Regisztráció Blogot indítok
Adatok
magwas

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szilágyi György szólalt meg ma reggel az egyik tévéstúdióban. Országgyűlési képviselő, a Jobbik politikusa, aki a Fradi B-közép hangadójaként szerzett magának nevet. Legemlékezetesebb közéleti megnyilvánulása, midőn kifejtette Budapestről, hogy „Lesz még ebben a bűnös városban Horthy Miklós-szobor…..
IT most aztán tényleg megakadtam 2018.03.26 16:40:59
A Yellowroad (Training 360 Kft.) angol nyelvi gyakorló tesztjének eredménye (valójában egyik választ sem fogadja el ennél a két kérdésnél, hiába próbálkozok): Ez lett volna az egyetlen tanfolyam, ahol ingyenes a képzés. De nem hiszem, hogy felvesznek, a gyakorló tesztek eredményeit figyelembe…..
A Bulinegyedben visszatérő panasz, hogy a hatóságok nem hajlandóak intézkedni a közterületen csapatban csapató bulituristákkal szemben. A hatóságok részéről erre az a válasz, hogy nincs se elegendő emberük, se elegendő eszközük a helyzet kezelésére – amiben nagy valószínűséggel az anyagi eszközök is…..
  A GMO-fagyi visszanyal: a génkezelt haszonnövények – amelyeket évtizedeken át azzal az ígérettel erőltettek rá a gazdákra, hogy kisebb vegyszerfelhasználás mellett nagyobb termést érhetnek el –, kezdenek egészen másképp működni, mint a reklámokban. A gyakorlatban…..
Vágtató világunkban a menő cégeknek egy közös ismertetőjelük van: folyton növekednek! Fel akarnak venni még kétszáz embert, új részleget akarnak alapítani, irodát nyitni Üzbegisztánban. Aztán a vágtató növekedés előbb-utóbb megakad, nem jönnek a számok, és ha nem…..
Hónapokon át tesztelés, hibajavítás, tesztelés, hibajavítás. Rengeteg hiba találás, folyton javítás, de a végére nem érés. Eredeti élesítési dátum elérés, még mindig hibajavítás. Új élesítési dátum kitűzés, tovább tesztelés, tovább javítás, újabb dátum…..
Na akkor most mi?! A hétfői tüntetés szerintem több nagyon komoly tanulsággal is szolgál, amiket muszáj levonnunk, különben sohasem lesz vége a rezsimnek és ami rosszabb, nem leszünk képesek felnőni a demokrácia kihívásaihoz. (Index) Kezdjük az elején. Teccik tudni -…..
magwas 2014.11.19 18:57:42
Van itt pár dolog, amit érdemes lenne megfontolni, és akkor árnyaltabb képed lenne. Rögtön az első dolog az, hogy "jaj, én politikus vagyok, és dehogyis vagyok rossz fiú". Kezdjük azzal, hogy te csak önkormányzati képviselő vagy, tehát a "rosszfiúságod" azzal egyenesen arányos. És anélkül, hogy ismernélek, biztos vagyok benne, hogy nincs túl jó véleményed az átlagemberekről, persze ezt megpróbálod véka alá rejteni. És ez a véleményed nem magától alakult ki, hanem a saját tapasztalatod alapozta meg. Amíg kampányoltál, találkoztál egy csomó hülyével, akik azért mentek oda a standodhoz, mert hisznek a pártodnak, és egy csomó még hülyébbel, akik pedig azért, mert nem. És máris arra az útra léptél, hogy egyre távolabb kerülsz az emberektől. Tudtodon kívül te magad idézted ezt elő, azzal hogy beleléptél egy olyan szerepbe, ami ezt rántja magára. Vagy beszélhetnénk arról, hogy hogyan és kiktől szedted össze a pénzt a kampányra. Nem btk-ról akarok beszélni, nem kell rögtön a legrosszabbakat feltételezni. De őszintén gondolj bele, hogy ha valamelyikük kérne tőled valamit - még mondig nem btk, csak annyit, hogy gondold át az ő szempontjait - ugyanúgy gondolnád át, mintha az a buta ricsifan néni mondaná, vagy neadjisten az a mari néni aki leliberálisozott, szitokszónak használva a kifejezést? Pedig ő is a választód, még akkor is ha nem rád szavazott.
