Regisztráció Blogot indítok
Adatok
heptakontanonaéder

0 bejegyzést írt és 641 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Critical Biomass Puha karok 2019.06.22 21:59:24
Tintahalakról és polipokról - félretéve a gasztronómiai megfontolásokat - különleges intelligenciájuk és/vagy fantasztikus mimikrijük apropóján szoktunk leggyakrabban beszélni. Épp ezért is különleges Martin Cohn csoportjának az eLife-ban megjelent cikke, ahol a végtagfejlődést vették górcső alá és…..
heptakontanonaéder 2019.06.25 21:47:47
     " - Nem, az nem én voltam. - Kicsit gondolkodott, aztán tanácstalanul hozzátette: - Talán valaki más. "(Micimackó, jelentős huszadik századi brit filozófus)         "A kérdés az, hogy kinek áll érdekében, hogy a SZTAKI-t lejárassa? Az első triviális válasz, hogy a kormánynak. De ha…..
heptakontanonaéder 2019.06.25 17:46:47
@ijontichy:
Jajjj, demennyirehogy volt!
Csak a szétbontása +100 millába fájt!
Most már hivatalos: Magyarország rendszerváltás utáni történelmének öt legkártékonyabb figurája: 1. Orbán 2. Simicska 3. Sólyom 4. Tölgyessy 5. Schiffer Miután véget ért a küldetése az ellenzéki egység szabotálására, amire ráment az LMP, Schiffer még mindig nem vonulhat vissza. Most épp a…..
heptakontanonaéder 2019.06.22 01:22:31
@Bryan élete:
Ha Gyurcsány egy paraszthajszállal is több lenne mint egy ügyes debattőr, akkor már legkésőbb 2006 karácsonyára lemond és új választásokat ír ki. ("basszatok egyedül")
Özv. Ungárné angolul adott interjút a Gateway Pundit nevű trumpista oldalnak. Az özvegy  milliárdosné mesélt arról, hogy mindig is jól érezte magát az anyaszerepben, máig felnéz a néhai férjére, sőt mostani tetteit is az egykori médiamilliárdos szellemi útmutatásai vezérlik, melyek Orbán Viktor…..
heptakontanonaéder 2019.06.18 00:07:47
@balmoral:
Innyemán no!
Hát nem Péterpál?
(hősi G-dúrban)
heptakontanonaéder 2019.06.18 17:21:36
@balmoral:
...még csak nem is a barométeres?
Nahááááát!
        A poszt David Goodhart: The road to somewhere: the populist revolt and the future of politics című könyvének elolvasása alatt és után készült. Goodhart az Egyesült Királyságról (továbbiakban UK) írta a könyvet, brit statisztikai adatok, brit szociológiai tanulmányok alapján. Ez egy…..
Gyorsan elspoilerezem a poszt csattanóját, hogy mielőbb teljes mélységében át tudjátok adni magatokat a válasz fölötti csalódottságnak. Egy alkalmas főpolgármester-jelöltnek az alábbi személyes tulajdonságokkal kell rendelkeznie: 1.       Nem Orbán Viktornak hívják a miniszterelnököt. 2.       A…..
heptakontanonaéder 2019.06.10 03:30:43
@OoOoOo:
Egy kétballábas NB1-es főciszta havi apanázsából minden belvárosi utcába vehető egy kutyaszar összeszedő járdafertőtlenítő masina.
Egyéb hasfájás?
A törvényalkotók még dolgoznak az új (remélhetőleg a mostaninál egyszerűbb és könnyebben kezelhető) drónszabályozás kialakításán. Az népszerűen csak drónötrvényként emlegetett új szabályozás megjelenéséig egy elég régimódi szabályozás van életben: 30 nappal előre légtér használati engedélyt kell…..
Május elején Floralia, vagyis a virágok és a tavasz ünnepe van, aminek többek között Aquincumban is minden évben igencsak megadják a módját. Mi is jártunk ott többször, végre egy kicsit átadhattam a gyerekeimnek a római világ iránti rajongásomból, még gladiátor kiképzést is kaptak. Hasonló…..
         Az Átlátszó olyan dokumentumokat talált, amelyeket nem lehet megmagyarázni. Orbánékon keresztül fizettek le az azeriek egy belga politikust.        Kurvaélet, ha ezt megússzák, akkor, bocs Big JC, de a papád nem létezik...
heptakontanonaéder 2019.05.23 14:17:19
@kemény keleti kommentelő:
Én egy mozgássérült csipás nyugger vagyok.
