztbe fonja karjait és nemet mond. Portré egy államférfiról, aki nemcsak a saját országát akarja megvédeni a brüsszeli EU-elit eszement terveitől – így kezdődik a Freie Zeiten nevű német oldalon az az Orbán Viktort…..
Papichulo 2016.07.08 11:36:37
@fáj az igazság?: "Nem mentek az IRA-sok franciaba vagy nemetbe robbantgatni."

Mentek azok:
news.bbc.co.uk/onthisday/hi/dates/stories/march/23/newsid_4287000/4287075.stm
en.wikipedia.org/wiki/Killings_of_Nick_Spanos_and_Stephen_Melrose
https://en.wikipedia.org/wiki/Osnabrück_mortar_attack
Papichulo 2016.07.08 11:43:36
@fáj az igazság?: Lehet, hogy a magyarokat sem kellett volna beengedni regebben Europaba es akkor most egyaltalan nem kene felni magyar bunozoktol a kontinensen :)
Szerintem, akik szeretik a hamburgert, azoknak nem lesz ismeretlen a Bamba Marha Burger. Alig több, mint fél éve nyitott a hely, a már évek óta egyre telítettebb burger piacon, ami manapság egyre rizikósabb beruházás, hiszen már így is szinte minden sarkon találunk hambit árusító éttermet. Nem volt…..
Papichulo 2016.04.04 20:50:51
Unod már a Monopolyt és az Betűtorony sem köt le igazán? Szeretnél valamit, amiben kicsit többet kell stratégiázni, mint Az élet játékában? Ne keress tovább, itt van tíz olyan társasjáték, amik túlmutatnak a monoton kockadobáláson és amiket bárki bátran kipróbálhat!..
Papichulo 2016.02.03 19:18:03
@Hadrian77: *Twilight ;)

Parti jatek: Colt Express
Ket fore: Battlelore
Tobben: Kemet
Cooperative: Battlestar Galactica
Nem vagyok régihardver-gyűjtő, de azért elég komoly gondot okoz, hogy a tévé alatt hogyan helyezzem el a konzoljaimat, és hogy melyiknek legyen fix helye a tévé véges számú kimenetén. Gondolom, annál ez még nagyobb gond, akinél tucatszám állnak otthon a különböző…..
A héten két olyan találkozó is lezajlott, amelyek eredményei alapjaiban fogják befolyásolni az európai biztonságpolitikát, valamint az éppen javában zajló fegyveres konfliktusokat: kedden John Kerry amerikai külügyminiszter találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel,…..
Papichulo 2015.05.19 09:39:34
@lezsír: "Otthonról végezhető másodállást keresek! Hol lehet jelentkezni oroszpárti, putyinista bérkommentelőnek? Jól fizet?"

Az a szornyu, hogy tenyleg van ilyen munka Oroszorszagban es eleg jol is fizet:

"The nondescript building has been identified as the headquarters of Russia’s “troll army”, where hundreds of paid bloggers work round the clock to flood Russian internet forums, social networks and the comments sections of western publications with remarks praising the president, Vladimir Putin, and raging at the depravity and injustice of the west.
[...]
The LiveJournal blogger, who spent two months working at the centre until mid-March, said she was paid 45,000 roubles (£520, $790) a month, to run a number of accounts on the site. " - Salutin' Putin: inside a Russian troll house (www.theguardian.com/world/2015/apr/02/putin-kremlin-inside-russian-troll-house)
Papichulo 2015.05.19 09:44:05
@apro_marosan_petergabor: "ha a NATO-USA nem tartja be a Gorbacsov-Reagan megegyezést, plusz provokál, hol tart Oroszország a katonapolitikai realitások területén."

Nem volt semmilyen megegyezese, ez csak egyike Putin hazugsagainak:

"Russia behind the Headlines has published an interview with Gorbachev, who was Soviet president during the discussions and treaty negotiations concerning German reunification. The interviewer asked why Gorbachev did not “insist that the promises made to you [Gorbachev]—particularly U.S. Secretary of State James Baker’s promise that NATO would not expand into the East—be legally encoded?” Gorbachev replied: “The topic of ‘NATO expansion’ was not discussed at all, and it wasn’t brought up in those years. … " - Did NATO Promise Not to Enlarge? Gorbachev Says "No" (www.brookings.edu/blogs/up-front/posts/2014/11/06-nato-no-promise-enlarge-gorbachev-pifer)
A TV2 nagy port felvert reality-sorozatának egyik legtöbbet szenvedett szereplője (Nórit nemcsak Gábor bántotta, hanem szinte minden lakótársa lehülyézte a bent töltött 47 nap alatt, és durva tréfák alanya is volt) nem sokkal ezelőtt egy pillangóceremónia nevű kiválasztás…..
Papichulo 2015.04.29 07:43:34
@hogyéáadja: "Magyar állampolgárra büntetőjogi szempontból magyar törvények IS vonatkoznak mindenhol." Es persze a helyiek.