És te csak egy önkormányzati képviselő vagy. A parlamenti képviselők egy, a tiednél sokkal több lépcsős szűrőn jutnak át, amin nagyon nehéz egyenes gerinccel átjutni. És minél nagyobb a párt, annál nehezebb, mert éppen ezektől nagyobb a párt.
A bináris szavazás és a D'Hondt módszer termékei vagytok. Egyszerűen az a nyerő stratégia, hogy fikázzátok a másikat, és leginkább akkor, ha az ideológiailag közel áll hozzátok. Most is ezt tetted, és valószínűleg észre sem vetted, hogy mit csinálsz.
Sajnállak, mert valószínűleg te is úgy kezdted, hogy valami jót szeretnél csinálni. És valószínűleg most is azt gondolod, hogy valami jót csinálsz. És még azt is elhiszem, hogy jobb vagy mint a másikak. De az nem kunszt. Ha embereket képviselsz, akkor jónak kell lenni, nem pedig jobbnak. Meg kell hallgatni őket. Van tipped arra, hogy hogyan hallgatsz meg több tízezer embert? Hogyan segítesz nekik, hogy kompromisszumokat hozzanak egymás között, amiket te közvetíthetsz? Ha képviselni akarod az embereket, ne neked legyenek gondolataid, amiket mások torkán lenyomsz, hanem te hallgasd meg azt, hogy ők mit gondolnak.
A Város Mindenkié (AVM) 2014. szeptember 27-én akciósorozattal hívta fel a figyelmet a több tízezer fővárosban üresen álló ingatanra. A csoport kora délután kb. 200 ember részvételétel tartotta meg a ma már hagyományossá vált 4. Üres Lakások Menetét, amelyen hajléktalan és lakhatási szegénységben…..
magwas 2014.09.29 06:16:48
@Éhes_ló: Az az ingatlan az önkormányzaté, tehát a fővárosban élőké volt. Eladták. A hanyag kezelés BTK-s, a hűtlen kezelés pláne. A tulajdonos nem használja, nem végez állagmegóvást. Az is jogszabálysértő. Odamegy néhány fiatal, kitakarít és hasznosítja. Lehet hogy betű szerint megsértették a törvényt, de amúgy teljesen igazuk van. Az egész sztoriban csak ők a hibásak?
Félreértés ne essék, amikor Illés Zoltán azt mondta: "attól, hogy ön szép, abból még nem következik, hogy okos", akkor a mondata nem volt igazán okos. Elsőnek már csak azért sem, mert nyelvtanilag nem helyes, mert most vagy "attól", vagy "abból következik". És félreértés ne…..
A magyar „baloldali” ellenzék szövetségi viszonyainak megértése olyan luxus, amely a magyar választópolgár számára nem adatik meg. Olyan mennyiségű baromságot kell ugyanis naponta elolvasni hozzá, napi tájékozódás címszóval is, hogy a téma megértését hivatásszerűen…..
Az adósságcsökkentéssel és a versenyképesség növelésével ellentétben a dohánypiac újraosztását sikerült véghezvinniük. Gondolod hagyják, hogy beleköpjön a levesükbe a NÉP? A Kúria helybenhagyta az OVB döntéseit a dohánytermékek árusításával kapcsolatos…..
Bolygónk benépesítésének egyik fontos eszköze volt, hogy megtanultunk közlekedni a vízen. Aki olvasott már Heyerdahl Kon-Tiki és Ra expedícióiról, netán látta a filmet tudhatja, hogy néhány összekötözött fatörzsön vagy nádkévén akár óceánokat is át lehet szelni.…..
Hosszasan lehetne sorolni azokat a jogszabályokat – közlekedési szabályok, a közbeszerzésre vonatkozó szabályok, az önkormányzat SzMSz-e – amiket szinte senki sem tart be. Ráadásul ezek nagy része nem is az „ordas hülyeség” kategóriába tartozik, hanem csak nincs aki…..
magwas 2013.09.06 12:53:52
@vIQtor: A két kategóriában az a közös, hogy a szabályrendszer rossz, változtatni kellene rajta.

