Regisztráció Blogot indítok
Adatok
M@l@ck@

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Keserédes történet alapítástól a privatizáció utánig. A mostani üzem helyén 1880-ban állították üzembe az ország első kekszgyárát, amelyet Bach Hermann győrszigeti gőzmalmából alakítottak át. Bach az üzemet 1892-ben eladta Koestlin Lajosnak, aki akkor települt át…..
M@l@ck@ 2010.04.21 11:15:24
Én meg szoktam nézni a termékeken, hogy honnan származnak, és úgy tudom, hogy az 599-cel kezdődő vonalkód azt jelenti, hogy a termék magyar. Egyszer megszívtam, nem néztem meg, úgy voltam vele, hogy mivel Győri Édes "Jó reggelt", azt még biztos Székesfehérváron gyártják, hát amikor hazaértem, akkor néztem, hogy hát származási hely: Csehország!!! Hát kiakadtam rendesen! Egyébként én inkább a Detki termékeket veszem meg, csak meg akartam kóstolni ezt az új epres Jó Reggelt szendvicset. Hát ez volt az utolsó, az biztos!!! És amin még ugyanígy kiakadtam, az az, hogy még a BOCI csokit is Szlovákiában gyártják! Nem értem azt, hogy hogy használhatják még ezeket a tipikus magyar márkaneveket, hogy Győri meg Boci, ha az egésznek köze sincs a régiekhez és még csak nem is itthon gyártják??
Szóval én igyekszem mindig hazai terméket vásárolni, még akkor is, ha kicsit drágább, mint az import. Legyen az kaja, mosogatószer vagy éppen WC papír! De tényleg felháborító, hogy olyan sok gyárat bezártak, pl. Szegeden volt konzervgyár, ruhagyár, kendergyár, textilgyár, cipőgyár, és ezeket mára mindet tönkretették, bezárták!! :-( Lassan már nagyítóval kell keresni a boltok polcain a magyar árut! Na igen, a zöldség és gyümölcs esetében ugyanez a helyzet! Hát mi a francért kell idehozni külföldről a sok szart, a mindenféle vegyi anyaggal befújt zöldséget, gyümölcsöt, amikor Magyarország tökéletesen alkalmas arra, hogy ellássa nemcsak a hazai piacot, hanem exportra is termelhetne! Ezért, ha tehetem, a piacon vásárolok zöldséget és gyümölcsöt. Vagy ha bemegyek egy multiba, akkor is inkább a hazai paradicsomot veszem meg, még ha drágább, akkor is!!!
M@l@ck@ 2010.04.21 11:24:43
@pirosalma: Tééényleg, asszem Zsúrkeksz volt a neve és volt csoki nélküli változata is! Már fullra elfelejtettem, hogy olyan is volt, de most hogy olvastam a hozzászólásodat, nekem is eszembe jutott még az íze is. :-) Tényleg nagyon finom volt! Meg mostanában a Bonbonetti kezdte visszahozni a kis Vár-csokikat meg az Állat ABC-s csokikat. Azok és a Boci csoki is Szerencsi csokik voltak. Amit még itthon csinálnak, az a Stühmer (remélem, jól írtam).
M@l@ck@ 2010.04.21 12:17:20
@Grunt: Így van! És már nekik is egyre több termékük van, amik tényleg finomak!! Ők is felismerték, hogy egyre több embernek fontos, hogy hazai terméket vegyen és fogyasszon, így kibővítették a repertoárjukat!! Jól teszik!!