Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Áverés!

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
“Egy-két évig a Fidesz számára a Jobbik lesz az igazi ellenzék, és még a jobboldali embereket is meg fogja lepni az a harc, amely a két párt között kibontakozik a jövőben. (...) Az biztos, hogy a Jobbik eleinte óriási erővel kéri majd számon a Fidesz ígéreteit (...) nagyon…..
Bár a politika számtalan szerteágazó dologgal foglalkozik egy ciklus alatt, a választók számára ezek az évek általában végül összesűrűsödnek egy-egy jelzővé, cselekménnyé, tulajdonsággá. Olykor teljesen kiszámíthatatlan, hogy mi lehet ez, máskor már szinte az első…..
Áverés! 2010.07.02 17:43:27
Egyre jobbak, színvonalasabbak a bejegyzések. Ennek már jobban van értelme, mint a poziciókba rakott személyekről való poénkodás.Abban a 2/3-os FIDESz semmi beleszólást nem enged.Szelekció, kontraszelekció nem érdekes.!
Nagyon tetszett @Aner hatalommal kapcsolatos értekezése.Valóban a legitimáció nagyon fontos, de ha szerencsénk lett volna más személyiségi jegyekkel biró vezetőt is kaphattunk volna.

Nagyon jó a @[nick] nemzetállam és nemzetközösségről irt kommentje.Miért nincs erről szó , vita sehol a médiában.Itt most minden a nyelvre, kulturára, vallásra van kihegyezve.A miniszterelnök helyettesünknek jó lenne egy
ár szemináriumi foglalkozás, vagy legalább blog olvasás.

Volt szó a mezőgazdaságról is.Ez is megérne egy jó kis vitát.
Vidéken élek és volt részem megtapasztalni, hogy mit is jelentett a tsz. mozgalom a rendszerváltás előtti 20 évben.
Álithatom,hogy a termelőszövetkezet mindent jelentett a faluban.Munkát adott,szociális kulturális tevékenysége sem elhanyagolható.
Ez volt az az időszak, amikor nem csak elmentek a diplomát szerzett fiatalok, hanem jöttek is. Nagy egyetemi központokból jöttek fiatal agrár és közgazdasági szakemberek vidékünkre.
Ezekből tsz. elnökök, főagronómusok, főkönyvelők lettek.
Sokan itt is maradtak és tisztességben élik nyugdijas életüket.

Munkám során sok kapcsolatom volt velük, és bizony a legtöbb szakmai lapokat, - a zöld ujság, HVG.Mezőgagzdasági, Közgazdasági szemlék. stb. járatták és olvasták is.
Nagyon sokat lehetne erről beszélni.
Volt olyan esztendő amikor a mezőgazdasági export fedezte az összes energia - gáz,kőolaj - inportunkat.
Egy volt tsz. elnök kiszámitotta, hogy a jelenlegi támogatás rendszerben a 4 községre kiterjedő szövetkezete az akkori támogatás 140 szeresét kapná.
Gondoljuk csak el, hogy ez a rengeteg pénz nem kis parcellákon - gyakran semmit sem termelő -gazdákhoz jutva milyen hatékony, és milyen lehett volna?

Nagyon sok negativ következménye lett ennek és ide nagyon passzol az a közmondás, hogy a fürdővízzel a gyermeket is kiüntöttük.
Az eddigi elnökválasztások második legnagyobb támogatottságával, 263 szavazattal már az első fordulóban államfővé választotta Schmitt Pált a parlament. Ilyen frakciófegyelemre elnökválasztásnál még nem volt példa: az adatok alapján nehéz másra gondolni, mint hogy a titkos…..
Pár napja olvasgatok két írást. Nem egyszer, sokszor. Az egyik a parlamenti választás jelentőségét elemzi, a másik a nemzeti együttműködésről szól. Tanácstalan vagyok velük kapcsolatban, meg kicsit gondban is, mert a cikkek három szerzője közül kettőt személyesen is ismerek,…..
Áverés! 2010.06.29 09:33:29
Örülök a TG cikkének.Végre olyan kérdésről van szó amiről érdemes vitázni.A személyi kérdésekről nem érdemes - legalábbis hosszan - mert itt a 2/3-dal minden eldől.-

