Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gelso

741 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Majoros Nóra: Pityke ​és prém Hú, nagyon hosszú történeten és vaskos könyv olvasásán és befogadásán vagyok túl! De sikerült! Vegyesek az érzelmeim, mert oly sok kérdés és dilemma merül fel bennem, annak ellenére, hogy a könyvet minden könyv- és mesés történetet kedvelőnek ajánlom! Pl. ilyen…..
Jeli Viktória · Tasnádi István: Kettős:játék Elolvastam, de egyáltalán nem tetszett. Nagyon sajnálom, hogy a gyerekek ennyire befelé fordulva élik a maguk világát és valahogyan azok vannak onnan leginkább kirekesztve emiatt a befelé-fordulás miatt, akik az életükhöz alapvetően…..
Rácz-Stefán Tibor: Élni ​akarok!  Nagyon féltem a téma miatt a könyv elolvasásától, de végül kellemeset (ha lehet ilyet írni) csalódtam. Nem, vagy csak igen ritkán olvasok betegséggel kapcsolatos, beteg emberekről szóló könyveket, mert félek, hogy nem fogom lelkileg bírni a hasonló témájú…..
Gabriella Eld: Talpig ​feketében (Legendák a Bagolyvárosból 1.)  Kellemes meglepetés volt számomra ez a könyv – egy, számomra alapvetően nem egy szimpatikus világban játszódó, és nem hétköznapi történet; futurisztikus elemekkel, adottságokkal, melyekről egyébként az X-men és világa jutott…..
Ecsédi Orsolya: Banyavész (Kell egy csapat! 1.)   Kedves Orsi, kedves egykori zsűritársam, @Littlewood, csodás történtet alkottál! Fantasztikus a történet, amelyben jógyerekek a szereplők (titkon mindig erre vágyom, róluk olvasni, és oly ritkán sikerül) – az egészet átjárja a lélekmelegség, és a…..
Igaz Dóra: Egy ​fiú a csapatból  Nagyon sajnálom – véleményem szerint ez egy meddően félresikerült próbálkozás; nagyon fontos, nehéz és kényes téma, de a gyerekek nem fognak érte kapkodni – úgy érzem, ezt nem így kellett volna… Szívfacsaróan fájdalmas történeteket kapcsol össze az írónő – de…..
Valeria Screwy: Miss Screwy csavaros árvái Aranyos kis könyv. Az a szülő, aki Mary Poppins történetein nőtt fel, meg Copperfield Dávidon és a többi klasszikuson túl van – 100%, hogy a gyerekei kezébe fogja adni, disztópiája ellenére. Számomra nehezen indult a történet, ami aztán Miss Valériában…..
Tasnádi István · Jeli Viktória · Vészits Andrea · Gimesi Dóra: Az ​ellopott időgép (Időfutár 7.) Ez egy nagyon jól kitalált sorozat, ahol visszatérő, (gondolom, már az első kötetben megismert) szereplők csöppennek bele újabb és újabb kalandokba a történelem során.Emiatt is mertem belevágni a…..
Kertész Erzsi: A ​párduc hazatér (Panthera 3.) Hát nekem ez a második részhez képest pozitív csalódás! Izgalmasabb, pörgősebb, alig bírtam letenni, lehetőségeimhez képest gyorsan végigolvastam. A szereplők továbbra is tetszettek, Jácint most is hozta jófejségét, őt és Noémit továbbra is nagyon…..
Marguerite Duras: Oroszlánszáj Hát én azt hiszem, nem értettem ezt a könyvet. A beszélgetés vége felé egyértelműsítettem a nő SPOILER. Az utolsó oldalakon viszont teljesen megzavart a nő csavaros észjárása – simán el tudom képzelni, hogy egész életében erre az epizódra gyakorolt – mégha a tette…..
Berg Judit · Kertész Erzsi: Az ​óra rejtélye (Kiki nyomoz 2.) Fergetegesen izgalmas, letehetetlen. Már Kiki első nyomozós kalandjával magasra tette a mércét az írónő-páros, de szerintem ezzel a kötettel most még az első részt is sikerült túlszárnyalniuk. Talán szerencsésebb volt most az, hogy…..
Balatoni József: Osztályharc  Snittek egy osztály életének (vég)napjaiból… Snittek, pillanatképek, pici epizódok – eléggé felületes és elnagyolt módon összefűzve – mind jellemrajzokban, történetekben, kapcsolódásokban. Az éppen búcsúzó, utolsóéves osztályközösség életéből szinte csak a laza,…..