@moli: Costa Ricaban nagyon magas szinten van a csaladvedelem, ha egy no feljelent bantalmazasert, azonnal eljaras indul, nagy esellyel elozetesbe is kerulszl es komoly retorziok varhatoak. De a gyerekek vedelmet is komolyan veszik, a repteren poszterek vannak, hogy 18 ev alattival letesitett szexualis viszony azonnali bortont jelent es "biztosan el fognak kapni". Ugyanigy, ha kulfoldinek tica gyermeke van, akkor - ha ezt keri az anya - addig nem engedik ki az orszagbol az apat, amig letetbe nem helyezi a tartasdij teljes osszeget a gyerek nagykorusagaig. Diszproprcionalis nagyobb vedelmet elveznek a nok.
Decemberben írtunk már a Pixels című nyári popcornmoziról, amiben a nyolcvanas évek híres videojátékai támadják meg New Yorkot. Tegnap megjelent hozzá a trailer is, és hát izé. Nem túl meggyőző. Persze, jól néznek ki az élőszereplőket lezúzó (pixelizáló)…..
Papichulo 2015.03.19 19:30:20
  A rendszerváltás előtt a szocialista-kommunista országok rengeteg propaganda anyagot nyomtak, könyv, folyóirat, plakátok és poszterek formájában, hogy a "csatlós államok" bepillantást nyerhessenek a Szovjetunió életébe, ezáltal jobban megismerhessék azt. A legfelkapottabb téma…..
Papichulo 2015.03.12 16:12:26
@♔bаtyu♔: "Azzal együtt én egy NATO-Orosz konfliktusban nem tennék a NATO-ra."

Pedig nyugodtan tehetsz. Egy konvencionalis konfliktusban - a korulmenyektol fuggoen - a legtobb esetben nem sok eselye lenne az AFRF-nek... ha ok tamadnansak, akkor gyakorlatilag zero.
Nagyon régen nem láttam Frizbit, Hajdú Péter műsorát ugyanis önszántamból nem vagyok hajlandó végignézni, az Index meg van annyira jó fej, hogy nem kötelez rá. A Pataky Attilával ezen a héten készült beszélgetés láttán azonban meginogtam, lehet volna értelme nézni ezt a…..
Papichulo 2014.12.04 14:38:29
Papichulo 2014.09.09 15:23:53
IDDQD Heti retro: Neuromancer 2014.07.01 07:00:00
Harminc éve jelent meg a Neuromancer, és erről nekünk is meg kell emlékeznünk, hiszen bár film nem, videojáték készült belőle. William Gibson klasszikusa ordított egy jó játékadaptáció után, és meg is kapta. (Egyébként meg a könyv fordítója párszor már tiszteletét tette a…..
Kína hatalmas területe és népessége egyben azt is jelenti, hogy a kelet-ázsiai ország hihetetlen mértékben használja fel természeti erőforrásait, állít elő és fogyaszt élelmiszert. Talán épp ezért, de itt található a világ milliárdosainak tekintélyes hányada is. A…..
Papichulo 2014.06.05 15:26:24
@Balogh Zsolt: Akkor mar csak azt nem ertem, hogy miert kellett ezt kiemelni mintha valami fantasztikus teljesitmeny lenne. Az USA-ban mar a 19. szazadban kb a duplaja volt ennek.

Mondjuk azt is el kell ismernem, hogy a kinai C-,G-vonatok tenyleg nagyon szinvonalasak... es olcsok :)
A Dán Geodata Ügynökség gondolt egy nagyot, és egész Dániát megépítette Minecraftban. A végeredmény a játék egyik legnagyobb világa lett, nagyjából 4000 milliárd kis kockából épül fel, és 1 terabájt adatot foglal. Persze a készítők nem egyenként hordták össze a…..
Papichulo 2014.05.08 18:37:16
@Furin:
"a legmagasabb pontja 182 cm"

Akkor a lakossag jo resze az orszagnal is magasabb :)

"egy átlagsugarú ámerókai átlagpolgárnak ez a szellemi szintje: [b]rombolni[/b]"

Es mi a helyzet az atlagmagyar sztereotipiakkal? Merthogy altalanos/kozepfoku oktatasban is mar jobb az USA Magyarorszagnal, de a felsooktatasban meg nagysagrendi a kulonbseg.
Papichulo 2014.05.08 18:37:58
@Papichulo: perdon, ez @gigabursch volt :)
Azért lássuk be, az ember nem mindennap kap emailt Costa Ricából, márpedig most ez történt – hiába, a kalandozó magyarok, ugye... Mai kalandozó magyarunkat egyébként Messzipistának hívják, és hogy miként került ki Costa Ricába és miért pont oda, az rögtön…..
Papichulo 2013.09.17 13:07:55
@Kovermadar:
"- nyugdijaskent be lehet-e vandorolni?"