Azt mondom érdemes lenne azt is megvítatni, hogy konkrétan mi is lett a 8 év alatt annyira elkurva?Maradandó alkotások - utópályák pl- évszázadokra meghatározzák az ország életét, még ha most nem is látjuk.Gondoljunk csak a nyugaterurópai hálózatra, hogy tudtuk csodálni.Az életszinvonal értékelésénél nézzünk körül a szomszédainknál és válasszunk.Vannak hibák, de hol nincsenek? És nem lesznek?
Nagy baj a devizásban való eladósodás, de ehhez is hozzájárult a magyar ember mentalitása.Miért ne éljek nagyobb luxusban, gyaraljak jobb helyeken,Wellnes, miegymás. Elvégre megérdemlem.Ha ez igaz lenne, hogy megérdemlem nem lenne ilyen nagy teljesitmény hiány az országban.

Mikor voltunk mi olyan szigoruak önmagunkhoz mint egyes sikeresebb országok lakossága? A sikereres ázsiai országokat nem is emlitve.

Sok hibát követtünk el, de a főirány mégis inkább progresszív volt jobban hasonlitott az európai modellekhez.
Abban az átkos komcsi világban sem volt mindenki szemellenzős. Ha ugy lett volna a rendszerváltás sem lett volna ilyen békés, egyértelmű.Például a hetvenes, nyolvanas években volt egy nagyszerü rádiókészülékem - igaz szovjet - ahol az állomások sokaságát lehetett beprogramozni és munka után egy gombnyomásra hallgathattam Szabad Európát, vagy Amerika Hangját.Nagyon sok magyar ember tudta, hogy mi történik a világban.
Nem szabad lebecsülni magunkat és most szolgai módon elhinni, hogy a meghirdetett nem egyszer ósdi tézisek az egyedül üdvözítőek. A világ haladó részébe és azon belül Európába kell elhelyezni magunkat.
Nagyon sokat gondolok József Attila azon sorára, hogy "a mindenséggel mérd magad"

Azért kell vitatkozni, hogy igy legyen.
Bár nem volt váratlan Orbán Viktor döntése az államfő-jelölt személyéről, a tény bejelentése óta mégis sokan keresik a magyarázatot. Különösen érdekes értelmezést ad az egyik színvonalas blog sajnos anonim szerzője, aki az amúgy következetesen tisztelettudónak nevezett…..
Eddigi történetének talán legnehezebb döntése előtt áll az LMP. A dilemma régóta ismert: ha a párt önállóan indít főpolgármester-jelöltet Budapesten, a fideszes Tarlós István esélyei a városvezetői posztra az egekbe emelkednek. Ha azonban az LMP hajlandó belemenni egy széles…..
A kétharmados többséggel rendelkező kormányoldalnak a győztes mindent visz jegyében tett lépései azért is annyira látványosak, mert az ellenzék gyenge és megosztott. A Fidesz feltehetően még egy darabig haszonélvezője lesz ennek a helyzetnek, amelyben az ellenzék három pártja…..
Orbán Viktor napja volt a mai: nyolc évi kínlódásos ellenzéki lét és néhány, nyelvi leleményeket didaktikusan felolvasó kormányfő-jelölti szereplés után visszatért a magyar közéletbe az a politikus, akit meggyőző ereje, céltudatossága és lendülete miatt egy évtizeddel…..
Egy hete van hivatalban a második Orbán-kormány, és miközben a kormányalakítást megelőző két hétben tervezett módon, az ellenzéket zavarba hozva ért el sikereket az új többség, a legutóbbi pár napban a dilettantizmus, a kapkodás és az össze-vissza beszéd jellemezte a Fidesz…..
Nincs könnyű helyzetben a Fidesz. Feltehetően mindent szépen kigondoltak előre: kicsit várnak és a média figyelme mellett - nem esélytelenül - erősen keresgélnek, aztán rácsodálkoznak a költségvetés tarthatatlan helyzetére, nehéz szívvel, széttárt karokkal átírják korábban…..