@NAR: A közmegegyezéses szabályunk valami olyasmi lett, hogy az iskolai jelzórendszer jelezze azokat a gyerekeket, akiknek jobb ha napköziben vannak, a gyermekvédelem meg "lájtos" eljárásban tegye nekik kötelezővé.

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Tudom, hogy nehéz megérteni ennyi Balkánon eltöltött év után, de a dolog lényege éppen az lenne, hogy kezdjük már el komolyan venni magunkat. Hogy azok számára is legyen egyértelmű, hogy hol a határ, akiknek amúgy az erkölcsi érzékük nem mondja meg.

@AvgDvl: Aha, a rendőr, akinél az elsős fiam jobban tudta a kreszt, végül a küllőprizma hiánya miatt büntetett meg. Igaz, hogy mindkét külsőm fényvisszaverős oldalú volt, de hát a szabály az szabály, fizettem. De aránylag kevés meggyőződéssel.
Ha azzal jönne haza a gyerek, hogy idén nem kilencből bukott, hanem csak hatból, lehet hogy megdicséred, de biztosan nem lesz őszinte a mosolyod. Tegnap a szabad szoftver konferencián a kormányzat előadóját hallgatva valami ilyesmit éreztem. Előre kell bocsájtani, hogy valóban…..
Csokii blog Az új blogunk 2012.12.29 19:00:47
Sziasztok!   Ez az új blogunk, itt mindenféléről lesz szó, főleg kajákról. Akkor kezdjünk is bele, szóval. Biztos mindenki szereti a szaloncukrot, komi kinek melyik a kedvence.   ..
magwas 2012.12.29 19:02:07
:)
A világ legnagyobb védjegytrollja, Tim Langdell, aki második lett a suttyólistánkon, végre jól pofára esett. Langdell ugyebár abból él, hogy valaha bejegyeztetett egy Edge Games nevű céget (ami csinált pár nem túl emlékezetes játékot), és azóta védjegybitorlásért perel…..
"A BKV korrupciós ügyei eltörpülnek az állami tulajdonú Magyar Villamos Művek Zrt.-nél (MVM) folyó gazemberségekhez képest" - interpellálta tavaly a miniszterelnököt a Fidesz, a kormányváltás óta viszont nem háborgatták ezt a csontvázat. A Nemzeti Nyomozó Iroda…..
magwas 2010.09.22 12:07:11
[MTVSZ sajtóközlemény] A  Magyar Fejlesztési Bank (MFB) a kormány közép és hosszú távú gazdasági fejlesztésének egyik fő mozgatórugója. Ehhez a feladathoz elengedhetetlen a nyílt és átlátható működés és az off-shore központok támogatásokból történő teljes…..
magwas 2010.07.26 09:37:36
@mediocris:

A törvényekkel semmi baj. egyértelmű, hogy mit kell kiadni, egyértelmű hogy ha ez nem történik meg, a bíróságnak gyorsan el kell járnia. Következmények is vannak: van BTK-s tényállás a durva esetekre és szabálysértési tényállás a kevésbé durvákra.

A probléma - mint annyiszor - az alkalmazással van. A bíróság másfél évig ül az ügyön. A buntető oldalról nagyon kevesen tudnak, még kevesebben alkalmazzák (pl. a TASZnál policy hogy büntetőügyekbe nem mennek bele), és ha elindítod a dolgot, akkor szinte biztos lehetsz benne, hogy a rendőrség/jegyző első körben visszab@ssza valami mondvacsinált indokkal.
Sólyom László és Majtényi László ma biztos forognának a sírjukban, ha neaggyisten már meghaltak volna: nevük elhallgatását kérő forrásaim szerint permanens belháború van az országgyűlési biztosok hivatalában, ezért rögtön két díjátadó ünnepség volt a Nádor utca…..
[TASZ Sajtóközlemény] A Fővárosi Bíróság a sávolyi motorversenypálya a beruházók által nyilvánosságra hozott megvalósíthatósági tanulmányának eredetileg kitakart részeinek nyilvánosságra hozatalát rendelte el 2010. április 22-én a TASZ és Bodoky Tamás…..