Nem konnyu. Egyszerubb hazasodni.

"- milyen az egeszsegugy?"

Igyenes szar. Ami jo, draga.

"- kozbiztonsag?"

Ramaty. Persze tudni kell hova szabad menni.

"- kozmuvesites? Infrastruktura?"

Bar net es mobil van, de az utak szornyuek. Viz ihato.

"- ingatlanarak?"

Horrorisztikusak.

"- marijuana legalitasa? ;)"

Nem legalis, de konnyu beszerezni. Port szinten.
Papichulo 2013.09.17 13:27:52
@*matahari*: "Valoban ilyen egyszerü lenne EU-s utlevéllel tartozkodasi, és munkavallalasi vizumot kapni?"

Bonyolult legalis statuszt szerezni (visa run). A helyi berekert meg amugy sem szivesen dolgoznal.
Kedves, hőn szeretett olvasók, van egy jó (rossz?) hírünk. A Hírek kávé mellé címre keresztelt hírrovatunk mától véglegesen a közösségi médiára költözik. Még mielőtt mindenki elkezdene hevesen kommentelni és abban nőnemű rokonainkkal létesítendő szexuális kapcsolatra…..
Nem, ígérem, nem arról fog szólni a cikk, hogy J.J. Abrams új Star Trek-filmjei mennyire két lábbal tapossák a lassan fél évszázados franchise klasszikus eszmeiségét – legalábbis főleg nem. Már többször gondolkodtam rajta, a jó hollywoodi felfogásnak megfelelően, hogy két…..
Papichulo 2013.06.03 15:32:43
@lisztes: Azok a box office adatok inflacio nelkul ertendoek. Ha annak mertekevel korrigalsz, akkor latod, hogy ott is a 2009-es ST film szintjen voltak a bevetelek, joval kisebb kiadas/befektetes/marketing, ergo redukalt kockazat mellett.
Papichulo 2013.06.03 15:50:56
@lisztes: "Az internet és a torrent előtt lényegesen több ember járt moziba"

Forras?

"úgyhogy csak az inflációval számolni félrevezető."

De nezhetjuk ugy is, hogy a classic TOS filmek sokkal kevesebb terembol hoztak ki a maguk bevetelet... ez bezzeg nem torzitotta a kepet szerinted ;)
Riszpekt! Az egy dolog, hogy húsz nyelven szövegel, na de azoknak a fele milyen nyelv már?!  Poliglott akarok én is lenni! ..
Papichulo 2013.04.14 12:16:06
A veszett nagy lovacskázás után csupán minimalista, csípőbillegetős lötyögés lett Psy új klipjének főszereplője, amiben a koreai popsztár azt énekli, hogy ő egy Mother Fucker Father Gentleman. Persze ezt is lehet utánozni, a diszkókban simán lehet lezseren segget rázni, de…..
Papichulo 2013.04.14 00:11:15
A legfrissebb hírek alapján az Apple az iPad miniből és a 4. generációs retinás iPadből a pénteki start óta 3 millió darabot értékesített. Persze csak ha nem szó szerint értelmezzük a közleményt. Keresd a különbséget az Apple közleményei között! (Kiemelések…..
Papichulo 2012.11.20 13:13:45
@igazi hős: Apropo, vegyel akkor HTC-t es maradj a HTC forumokon, ahova en sem fogok menni az alaptalan baromsagaimat nagyhangon terjeszteni, csak azert, hogy ertelmetlenul belekossek emberekbe.
Papichulo 2012.11.21 16:20:34
@igazi hős:

"Akkor miért én írjam meg?"

Azert mert ha idezunk valahonnan, akkor automatikusan, keres nelkul illik megadni a forrast is...

A bunkosag meg abban - is - rejlik, hogy nem az en pontjaimra reagalsz, nem adod meg a kert forrasokat, hanem csak odab@szol egy irrelevans idezetet, egy lekezelo megjegyzes kisereteben.
Papichulo 2012.11.25 20:05:55
@igazi hős:
"Tehát ha én nem adok meg forrást, az bunkóság, ha te, akkor ...?"

Hol nem adtam forrast???

"Egyébként több mint 5 mp kellett a forrás megtalálásához?"

Annyira szanalmas, hogy arrol kell meggyozelek, azon kell vitatkoznom barkivel is, hogy a forrast azt meg kell adni, automatikusan, amikor idezunk valamit. Ezt tenyleg ennyire nehez felfogni?

"azon kívül, hogy ne kelljen válaszolnod"

Mire valaszoljak? Azt szeretned ha kommentalnam Woz velemenyet? Vagy inkabb azt, hogy szerinted az iPhone az egy MacII eger nelkul?