Mennyenek a fényeshemlokú. tisztaszemű, jövőletéteményese ifjak!
heptakontanonaéder 2019.05.23 22:12:18
@Muad\\\'Dib:
És az ősi baráti kapcsolatokra remek példa, hogy '57 tavaszán Mao követelte legalább 100.000 "ellenforradalmár" kivégzését...
Még annál is nagyobb a baj a paksi bővítéssel, mint gondoltuk! Azzal eddig is tisztában voltunk, hogy az évszázad legsúlyosabbnak kinéző üzleti buktája ezer sebtől vérzik. Fenntarthatatlanul drága, még a kormány által is módosítani kívánt orosz hitelszerződés, öt év alatt…..
        A magyar parlament elnöke nem tartja egyenrangúnak a melegeket, és a pedofilokhoz hasonlítja azokat a melegpárokat, akik örökbe fogadnának egy gyereket.        Ruth Davidson, a skót konzervatív párt elnöke, mesterséges megtermékenyítés után szülte meg gyerekét, egy nővel él együtt. Leo…..
Egy-egy munkahely, cég, szervezet légkörét, stressz-szintjét, eredményességét alapvetően meghatározza annak felelős vezetője. A munkavállalóknak fontos ismerniük a főnöküket, nemcsak munkamódszereit, elvárásait, hanem személyiségének egyéb jellemzőit is, hogy hatékonyabban tudjanak együttműködni…..
heptakontanonaéder 2019.05.15 19:48:16
Míg a pasi külföldön robotol, a magányos nő kreatívan kihasználja a szabadságot és beújít egy csődört. Amikor borul a bili, nem akar szakítani a szeretőjével, inkább arra kéri párját, hogy költözzön el. A visszahúzódó, csendes nő új oldalát mutatja meg, a röhejes…..
heptakontanonaéder 2019.05.11 20:39:57
@TSEPKE:
Mert nem ismered az ÉN exemet!
Kondenzcsík!
(azóta már többször próbált megbocsátani nekem, de amilyen egy szemét vagyok ki is röhögtem!)
           Körösényi András és Mándi Tibor írt egy érdekes cikket a Valaszonline-ra.  Írásukban a konzervativizmus és az Új Jobboldal világnézeti összeegyeztethetetlensége mellett érveltek. Órákon belül rájuk is ugrott egy megadja, a Kommentár ex-szkinhed verőembere Békés Márton. Ma azonban a…..
heptakontanonaéder 2019.05.09 00:51:02
        “Ma őket tekinthetjük politikai ellenfeleknek, nem Kunhalmi Ágnest” (Kocsis Máté, index.hu)      ....hozzátéve, a sport és a politika folyamatos háború, amely az ellenfelek legyőzéséről szól. ...        Hozzátéve....        Az, hogy az emberi természet lényegéhez tartozik a háború…..
      A Mandiner nevű állambiztonsági portál azzal vádolja a magyar tudományt, hogy intellektuális függésbe került a Nyugattól.    "  A nyugati egyetemi világ sokkal marxistább, mint a magyar. Itthon nagyjából a Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis 2009-es elindulása óta…..
heptakontanonaéder 2019.05.01 17:30:24
heptakontanonaéder 2019.05.01 20:26:11
@Érvsebész:
az nem 4 csillag!
(**** - fujjjjabelemjönki!)
heptakontanonaéder 2019.05.01 20:28:01
@Érvsebész:
A jogi képviselő pedig választhatott volna valamilyen KULTÚREMBERHEZ méltó szakmát!
Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin, orosz elnök 2018 március elsején megtartott évértékelő beszédében olyan bejelentéseket tett, melyekre felkapta a fejét nem csupán a nemzetközi sajtó, de a haditechnikai fejlesztéseket nyomon követő katonai szakértők, kutatók és hobbi hadi-technikusok világközössége…..