Dániel András: A ​nyúlformájú kutya A fülszöveggel nem kifejezetten értek egyet, bár nem hazudik, csak félrevezet. Nem önmagunk megismeréséről informál, hanem önmagunk elfogadásáról és mások közt a hozzám hasonlók kereséséről, megtalálásáról és elfogadásáról. A bolyongás és a keresgélés viszont…..
Carson McCullers: Az ​esküvői vendég   Nagyon sajnálom, hogy már a sorozat második könyvéről kell írnom ill. írom azt, hogy nem tetszett. Nagyon ellenszenves volt számomra Frankie Addams alakja – túlságosan „szabados” viselkedése; túlságosan szabadszájú, mindenféle figyelemtől és fegyelemtől…..
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Utánad (Léggömbök 2.)    Kedvencem lett az első rész, a Léggömbök, mert minden nehézsége, komolysága ellenére visszahozta a légiesen könnyű gimis ifjúkoromat… Az Utánad elhozza az „Azután” történetét. A hogyan-tovább-ét. A vegyesen és cikázva érkező óriási terhekről. Nem…..
Mészöly Ágnes: Vágod? (Ellenpontok 4.)  Kezdetben kedveltem ezt a sorozatot, de megmondom őszintén annyira nem olvasom szívesen… :-( Bajom van a szabadszájúsággal (ennyire trágárul beszélnek gyerekeink??), bajom van a lányok viselkedésének ábrázolásával (ennyire szélsőséges, hisztis, önző „hazug…..
Jókai Mór: A ​nagyenyedi két fűzfa Amikor elkezdtem a könyvet olvasni, az első oldalak után egy jó kis diákszerelemmel kapcsolatos írásra számítottam. „József pedig folyvást növekedni érzé szíve fájdalmait: a csalóka távcső oly közel hozta olykor az imádott leánykát, hogy ámulatában kezeit nyújtá…..
Jókai Mór: Az ​utolsó budai basa / A debreceni kastély Most, a kihívásra csak az Az utolsó budai basa-t olvastam, az A debreceni kastély-t már régebben.  Jókainak ezt a könyvét inkább történelmi kisregényként vettem a kezembe, de inkább bizonyos családok valódi életterétől…..
Pócs Tamás: Kultúrnövények ​1. (Búvár Zsebkönyvek) A trópusok termesztett növényei Sajnos bénaságom miatt a @kstimi Retro könyvecskék: Búvár zsebkönyvek kihívás-át nem tudtam teljesíteni, egész egyszerűen benéztem a végdátumot – de, sebaj, mert nem tudtam leállni és ellenállni. A Gy-i…..
Dániel András: A ​nyúlformájú kutya A fülszöveggel nem kifejezetten értek egyet, bár nem hazudik, csak félrevezet. Nem önmagunk megismeréséről informál, hanem önmagunk elfogadásáról és mások közt a hozzám hasonlók kereséséről, megtalálásáról és elfogadásáról. A bolyongás és a keresgélés viszont…..
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Utánad (Léggömbök 2.)  Kedvencem lett az első rész, a Léggömbök, mert minden nehézsége, komolysága ellenére visszahozta a légiesen könnyű gimis ifjúkoromat… Az Utánad elhozza az „Azután” történetét. A hogyan-tovább-ét. A vegyesen és cikázva érkező óriási terhekről. Nem…..
Zágoni Balázs: A ​Gömb (Fekete fény 1.) Vannak olyan helyzetek, amikor meglepődöm saját magamon. Én és Zágoni könyve-olvasás élmény egy ilyen helyzet. Azt hittem „erőszakot teszek” magamon, és sci-fi nem-olvasó létemre lenyomom a torkomon ezt a falatot és megyek tovább – azzal, hogy igen, én…..
Varga Írisz Dóra: Örökség Ez a könyv egy varázslat! Egy kapcsolat. Kötődés. Egy láthatatlanul létező leheletvékony, de eltéphetetlen selyemszál, amely azóta kezdett el sodródni-fonódni, amióta elkezdtem olvasni ezt a csodálatos, finom írást. A könyvet befejeztem, a selyemszál elkészült, itt van,…..
Nicholas Sparks: Eltékozolt ​évek (Szerelmünk lapjai 2.) Sajnos, nem most olvastam el, de megpróbálom felidézni az emlékeimet az értékelés megírásához. Talán igazuk van azoknak (is), akik szerint kissé nyálas és csöpögős – hogy túl sok volt benne a férfi és túl késő az igyekezet. Nem értek velük…..