        A Belvárosi színházban játszanak egy Vadméz című darabot. A szerző Michael Frayn, a színlapból nem derül ki, hogy ez valójában Csehov fiatalkori, cím nélküli darabjának átirata. Ennek a darabnak a főszereplője egy bizonyos Platonov. Nincs Platonov című Csehov dráma. Van egy hatórás,…..
heptakontanonaéder 2019.04.26 00:55:17
Épp tegnapi hír, hogy 2018-ban összesen 4 órát késtek a vonatok  idehaza. A MÁV szerint ezzel "a magyar vasúti személyszállítás járatpontossági adatai alapján az európai középmezőnyben foglal helyet." Ettől még a vonatok pontatlansága iszonyú sok bosszúságot okoz sok embernek, néha egészen meglepően…..
heptakontanonaéder 2019.03.11 22:45:28
@Sir Gombóc:
Ahogy te tévedsz! Dunakeszi-Gyártelep: általában 2-5 percet KÉSIK a Vácról érkező, viszont hetente 1-2 alkalommal 2-5 perccel KORÁBBAN áll be!
Előszó. Hat és fél éves lett a Vincent törvényei. Visszatekintve a NER elmúlt két ciklusára, elmondhatjuk, hogy szépen öregedett a szöveg, de most már ráfér egy kis frissítés. A „Törvények” továbbra is a Vincent blog szerzőinek és törzskommentelőinek kollektív bölcsességén alapulnak. Mi sokat…..
heptakontanonaéder 2019.02.27 19:06:48
@Grrr:
"3. A népesedési hanyatlás megállítása."
Hazahívják Dajcs Tompikát?
Három nappal ezelőtt ismertettük a Gallup azon nemzetközi közvéleménykutatását, amelyben egy, látszólag roppant egyszerű, mégis elképesztően összetett (és komoly indulatokat kiváltó) kérdésre kérték 64 ország teljes lakosságát reprezentáló, 62 ezer főből álló minta válaszát: ha az ön országa…..
heptakontanonaéder 2019.02.25 20:48:07
   Magyarország a nemzetközi rangsorok szerint ma még jelentősen elmarad az innovációs teljesítményben a vezető európai országoktól. Az akadémiai kutatóintézetek elmúlt években beadott szabadalmainak száma elenyésző, miközben évente 17 milliárd forintos támogatást kapnak az államtól. A bővülő…..
   "Bár többen kétlik, hogy szükséges önálló matematikai intézet"  A címben szereplő mondat Palkovics Lászlótól származik. Ott van a híres 52 perces telefonbeszélgetés leiratában. Az MTA matematikai intézete a CEU és a KOKI mellett a legsikeresebb ERC pályázó volt. Kilenc ERC grant-et nyert el. …..
heptakontanonaéder 2019.02.12 15:54:52
@furiRosa:
O1G: Az érték én vagyok!
    Megszűnik a CEU-matematika doktori képzése. Ez egy amerikai akkreditációjú képzés volt és nem tudják kivinni Bécsbe. Évekig tanítottam ott funkcionálanalízist. Az MTA matematikai intézete állt a tanszék mögött.  Az az intézet, amelyet einstandolni akarnak az Akadémiától. Mert tehetik.    Ebben…..
heptakontanonaéder 2019.02.09 01:03:31
@DarthVader:
Igen, ez egy ilyen játék csirkeföldén.
A ludak legalább hangosan gágova, nagy szárnyverdeséssel szolidarítanak.
Az eredmény ugyanaz.
heptakontanonaéder 2019.02.09 01:15:37
@zsírPubli:
Kopuláld meg, hát túl szép, túl értékes, túl patinás és túl jó helyen fexik az az épület!
(O1G-nek hány lányát kell még kistafíroznia?)
       A Magyar Tudományos Akadémia vezetői kétségbeesett írást jelentettek meg az Akadémia internetes oldalán a humán tudományok hasznosságáról. Palkovics László rombolásügyi miniszter ugyanis aznap publikálta a téziseit az új tudományfinanszírozási rendszerről. Két órán belül pedig módosította is…..
heptakontanonaéder 2019.02.04 22:11:57
@Attilajukkaja:
NINCS igazad.
heptakontanonaéder 2019.02.07 01:01:30
@Attilajukkaja:

"Attilajukkaja 2019.02.04. 14:11:51
@Külsős:
Nem hinném. :o)
Hiszen ő maga írta, hogy az érthetőség kedvéért tagol. De ne nekem legyen igazam!"

Erre a kérdésre mit vártál válaszul? A Mahábharátát?